På förhand

Råsunda, Solna

Vintervägen 26

På förhand
Avgift
1 264 kr
Antal rum
1
Typ
Bostadsrättslägenhet
Boarea
22 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

På förhand

Charmig och väldisponerad bostad i ett mycket attraktivt läge i gamla delen av Råsunda!

 • Ansvarig mäklare

  Leila Derogar

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 01

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Vintervägen 26 - Bjurfors
Filmstaden. Vintervägen 26 - Bjurfors
Filmstaden
Stråket. Vintervägen 26 - Bjurfors
Stråket
Mall of Scandinavia. Vintervägen 26 - Bjurfors
Mall of Scandinavia
Solna C. Vintervägen 26 - Bjurfors
Solna C

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Vacker lägenhet belägen med ett av Råsundas absoluta bästa lägen! Bostaden erbjuder en välplanerad planlösning med högt i tak och ett fantastiskt ljusinsläpp genom det stora fönsterpartiet. Kort promenadavstånd till Solna centrum och Filmstaden Råsunda. Nära T-bana, pendeltåg och bussar. Vackra promenadvägar kring Lötsjön och Råstasjön finns för den motionssugne.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Almen 5
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
28
Antal lokaler
1

Allmänt om föreningen

Brf Almen 5 är en äkta bostadsrättsförening (registrerades 1982-06-21) som äger och förvaltar fastigheten Almen 5. Det finns 28 bostadsrätter om totalt 1139 kvm och en lokal om 100 kvm.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda:
1995: Nya elstigar och byte av VA-stammar
2008: Stamspolning
2009: Målning plåttak
2011: Fasadrenovering
2012: Fönsterrenovering
2011-2013: Nya tvättmaskiner
2014-2015: Renovering trapphus; målning, installation postboxar samt säkerhetsdörrar
2016: Fibernät installerades (Stockholms stadsnät)
2016-2017: Stambyte i bottenplattan och stamspolning kök- och badrumsstammar
2017: Taksäkerhet; Gångbryggor, stegar och snörasskydd. Rensning av ventilationskanaler och obligatorisk ventilationskontroll

Planerade:
2018: Byte av anslutande stam mot kommunens avloppsledning. Byte av dörrar i källarvåning.

Parkering

För folkbokförda i Solna Stad kan tillstånd för boendeparkering sökas på Kommunhuset 08-734 21 00. Man kan även använda deras hemsida http://www.solna.se och fylla i ansökan. Själva tillståndet är gratis, man löser sedan antingen månadsbiljett 300:- eller 3-månaders biljett 750:-

TV/bredband

Fastigheten är ansluten till Comhem för kabel-TV, det ingår i avgiften. Bredband 100/100Mbit via Stockholms standsnät ingår i avgiften. Det går att uppgradera till 1000/1000Mbit mot extra avgift.

Gemensamma utrymmen

Det finns bastu/relax, cykelförråd, samlingslokal och tvättstuga.

Övrigt

Mycket attraktivt läge i gamla delen av Råsunda. Nära Stråket och flera tvärgående busslinjer finns (t ex 515) samt gångavstånd till flera T-banestationer (T-Solna C eller Näckrosen). Runt husknuten finns flera bra restauranger, pubar och pizzerior. Det finns också annan service i form av affärer, frisörer, tandläkare och vårdcentral. Inom 5 min promenad ligger Solna centrum och i andra riktningen Filmstaden Råsunda. Vackra promenadvägar kring Lötsjöparken och Råstasjön finns för den motionssugne. Skola och förskola inom gångavstånd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
1 264 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
1,98565%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
00433-0001
Våningsplan
0
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
22 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
150 kr
Försäkring
150 kr
Summa
300 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
1931
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
173
Energideklarationsdatum
2009-01-26

Länkar

Området

Att bo i Råsunda

Råsunda har ett mycket centralt och efterfrågat läge i Solna. Närheten till Solna centrum och Mall of Scandinavia erbjuder ett stort shoppingutbud och annan service. Råsunda består av charmiga kvarter med småbutiker och ett flertal restauranger och kaféer. De centrala delarna av Råsunda utgör en samlad, enhetlig och välbevarad miljö från början av 1900-talet av stort kulturhistoriskt värde. Kommunikationerna i Råsunda är bra med flera busslinjer och tunnelbanestationerna Näckrosen, Solna centrum eller Sundbybergs C. Tvärbanan trafikerar mellan Solna station, Sundbyberg och Alvik.

Gamla Råsunda är en av Stockholms vackraste stadsdelar. Stadskärnan är uppförd i jugendstil men här finns också starka influenser från nationalromantiken. Bebyggelsen utmärks av stora släta putsfasader, ofta med mjukt välvda burspråk och stora hörntorn. Torgbildningen vid stråket och de lummiga oregelbundna parkerna skapar luft och trevnad i stadsbilden.

Filmstaden byggdes ursprungligen 1919–1920 som en komplett anläggning med ateljéer, omklädningsloger, laboratorium, restaurang med mera. I dag är Filmstaden en egen stadsdel och 2003 påbörjades byggnationen av nya bostäder i området. Byggnaderna har uppförts i äldre stil i hela kvarter med en öppen sida mot de grönskande gårdarna vilket ger en trivsam boendemiljö.

Vasalund är ett lugnt och omtyckt område. Huvuddelen av bebyggelsen tillkom under 1930-talet och består av en blandning av mindre flerfamiljehus med villakaraktär och tre till fyra våningar höga flerbostadshus, ofta med många små lägenheter.
I närheten finns Råstasjön och Lötsjön som erbjuder trevliga promenadstråk och motionsslingor. Önskar man variation finns det inbjudande jogging- och promenadstråk även vid Ursviks motionsgård där man har tillgång till motionsspår som vintertid förvandlas till norra Stockholms bästa skidspår.

Den nya nationalarenan Friends Arena ligger en kort promenad från Råsunda. Här har området Arenastaden växt fram med Nordens största köpcentrum Mall of Scandinavia. Kommunikationerna är bra med flera busslinjer och närmaste tunnelbanestation är Näckrosen eller Solna centrum. Tvärbanan trafikerar mellan Solna station, Sundbyberg och Alvik.

Köpa eller sälja bostad i Råsunda? Kontakta våra mäklare i Solna och Sundbyberg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Vintervägen 26

Vintervägen 26,
169 35 Solna

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Leila Derogar

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 01