Etagelägenhet i centrala Älvsjö.

Älvsjö - Solberga, Stockholm

Solberga Ängsväg 19

Pris
3 195 000 kr
Avgift
8 102 kr
Antal rum
4
Boarea
107 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 6
Hiss
Ja

Etagelägenhet i centrala Älvsjö.

 • Ansvarig mäklare

  Lennart Norman

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0732-57 56 74

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Högst upp i två etage. Solberga Ängsväg 19 - Bjurfors
Högst upp i två etage
Solberga Ängsväg 19. Solberga Ängsväg 19 - Bjurfors
Solberga Ängsväg 19
Rymligt och ljust vardagsrum. Solberga Ängsväg 19 - Bjurfors
Rymligt och ljust vardagsrum
. Solberga Ängsväg 19 - Bjurfors
. Solberga Ängsväg 19 - Bjurfors
Nedre balkongen. Inglasad.. Solberga Ängsväg 19 - Bjurfors
Nedre balkongen. Inglasad.

Planskiss

Planlösning
Entréplan
Planlösning
Övre plan

Beskrivning

Beskrivning

Nu finns chansen att förvärva en ljus och fräsch etagelägenhet i ett av Stockholms äldre kollektivhus nära Älvsjö centrum. Lägenheten är på 107 kvm fördelat på två våningar högst upp i huset, båda med varsin balkong med utsikt över södra Stockholm (varav den ena är inglasad). Lägenheten består av fyra rum och kök samt två badrum. Här bor man högst upp, vägg i vägg med en stor solaltan som kan disponeras av medlemmarna. I Älvsjö centrum, en kort promenad bort, finns förutom ett rikt utbud av affärer, restauranger och butiker även Älvsjö station med pendeltåg och bussterminal. T-bana nås via direktbuss.
För visning kontakta mäklaren.
Detta är ett kollektivhus med boende i alla åldrar från småbarn till pensionärer och det finns många yrkesgrupper och egenföretagare. Många av de boende har bott här länge, vissa t o m sedan kollektivet bildades. Här är gemenskapen god och samhörigheten stark men varje medlem väljer själv hur och när man vill umgås med de övriga boende. Gemensamma middagar avnjutes i kollektivets matsal och det finns även sällskapsrum, gym, bastu, snickeriverkstad, lekrum, måleriverkstad och keramikrum som kan nyttjas fritt av medlemmarna. Läs mer om detta i separat bilaga.

Interiör

ENTRÉPLAN:

ENTRÉ: Hall med tre garderober, ljust klinkergolv (2016) och vitmålade vägar. Spotlights i tak.

BADRUM: Renoverat 2003/2004 av tidigare ägare. Badkar med dusch, wc, tvättställ och handdukstork. Kaklade vita väggar och blått klinkergolv.

KÖK: Arbetskök ljusgrå luckor och lådor. Helt ny spis (2020), fläkt (2013), diskmaskin (2015) och kyl/frys (2018) Vitt kakel ovan bänkskivorna. Ljust klinkergolv (2016) och spotlights i tak.

VARDAGSRUM: Ljust och rymligt sällskapsrum med vitmålade väggar (2016), fint parkettgolv (2016) och utgång till den nedre balkongen.

ALLRUM/SOVRUM 3: Stort sovrum/allrum som f n använd som matsal. Fint parkettgolv och ljust målade väggar.

ÖVRE PLAN:

HALL: Tre garderober. Parkettgolv. Lägenhetens förråd som f n används som klädkammare. Ovanför innertrappan finns ett loft om ca 5 kvm. Perfekt lekhörna för barn eller extra sovplats för gäster.

BADRUM: Renoverat 2013/2014 av tidigare ägare. Kaklad duschhörna, wc, tvättställ med underskåp, handdukstork och tvättmaskin (2015). Kaklade vita väggar och klinkergolv. Väggfast förvaringsskåp och spotlights i tak.

SOVRUM 1: Rymligt sovrum med parkettgolv och väggar målade i ljusblått.

SOVRUM 2: Sovrum med fint parkettgolv (2016) och ljusblå tapet. Möjlighet till flexibel möblering/användning tack vare inbyggt sängskåp (2017) som medföljer. Utgång till den övre balkongen.

Fakta

Uteplats/balkong

Två balkonger i sydväst. Bägge är under tak och den ena är inglasad.

Ombyggnad, Renoveringar

2020 Översyn elsystem. För övrigt se i rumsbeskrivningen.

TV/bredband

Ingår i avgiften

Ingår i avgiften

Månadsavgift

Avgift
8 102 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV basutbud och bredband.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
400 kr
Försäkring
325 kr
Summa
725 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1986
Uppvärmning
Fjärrvärme

Bostadsrättsförening

Namn
HSB:s Brf Kupan i Stockholm
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
52
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1182*

* Betalas av säljare

Föreningens ekonomi

AVGIFTER TILL HSB
Köparen skall betala en andelsavgift till HSB Stockholm om f.n. 500 kr/delägare samt en årsavgift om f.n. 300 kr/hushåll. Andelsavgiften återbetalas vid avflyttning från lägenheten och utträde ur HSB.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,77707%
Andel av årsavgiften är
2,77707%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
3 195 000 kr
Lägenhetsnummer
49
Våningsplan
5 av 6
Hiss
Ja
Rum
4
Sovrum
2
Max antal sovrum
3
Boarea
107 kvm*

* Bostadsrättsföreningen och säljaren

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2020-03-20

Området

Att bo i Solberga

Solberga är ett område under stark förändring. Nya bostadsområden växer fram och ger ett nytt ansikte och ny energi till den gamla 50-talsförorten.

Solberga ligger mellan Telefonplan och Älvsjö och tillhör Älvsjö stadsdelsområde. Här bor nästan 10.000 invånare. Bebyggelsen är främst flerbostadshus, med hyresrätter och bostadsrätter, i 3 våningshus och punkthus, men även radhus finns. Älvsjö är en av Stockholms grönaste stadsdelar och Solberga har fått mycket av det.

Solberga har fått sitt namn efter berget i Solbergaskogen. På 1600-talet gav berget också namn till Solberga Prästgård/Solberga Gård. I mitten av 30-talet köpte Stockholm Stad markområdet av Västberga Gård. Man började bygga på allvar i slutet av 40-talet. Solberga växte fram under 50-60-70-talen. Under 2000-talet har Solberga konstant förtätats och den riktigt stora förändringen av Solberga sker nu. Flera projekt är under genomförande och andra ligger färdiga för beslut.

Solberga har två små torg med närservice, som binds samman av Folkparksvägen och Götalandsvägen till Älvsjö Centrum. Nya Älvsjö Torg är ett större köpcentrum där man kan få det mesta man önskar sig, matvarubutiker, vårdcentral, gym, apotek, m.m. Även näraliggande Telefonplan har ett stort utbud av butiker och service. Vill man till något ännu större finns Västberga Handelsområde med Stor Coop, Rusta, Systembolag, m.m. I Solberga hittar man också anrika Solberga Blommor. En handelsträdgård sedan 40-talet. Det finns många restauranger i och omkring Solberga, alltifrån kända hamburgerkedjor till gourmetrestaurangen Aloe och den populära E4-baren.

Det finna flera förskolor i området, och ytterligare som planläggs. Även skolorna växer. Solbergaskolan är en F-6 skola. Kämpetorpsskolan har byggts om till en F-9 skola för 1000 elever. Här finns ny idrottsplats med två idrottshallar och en 11-manna konstgräsplan. Barnen i Solberga har flera trevliga lekparker att välja på, t.ex. Kristallparken med djurstall, kaniner och höns.

Det finns fina cykelvägar och flera natur- och rekreationsområden. Solbergaskogen har en 2,5 km lång kulturstig med speciella djur och växter. I Älvsjöskogen finns belysta motionsspår. Långsjöns badplats ligger i närområdet liksom Älvsjöbadet med bassängbad. Långbro Park har likaså fina promenadområden.

Busslinje 142 mellan Älvsjö och Telefonplan är Solbergas busslinje. Även 161 till Älvsjö trafikerar utkanten av området. På Telefonplan når man tunnelbanas röda linje. Via pendeltåget från Älvsjö station är man i Stockholm City på ungf. 15 minuter från Solberga. I Älvsjö finns flera andra busslInjer att ansluta till. Älvsjö är en av Stockholms viktigaste trafikpunkter och stora planer finns för framtiden med tunnelbana och spårväg syd. Den som bor i Solberga kommer att vara endast en kort bussresa därifrån.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Solberga? Kontakta våra mäklare i Älvsjö och Fruängen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Solbergas tre bästa

3
 • Älvsjö Centrum
  En unik position som det naturliga navet för både resor och shopping för Solbergabon.
 • E4-baren
  Behöver du en snabb middag ligger här det klassiska gatuköket E4-baren alltid nära till hands.
 • Parkleken Kristallen
  Den stora lekplatsen har ett varierat utbud av aktiviteter, grönytor för lek och bollspel samt plaskdamm. I parkleken finns även kaniner och höns.

Karta

Solberga Ängsväg 19

Solberga Ängsväg 19,
125 44 Älvsjö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Lennart Norman

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0732-57 56 74

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Älvsjö - Solberga, Stockholm

  Budgivning pågår
  Adress
  Mockasinvägen 18
  Pris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 204 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  88 kvm