Sjöberg, Sollentuna

Borgvägen 12

Besiktigad
Utgångspris
11 000 000 kr
Antal rum
6
Boarea / Biarea
173 kvm / 64 kvm
Tomtarea
1331 kvm
Typ
Friliggande villa
Terrass/uteplats
Ja
Pool
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

En oas i Sjöberg på attraktiva Borgvägen. Stor insynsskyddad trädgårdstomt badande i sol med extra allt – sjöutsikt, pool, jacuzzi & stor terrass.

 • Ansvarig mäklare

  Ola Rosendahl

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 072-995 00 11

Bilder

Plats för många aktiviteter. Borgvägen 12 - Bjurfors
Plats för många aktiviteter
Skön familjemiljö. Borgvägen 12 - Bjurfors
Skön familjemiljö
Vardagsrummet med terrassen och trädgården i bakgrunden. Borgvägen 12 - Bjurfors
Vardagsrummet med terrassen och trädgården i bakgrunden
Vardagsrum med kök och matrum i bakgrunden. Borgvägen 12 - Bjurfors
Vardagsrum med kök och matrum i bakgrunden
Fotbollsplanen i bakgrunden. Borgvägen 12 - Bjurfors
Fotbollsplanen i bakgrunden
Fantastiska förutsättningar för härlig samvaro över åldersgränserna. Borgvägen 12 - Bjurfors
Fantastiska förutsättningar för härlig samvaro över åldersgränserna

Planskiss

Planlösning
Entréplan
Planlösning
Nedre plan
Planlösning
Alla plan
Planlösning
Alternativ planlösning - möjlig tillbyggnad

Beskrivning

Beskrivning

En solig oas i vackra Sjöberg på attraktiva Borgvägen. Sjöberg är Sollentunas och Edsvikens solsida! Stor insynsskyddad trädgårdstomt badande i sol med extra allt – sjöutsikt, pool, jacuzzi, stor terrass, öppna gräsytor, fruktträd och en egen basketplan. Dessutom endast ett stenkast (180 meter) från Edsvikens strand där egen bryggplats finns (övertas separat om intresse finns). Villan har härlig karaktär med stora sociala ytor med öppen planlösning, vackert ljus och rymd från stora fönsterpartier. Det finns även möjlighet att bygga ut villan.

På entréplan har man en rymlig och ljus entré med stor skjutgarderob. Från entrén kommer man in i matrum, stort vardagsrum med murad öppen spis och välrustat kök i öppen plan. De stora fönster- och dörrpartierna bidrar till härligt ljus och fin kontakt med det stora trädäck på ca 60 kvm som leder vidare ned till trädgården, poolen och däcket runt den. Planet har idag 2 sovrum varav ett är föräldrasovrum med egen walk in closet. Därutöver finns ett modernt och rymligt badrum. Ett bygglov ger en köpare möjligheten att bygga till 15 kvm och skapa ett tredje sovrum på planet. Via det inre trapphuset kommer man till nedre planet med två rymliga sovrum som båda har stora öppningsbara glaspartier. I ett fall leder det ut till ett ca 30 kvm stort inglasat uterum (infravärmare för lång säsong) och vidare till trädgården. I det andra fallet leder det direkt ut till poolområdet och trädgården. På planet finns även tvättstuga/teknikrum, minirelax med bastu och dusch, separat toalett samt övriga ekonomiutrymmen.

Borgvägen är en trivsam gata i Sjöberg som sträcker sig längst Edsvikens vatten. På någon minut är man nere vid vattnet och bryggan (en andel finns att separat överta. Den ingår inte som del i Borgvägen 12). Sjöberg är ett fint villaområde med bra förskolor och skolor. Borgvägen och i förlängningen Snäppvägen är även en återvändsgata som därigenom har mycket begränsat med trafik. Ett litet lokalt handelscentrum finns men annars når man enkelt Sollentuna centrum eller Mörby centrum. Reser man med bil eller kommunalt når man centrala Stockholm på ca 25-30 minuter. Arlanda når man också på ca 25-30 minuter i normal trafik.

Interiör

ENTRÉPLAN
ALLMÄNT
Vattenburen golvvärme finns på detta plan. Golvbeläggningen är oljad ek om inget annat golvmaterial anges i beskrivningen.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är en del av den öppna planlösningen med matrum och kök. Vardagsrummet har ett härligt ljus och lugn med bland annat den murade öppna spisen och stort öppningsbart glasparti mot trädäcket och den insynsskyddade trädgården. Genom rummets utformning har man mer än ett rum i rummet vilket ger plats för avkoppling och reflektion.

MATRUM
Skönt ljus i rummet genom fönsterparti och glasdörr ut mot det stora trädäcket som sommartid tveklöst är en förlängning av matrummet.

KÖK
Stilrent HTH kök med mycket bra beredningsytor och god förvaring. Inredning är över- och underskåp i vitt, stänkskydd i mosaik och arbetsbänkar i Italiensk granit. Ena arbetsbänken är bredare och utformad som en halvö och fungerar perfekt som familjens samlingspunkt för enklare måltider och naturligtvis som den perfekta platsen för buffén när man har gäster. Mitt emot halvön hittar vi fin murstock med en gammal fin vedspis. Utrustning är spis, inbyggd ugn, inbyggd mikro, fläkt, kyl/frys, vinkyl och diskmaskin förutom vedspisen.

HALL
Stor och välkomnande hall med mörkgrå klinker (elgolv) och vitmålade ohyvlade liggande plank på väggarna. Hallen rymmer avhängning samt förvaring i stor inbyggd garderob med skjutdörrar.

SOVRUM 1
Bakom köket ligger sovrum 1 vars fönster vetter mot nordost vilket ger rummet ett mjukt och vilsamt ljus.

SOVRUM 2
I anslutning till matrummet, mot nordost, ligger detta sovrum som även har en stor fin walk-in-closet. Rummet har fönster mot nordost och mot sydost.

BADRUM
Rymligt och stilrent badrum med fönster, vitkaklade väggar och golvklinker i mörkgrått med både vattenburen golvvärme och elgolvvärme. Utrustat med wc, kommod med dubbla handfat, dusch med glasvägg och glasdörr. Spotlights i taket.

NEDRE PLAN
ALLMÄNT
En fin trappa i ek leder ned till planet. Vattenburet värmesystem via radiatorer om inget annat skrivs.

INRE HALL
Den inre hallen har ljus klinkergolv och ljust målade väggar. Hallen leder till relaxavdelningen samt de två rymliga sovrummet förutom övriga ekonomiutrymmen.

SOVRUM 3
Rummet, ca 20 kvm stort, har parkettgolv och målade väggar samt ljus från två håll varav ett stort öppningsbart glasparti mot uteplats under tak som leder vidare till poolområdet och trädgården. Sovrummet rymmer säng och annan trivselinredning.

SOVRUM 4
Mycket rymligt rum med parkettgolv och tapetserade väggar. Rummet har ljus från trädgården och en glasdörr som leder ut till ett ca 30 kvm stort inglasat rum som öppnar upp mot trädgården. Sovrummet har plats för dubbelsäng, sängbord, förvaring och annan möblering.

INGLASAT UTERUM
Detta stora rum på ca 25 kvm har öppningsbara glasväggar och infravärmare för att förlänga säsongen.

TVÄTTSTUGA
Rummet har målat betonggolv och vitmålade väggar. Utrustning är arbetsbänk, tvättmaskin, torktumlare, torkskåp utan dörr samt bergvärmepump.

RELAXAVDELNING
I anslutning till sovrum 4 ligger denna avdelning. Rummet har klinkergolv med elgolvvärme och kaklade väggar. Rummet är rymligt nog för att även ha plats för några sköna fåtöljer. Utrustning är bastu och dusch.

GÄSTTOALETT
Rummet har kaklade väggar och klinkergolv. Utrustning är handfat och toalett.

WALK-IN-CLOSET
I anslutning till sovrum 4 och relaxavdelningen finns en rymlig walk in closet.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Sjömilen 14

Ombyggnad, Renoveringar

2003 Renovering av entréplan.
2004 Renovering av kök med bänkskivor av Italiensk granit. Leverantör av kökssnickerier är HTH. Spis, mikro, fläkt samt diskmaskin är från 2004.
2005 Baksidan dräneras om inför tillbyggnaden av sovrummen.
2005 Tillbyggnad av två sovrum samt renovering av badrum på nedre plan.
2008 Badrum på entréplanet byggs. Våtrumscertifikat finns.
2009 Installation av tvättmaskin och torktumlare.
2009 Pool och pooldäck byggs. Poolen värms av egen luft/vatten värmepump.
2010 Utbyggnad av entré.
2010 Omläggning av yttertak mot norr.
2014 Installation av stort bubbelbadkar i anslutning till poolen.
2015 Installation av ny kyl, frys samt vinkyl.
2015 Mot söder installeras nya fönster och altandörrar.
2015 Det stora trädäcket mot söder på ca 60 kvm byggs.
2017 Yttertaket mot söder läggs om.
2017 Det inglasade uterummet i souterrängplanet byggs.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Sollentuna Sjöberg GA:19, Samfällighet: Sollentuna Sjömilen S:1

Övrigt

Fastighetsägaren har del i brygga vid vid Edsviken. Säljaren har haft stor motorbåt (ca 30 fot) vid bryggan i många års tid. Dock bör köparen stämma av med övriga delägare i bryggan om större båt (över 7 meter) skall ligga vid bryggan. Bryggandelen kan vara möjlig att ta över för en köpare av villan om det är intressant. Med andelen följer en årlig kostnad till Sollentuna kommun samt naturligtvis löpande underhåll av anläggningen.

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Sotning
650 kr
Hushållsström
14 000 kr
Värme
26 000 kr
Försäkring
9 000 kr
Renhållning
2 200 kr
Vatten/Avlopp
5 300 kr
Summa
57 150 kr

Poolen värms upp via egen luft/vatten värmepump. Bubbelbadkaret på trädäcket vid poolen är i gång hela året och värms av el och ingår därför i avsnittet hushållsel. Pool och bubbelpool förbrukar sannolikt ca 10 000 kwh under ett normalår vilket motsvarar ca 14 000 kr per år.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uteplats/balkong

Stor terrass på ca 60 kvm i söder-/västerläge i direkt anslutning mat- och vardagsrum. Därutöver finns stort trädäck på ca 120 kvm med plats för bubbelbad och pool.

Tomt

Trädgårdstomt, huvudsakligen plan, omgärdad av insynsskyddande häck. Stor pool och pooldäck samt gott om plats för spel och lek.

TV/bredband

Parabol

ADSL

Planbestämmelser

Tomtindelning (1982-11-23) Stadsplan (1982-03-25) Interimistisk Förbud (1982-03-19)

Parkering

Vid entrén finns plats för två bilar. Ägarna har även byggt en parkeringsplats i det nordvästra hörnet mot Borgvägen.

Ekonomi

Taxeringsvärde
6 186 000 kr
Byggnadsvärde
2 689 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
11 000 000 kr
Rum
6
Sovrum
4
Boarea
173 kvm*
Tomtarea
1331 kvm
Biarea
64 kvm
Bastu
Ja
Kakelugn/Öppen spis
Ja
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt mätning

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan med souterräng
Byggår
1935 och 1976
Fasad
Träpanel
Grund
Grundsulor
Stomme
Trä och betong
Bjälklag
Trä och betong
Uppvärmning
Bergvärmepump
Takbeklädnad
Takpannor
Ventilation
Självdrag
Grundmur
Betong och sparsten

Entréplan: Vattenburen golvvärme.
Nedre plan: Radiatorer samt elgolvvärme i badrum.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
65
Energideklarationsdatum
2019-04-26

Området

Att bo i Sjöberg

I Sjöberg bor du nära härlig natur och vatten med fina badplatser, hopptorn och bryggor. Här finns också en campingplats med kafé och minigolf. I närheten finns en mängd områden med möjlighet till sportaktiviteter och rekreation, till exempel Rösjöns friluftsområde med vidsträckta strövmarker, Väsjöbacken med skidliftar, slalomåkning och backhoppning eller Järvafältet med vandringsleder, raststugor, grillplatser och 4Hgård.

Närmaste affärscentrum på gångavstånd är Sjöbergs centrum med livsmedelsaffär, ett par restauranger, tobaksbutik, tvätt- och nyckelservice bl.a.
I Sollentuna finns också Stinsens köpcentrum i Häggvik eller Sollentuna centrum med all tänkbar shopping och annan service, kommunhus samt biograf. I Sjöberg finns flera förskolor och två grundskolor. Närmaste gymnasieskola är Rudbecksgymnasiet med intilliggande sim- och sporthall.

Kommunikationerna i Sjöberg är goda med flera lokala busslinjer. På några minuter tar du dig till Sollentuna centrum med pendeltågsstation eller till tunnelbanan i Mörby. Buss till Kista och Arninge passerar Edsberg liksom nattbuss och direktbuss till Stockholm city.

Köpa eller sälja bostad i Sjöberg? Kontakta våra mäklare i Sollentuna! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Borgvägen 12

Borgvägen 12,
192 55 Sollentuna

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Ola Rosendahl

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 072-995 00 11