Tvåa med två balkonger i mycket populär förening

Sickla Strand, Nacka

Sickla Strand, 71

Utgångspris
3 450 000 kr
Avgift
2 427 kr
Boarea
56 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2

Visning

 • söndag 29/11

  Bokad visning. Anmäl dig på Bjurfors .se

 • måndag 30/11, KL 17:30 - 18:00

  Bokad visning. Anmäl dig på Bjurfors.se

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Tvåa med två balkonger i mycket populär förening

I idyllen vid Sickla Strand ligger denna trivsamma lägenhet. Närhet till Sicklasjön & stranden, två balkonger. Låg avg, flexibel planlösning.

 • Ansvarig mäklare

  Henrik Silver

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 98

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I idyllen vid Sickla Strand med närhet till vattnet och naturen ligger denna välplanerade tvåa. Lägenheten ligger på entréplan. Perfekt att rulla in barnvagnen direkt in i lägenheten. Fönster i två väderstreck samt två balkonger. Från köket når man bekvämt balkongen med morgonsol och från sovrummet når du den andra balkongen med kvällssol. Genomgångslägenhet med stora fönsterpartier som ger en härlig känsla av ljus och rymd. Från bostaden är det endast några meter till busshållplatsen, stranden och Sicklasjön. Området är unikt med sin fantastiska natur, de stora parkerna med både tennis och boulebanor, lekparker och bryggor för bad och avkoppling. Husen sluter samman runt grönskande gårdar och strandpromenaden runt vattnet inbjuder till långa promenader samt trevliga motionsspår. Husen vid Sickla strand uppfördes i slutet av 1940-talet, då som arbetarbostäder åt Altas Copco. Sickla Strand har en lång historia och har blivit ett av Nackas populäraste områden. I denna ljusa och rymliga lägenhet kommer varje kvadratmeter till sin rätt med genomgående planlösning och bra förvaringsmöjlighet. Planlösningen är flexibel då här går att göra denna tvåa till en mysig liten minitrea för den som önskar. Till lägenheten hör dessutom ett förråd om ca 7 kvm. Välskött och mycket omtyckt förening med stora renoveringar utförda samt god ekonomi. Låg avgift där både kabel-tv samt bredband ingår. På kort gångavstånd ligger Sickla köpkvarter med stort utbud samt trevlig puls. Det är nära till mycket goda kommunikationer, knappa 10 minuter till innerstaden med buss. Ett unikt område mitt i naturen nära stan.
Välkommen till Sickla Strand!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Sicklahus
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
309
Antal hyresrätter
15
Antal lokaler
59
Överlåtelseavgift
1110*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Sicklahus registrerades den 1 april 1984. Föreningen bildades genom köp av fastigheterna Sicklaön 261:1, Sicklaön 263:1 och Sicklaön 265:4 som alla köptes av Atlas Copco. Fastigheterna var då tjänstebostäder för företagets anställda. Fastigheterna innehåller 309 lägenheter och ett 50-tal lokaler. Merparten av lägenheterna är upplåtna med bostadsrätt och ca 15 lägenheter är upplåtna med hyresrätt. Husen vid Sickla Strand uppfördes 1948 och höghuset vid Atlasvägen 61, 1959. Förvaltning av föreningens fastigheter drivs i egen regi. Städning, trädgårdsskötsel och reparationer sköts genom avtal med inhyrda entreprenörer. Brf Sicklahus är en mycket attraktiv och välskött förening med god ekonomi. För vidare information besök gärna föreningens hemsida: www.sicklahus.se

Delat ägande godkänns, dock ska den som bor i bostaden äga minst 50 %.
Brf Sicklahus har expidition vid Sickla Strand 73 och nås på telefon nr 08-718 20 60 mail. styrelsen@sickahus.se

Fibernät har dragits in i husen och varje lägenhet har en uppkoppling om (ca 100 Mbit/sek) efter anslutningsavgift om ca 500 kr/lägenhet. Bredband ingår därefter i avgiften. Leverantör Ownit. För vidare information se (www.ownit.se). Kabel-TV levereras via ComHem, basutbudet ingår i avgiften. För övrig prisinformation se (www.comhem.se).

Brf Sicklahus har expidition vid Sickla Strand 73 och nås på telefon nr 08-718 20 60 mail. styrelsen@sickahus.se

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen har genom åren genomgått ett större underhåll som bl.a. stambyte. Ventilation med värmeåtervinning. Bergvärme har installerats för att sänka värmekostnaderna. Stambyte genomfördes (1992-1993) vid Sickla Strand. Vid Atlasvägen 61 genomfördes stamrenovering av badrummen (1998) och köksstammar (2011). Fönster och fasad renoverades (1999) vid Sickla Strand. Nya el-stigare, el-centraler samt ny el i lägenheterna (2006). Omläggning av yttertak (2007) vid Sickla Strand.

Parkering

Parkeringsplats går att hyra för 500 kr/mån. Kö till parkeringsplats.

Gårdsplats/innergård

Utanför porten finns grillplats och utemöbler under sommarhalvåret. Föreningen har fina planteringar runt portar och på gårdar. Utmed Sicklasjön finns ett stort parkområde med lekplats, tennisbanor samt sandstrand och badbryggor. Här finns även tennisbanor samt boulebanor.

Gemensamma utrymmen

Tvättstugor finns vid Sickla Strand 19, 35, 55, 71, 82 och på Atlasvägen 61. Grovtvättstuga finns på Sickla Strand 39. Vid Sickla Strand 29 finns en bastu och en samlingslokal vilka medlemmarna har tillgång till för en symbolisk summa. I lokalen finns pentry och sittplats för ca 35 personer samt bastu med omklädningsrum och dusch. Till lägenhet hör ett rymligt källarförråd och till de flesta av lägenheterna finns även ett mindre förråd som tidigare varit matkällare. Cykelrum/barnvagnsrum finns i så gott som i samtliga portar.

Det finns tvättstuga, cykelförråd, källarförråd, solarium, bastu och samlingslokal.

TV/bredband

Grundutbud Kabel-tv ingår i avgiften.

Ingår i avgiften. Leverantör Ownit.

Månadsavgift

Avgift
2 427 kr

Ekonomi

Andel av årsavgiften är
0,32386%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 450 000 kr
Lägenhetsnummer
712
Våningsplan
0 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
56 kvm*

* Enligt bostadsrättsföreningen.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
300 kr
Summa
300 kr

Hemförsäkring tillkommer driftkostnaden.

Byggnadssätt

Byggår
1947-1948
Ventilation
Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd
Utförd

Länkar

Området

Att bo i Nacka kommun

I Nacka bor du nära vatten och underbart vacker natur. Här har flera gamla industridistrikt som Kvarnholmen, Järla Sjö, Saltsjökvarn och Nacka Strand gjorts om till attraktiva bostadsområden. I Forum Nacka och Sickla köpcentrum finns allt du behöver vad gäller butiker och annan service.

I Nacka hittar du flera badplatser, och här kan du också åka ut med skärgårdsbåtarna på härliga utflykter runt om i övärlden. I Nacka finns flera stora naturreservat som till exempel Velamsund, Nyckelviken, Långsjön, Nackareservatet och Tattby. Här finns också badplats och möjlighet att grilla. På vintern är Nacka ett paradis för vintersportare. Nacka kommun plogar slingor på flera av isarna vilket lockar många långfärdsskridskoentusiaster.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Nacka? Kontakta våra mäklare i Nacka! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Sickla Strand, 71

Sickla Strand, 71,
11130 Stockholm

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med med max två personer per visningssällskap. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Henrik Silver

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 98