Sigtuna, Sigtuna

Hälgesta 111

Såld, 2019-06-12
Slutpris
3 300 000 kr
Antal rum
6
Tomtarea
1637 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea
117 kvm

 • Ansvarig mäklare

  Martina Gustavsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 072-396 77 27

Bilder

Området

Om området

Sigtuna ligger naturskönt och omgivningarna upplevs som lummiga och gröna. Det finns attraktiva stråk utefter stränderna och Mälarens strandkant samt bad-och båtplatser. Här bor ni i Sveriges första huvudstad. Sigtuna Fritidscenter ligger på Rektor Cullbergs väg och anses vara en av landets charmigaste anläggningar som erbjuder simskolor, vattengymnastik, bubbelpool m.m. Nedanför Sigtuna stad finns en strandpromenad och möjlighet att spela minigolf. Har du båt finns och en båt- och gästhamn där du kan koppla av med en glass på det välbesökta Våfflan. På vintern går det att åka skridskor på fjärden. Prästängshallen är en anläggning som erbjuder bra möjligheter för idrotten i Sigtuna. Sporthallen är främst för innebandy, handboll och basket. Det finns en judolokal och en tennishall. Sigtuna IF har en stor del av sin verksamhet här och man har tillgång till två konstgräsplaner och en med naturgräs. För dig som spelar golf finns Sigtuna GK.

Närservice

På stora Gatan i Sigtuna finns biografen Gröna Ladan där också Sigtuna Museum ligger. Med tanke på Sigtunas fantastiska historia finns mycket intressant för den historieintresserade. I Sigtuna stad finns det som du behöver i form av livsmedelsbutiker, restauranger, caféer, butiker, banker och systembolag.

Kommunikationer

Det finns bussar som åker från Sigtuna till Märsta och Märsta stations. Vid Märsta C kan man åka vidare med pendeltåg till Stockholm eller SJ:s tåg till Stockholm eller Uppsala. Från Märsta busstorg kan man åka SL-buss till Arlanda.Upplands lokaltrafiks linjebuss mellan Enköping och Arlanda stannar nära området, men den kan åka direkt till Arlanda, Bålsta eller Enköping.

Övrigt

Skola-Förskola I Til ligger Munkebo förskola, Ur och Skur Videknopparna samt Graniten. Dessutom finns st:a Gertruds förskola i anslutning till St:a Gertruds skola (åk F-6). Utöver denna skola finns S:t Pers skola som ligger vackert på en kulle i Sigtuna (åk F-6) eller Väringaskolan (F-6). Högstadiet (åk 7-9) finns på S:t Olofs skola på Skolbacken eller på Sigtuna Humanistiska Läroverket (SSHL). I kommunen finns tre gymnasieskolor varav SSHL är en av dem.

Förslag på andra bostäder

 • Friliggande villa

  Sigtuna, Sigtuna

  Adress
  Hällsbovägen 17
  Pris
  3 295 000 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea / Biarea
  101 kvm / 10 kvm
  Tomtarea
  258 kvm