Modern och påkostad 2:a med inglasad balkong i Råsunda

Råsunda, Solna

Näckrosvägen 9

Accepterat pris
3 450 000 kr
Avgift
3 254 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Hiss
Ja
Boarea
58,5 kvm

Modern och påkostad 2:a med inglasad balkong i Råsunda

 • Ansvarig mäklare

  Farzad Nourozian

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 070-782 00 05

 • Extra kontaktperson

  Alexandra Svensson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-7155 937

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

ACCEPTERAT PRIS!
Välplanerad och renoverad 2:a om 58,5 kvm med inglasad balkong på populära Näckrosvägen. En modern och fin bostad för dig som bara vill flytta in och trivas. Bostaden präglas av ett härligt ljusinsläpp från fönsterpartier i två väderstreck och en öppen och social planlösning, med ett nyrenoverat och snyggt kök som erbjuder en komplett maskinell utrustning. Köket skärmas av snyggt med en praktisk köksbänk med underskåp mot bostadens trevliga matplats med öppen planlösning mot vardagsrummet. Här har ni gott om plats för soffgruppen framför mediabänken samt övrig trivselmöbel om så önskas! Från vardagsrummet öppnas dubbeldörrarna till bostadens trevliga och inglasade balkong som förlänger vardagsrummet och omges av grönska. Nyrenoverat och stilsäkert badrum med allt man kan önska, så som behaglig golvvärme, dusch, spotlights i tak snyggt handfat med kommod samt spegelskåp ovan och WC-stol. Bostadens luftiga och rogivande sovrum ger gott om plats för en dubbelsäng och bjuder på goda förvaringsmöjligheter i inbyggda garderober med bevarad 50-tals charm. Den rymliga och ljusa hallen med plats för ytterkläderna bjuder in er till denna otroligt trevliga bostad som direkt ger känslan av att här vill man bo. Genomgående nytt ekparkettgolv och ljust målade väggar. Överlag en mycket trevlig bostad som bara måste upplevas på plats! Varmt välkomna på visning!

Brf Näckrosen är en mycket populär bostadsrättsförening med god ekonomi och med de större renoveringarna genomförda. Till föreningsmedlemmarnas förfogande finns en föreningslokal som går att hyra för 500 kr/dag med möjlighet till övernattning.

Näckrosvägen ligger i Råsunda som är Solnas mest populära och eftertraktade område med småstadskänsla. Här finns allt vad man kan önska sig, såsom träningsanläggningar, flertalet restauranger, caféer, frisörer, matbutiker och mycket mer. Gamla Filmstaden erbjuder flertalet trevliga restauranger samt Råsundas egen SF-biograf som ett komplement till Sveriges mest moderna anläggning i Mall Of Scandinavia.
Områdets närhet till natur och grönska är ett populärt inslag hos de boende, här finns de populära sjöarna Råstasjön och Lötsjön med underbara förutsättningar för promenader, picknick, joggingtur eller beskådan av det rika fågellivet. Under vintertid plogas sjön för skridskoåkning och längdskidåkning. Här finner Ni även populära lunch/caféet Gröna Villan som är populärt sommartid. Ytterligare natursköna områden finner ni i Hagaparken med Brunnsviken som erbjuder flera motionsslingor samt tennisbanor och mysiga caféer på bekvämt gångavstånd. I närområdet ligger även Ulriksdal slottsträdgård med mysiga omgivningar.
På kort promenadavstånd når Ni Arenastaden där den nya nationalarenan Friends Arena finns belägen. Här finner Ni även Nordens största köpcenter, Mall Of Scandinavia, nordens största köpcenter som är ett fullvärdigt alternativ, inte bara till Stockholm city, utan även till många internationella motsvarigheter. Utöver sin arkitektur, flaggskeppsbutiker, restauranger, ICA, Hemköp och SF-biograf bjuds här på evenemang utöver det vanliga.

Utmärkta kommunikationsmöjligheter!
Kort promenadavstånd ca. 2-3 min till Näckrosens tunnelbanestation (blå linje) som tar dig till Fridhemsplan på ca. 6 minuter och till T-Centralen på ca.10-12 minuter. Vid tunnelbanan på Råsundavägen avgår bland annat buss 515 som tar dig till Odenplan på ca.15 min eller till Sundbyberg i motsatt riktning. Pendeltåget avgår från Solna station och tvärbanan från Solna C, Solna Business Park samt Sundbyberg C som tar dig till Alvik.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Näckrosen i Solna
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
521
Antal lokaler
37
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Näckrosen i Solna bildades 1944 och består av 24 hus med totalt 521 lägenheter varav samtliga är upplåtna med bostadsrätt samt 37 lokaler. Föreningen är en av Solnas större föreningar och är ekonomiskt stabil och välskött.

FÖRRÅD
Tillhörande vindsförråd samt matkällare.

DELAT ÄGANDE
Delat ägande godkänns med en minsta ägarandel om 10 %.

Föreningens ekonomi

Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar.

Renoveringar - Utförda och planerade

2019 Renoveringen av piskaltanerna genom byte av glas till klarglas.
2018 Renovering föreningslokal av nyinstallation av sängskåp och dusch.
2018 Samtliga betongsocklar på tegelfastigheterna rengjort, reparerats och målats.
2018 Installerat branddörrar, brandvarnare och brandsläckare på samtliga 14 tvättstugor.
2018 Byte av yttre källardörrar Näckrosvägen 5-7.
2018 Byte/reparation av samtliga handräcken i samtliga fastigheter.
2017-2019 har totalt 14 av 30 hissar renoverats.
2017 Samtliga entredörrar slipats och lackats.
2016-2017 Bytt ut samtliga 18 garageportarna.
2016 Stamspolning av både köks- och badrumsstammar.
2014-2016 Energisparande åtgärder.
2016 Målning av samtliga tvättstugor.
2016 Byte av dörrar till piskaltaner.
2013-2016 Fasad rengöring och målning av Näckrosvägen 18-34 jämna nummer.
2015 Byte av trapphusbelysning till rörelsestyrda led-armaturer nv 5-9
2014-2015 Bytt tak och målat om ställningarna till taken på samtliga piskaltaner.
2013 Byte av trapphusbelysning till rörelsestyrda led-armaturer nv 18-34
2012 Byte av passersystem.
2012 Förstärkning av vändplan Näckrosvägen 17.
2012 Fasad på Näckrosvägen 11-15 har putsats om, samt tak lagts om på nr 11-15.
2012 Renovering delar av tak.
2011 Föreningen har lagt byggnadsnät runt skorstenarna.
2009 Renovering av balkonger.
2009 Nya stenläggningar, rabatter, buskage, gräsmattor och trappor samt ny dränering runt husen.
2008 Nya sophus.
2006 Renovering av trapphus inklusive ytterportar av ek och slipning av marmorgolven.
1993-1994 Nya elstigar.
1993-1994 Stambyte.
1990 Totalrenovering av samtliga balkonger inkl ny bottenplatta.

Kommande renoveringar
2020 Planeras tak byte på Näckrosvägen 37-39.
Under flertalet år framåt kommer föreningen successivt genomföra större underhåll på samtliga hissar samt plåta in skorstenar.

Parkering

Föreningen har 67 parkeringsplatser, 13 garageplatser samt 8 Mc-platser. Inga lediga platser finns för tillfället, kösystem tillämpas. Boendeparkering via Solna Stad.
Hyran för parkeringsplats är 400 kr/mån utan eluttag och 450 kr/mån med eluttag. Garagen kostar 450 kr/mån.

TV/bredband

Kabel/digital-tv via Com Hem samt Bredband via Ownit. Obligatoriskt tillägg om 42:- respektive 89:- debiteras av föreningen.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, återanvändningsrum, föreningslokal som kan också nyttjas som övernattning för gäster, träslöjdslokal där särskilt medlemskap i träslöjdsklubben Näckrosen krävs.

TV/bredband

Kabel/digital-tv via Com Hem

Bredband via Ownit.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 254 kr

Digital- Tv och bredband kollektiv tillkommer på 131 kr. I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-tv basutbud.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,18437%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Accepterat pris
3 450 000 kr
Lägenhetsnummer
0375
Våningsplan
0
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
58,5 kvm*

* Lägenhetsförteckning från ekonomisk förvaltare.

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
170 kr
Försäkring
150 kr
Summa
320 kr

Byggnadssätt

Byggår
1945
Uppvärmning
Fjärrvärme.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E

Området

Att bo i Råsunda

Råsunda har ett mycket centralt och efterfrågat läge i Solna. Närheten till Solna centrum och Mall of Scandinavia erbjuder ett stort shoppingutbud och annan service. Råsunda består av charmiga kvarter med småbutiker och ett flertal restauranger och kaféer. De centrala delarna av Råsunda utgör en samlad, enhetlig och välbevarad miljö från början av 1900-talet av stort kulturhistoriskt värde. Kommunikationerna i Råsunda är bra med flera busslinjer och tunnelbanestationerna Näckrosen, Solna centrum eller Sundbybergs C. Tvärbanan trafikerar mellan Solna station, Sundbyberg och Alvik.

Gamla Råsunda är en av Stockholms vackraste stadsdelar. Stadskärnan är uppförd i jugendstil men här finns också starka influenser från nationalromantiken. Bebyggelsen utmärks av stora släta putsfasader, ofta med mjukt välvda burspråk och stora hörntorn. Torgbildningen vid stråket och de lummiga oregelbundna parkerna skapar luft och trevnad i stadsbilden.

Filmstaden byggdes ursprungligen 1919–1920 som en komplett anläggning med ateljéer, omklädningsloger, laboratorium, restaurang med mera. I dag är Filmstaden en egen stadsdel och 2003 påbörjades byggnationen av nya bostäder i området. Byggnaderna har uppförts i äldre stil i hela kvarter med en öppen sida mot de grönskande gårdarna vilket ger en trivsam boendemiljö.

Vasalund är ett lugnt och omtyckt område. Huvuddelen av bebyggelsen tillkom under 1930-talet och består av en blandning av mindre flerfamiljehus med villakaraktär och tre till fyra våningar höga flerbostadshus, ofta med många små lägenheter.
I närheten finns Råstasjön och Lötsjön som erbjuder trevliga promenadstråk och motionsslingor. Önskar man variation finns det inbjudande jogging- och promenadstråk även vid Ursviks motionsgård där man har tillgång till motionsspår som vintertid förvandlas till norra Stockholms bästa skidspår.

Den nya nationalarenan Friends Arena ligger en kort promenad från Råsunda. Här har området Arenastaden växt fram med Nordens största köpcentrum Mall of Scandinavia. Kommunikationerna är bra med flera busslinjer och närmaste tunnelbanestation är Näckrosen eller Solna centrum. Tvärbanan trafikerar mellan Solna station, Sundbyberg och Alvik.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Råsunda? Kontakta våra mäklare i Solna och Sundbyberg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Näckrosvägen 9

Näckrosvägen 9,
169 37 Solna

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Farzad Nourozian

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 070-782 00 05

 • Extra kontaktperson

  Alexandra Svensson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-7155 937

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Råsunda, Solna

  På förhand
  Adress
  Charlottenburgsvägen 32
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  2 390 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Råsunda, Solna

  Nyproduktion
  Adress
  Lövgatan 55, 1-1501
  Accepterat pris
  2 950 000 kr
  Månadsavgift
  2 289 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  41 kvm

  Visning: 2020-07-15 18.30

 • Bostadsrätt

  Råsunda, Solna

  På förhand
  Adress
  Råsundavägen 172, VÅN 6, 3-1602
  Accepterat pris
  3 100 000 kr
  Månadsavgift
  2 289 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  41 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Råsunda, Solna

  På förhand
  Adress
  Lövgatan 55, VÅN 2, 1-1207
  Pris
  3 100 000 kr
  Månadsavgift
  2 401 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  43 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!