Fyra med ett oslagbart läge i hjärtat av Sollentuna, ett stenkast bortom Edsviken havsvik och slott.

Edsbacka, Sollentuna

Platåvägen 24

På förhand
Utgångspris
3 695 000 kr
Avgift
5 689 kr
Antal rum
4
Boarea
98,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 5
Hiss
Ja

Fyra med ett oslagbart läge i hjärtat av Sollentuna, ett stenkast bortom Edsviken havsvik och slott.

Fyra bostad med vardagsrum med panoramafönster,öppen planlösning, utgång till stor uteplats i söderläge.

 • Ansvarig mäklare

  Arshia Motamedi

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 072-995 00 12

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Platåvägen 24
. Platåvägen 24 - Bjurfors
. Platåvägen 24 - Bjurfors
. Platåvägen 24 - Bjurfors
. Platåvägen 24 - Bjurfors
Kontakta mig!. Platåvägen 24 - Bjurfors
Kontakta mig!
. Platåvägen 24 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Fyra med ett oslagbart läge i hjärtat av Sollentuna, ett stenkast bortom Edsviken havsvik och slott.
Bostaden erbjuder all tänkbar komfort!

- Stabil förening med mycket god ekonomi
- Låg belåningsgrad på 6.194kr/kvm
- Centralt läge med promenadavstånd till Edsviken
- Två renoverade badrum
- Två klädkammare och ett utomhusförråd

Här kan ni uppleva ett helkaklat BADRUM samt DUSCHRUM med genomgående smakfulla detaljer och full maskinell utrustning där varje kvadratmeter är väl nyttjad.
Bägge två våtrum är utrustat med golvvärme, handdukstork, spotlights, flertalet skåp för förvaring, WC och dusch. I badrummet finns även tvättmaskin och torktumlare så du slipper gå ut med den tunga tvätten.

Vidare präglas bostaden av TRE SOVRUM i komfortabel storlek med plats för säng samt övrig möblering. I det stora sovrummet finns även flertalet garderober och om det inte räcker du även två stora KLÄDKAMMARE som passar perfekt för dig som behöver extra förvaring. För övrigt finns även ett utomhusförråd.

KÖKET som är i delvis öppen planlösning mot både vardagsrum och matplats är i bra skick. Här kan du laga mat och samtidigt hålla dina gäster sällskap. Du kan även sätta din egen prägel bostaden då alla möjligheter finns för att uppdatera köket till eget smak och tycke. MATPLATSEN i direkt anslutning till köket och med plats för flertalet hungriga gäster.

Sist men inte minst finns generösa VARDAGSRUMMET i bra storlek där du får plats med stora soffmöbler. Här har du även utgång via stora vackra panoramafönster ut till bostadens stora uteplats i härliga söderläge.

På tal om UTEPLATSEN som är delvis trädäckad med en fin häck som avgränsning. Här får du plats med trädgårdsmöbler, hängmatta eller ett litet grönsaksland om så önskas. Nedanför uteplatsen finns ytterligare en stor trädgårdsyta som tillhör föreningen. Här kan man avnjuta en lugn stund nära naturen.

Tack vare ljusa nyanser och flertalet stora fönsterpartier känns rummen fräscha och trivsamma.

FÖRENING
Föreningen innehar med äganderätt fastigheten Ekstubben 16 i Sollentuna kommun. Byggnaderna, i vilka man upplåter 188 bostadslägenheter och lokaler, uppfördes 1985-86.
Föreningen har två kommersiella lokaler upplåtna med hyresrätt (115 m2), kvartersgård med gästrum och bastu, hobbyrum samt fritidslokal. Du har även tillgång till fyra tvättstugor.

KOMMUNIKATIONER OCH OMRÅDE
Läget är perfekt för dig som vill bo centralt med klockrena kommunikationer. Med bil tar det ca 20 minuter till Stockholm City, 5 minuter till Kista och 25 minuter till. Arlanda. Närhet till Häggvik handelsplats med välsorterade matbutiker som dessutom även är beläget i ett av Sveriges största handelsplatser.
Vill man njuta av naturen så når man Edsvikens vatten på ett par minuter där det erbjuds bad sommartid och skridskoåkning vintertid. Vill man hellre vistas inomhus så erbjuds Sollentuna centrum med högklassiga modebutiker, mat och delikatesser, teknik och heminredning under samma tak.

Ett stenkast bort beläget vid Aniaraplatsen, finns även ett välsorterat bibliotek, här kan man även avnjuta en fika på språkcaféet. Förutom Sollentuna centrum finns även Kista gallerian, som har Sveriges längsta öppettider alla dagar i veckan. Här finns mat från alla världens hörn med sina 30-tal restauranger och caféer, 185 butiker som består av både små lokala handlare och stora väletablerade butikskedjor samt SF-biograf med 11 salonger.

Interiör

Möblerbar hall vid entrédörren med ekparkettgolv samt vitmålade väggar. Garderob direkt till höger.

Ljust trivsamt vardagsrum med panoramafönster och utgång till terrassen, ca 25 kvm i söderläge. Ekparkettgolv och ljusa väggar.

Helkaklat badrum med golvvärme och handdukstork. Bänkskiva ovan tvättmaskin och torktumlare samt förvaring. Här finns ett badkar, WC och spegelskåp samt handfat med kommod.

Stort helkaklat duschrum med värmegolv - eldriven och handdukstork. Duschvägg i glas. Snygg tvättkommod samt spegelskåp. WC.

Kök med öppen planlösning kök-matrum och vardagsrum. Köksö mellan kök-matrum. Vita kökssnickerier. Elspis med ugn. Kyl/frys, diskmaskin och fläktkåpa. Snyggt kakel ovanför arbetsbänk .
Arbetsbänkar i trä. Ekparkettgolv och vitmålade väggar.

I direkt anslutning till köket finns separat matplats med panoramafönster och direktkontakt med vardagsrummet.
Ekparkettgolv och ljusa väggar

Stort ljust masterbedroom med stora fönsterpartier och i direkt anslutning till sovrummet finns rymlig bra klädkammare .

Två sovrum i komfortabel storlek där du får plats med både säng och förvaringsmöbel.

Det finns ytterligare ett förrådsutrymme i bostaden och om det inte räcker så tillhör ett utomhusförråd.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Ekstubben 16

Övriga byggnader/utrymmen

Till varje lägenhet finns ett förråd antingen nära eller i direkt anslutning till lägenheten.

TV/bredband

Kabel-TV ComHem

Fiber - ComHem

Parkering

180 garageplatser. Går att hyra för från 420 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö. 24 parkeringsplatser. Går att hyra för från 180 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

Månadsavgift

Avgift
5 689 kr

Varav 100kr/mån internetuppkoppling

Ekonomi

Andel i föreningen
0,58176%
Andel av årsavgiften är
0,58176%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 695 000 kr
Lägenhetsnummer
167
Våningsplan
1 av 5*
Hiss
Ja
Rum
4
Sovrum
4
Boarea
98,5 kvm**

* Entréplan

** Mäklarbild

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
400 kr
Försäkring
200 kr
Summa
600 kr

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Edsbacka
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
188
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Edsbacka är en förening bestående av 188 bostadsrättslägenheter uppförda 1986. Stabil förening med god ekonomi. Platåvägen ligger mitt i Sollentuna med närhet till natur, Edsviken, Norrviken mm. Området har ett högt, fritt läge och här bor du granne med Edsbergs slott och dess vackra slottspark som erbjuder fina promenadstråk längs Edsviken. Från området är det även nära till både Sollentuna centrum och Stinsen köpcentrum. Vid Edsviken finns även badplats och båtklubbar. På Edsviken och Norrviken plogas det vintertid upp en bana för långfärdsskridskor och för den aktiva ligger även simhall, badmintonhall och bowlinghall runt knuten.

I föreningen finns en kvartersgård med plats för 50 personer, övernattningsrum med 4 sovplatser, hobbyrum, boulebana vid lusthuset och bastu (i kvartersgården).

I föreningen finns fyra gemensamma tvättstugor (miljövänliga tvättstugor som tillhandahåller tvätt- och sköljmedel). Tvättstugorna är nyrenoverade och bokas genom ett elektroniskt bokningssystem. Soporna slänger du i soprum. I varje port finns kombinerat cykel- och barnvagnsförråd.

Föreningen hyr ut extra förråd. Till dessa är det separat kö.

För mer information om föreningen se gärna hemsidan www.brfedsbacka.se.

I samband med köp av bostadsrätt tar föreningen ut en överlåtelseavgift av säljaren på ca 1183:-. Som köpare måste man vara medlem i HSB. Detta kostar 500 kr, pengar som sedan återbetalas vid eventuellt utträde ut HSB. Använder man bostaden som säkerhet för lån tar föreningen ut en engångsavgift på ca 447:-/lån (sk pantsättningsavgift).

I området finns ett daghem. Närhet till flera olika skolor.

Bra kommunikationer till och från området. Busshållplats finns runt knuten och här kan du ta buss mot Sergels Torg, Sollentuna centrum, Kista, Karolinska, Danderyds sjukhus, Arninge eller Viby. Även nattbuss trafikerar hållplatsen. Promenadavstånd till Häggviks pendeltågsstation, ca 10 minuter. Med bil kommer du snabbt och lätt ut på både E4, E18 och nya norrortsleden.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1986
Uppvärmning
Fjärrvärme

Området

Att bo i Sollentuna kommun

Välkommen till Sollentuna, en trivsam och barnvänlig kommun där du kan njuta av härliga naturområden, sjöar och badplatser, bra shopping, all tänkbar service samt ett rikt kulturliv. I Sollentuna centrum hittar du ett mycket fint bibliotek med två mindre filialer. Sollentuna kommun delar varje år ut kulturstipendier för att stimulera konstnärlig och kulturvårdande verksamhet. Från kommunen är det mycket enkelt att ta sig både norr- och söderut genom närheten till E4:an samt pendeltågstrafiken. Det finns goda tvärförbindelser för både bil och buss, det diskuteras även om en förlängd spårväg mellan Sollentuna och Stockholms västra förorter. Utbudet av bostäder i kommunen har stor mångfald och nya bostadsområden etableras.

Huvuddelen av tätbebyggelsen i kommunen räknas till Stockholm. Sollentunas kommundelar är Edsberg, Edsviken, Helenelund, Häggvik, Norrviken, Rotebro, Silverdal, Sjöberg, Tureberg, Törnskogen och Viby. Sollentuna har i relativa tal den största delen småbarn av alla kommuner i Sverige, därför finns här ett stort antal förskolor och grundskolor samt två gymnasieskolor.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Sollentuna? Kontakta våra mäklare i Sollentuna! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Platåvägen 24

Platåvägen 24,
191 36 SOLLENTUNA

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Arshia Motamedi

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 072-995 00 12