Västra Skogen, Solna

Wiboms väg 6, 7 tr

På förhand
Avgift
5 172 kr
Boarea
103 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

 • Ansvarig mäklare

  Leila Derogar

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 01

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Bofinken
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Föreningens hus ligger på en höjd med utsikt över Ulvsundasjön. Husen färdigställdes 1967 och består av två långa flerfamiljshus i 7 plan samt sex höghus i 11 plan. I föreningen finns 426 bostadsrätter (varav en hyreslägenhet) samt ett fåtal kommersiella lokaler. Tomten friköptes år 2005.

GEMENSAMMA UTRYMMEN: Föreningen har en samlingslokal i port 10, två möblerade gästrum med toalett med dusch i port 8 och en hobbylokal i port 17. Samlingslokalen och gästrummen hyrs ut mot en avgift. Det finns två tvättstugor i varje höghus samt fyra tvättstugor i långa flerfamiljshusen. Dessutom finns en grovtvättstuga i Wiboms väg 15.

EL: Föreningen har upphandlat el för alla lägenheter och lokaler från Vattenfall. Medlemmarna debiteras för faktiskt förbrukning.

HSB: För medlemskap i Brf Bofinken krävs medlemskap i HSB Stockholm samt godkännande av styrelsen.

TV OCH BREDBAND: Ett analogt och digitalt grundutbud av TV-kanaler från ComHem finns tillgängligt för alla i ett antennuttag som ingår i avgiften. TV-kanaler utöver basutbudet kan medlemmarna teckna eget avtal med ComHem. Önskar man via antennuttaget (koaxkabel) också ha tillgång till internet, IP-telefoni och/eller IP-TV kan medlemmarna teckna ett eget avtal med ComHem.

Fiber - Husen har ett digitalt fastighetsnät med anslutning till Bredbandsbolaget. Varje bostadsrättsinnehavare måste teckna eget avtal med Bredbandsbolaget för anslutning till Internet, IP-telefoni och/eller IP-TV.

PARKERING: Samtliga parkeringsplatser på Wiboms väg administreras av Solna kommun.
På anslutande gator finns möjlighet till boendeparkering genom Solna kommun.

UTFÖRDA RENOVERINGAR:
2013-2016 Stambyte badrum och kök
2015 Byte av termostater + ventiler till radiatorer
2003-04 Hissbyte
2008-2009 Samtliga tvättstugor renoverades
2000-01 Fasadrenovering, tilläggsisolering, putsning och lagning betongelement
2000-01 Balkongrenovering

FRAMTIDA RENOVERINGAR: Se sidan 6 i Årsredovisningen för mer info.

ÖVRIGT: Föreningen debiterar enligt stadgarna överlåtelseavgift och pantsättningsavgift.

FÖRENINGENS HEMSIDA: https://www.hsb.se/stockholm/brf/bofinken/

OMRÅDE: Fastigheten är belägen i ett lugnt område med ett utmärkt läge i Solna. Med ett par minuters promenad når du den moderna gallerian Huvudsta centrum med butiker, restauranger och ett brett serviceutbud. I området finns även förskolor och skolor för barnfamiljer.
Du har även närhet till vackra grönområden såsom Huvudsta gård, Huvudsta ridskola, Huvudstabadet, Karlbergs slott och Pampas Marina som är ett favoritställe där man kan ta en fika eller äta en trevlig middag på restaurangen direkt på bryggan. Är man sugen på en längre promenad är det bara att fortsätta över till Kungsholmen eller hela vägen till city.

KOMMUNIKATIONER: Goda kommunikationer med bussar och T-bana. Gångavstånd till närmaste T-bana är Huvudsta centrum och T-bana Västra Skogen som tar dig till Stockholm city på ca 7 minuter. Promenadavstånd till Kungsholmen som leder vidare till Vasastan och city.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 172 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
106
Våningsplan
0
Boarea
103 kvm

Länkar

Området

Att bo i Solna

Välkommen att bo och trivas i Solna. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, service, shopping, ett rikt kultur- och idrottsutbud samt härliga grönområden.

I Solna centrum finns ett stort antal butiker och all annan tänkbar service. Inom Solna finns ett stort antal förskolor, både kommunala och fristående grundskolor och gymnasieskolor samt gymnasiesärskola. Solna är en stad i utveckling som strävar efter skolor och förskolor med hög kvalitet. Här finns också Karolinska, ett av Sveriges största sjukhus.

I Solna finns två tunnelbanelinjer med stationer i bland annat Solna Centrum och Näckrosen samt i Bergshamra. Här finns även pendeltåg, fjärrtåg, tvärbanan och ett antal busslinjer vilket gör att det går snabbt och enkelt att ta sig in till Stockholm city.

Ungefär en tredjedel av Solnas yta består av natur och parker. Här finns flera strandpromenader vid bland annat Brunnsviken och Edsviken samt många små fina parker mellan bostadsområdena. Öster om Uppsalavägen ligger Kungliga nationalstadsparken med Ulriksdals slottspark, Tivolihalvön och Hagaparken. Området kring Råstasjön och Lötsjön är ett välbesökt rekreationsområde med strandpromenader och ett rikt fågelliv. Ännu en vacker strandpromenad finns utmed Ulvsundasjön och Bällstaviken. Inom Solna ligger Karlbergs, Haga och Ulriksdals slott.

Solna socken sträckte sig på medeltiden ända fram till Gamla stan i Stockholm och innefattade även delar av nuvarande Nacka och Lidingö. Mot slutet av 1800-talet växte flera förortssamhällen fram i Solna som till exempel Hagalund, Huvudsta, Råsunda och Lilla Alby. På 1870-talet rådde stor bostadsbrist i Stockholm. Industrierna expanderade och landsortsbefolkningen lade ner sina lantbruk och flyttade in till huvudstaden. Under 1880-talet började även fabrikerna hitta till Solna. Befolkningen ökade snabbt och det byggdes verkstäder och bostäder. 1943 bildades Solna stad och hade då cirka 30 000 invånare. Fortsatt stark expansion har gjort att bebyggelsen successivt växt samman med Stockholm. 1965 invigdes Solna centrum och nåddes av tunnelbanan 1975. 1986–1990 gjordes en ombyggnad till en överglasad flervåningsgalleria.

I övrigt består bebyggelsen mest av fristående flerbostadshus men det finns även en mer sluten stadsmässig bebyggelse.

Köpa eller sälja bostad i Solna? Kontakta våra mäklare i Solna och Sundbyberg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Wiboms väg 6, 7 tr

Wiboms väg 6, 7 tr,
171 60 Solna

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Leila Derogar

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 01