Hoppa till innehåll
. Östervägen 15, 3tr - Bjurfors

Östervägen 15, 3tr

 • På förhand
 • 47 kvm
 • 2 rum

Råsunda, Solna

Östervägen 15, 3tr

Avgift:
2 490 kr
Antal rum:
2
Boarea:
47 kvm
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
3 av 3

Östervägen 15, 3tr

Beskrivning

Accepterat pris!
En drömbostad att längta hem till med låg avgift, belägen på populär adress intill Råsundas puls med närhet till allt man kan önska sig!

Välkomna högst upp i huset till denna välplanerade 2:a med balkong. En fantastisk lägenhet med vackra tidstypiska detaljer för er med högt ställda krav. Lägenheten präglas av ett fantastiskt ljusinsläpp från de fina fönsterpartierna i två väderstreck som tillsammans med den generösa takhöjden förstärker bostadens härliga rymd. Bostaden erbjuder ett luftigt och lättmöblerat vardagsrum med plats för den stora soffgruppen framför mediabänken samt matplats precis utanför köket. Här har ni en fantastisk yta som skapar en trevlig plats att umgås med nära och kära. Från vardagsrummet når ni bostadens charmiga och trevliga balkong. Ett arbetsvänligt kök för er som gillar att laga mat med komplett maskinell utrustning bestående av kyl/frys, diskmaskin, ugn med spis ovan samt fläktkåpa i rostfritt. Även bostadens rogivande och mysiga sovrum bjuder på ett stort fönsterparti mot föreningens lugna och grönskande bakgård. Stambytt och stilrent badrum med tvättmaskin, dusch med vikbar glasdörr samt handfat med kommod med spegelskåp ovan. Bostaden erbjuder bra förvaringsmöjligheter i flertalet garderober. Inbjudande hall med hatthylla för ytterplaggen bjuder in er till denna mycket trevliga bostad som bara måste upplevas på plats! Varmt välkomna.

Här bor ni i en välskött och trevlig förening Brf Portalen 3, med stora renoveringar bakom sig och en solid ekonomi. Föreningen har 5 egna parkeringsplatser till en kostnad om 254 kr/mån. (kösystem).

Föreningen har tagit beslut om en avgiftsfri månad i juli 2021 och diskuterar även en avgiftsfri månad i december 2021.

OMRÅDET
I kvarteren runt bostaden finns det gott om välsorterade matbutiker, caféer, restauranger, bagerier och andra trevliga småbutiker. I närområdet finns även flera gym, däribland Puls & Träning och Sats. Veckohandla kan man göra på t.ex. ICA Maxi som ligger ca. 5 minuter bort med bil som också nås smidigt med tvärbanan eller i Solna Centrum som även erbjuder affärer, apotek och annan service som man promenerar till på 5 min och Mall of Scandinavia som ligger bara ca 8 min minuter bort från bostaden. Alldeles i närheten ligger grönområdet runt Råstasjön, som är mycket omtyckt för såväl promenader som löprundor. Vintertid brukar sjön plogas för skridskoåkning. Vid närbelägna Lötsjön finns även ett mysigt och välbesökt café, Gröna Stugan. Vid Lötsjön kan du också hitta ett nytt utegym och en välbesökt bangolfbana. Områdets närhet till natur och grönska är populärt hos de boende, Hagaparken med Brunnsviken med flera motionsslingor samt tennisbanor och mysiga caféer finns också på bekvämt avstånd. Ursviks motionsområde erbjuder ytterligare motionsslingor och vintertid prepareras populära längdskidspår.

Solna är en kommun med låg kommunalskatt som växer så det knakar. På några minuters promenadavstånd når man Arenastaden där nationalarenan Friends Arena är belägen. Här ligger även Nordens största köpcenter, Mall of Scandinavia som med sin arkitektur, flaggskeppsbutiker, restauranger, matbutiker och evenemang utöver det vanliga, ett fullvärdigt alternativ inte bara till Stockholm city, utan även till många internationella motsvarigheter. På vägen ner mot Råstasjön och Mall of Scandinavia finner ni Solna bangolfklubb (minigolf) med två 18-håls banor som med fördel kombineras med en glass.

KOMMUNIKATIONER
Läget vid Råsundavägen innebär utmärkta kommunikationer! Från Råsundavägen passerar ett flertal busslinjer, bl.a. mot Solna centrum och 515 som går mellan Odenplan och Sundbyberg. Busstorget vid Solna Centrum erbjuder ytterligare busslinjer. Från bostaden når ni Solna Centrums t-banestation på ca. 7 minuters promenadavstånd. Pendeltågsstationen ligger ca.10 minuter från bostaden (Solna Station) som tar er till Stockholms City på ca. 7 minuter. Vid Solna Station finns även tvärbanan som går till Sickla via Alvik. Även Näckrosens t-banestation når ni på promenadavstånd. För den bilburne kommer man enkelt på E18, E4 och E20.

Välkomna på visning!

Mäklare

Håll koll på detta objekt

 • Kontakta mig!
 • Stråket
 • Populära bageriet Caféet DU BON PAIN
 • Portal Filmstaden
 • Råsunda
 • Mall of Scandinavia
 • Stråket
 • Råsunda
 • Råsunda

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Portalen 3
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
13
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Portalen 3 är en äkta förening och består av 13 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har god ekonomi och sommaren 2020 införde föreningen en avgiftsfri månad för boende som även är planerat för 2021.

Föreningens ekonomi

Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar (2021-04-14).

Renoveringar - Utförda och planerade

2019 Brandlarm installerades på vinden.
2018-2019 Byte av port.
2018 Byte av bakdörr.
2018 Värmeslinga i hängränna.
2016 Tvättstuga och torkrum målade.
2016 Gallring av träd.
2016 Radonmätning.
2015-2016 Nya fönster.
2013-2014 Installation av säkerhetsdörrar.
2013 Grundisolering.
2013 Asfaltering.
2013 Trapphusrenovering.
2010-2011 Takrenovering.
2010-2011 Fasad- och balkongrenovering.
2007 Stamrenovering.

PLANERAT UNDERHÅLL
2022 Besiktning av taket.

Parkering

Föreningen har 5 parkeringsplatser till en kostnad om 254 kr/mån.

TV/bredband

Levereras via ComHem, basutbudet ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen

Medlemmarna har tillgång till tvättstuga, cykelrum och grillplats.

Övrigt

Nuvarande ägare disponerar vindsförråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 490 kr

I avgiften ingår värme, vatten och tv (basutbud)

Ekonomi

Andel i föreningen
7,5042%
Andel av årsavgiften är
7,4995%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
00011
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Antal sovrum
1
Boarea
47 kvm*

*Uppgifter enligt SBC. Bostaden disponeras som 2 rok men är enligt mäklarbilden registrerad som 1 rok

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
250 kr
Försäkring
150 kr
Summa
400 kr

Byggnadssätt

Byggår
1938
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Fönster
3 glas

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F

Länkar

Om Råsunda

Att bo i Råsunda

Råsunda har ett mycket centralt och efterfrågat läge i Solna. Närheten till Solna centrum och Mall of Scandinavia erbjuder ett stort shoppingutbud och annan service. Råsunda består av charmiga kvarter med småbutiker och ett flertal restauranger och kaféer. De centrala delarna av Råsunda utgör en samlad, enhetlig och välbevarad miljö från början av 1900-talet av stort kulturhistoriskt värde. Kommunikationerna i Råsunda är bra med flera busslinjer och tunnelbanestationerna Näckrosen, Solna centrum eller Sundbybergs C. Tvärbanan trafikerar mellan Solna station, Sundbyberg och Alvik.

Gamla Råsunda är en av Stockholms vackraste stadsdelar. Stadskärnan är uppförd i jugendstil men här finns också starka influenser från nationalromantiken. Bebyggelsen utmärks av stora släta putsfasader, ofta med mjukt välvda burspråk och stora hörntorn. Torgbildningen vid stråket och de lummiga oregelbundna parkerna skapar luft och trevnad i stadsbilden.

Filmstaden byggdes ursprungligen 1919–1920 som en komplett anläggning med ateljéer, omklädningsloger, laboratorium, restaurang med mera. I dag är Filmstaden en egen stadsdel och 2003 påbörjades byggnationen av nya bostäder i området. Byggnaderna har uppförts i äldre stil i hela kvarter med en öppen sida mot de grönskande gårdarna vilket ger en trivsam boendemiljö.

Vasalund är ett lugnt och omtyckt område. Huvuddelen av bebyggelsen tillkom under 1930-talet och består av en blandning av mindre flerfamiljehus med villakaraktär och tre till fyra våningar höga flerbostadshus, ofta med många små lägenheter.
I närheten finns Råstasjön och Lötsjön som erbjuder trevliga promenadstråk och motionsslingor. Önskar man variation finns det inbjudande jogging- och promenadstråk även vid Ursviks motionsgård där man har tillgång till motionsspår som vintertid förvandlas till norra Stockholms bästa skidspår.

Den nya nationalarenan Friends Arena ligger en kort promenad från Råsunda. Här har området Arenastaden växt fram med Nordens största köpcentrum Mall of Scandinavia. Kommunikationerna är bra med flera busslinjer och närmaste tunnelbanestation är Näckrosen eller Solna centrum. Tvärbanan trafikerar mellan Solna station, Sundbyberg och Alvik.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Råsunda? Kontakta våra mäklare i Solna och Sundbyberg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Östervägen 15, 3tr

Östervägen 15, 3tr

169 53 Solna

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Jag är intresserad av Östervägen 15, 3tr

Liknande bostäder