Sjöberg, Sollentuna

Vaktelvägen 2

Besiktigad
Budgivning pågår
Pris
9 800 000 kr
Antal rum
7
Tomtarea
1374 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
176 kvm / 20 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Härlig stor villa med pool på fin återvändsgata. Villan på 7 rok har bl.a. vardags- och allrum på totalt 60 kvm, 5 härliga sovrum och 2 fina badrum.

 • Ansvarig mäklare

  Ola Rosendahl

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 072-995 00 11

Bilder

Exteriörbild. Vaktelvägen 2 - Bjurfors
Interiörbild. Vaktelvägen 2 - Bjurfors

Fint ljusinsläpp i det härliga vardagsrummet. Rummet har även utgång till trädgården.

Interiörbild. Vaktelvägen 2 - Bjurfors

Öppen plan mellan vardagsrum och kök.

Interiörbild. Vaktelvägen 2 - Bjurfors

Skön miljö att längta till.

Interiörbild. Vaktelvägen 2 - Bjurfors

Härligt resursstarkt kök med fint burspråk.

Interiörbild. Vaktelvägen 2 - Bjurfors

Burspråket ger ett fint ljus och rymd.

Planskiss

Planlösning
Övre plan
Planlösning
Entréplan
Planlösning
Garage
Planlösning
Alla plan

Beskrivning

Beskrivning

Välbelägen skyddad villa (Trivselhus) på 7 rok med härlig pool (4x8 m) i söderläge. Stora sociala ytor, med vardagsrum på 37 kvm och allrum på 23 kvm. 5 fina sovrum varav 3 är runt 15 kvm. Rymligt och välutrustat kök på 22 kvm med burspråk som ger fint ljus och rymd. 2 fina badrum varav ett med bastu. På fastigheten finns även en sidobyggnad/garage på 38 kvm.

Vardagsrummet har ljusinsläpp från söder och väster. Från vardagsrummet når man uteplatser i söder och väster samt pool och pool däck som har sol hela dagen. Det rymliga och välutrustade köket erbjuder stora möjligheter för familjen som vill delta i köksaktiviteterna. På planet finns även två bra sovrum, badrum med bubbelbadkar, separat duschzon samt trevlig bastu förutom en separat gästtoalett.

Entréplanet har en välkomnande hall, trevligt allrum på ca 23 kvm kring vilket tre bra sovrum och ett duschrum är placerade. Sovrummen är ljusa med en fin känsla av rymd där det ena även har egen ingång. På planet finns även klädkammare, klädvårdsrum med egen utgång och förråd.

Vaktelvägen är en liten idyllisk och trivsam, högt belägen, återvändsgata med ca 15 fristående villor alla byggda i samma tidperiod. Många av familjerna som flyttade in i sina hus för ca 13 - 14 år sedan bor fortfarande kvar. Sjöberg är ett fint villaområde med bra förskolor och skolor. Edsviken ligger bara en kort promenad bort. I Fasanvägens förlängning ligger en fin liten sandstrand. På vintern utgår man säkert härifrån för promenad på isen eller för turen på långfärdsskridsko. Ett litet lokalt handelscentrum finns men med de fina kommunikationerna når man enkelt Sollentuna centrum eller Mörby centrum. Reser man med bil eller kommunalt når man centrala Stockholm på ca 25-30 minuter. Arlanda når man också på ca 25-30 minuter i normal trafik.

Interiör

ALLMÄNT
Villan har vattenburen golvvärme på entréplanet samt i kök, toalett och badrum på övre plan. Vardagsrum och sovrum på övre planet har radiatorer som komplement. Villan har även parkettgolv om inget annat anges i texten nedan. Texten har även organiserats så att den relativt väl följer bildordningen. Villans totala golvyta är 176 + 20 kvm.

ÖVRE PLAN

VARDAGSRUM
Ljust och luftigt vardagsrum centralt på övre plan i anslutning till matrum och kök. Vardagsrummet som är ca 37 kvm stort har stora fönsterpartier i söder och väster vilket bidrar till känsla av rymd. Från vardagsrummet kan man även gå ut i trädgården.

SOVRUM 4
På övre plan har vi på vänster sida sovrum 4. Ett mysigt rum för det mindre barnet.

SOVRUM 5
Detta sovrum har fint ljusinsläpp från två håll där de smala fönstren tillåter utsikt och ljus in, men ingen insyn från gatan. Rummet har även en rymlig skjutgarderob.

BADRUM OCH BASTU
Rymligt och välutrustat badrum med klinkergolv (golvvärme) och mosaikklädda väggar i romerskt inspirerat mönster och färgsättning. I rummet finns bubbelbadkar, separat duschzon med glasdörr, kommod med handfat, väggskåp, toalett, handdukstork samt bastu.

GÄSTTOALETT
Gästtoaletten har klinkergolv (golvvärme) och ljust kaklade väggar. Utrustningen är handfat, toalett samt väggskåp.

KÖK OCH MATRUM
Köket på 22 kvm har ett ljust och fint burspråk som bidrar till rummets rymd. Fina beredningsytor, granitbänkskivor, och god förvaring samt inte minst den högmonterade diskmaskinen bidrar till ett fint intryck. Utrustningen i köket är häll, köksfläkt (Fjäråskåpan), varmluftsugn, mikro, kyl, frys och diskmaskin alla från Husqvarna samt mosaikvägg ovan köksbänkarna. Köket med sin fina volym matchar väl villans resurser och bidrar till den stora familjens behov av gemensamma ytor.

ENTRÉPLAN

HALL
Välkomnande hall med klinkergolv. Praktisk skjutgarderob för förvaring på höger sida. I anslutning till hallen finns även en rymlig klädkammare.

ALLRUM
På planet finns ett ljust och rymligt allrum på 23 kvm med fin takhöjd vilket inbjuder till skön samvaro.

SOVRUM 1
Detta rum, som ett flertal av sovrummen, är på ca 15 kvm och har fint ljusinsläpp. Dess storlek erbjuder stora möjligheter till varierad möblering och alternativa funktioner. Rummet har egen klädkammare.

SOVRUM 2
Detta rum på ca 12 kvm har ljusinsläpp från två håll samt fin flexibilitet, bland annat på grund av den egna ingången.

SOVRUM 3
Även detta sovrum har stort ljusinsläpp och fin rymd. Rymden erbjuder stora möjligheter att inreda rummet efter egna önskemål. Rummet har en rymlig skjutgarderob.

DUSCHRUM
Rymligt och välutrustat duschrum med klinkergolv (golvvärme) och mosaikklädda väggar i romerskt inspirerat mönster och färgsättning. I rummet finns duschzon med glasdörrar, kommod med handfat, väggskåp, toalett samt handdukstork.

KLÄDVÅRDSRUM
Praktiskt rum med klinkergolv och målade väggar samt egen ingång. Utrustningen i rummet är tvättmaskin, tvättbänk med ho, torkskåp, frånluftsvärmepump (IVT 490) samt extra varmvattenberedare. Det senare innebär god tillgång till varmvatten för en aktiv familj.

FÖRRÅD
I direkt anslutning till klädvårdsrummet ligger ett förråd med klinkergolv och praktiska vägghyllor. Här är även villans centraldammsugare installerad.

KLÄDKAMMARE
Till vänster om hallen finns en praktisk och rymlig klädkammare med dörr ut mot hallen.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Sjöfolket 9

Ombyggnad, Renoveringar

2012 Målning av fasad

Tomt

Tomten är terrasserad med stenmurar. Ägaren har sökt och fått bygglov för dessa murar.

Planbestämmelser

Detaljplan (2000-06-13) Byggnadsplan (1937-08-05)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Last: Avtalsservitut: Villa Mm Och Årlig Avgäld, 01-IM3-39/1078.1

Ekonomi

Taxeringsvärde
7 588 000 kr
Byggnadsvärde
4 279 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
6 700 kr
Värme
20 350 kr
Försäkring
6 000 kr
Renhållning
1 800 kr
Vatten/Avlopp
4 800 kr
Summa
39 650 kr

Pool värms av luft/luftvärmepump. Familjen förbrukar drygt 200 kbm vatten per år.

”AVGIFTER/STÄMPELSKATT
2019 tas en fastighetsavgift ut om 8 049 kr/år. Den ersätter tidigare fastighetsskatt och regleras, enligt upplupen tid, på tillträdesdagen. Nybyggda hus med värdeår 2005-2011 är skattebefriade i fem år och därefter betalar man halv fastighetsavgift i fem år. Nybyggda bostäder med värdeår 2012 och senare är befriade från fastighetsavgift i 15 år. För obebyggda tomter gäller fortfarande 1% av taxeringsvärdet i fastighetsskatt.
Lagfartskostnad: 1.5 % av köpeskillingen för privatperson och 4.25 % för företag samt en avgift om f.n. 825 kr. Pantbrevskostnad: på nya pantbrev 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift om f.n. 375 kr.”

Uteplats/balkong

Uteplats i söder under tak (balkong). Stor uteplats runt poolen i söder. Uteplats i nordväst.

Övriga byggnader/utrymmen

Garage: Golvyta 38 kvm. I garaget står även pump och filter för poolen samt den luft/luftvärmepump som används för poolens uppvärmning.

TV/bredband

Antenn samt parabol.

Via Sollentuna stadsnät.

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Villa Mm Och Årlig Avgäld

Parkering

Garage med plats för en till två bilar. Parkering framför garage för tre till fyra bilar.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Pris
9 800 000 kr
Rum
7
Sovrum
5
Max antal sovrum
5
Boarea
176 kvm*
Tomtarea
1374 kvm
Biarea
20 kvm

* Areauppgifter enligt ritning(ar)

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan samt souterrängplan
Byggår
2004
Fasad
Stående träpanel samt puts
Grund
Betongplatta med underliggande isolering
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Frånluftsvärme pump med återvinning.
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Mekanisk frånluft
Fönster
3-glasfönster isoler

2004 Pool anläggs med måtten 4 x 8 meter (ägarens uppgift).

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten. Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
99
Energideklarationsdatum
2017-11-13

Området

Att bo i Sjöberg

I Sjöberg bor du nära härlig natur och vatten med fina badplatser, hopptorn och bryggor. Här finns också en campingplats med kafé och minigolf. I närheten finns en mängd områden med möjlighet till sportaktiviteter och rekreation, till exempel Rösjöns friluftsområde med vidsträckta strövmarker, Väsjöbacken med skidliftar, slalomåkning och backhoppning eller Järvafältet med vandringsleder, raststugor, grillplatser och 4Hgård.

Närmaste affärscentrum på gångavstånd är Sjöbergs centrum med livsmedelsaffär, ett par restauranger, tobaksbutik, tvätt- och nyckelservice bl.a.
I Sollentuna finns också Stinsens köpcentrum i Häggvik eller Sollentuna centrum med all tänkbar shopping och annan service, kommunhus samt biograf. I Sjöberg finns flera förskolor och två grundskolor. Närmaste gymnasieskola är Rudbecksgymnasiet med intilliggande sim- och sporthall.

Kommunikationerna i Sjöberg är goda med flera lokala busslinjer. På några minuter tar du dig till Sollentuna centrum med pendeltågsstation eller till tunnelbanan i Mörby. Buss till Kista och Arninge passerar Edsberg liksom nattbuss och direktbuss till Stockholm city.

Köpa eller sälja bostad i Sjöberg? Kontakta våra mäklare i Sollentuna! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Vaktelvägen 2

Vaktelvägen 2,
192 55 Sollentuna

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Ola Rosendahl

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 072-995 00 11

Förslag på andra bostäder

 • Friliggande villa

  Sjöberg, Sollentuna

  Besiktigad
  Adress
  Borgvägen 12
  Utgångspris
  11 000 000 kr
  Antal rum
  6
  Sovrum
  4
  Boarea / Biarea
  173 kvm / 64 kvm
  Tomtarea
  1331 kvm
 • Friliggande villa

  Sjöberg, Sollentuna

  Besiktigad
  På förhand
  Adress
  Sidensvansvägen 14F
  Utgångspris
  5 950 000 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  3
  Boarea / Biarea
  126 kvm / 25 kvm
  Tomtarea
  189 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!