Underbart gavelläge i omtyckt och unik förening

Björkhagen, Stockholm

Ystadsvägen 117

På förhand
Antal rum
3
Boarea
73 kvm
Hiss
Ja
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Balkong
Ja

Underbart gavelläge i omtyckt och unik förening

Mycket omtyckt förening - Modern fastighet med hiss - Generösa ytor - Genomgående mycket fint skick - Balkong i väst - Renoverat badrum

 • Ansvarig mäklare

  Emily Olsson

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0732-575 653

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Underbart vardagsrum inbäddat i grönska. Ystadsvägen 117 - Bjurfors
Underbart vardagsrum inbäddat i grönska
Härlig balkong i ett soligt sydvästläge. Ystadsvägen 117 - Bjurfors
Härlig balkong i ett soligt sydvästläge
Stort ljusinsläpp med fönster i två väderstreck. Ystadsvägen 117 - Bjurfors
Stort ljusinsläpp med fönster i två väderstreck
Stilrent kök. Ystadsvägen 117 - Bjurfors
Stilrent kök
Utrymme för en stor matplats. Ystadsvägen 117 - Bjurfors
Utrymme för en stor matplats
Genomgång till köket från vardagsrummet. Ystadsvägen 117 - Bjurfors
Genomgång till köket från vardagsrummet

Planskiss

Planlösning
Planritning

Beskrivning

Beskrivning

KOMMANDE FÖRSÄLJNING. Kontakta ansvarig fastighetsmäklare för mer information och intresseanmälan.

Välkommen till denna generösa gavel 3:a i en av områdets mest populära föreningar. Här bor ni inbäddade i grönska, granne med Nytorps Gärde samt ett stenkast från Nackareservatet. Ett mycket bekvämt och barnvänligt boende för dig med höga krav samt med hiss i huset. Unik förening med Bullerbykänsla som bjuder på grönskande innergårdar med växthus, jordkällare och odlingslotter samt lekstuga och pulkabacke för de små vintertid. Trivseln är hög inom föreningen och föreningen är mycket eftertraktad.

Trevlig planlösning med en öppen känsla, väl tilltagna rum och generösa ytor. Gavelläget med fönster i två väderstreck bidrar till ett underbart ljusinsläpp.
Bostaden bjuder på ett smakfullt kök i anslutning till vardagsrummet, balkong i sydvästläge samt ett stilsäkert renoverat badrum med både badkar och tvättmaskin.

Läget kan inte bli bättre med Nackareservatet, Nytorps gärde, Ekobyn och Kärrtorps idrottsplats som närmaste grannar. Det är nära till förskolor och skolor i Björkhagen, Kärrtorp och Hammarbyhöjden. Husen ligger ca 300 meter från Björkhagens T-bana/centrum och 500 m från Kärrtorps T-bana/centrum. Endast 15 minuter till stan.

Interiör

Redan när man kliver in på föreningens gård så upplever man att detta boende är något utöver det vanliga. Grönskande och skyddade innergårdar som är fria från biltrafik med unika möjligheter att odla i växthus, odlingslotter samt med jordkällare. Här trivs man.

Mycket generös, möblerbar och inbjudande HALL som leder genom lägenheten. På golvet ligger ett praktiskt klinkergolv. Två garderober finns samt ytterligare utrymme för avhängning och möblering med förvaringsmöbel. Längre in i hallen finns en stor klädkammare.

KÖKET ligger med genomgång från hall och vardagsrum vilket ger en öppenhet och en ökad känsla av rymd samt ger ett fint ljus. Ett härligt kök med utrymme för en stor matplats samt gott om förvaring- och arbetsytor. Smakfull skåpsinredning i vitt och maskinell utrustning bestående av kyl/frys (ny 2020), integrerad ugn, spisfläkt samt ny spishäll och diskmaskin (2020). Fönster i två väderstreck ger ett rikligt ljusinsläpp.

Generöst VARDAGSRUM i ett ljust hörnläge med djupa och väl tilltagna fönsterpartier som ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Här finns även utgången till bostadens rymliga balkong som vetter i ett soligt sydvästläge med sol från lunch till kväll. Här bor ni inbäddade i grönska med utsikt mot härliga Nytorps Gärde.

Smakfullt renoverat BADRUM (2017) med stilrena materialval. Väl tilltaget och utrustat med både tvättmaskin och badkar. I övrigt är badrummet inrett med wc, kommod, badrumsskåp, extra förvaringsskåp samt arbetsbänk ovanför tvättmaskinen. Helkaklade väggar och klinkergolv.

Båda SOVRUMMEN nås med ingång från hallen och är båda av bra storlek samt insynsskyddade med fönster mot grönskan. Det större sovrummet rymmer utan problem en dubbelsäng, förvaring och övrig möblering.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Underbar balkong i ett soligt sydvästläge.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett stort förråd i källaren.

Parkering

Boendeparkering råder i området och parkering längs flertalet gator.

Övrigt

Ystadsvägen är en lugn och trivsam gata i Björkhagen.T-banan några minuter bort tar dig till Södermalm på mindre än 15 minuter, och en kort promenad tar dig till Björkhagens centrum med bl a bibliotek, vårdcentral och folktandvård. Det är inte heller långt till Kärrtorps centrum med stor Konsumbutik, apotek, caféer, mm.

Bokstavligen runt knuten finns Nackareservatet med härliga strövområden och badsjöar. Det finns gott om fritidsaktiviteter i området; skidbacke, utomhusbassäng, golfbana, parklek och elljusspår. Skidspår prepareras vintertid på eljusspåret. Kärrtorps IP med skridskobana, tennishall, mm ligger på några hundra meters avstånd. Nytorps gärde ligger strax bredvid.

Ta en promenad eller en cykeltur till Hammarby Sjöstad med dess bryggor, restauranger och caféer; Globens nöjes- och sportarenor; Globens shopping med många butiker samt Sickla köpkvarter med stort köpcentrum, restauranger och kulturhuset Dieselverkstan.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
73 kvm

Byggnadssätt

Byggår
1999

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2018-05-14

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Björkhagen 1
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
91
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Björkhagen 1 omfattar 4 flerbostadshus med totalt 91 lägenheter uppförda 1999-2000. Husen byggdes av JM Bygg AB. Marken upplåts med tomträtt och den senaste omförhandlingen skedde 2017.

Kontrollera gärna gällande byggplaner för området: https://vaxer.stockholm/projekt/nytorps-garde-utvecklas/

Föreningens ekonomi

Det finns inga avgiftsändringar inplanerade i dagsläget. Avstämt med styrelsen den 25 november 2020. Föreningen har upprättat en långtidsbudget som sträcker sig fram till 2028 för att långsiktigt planera föreningens ekonomi.

Renoveringar - Utförda och planerade

2018-2022 Renovering av ytskikt i trapphusen
2017 Byte av elmätare
2016 Byte av låssystem

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2017 och sträcker sig fram till 2030.

Parkering

För medlemmarna finns 44 st parkeringsplatser för bilar med elvärme + 4 st handikapplatser (500 kr/mån och separat kö).

I övrigt råder boendeparkering på gatorna i området. Kontakta Stockholm Stad, för närvarande är kostnaden 500 kr/mån.

TV/bredband

Basutbudet för TV ingår i avgiften. Leverantör ComHem.

Föreningen har ett eget bredbandsnät (fiber & CAT6) som når alla lägenheter. Via avtal med operatören Stockholms Stadsnät så har alla lägenheter en snabb internetförbindelse och detta ingår i månadsavgiften till föreningen.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har omtyckta innergårdar mellan husen med jordkällare, kolonilotter och växthus. Hyran för odlingslotterna är 600 kr/år.

Gemensamma utrymmen

Det finns 4 st tvättstugor med nya moderna maskiner. Sorterade sopor lämnas i särskilda miljöhus invid de två gårdsinfarterna. Det finns även en gemensamhetslokal som kan användas som övernattningsrum eller för medlemmars fest och kalas (Ystadsvägen 111). I lokalen finns även en bastu.

Övrigt

Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen. Observera att "alternativa planlösningar" endast är idéer och förslag. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen. Besök Stockholms stads hemsida http://www.stockholm.se/.

Området

Om området

Idylliska Björkhagen gränsar till det underbara Nackareservatet med sina långa härliga promenadstråk (inklusive Sörmlandsleden), golfbanor,utegym och bad (Söderbysjön) och inom gångavstånd finns även Hammarbybacken där man kan åka skidor och pulka. Även natursköna Nytorps Gärde med fotbollsplaner och utomhusbad nås inom en promenad på 5 minuter.

Närservice

I Björkhagen C finns vårdcentral, Konsum-butik, Puls & Träning-gym, pizzeria och sushirestaurang, café med mera. I omgivningen finns dessutom tillgång till gott om bra barnomsorg (ett flertal dagis samt Björkhagens skola Åk 1-9 och Kulturskolan Raketen). Även Globen ligger i närheten med sitt stora nöjes- och shoppingutbud. Med bil går det även snabbt att ta sig till både Farsta Centrum och Sickla köpkvarter.

Kommunikationer

Med T-banan tar det endast ca 10 min till T-centralen. På samma tid tar man sig med cykel till såväl Gullmarsplan med tunnelbana och tvärbana samt ett flertal bussförbindelser som Hammarby Sjöstad och Södermalm.

Parkering

Boendeparkering råder i området och parkering längs flertalet gator.

Karta

Ystadsvägen 117

Ystadsvägen 117,
12151 Johanneshov

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Emily Olsson

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0732-575 653

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Björkhagen, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Axvallsvägen 49
  Utgångspris
  3 250 000 kr
  Månadsavgift
  2 842 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  59 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Björkhagen, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Halmstadsvägen 46, 1 tr
  Utgångspris
  2 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 997 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  62 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2021-03-21

 • Bostadsrättslägenhet

  Björkhagen, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Skanörvägen 5, 5 tr
  Månadsavgift
  3 973 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  67,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Björkhagen, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Falsterbovägen 8, 4 tr
  Månadsavgift
  3 341 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  63,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Björkhagen, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Svalövsvägen 2
  Utgångspris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  2 803 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  58 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Björkhagen, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Simrishamnsvägen 14, 4tr
  Månadsavgift
  3 332 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  72 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Björkhagen, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Karlskronavägen 4b, 3tr
  Månadsavgift
  5 791 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  98,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Björkhagen, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Simrishamnsvägen 3, 2tr
  Månadsavgift
  3 020 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  63 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Björkhagen, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Båstadsvägen 21
  Månadsavgift
  4 597 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  68 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Björkhagen, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Svalövsvägen 6
  Månadsavgift
  2 648 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  58 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!