Bostadsrätt med radhuskänsla och gångavstånd till Norrviken pendeltågsstation!
På förhand
Avgift
3 401 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Boarea
62,5 kvm

Bostadsrätt med radhuskänsla och gångavstånd till Norrviken pendeltågsstation!

- Norrviken - 2 rok - Gavelläge med uteplats - Gångavstånd till pendeltåget - Sällan ute till salu!

 • Ansvarig mäklare

  Sanna Rihm

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 072-995 00 16

 • Extra kontaktperson

  Ola Rosendahl

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 072-995 00 11

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till denna bostadsrätt på 62.5 kvm med radhuskänsla i populära Norrviken. Önskar ni en bostadsrätt men samtidigt inte vill gå miste om möjligheten till en egen trädgård? Då har ni hittat rätt. Med denna bostadsrätt har ni en egen utomhusyta med gräsplättar och en stenyta som ni har rätt att nyttja.

De 62.5 kvadratmetrarna är idealiskt fördelade på kök, vardagsrum, sovrum och ett badrum. Perfekt för den mindre familjen såväl som paret. Köket är matlagningsvänligt och rymmer ett matbord intill fönsterpartierna. Det rymliga vardagsrummet har generöst med ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna samt vetter mot uteplatsen, här finns utrymme för en större soffgrupp och mediamöbler. Vidare nås det rogivande sovrummet som är stort nog för dubbelsäng, sängbord och annat möblemang. Utöver detta har bostaden gott om förvaringsytor i form av helväggsgarderober och ett badrum utrustat med bland annat badkar och tvättmaskin.

På mindre än 5 minuter nås centrala Norrviken som har ett utbud av mataffär, kommunikationer, restauranger och service. Bostadens läge ligger på gångavstånd till Norrviken station som med pendeltåget tar dig till Stockholm City eller Arlanda på ca 20 minuter. Med buss 525 och 520 nås Sollentuna station. Nära anslutning till E4:an. Utöver detta har man även närhet till Sollentuna Centrum, Häggvik Handelsplats och Rotebro Handelsplats. Samtliga når man med bil inom 5-10 minuter. Vidare finns även naturen på Järvafältet med bl.a. joggingspår, ridskola, golfbana och strövområden. Närliggande sjön Norrviken erbjuder bad sommartid. Många barnfamiljer finner detta område attraktivt då det erbjuds flera förskolor, grundskolor, lekplatser och gröna ytor.

Interiör

HALL: Välkomnande hall med utrymme för klädavhängning direkt till höger. Här finns dessutom goda förvaringsmöjligheter i form av garderober. Säkerhetsdörr (2015). Bostaden har genomgående ekparkett.

KÖK: Praktiskt och matlagningsvänligt kök med goda förvaringsmöjligheter i flertal över- och underskåp. Den maskinella utrustningen består av spis (2013), diskmaskin (2010), köksfläkt med spiskupa, ugn, kyl och frys. Invid fönsterpartiet rymmer en matplats för 4-6 personer.

VARDAGSRUM: Generös och lättmöblerad sällskapsyta med stora fönsterpartier som bidrar till härligt ljusinsläpp. Här ryms enkelt en större soffgrupp, mediamöbler och annat möblemang. Härifrån nås uteplatsen och i anslutning ligger köket.

SOVRUM: Rogivande sovrum med plats för dubbelsäng och annan möblering.

BADRUM: Badrummet är utrustat med badkar, handdukstork, handfat, spegelskåp, wc (2020) och tvättmaskin (Whirlpool). Vidare är väggarna halvt kaklade och golvet har plastmatta.

UTEPLATS: Med en uteplats och mindre stenanläggning får man lätt plats med cafébord, grill och loungegrupp.

FÖRRÅD : Till denna bostadsrätt har man rätt att nyttja två förråd. Ett precis utanför dörren och det andra runt hörnet.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Nattvakten
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
127
Antal hyresrätter
7
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1120*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Nattvakten bildades 2007 och området byggdes 1979-1981. Nattvakten 1 består av 14 radhusliknande byggnader med 127 lägenheter. Nattvakten 4 är en fristående byggnad innehållande garage, tvättstuga, gemensamhetslokal (Tuna), trädgårdsförråd och förråd. Inom området finns också cykelförvaring och snickarbod.

Lägenheterna utgör en blandning av 1:or, 2:or, 3:or, 4:or och 5:or på mellan 50-100 kvm.

Badrumsrenovering
Vid renovering av golvet i badrum måste golvbrunnen flyttas. Detta är en kostnad som föreningen står för. Föreningen godkänner fakturor för max 10.000 kr inkl moms för flytt av golvbrunn och max 15.000 inkl moms för flytt av två brunnar i samma badrum.

Föreningen har en egen hemsida: www.nattvakten.nu

Föreningens ekonomi

Den genomsnittliga årsavgiften för medlemmar ligger på 620 kr/kvm för bostadsrätterna. I avgiften ingår förutom föreningens gemensamma driftkostnader och gemensamhetsanläggningar även värme och kabel-tv.

Föreningen övertog fastigheten 2007-12-03

Renoveringar - Utförda och planerade

Planerade renoveringar 2020
- Renovering av ytskikt i hyreslägenheterna.
- Slamsugning av dagvattenbrunnar.
- Uppdatera föreningens energideklaration.

Utförda renoveringar 2015-2019
- renovering av tak och fasad.
- radonmätning utfördes.
- stamspolning genomfördes.
- installation av belysning i området.

2012 - byte av fönster och balkongdörrar.
2012 - byte av värmeventiler.
2012 - byte av takpannor, takpapp, vindskivor och tilläggsisolering av krypvind.

Parkering

Garage finns i området och hyrs ut genom internkö hos föreningen. Platser finns både utan och under tak och kostar mellan 250-400:-. Man kan även hyra en portöppnare till garaget för 15:-/mån.

TV/bredband

TV erbjuds via ComHem och ingår i avgiften till föreningen.
I lägenheterna finns bredband via Sollentuna Energi indraget.

Gemensamma utrymmen

Miljöstugan: Hushållsavfall hanteras genom sortering i Miljöstugan. Fraktioner för hushållsavfall, pappersförpackningar, plast, glas, metallförpackningar, matavfall, glödlampor/lysrör, batterier och elavfall. Tidningar slängs i containern som är avsedd för tidningar och finns utanför infarten till garaget. Alla andra sopor räknas som grovsopor och det får var och en köra iväg till en återvinningsanläggning med på egen hand.

Tvättstugan: Innehåller fyra vanliga tvättmaskiner och en grovtvättmaskin samt torktumlare, torkskåp och torkrum. Bokning görs elektroniskt med en blipp samt användarnamn och lösenord på hemsidan.

Gemensamhetslokal (Tuna): går att hyra mot avgift. Den är utrustad med kyl, spis, 2 mikrovågsugnar, diskmaskin och porslin. Stereo/hemmabio med projektor finns installerat för filmvisning. Även trådlöst internet finns i lokalen. Pingisbord. Cykelförvaring under vintern.

Övrigt

Teoge har utfört OVK besiktning i samtliga lägenheter på uppdrag av kommunen.

Samtliga lägenheter har ett extra förråd.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till ComHems Kabel-TV.

Fiber från Sollentuna Energi som driftas av stadsnät.

Månadsavgift

Avgift
3 401 kr

Kallvatten, värme ingår. Varmvatten debiteras separat.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,79%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
121
Våningsplan
0*
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
62,5 kvm**

* BV

** Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
200 kr
Försäkring
100 kr
Övrigt
200 kr
Summa
500 kr

Hushållsel och hemförsäkring är schablonberäknad.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
1981
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft
Fönster
3-glasfönster

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
146
Energideklarationsdatum
2010-09-28

Området

Att bo i Norrviken

I natursköna Norrviken har du nära till allt. Grönområden, sjöar, skolor, butiker och kommunikationer.

Norrvikensjön bjuder in till bad sommartid och plogad skridskobana vintertid. Här finns även möjlighet att hyra kanot. I närheten finns Järvafältet med dess milslånga vandringsleder, gamla gårdsmiljöer, grillplatser, betande djur och sjöar. Hit lockas både motionären och barnfamiljen. På Bögs gård, på Järvafältet, får man hälsa på grisar, getter, hästar och kaniner och intill på Lenas Café finns lunch, fika och glass för den som är sugen. För golffantasten finns Sollentuna golfklubb på nära håll där du kan gå en 18-hålsrunda under sommarhalvåret och åka längdskidor när snön har lagt sig.

Norrviken har många förskolor att välja mellan. Av grundskolor finns det tre, Norrviken skolan F-9, Rälsen F-3 och Stallet F-3. Det finns fler förskolor, skolor och gymnasium i Sollentuna. Läs mer om dessa på www.sollentuna.se.

Matbutik, vårdcentral och restauranger finns i Norrviken centrum. 5-10 minuter från Norrviken ligger Häggviks Handelsplats där större livsmedelskedjor, apotek, blomsteraffärer och snabbmatsrestauranger finns. Ytterligare 10 minuter bort ligger Sollentuna centrum som har det mesta man önskar av en galleria.

Från Norrviken station tar man sig smidigt till Stockholm City på 22 minuter med tåg. Det går lika smidigt att ta sig till Arlanda från Norrviken. Buss 520 tar dig från Norrviken till Sollentuna centrum och buss 537 tar dig till Kista centrum åt ett håll och till Upplands Väsby åt det andra hållet.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Norrviken? Kontakta våra mäklare i Sollentuna! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sanna Rihm

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 072-995 00 16

 • Extra kontaktperson

  Ola Rosendahl

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 072-995 00 11