Sigtuna, Sigtuna

Manfred Björkquists Allé 12E

Såld, 2020-03-09
Slutpris
2 450 000 kr
Avgift
4 273 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
1 av 2
Boarea
50 kvm

Vill du veta vad din bostad är värd?

Oavsett om du vill sälja nu, eller bara veta vad din bostad är värd, hjälper vi dig gärna med en kostnadsfri värdering.

 • Ansvarig mäklare

  Marie Karademir

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 070-782 00 37

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Området

Om området

Sigtuna ligger naturskönt och omgivningarna upplevs som lummiga och gröna. Det finns attraktiva stråk utefter stränderna och Mälarens strandkant samt bad-och båtplatser. Här bor ni i Sveriges första huvudstad. Sigtuna Fritidscenter ligger på Rektor Cullbergs väg och anses vara en av landets charmigaste anläggningar som erbjuder simskolor, vattengymnastik, bubbelpool m.m. Nedanför Sigtuna stad finns en strandpromenad och möjlighet att spela minigolf. Har du båt finns och en båt- och gästhamn där du kan koppla av med en glass på det välbesökta Våfflan. På vintern går det att åka skridskor på fjärden. Prästängshallen är en anläggning som erbjuder bra möjligheter för idrotten i Sigtuna. Sporthallen är främst för innebandy, handboll och basket. Det finns en judolokal och en tennishall. Sigtuna IF har en stor del av sin verksamhet här och man har tillgång till två konstgräsplaner och en med naturgräs. För dig som spelar golf finns Sigtuna GK.

Närservice

På stora Gatan i Sigtuna finns biografen Gröna Ladan där också Sigtuna Museum ligger. Med tanke på Sigtunas fantastiska historia finns mycket intressant för den historieintresserade. I Sigtuna stad finns det som du behöver i form av livsmedelsbutiker, restauranger, caféer, butiker, banker och systembolag.

Kommunikationer

Det finns bussar som åker från Sigtuna till Märsta och Märsta stations. Vid Märsta C kan man åka vidare med pendeltåg till Stockholm eller SJ:s tåg till Stockholm eller Uppsala. Från Märsta busstorg kan man åka SL-buss till Arlanda.Upplands lokaltrafiks linjebuss mellan Enköping och Arlanda stannar nära området, men den kan åka direkt till Arlanda, Bålsta eller Enköping.

Övrigt

Skola-Förskola I Til ligger Munkebo förskola, Ur och Skur Videknopparna samt Graniten. Dessutom finns st:a Gertruds förskola i anslutning till St:a Gertruds skola (åk F-6). Utöver denna skola finns S:t Pers skola som ligger vackert på en kulle i Sigtuna (åk F-6) eller Väringaskolan (F-6). Högstadiet (åk 7-9) finns på S:t Olofs skola på Skolbacken eller på Sigtuna Humanistiska Läroverket (SSHL). I kommunen finns tre gymnasieskolor varav SSHL är en av dem.