Välplanerat boende med grönskande utsikt!

Norra Frösunda / Ritorp, Solna

Ritorpsvägen 11

Budgivning pågår
Utgångspris
2 795 000 kr
Avgift
2 906 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1
Boarea
60 kvm

Välplanerat boende med grönskande utsikt!

 • Ansvarig mäklare

  Leila Derogar

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 01

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Ritorpsvägen 11 - Bjurfors
. Ritorpsvägen 11 - Bjurfors
. Ritorpsvägen 11 - Bjurfors

GRÖNSKANDE UTSIKT FRÅN ALLA FÖNSTER

. Ritorpsvägen 11 - Bjurfors
Kontakta mig!. Ritorpsvägen 11 - Bjurfors
Kontakta mig!
. Ritorpsvägen 11 - Bjurfors
. Ritorpsvägen 11 - Bjurfors
. Ritorpsvägen 11 - Bjurfors

HEMTREVLIGT KÖK

. Ritorpsvägen 11 - Bjurfors
. Ritorpsvägen 11 - Bjurfors
. Ritorpsvägen 11 - Bjurfors
. Ritorpsvägen 11 - Bjurfors
. Ritorpsvägen 11 - Bjurfors
. Ritorpsvägen 11 - Bjurfors

VÄLKOMNANDE HALL

. Ritorpsvägen 11 - Bjurfors

HALLEN ÄR MÖBLERBAR OCH RYMMER FÖRVARING

. Ritorpsvägen 11 - Bjurfors
. Ritorpsvägen 11 - Bjurfors
. Ritorpsvägen 11 - Bjurfors
. Ritorpsvägen 11 - Bjurfors

VÄLKOMMEN TILL RITORPSVÄGEN 11

. Ritorpsvägen 11 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
PLANLÖSNING IDAG
Planlösning
ALTERNATIV PLANLÖSNING

Beskrivning

Beskrivning

Charmigt boende med fint läge och underbar utsikt över omgivningen och grönska. Bostadens original planlösning är en 2:a och disponeras idag som en 3:a Välskött förening med god ekonomi
lån/kvm 2 193kr för 2019.

Ritorp är en idealisk plats för dig som vill bo både nära naturen och storstadspuls. Gillar man att motionera och vara ute i naturen finns Råstasjön, Hagaparken, Brunnsviken och Ulriksdals slottspark i närheten. Du har även nära till Friends Arena som invigdes under 2012 som är byggd för att kunna anpassas till alla typer av evenemang. Här finns även shoppinggallerian Mall of Scandinavia som erbjuder det mest innovativa inom mode, mat, teknik, sport och design.

Goda bussförbindelser som bland annat tar dig direkt till Stockholms city, Bergshamra, Solna C och Sundbyberg C. I närheten finns även Ulriksdals pendeltågsstation med ca 10 minuters resväg till city. Till Arlanda kan man åka med Flygbussarna eller med pendeltåget. Med bil tar man sig snabbt ut och in till motorvägarna E4 och E18. Resvägen är dessutom kort till både Bromma flygplats och Arlanda. Från Mäster Simons väg finns det också många fina cykelvägar mot flera destinationer.

Interiör

Bostadens originalplanlösning är en 2:a men disponerad idag som en 3:a.

Utvald detaljbild ej bildlista

Fakta

Fastighetsbeteckning

Ritorp 5 i Solna

Månadsavgift

Avgift
2 906 kr

I avgiften ingår värme, vatten, TV, bredband, bostadsrättstillägg och fast elavgift.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,64%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 795 000 kr
Lägenhetsnummer
071
Våningsplan
1
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
60 kvm*

* 1
1 60kvm enligt diplomerad areamätare. 59,3kvm enligt bostadsrättsföreningen.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
250 kr
Försäkring
250 kr
Summa
500 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
1956
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
158
Energideklarationsdatum
2009-05-25

Bostadsrättsförening

Namn
Stockholms Garnisons bostadsrättsförening 1
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Stockholms Garnisons Bostadsrättsförening nr 1 (SGB 1) bildades 1954 och omfattar 151 bostadsrätter och 3 lokaler. Föreningen består av fem huskroppar och äger marken. Förvaltningen av fastigheterna sker i samarbete med Stockholms Garnisons Bostadsrättsförening nr 2 (SGB 2) med anlitande av Förvaltnings AB Teoge. Föreningarna samarbetar i mycket stor utsträckning och delar bla. på lekplats och hemsida.

Föreningens hus omfattar:
Regementsgatan 46-54 och 56
Enköpingsvägen 19A-C
Ritorpsvägen 1-5 och 7-13

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Medlemmarna har tillgång till 3 grillplaster, bastu, gästlägenheten, cykelrum, barnvagnsrum och tvättstugor. Tvättstugor finns i källarna i samtliga låghus. Boende i höghuset tvättar i källaren Enköpingsvägen 19. Torkrum och mangelrum finns i anslutning till tvättstugorna.

På fyra platser inom SGB 1 finns behållare för hushållssopor. Återvinning på Regementsgatan har Solna stad placerat ut återvinningskärl för plast, glas, metall, batterier, tidningar och pappersförpackningar. Det finns även ett kärl för klädinsamling.

TV & BREDBAND
Leverantör ComHem. Grundutbudet ingår i månadsavgiften.
Leverantör Ownit. 100/100 Mbit/s ingår i månadsavgiften.

PARKERING
Föreningen har 39 p-platser utan el, 32 p-platser med el, 16 p-platser med laddstolpar, garage med plats för 7 bilar och moped/MC-platser samt 18 separata garage av varierad storlek. I övrigt finns boendeparkering på anslutande gator genom Solna stad.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Föreningen har tecknat bostadsrättstillägg för samtliga medlemmar.

EL
Medlemmarna debiteras fast avgift 40kr/mån (inkl. i månadsavgiften) för elanslutning samt en schablonberäknad kostnad för elförbrukningen. Sedan justeras faktiska förbrukningen och kostnaden varje kvartal.

UTFÖRDA RENOVERINGAR
För mer information om utförda renoveringar besök föreningen hemsida: https://sgb12.se/index.php/information/historik

PLANERADE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2006 och sträcker sig fram till 2021 på en detaljerad nivå och översiktligt 10 år framåt. Underhållsplanen uppdateras årligen. För planerade renoveringar se föreningens årsredovisning 2019 sidan 5.

FÖRRÅD
Till bostaden tillhör ett förråd i källaren. Det finns extra förrådsutrymmen att hyra. Dessa är inte kopplade till viss lägenhet utan är helt fristående hyresobjekt.

FÖRENINGENS HEMSIDA
www.sgb12.se

Länkar

Området

Att bo i Solna

Välkommen att bo och trivas i Solna. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, service, shopping, ett rikt kultur- och idrottsutbud samt härliga grönområden.

I Solna centrum finns ett stort antal butiker och all annan tänkbar service. Inom Solna finns ett stort antal förskolor, både kommunala och fristående grundskolor och gymnasieskolor samt gymnasiesärskola. Solna är en stad i utveckling som strävar efter skolor och förskolor med hög kvalitet. Här finns också Karolinska, ett av Sveriges största sjukhus.

I Solna finns två tunnelbanelinjer med stationer i bland annat Solna Centrum och Näckrosen samt i Bergshamra. Här finns även pendeltåg, fjärrtåg, tvärbanan och ett antal busslinjer vilket gör att det går snabbt och enkelt att ta sig in till Stockholm city.

Ungefär en tredjedel av Solnas yta består av natur och parker. Här finns flera strandpromenader vid bland annat Brunnsviken och Edsviken samt många små fina parker mellan bostadsområdena. Öster om Uppsalavägen ligger Kungliga nationalstadsparken med Ulriksdals slottspark, Tivolihalvön och Hagaparken. Området kring Råstasjön och Lötsjön är ett välbesökt rekreationsområde med strandpromenader och ett rikt fågelliv. Ännu en vacker strandpromenad finns utmed Ulvsundasjön och Bällstaviken. Inom Solna ligger Karlbergs, Haga och Ulriksdals slott.

Solna socken sträckte sig på medeltiden ända fram till Gamla stan i Stockholm och innefattade även delar av nuvarande Nacka och Lidingö. Mot slutet av 1800-talet växte flera förortssamhällen fram i Solna som till exempel Hagalund, Huvudsta, Råsunda och Lilla Alby. På 1870-talet rådde stor bostadsbrist i Stockholm. Industrierna expanderade och landsortsbefolkningen lade ner sina lantbruk och flyttade in till huvudstaden. Under 1880-talet började även fabrikerna hitta till Solna. Befolkningen ökade snabbt och det byggdes verkstäder och bostäder. 1943 bildades Solna stad och hade då cirka 30 000 invånare. Fortsatt stark expansion har gjort att bebyggelsen successivt växt samman med Stockholm. 1965 invigdes Solna centrum och nåddes av tunnelbanan 1975. 1986–1990 gjordes en ombyggnad till en överglasad flervåningsgalleria.

I övrigt består bebyggelsen mest av fristående flerbostadshus men det finns även en mer sluten stadsmässig bebyggelse.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Solna? Kontakta våra mäklare i Solna och Sundbyberg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Ritorpsvägen 11

Ritorpsvägen 11,
170 66 SOLNA

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med med max två personer per visningssällskap. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Delta i budgivningen

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Leila Derogar

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 01