Underbar lägenhet som har renoverats med smakfulla materialval i områdets populäraste förening

Björkhagen, Stockholm

Ronnebyvägen 9

På förhand
Avgift
3 204 kr
Antal rum
2
Boarea
53 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
1 av 3
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Underbar lägenhet som har renoverats med smakfulla materialval i områdets populäraste förening

Topprenoverat kök - Granne med Nackareservatet - Balkong i perfekt läge - Bara att flytta in! - Originaldetaljer - Stilsäker funkis - Bra förvaring

 • Ansvarig mäklare

  Johan Nilsson

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0732- 575 651
  Telefon: 08-520 26 151

 • Extra kontaktperson

  Jeanette Giörtz

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0732-57 56 73

Bilder

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till denna ljusa och rymliga 2:a där man har renoverat med ett mycket lyckat resultat och bevarat den tidtypiska charmen på ett smakfullt sätt. Bostaden ligger i ett högt och insynsskyddat läge med utgång till en balkong i bästa sydväst. Bostaden är även stambytt och upplevs otroligt välbevarad och fräsch!

Ett hem att trivas i!
Välkommen

Interiör

Denna renoverade lägenhet med mycket lyckad planlösning ligger med ett fantastiskt läge, alldeles intill Nackareservatet som sträcker sig till Saltsjöbaden med dess unika natur fina ströv- och löpområden, ett antal badsjöar, Hammarbybacken och Björkhagens golfbana.

Lägenheten ligger med ett fritt och insynsskyddat läge med sovrummet mot de grönskande bakgården. Lägenheten har renoverats med stor känsla för byggåret med moderna inslag.

HALLEN är rymlig och välkomnande med ljust målade väggar, en inbyggd garderob samt ett städskåp i original.

VARDAGSRUMMET är mycket ljust och trivsamt med stora fönster ut mot grönska vilket ger ett luftigt och härligt intryck. Vardagsrummet har ljust målade väggar och golvet består av mattlackad och borstad ekparkett, som är genomgående i hela lägenheten bortsett från hallen. Från vardagsrummet kommer man ut till den soliga balkongen i fint och soligt söderläge.

KÖKET är även det mycket ljust och trivsamt vilket ger en rymlig och luftig känsla. Köket är smakfullt renoverat med stilsäkra materialval och har gott om arbets- och förvaringsutrymmen. Den maskinella utrustningen består av en induktionshäll, varmluftsugn, kombinerad varmluftsugn/mikrovågsugn, inbyggd diskmaskin samt kyl/frys. Köket har plats för 6-8 personer sittande.

SOVRUMMET som ligger i anslutning till entrén är även det ljust och trivsamt och ligger mot grönska. Väggar är målade och på golvet ligger en fin ekparkett. Här finner du även en stor garderobsvägg i original med tre inbyggda garderober med överskåp som får plats med det mesta.

BADRUMMET är smakfullt renoverat i samband med föreningens stambyte 2004 med mörkt fräscht kakel på vägg och schackrutigt klinker på golvet. Badrummet har fått ny inredning och är utrustats med en duschhörna, handfat, badrumsskåp, handdukstork, kombinerad tvättmaskin/torktumlare och ett öppningsbart fönster.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Fantastisk balkong med utsikt mot grönska i perfekt syd/sydväst läge

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns cykelförråd, samlingslokal, tvättstuga och till lägenheten hör ett källarförråd och en matkällare.

Övrigt

Området gränsar till det stora natursköna Nackareservatet med sina långa promenadstråk, elljusspår och flera sjöar. Nära även till Hammarbybacken där man kan åka skidor och pulka.

Inom bekvämt gångavstånd finns även tillgång till T-bana i Björkhagen Centrum där det bl.a. finns vårdcentral, Konsum-butik, Puls & Träning-gym, wok och sushirestaurang, café och Bjurfors fastighetsmäklarkontor. I omgivningen finns dessutom tillgång till gott om bra barnomsorg (ett flertal dagis samt Björkhagens skola Åk 1-9).

Med T-banan tar det endast ca 10 min till T-centralen. På samma tid tar man sig med cykel till såväl Gullmarsplan med tunnelbana och tvärbana samt ett flertal bussförbindelser som Hammarby Sjöstad och Södermalm. Även Globen ligger i närheten med sitt stora nöjes och shoppingutbud.

Området gränsar till det stora natursköna Nackareservatet med sina långa promenadstråk, elljusspår och flera sjöar. Nära även till Hammarbybacken där man kan åka skidor och pulka.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 204 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel TV (grundutbudet från ComHem) och fiber 200/100 mbit/s

Ekonomi

Andel i föreningen
0,60864%
Andel av årsavgiften är
0,60864%

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
99-2347-1-248-5
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
53 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
215 kr
Försäkring
183 kr
Summa
398 kr

Byggnadssätt

Byggår
1948

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
169

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Borggården 99
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
178
Antal hyresrätter
12
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Borggården 99 ombildades 2000. Föreningen har 178 lägenheter fördelade på 6 hus. Av dessa lägenheter är 165 stycken bostadsrätter och 13 stycken upplåts med hyresrätt. Dessa säljs efterhand och ger goda intäkter till föreningen och stärker dess ekonomi ytterligare. Föreningen har nyligen sålt en hyresrätt och intäkten för den kommer att användas för att amortera av på föreningens lån.

Föreningen beskattas som en äkta förening. Ekonomin i föreningen är mycket god med låg belåningsgrad. Föreningen äger marken, ej tomträtt.

FÖRVALTARE
Den administrativa och ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

AVGIFT
Det finns inga aviserade avgiftshöjningar.

RADONMÄTNING
Radonmätningar har genomförts och visat utmärkta resultat, med marginal under riktvärdet.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: http://www.brfbrg99.se/

Renoveringar - Utförda och planerade

Genomförda renoveringar
1992 anslöts fastigheten till kommunal fjärrvärme
1993 Yttertaken byttes ut och balkongerna helrenoverades
2003-2004 genomfördes stambytet av vatten och avlopp, helrenovering av badrum och vissa kök, nya elledningar, omdragning av el i lägenheterna
2003-2004 Trapphusen renoverades.
2008-2009 Fasaden renoverades och fick ursprunglig färg.
2008-2009 Balkongräcken byttes och betongplattor målades.
2008-2009 Fönsterrenovering.
2010 Renovering av föreningslokalen
2011 Tvättstugan renoverades.
2015 Ny gästlägenhet för föreningens medlemmar.
2016 Installation av bredband (fiber) samt totalöversyn av ventilationen.

Kommande
Föreningen har planer på att montera solceller på ett av husen.
I övrigt är inga större renoveringar planerade i dagsläget.

Parkering

Föreningen ansvarar för parkeringsplatsen mellan Ronnebyvägen 12 och 38. Platserna hyrs ut för 500 kronor per månad. Föreningen har också fem mc-platser inomhus som hyrs ut för 120 kronor per månad. Det är kö till parkeringsplatserna, den sköts av HSB Stockholm. I området råder boendeparkering som kostar 500 kr/mån.

TV/bredband

Alla lägenheter är uppkopplade med fiber genom Stockholms stadsnät. Internet med 200/100 mbit/s ingår i avgiften, högre hastighet går att beställa mot extra avgift. Lägenheterna är även anslutna till Comhem, vars analoga grundutbud av tv ingår i avgiften.

Gårdsplats/innergård

Mellan föreningens hus finns en trevlig lekpark, kallad Gropen.

Gemensamma utrymmen

Tvättstugan ligger mellan Ronnebyvägen 38-40. Maskinparken består av åtta maskiner varav två är avsedda för grovtvätt, fyra torktumlare, fyra torkskåp samt en mangel.

Två gästlägenheter finns att hyra för 200/300 kr per dygn, en mindre på Ronnebyvägen 12 och den andra på Ronnebyvägen 32 med upp till sex bäddar (300 kr/dygn).

Föreningen har även en stor samlingslokal/föreningslokal som går att hyra för 200 kr på Ronnebyvägen 7. Det finns även tre rum för återvinning, vid Ronnebyvägen 13, Ronnebyvägen 30 och Lyckebyvägen 18. På Ronnebyvägen 10 ligger föreningens hobbyrum. Där kan alla enklare arbeten göras. Rummet är utrustat med verktygsbänk och enklare verktyg. Det kan inte bokas, portnyckel gäller för att komma in.

Övrigt

Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen. Observera att "alternativa planlösningar" endast är idéer och förslag. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen. Besök Stockholms stads hemsida http://www.stockholm.se/.

Området

Om området

Björkhagen

Karta

Ronnebyvägen 9

Ronnebyvägen 9,
121 52 Johanneshov

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Johan Nilsson

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0732- 575 651
  Telefon: 08-520 26 151

 • Extra kontaktperson

  Jeanette Giörtz

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0732-57 56 73

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrätt

  Björkhagen, Stockholm

  Adress
  Ystadsvägen 63
  Utgångspris
  2 850 000 kr
  Månadsavgift
  3 554 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  63 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Björkhagen, Stockholm

  Adress
  Understensvägen 37
  Utgångspris
  3 900 000 kr
  Månadsavgift
  3 534 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea / Biarea
  58 kvm / 7 kvm

  Visning: 2019-02-24 12.00

 • Bostadsrätt

  Björkhagen, Stockholm

  Budgivning pågår
  Adress
  Simrishamnsvägen 5
  Utgångspris
  2 850 000 kr
  Månadsavgift
  2 602 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  57 kvm
 • Bostadsrätt

  Björkhagen, Stockholm

  Budgivning pågår
  Adress
  Falsterbovägen 10, 5 tr.
  Pris
  2 850 000 kr
  Månadsavgift
  2 714 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  59 kvm

  Visning: 2019-02-24 12.00

 • Bostadsrätt

  Björkhagen, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Ronnebyvägen 18
  Månadsavgift
  3 204 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Björkhagen, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Ystadsvägen 67
  Pris
  2 800 000 kr
  Månadsavgift
  3 554 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  63 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Björkhagen, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Ronnebyvägen 18, 1tr
  Månadsavgift
  3 204 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Björkhagen, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Svalövsvägen 10
  Månadsavgift
  2 648 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  58 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Björkhagen, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Skanörvägen 7, 4tr
  Månadsavgift
  3 958 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  66,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Björkhagen, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Ystadsvägen 111, 1 tr
  Utgångspris
  3 800 000 kr
  Månadsavgift
  4 530 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  73 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Björkhagen, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Karlskronavägen 19, 2tr
  Månadsavgift
  3 829 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  65 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!