City, Stockholm

Herkulesgatan 22

Såld, 2020-05-26
Slutpris
4 500 000 kr
Avgift
3 523 kr
Antal rum
2
Boarea
62 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 11
Hiss
Ja

Vill du veta vad din bostad är värd?

Oavsett om du vill sälja nu, eller bara veta vad din bostad är värd, hjälper vi dig gärna med en kostnadsfri värdering.

  • Ansvarig mäklare

    Sofie Alkestrand

    Fastighetsmäklare

    :
    Mobil: 070-782 00 02

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Området

Att bo i Stockholms Innerstad

Välkommen att bo och trivas i Stockholms vackra innerstad. Här finns Stockholms slott, många historiska byggnader, huvuddelen av landets parlamentariska och politiska institutioner. Innerstaden har även många grönområden och närheten till Mälarens vatten. Här finns allt du kan önska när det gäller kultur, nöjen, restauranger, shopping och annan service.

Det område som i dag räknas till Stockholms innerstad har en yta på 3 535 hektar land och 1 181 hektar vatten. Högsta punkten är Henriksdalsberget på 57 meter över havet.

Historik
Under medeltiden omfattades innerstaden av området innanför stadsmurarna. Under stormaktstiden avsåg det Gamla stan och området runt Klara kyrka och Jakobs kyrka samt området runt Maria Magdalena kyrka. Utanför stadskärnan fanns lantlig bebyggelse med malmgårdar. Under senare delen av 1800-talet kom malmarna att bebyggas med flerfamiljshus i sten och dessa områden kom då att betraktas som en del av innerstaden.

Ett annat begrepp är ”staden inom tullarna” som omfattar de delar som ligger inom Stockholms gamla stadstullar som uppfördes 1622. De stadsdelar som räknas till staden inom tullarna är Gamla stan, Kungsholmen, Långholmen, Norrmalm, Riddarholmen, Skeppsholmen, Södermalm, Vasastaden, Östermalm, Djurgårdsstaden och Djurgården. Ett nytt expansivt område är Hammarby sjöstad.

Sevärdheter
Varje stadsdel har sin egen karaktär och det finns många möjligheter till kultur, nöjen och fritidsaktiviteter. På Kungsholmen ligger stadshuset som invigdes 1923. Det är ett av Sveriges främsta byggnadsverk som lockar 300 000 besökare om året från hela världen. Östermalm är en exklusiv stadsdel med flotta bostäder. Vid Nybroplan ligger Kungliga Dramatiska Teatern som är Sveriges nationalscen och grundades av Gustav III år 1788. Humlegården från 1869 är en av Stockholms äldsta parker. Mosebacke är ett klassiskt torg på söders höjder med Södra Teatern.

Shopping
Ett klassiskt shoppingstråk är Biblioteksgatan, Stureplan och Sturegallerian med flera exklusiva butiker. Östermalmshallen är en fantastisk byggnad från 1888 vid Östermalmstorg med delikatesser, restauranger och kaféer. Andra stora affärsgator är Drottninggatan och Kungsgatan med alla de stora modekedjorna samt Sergelarkaden, Hötorget och Hötorgshallen. Österlånggatan i Gamla stan är ett populärt turiststråk med många mysiga små butiker. Söder är inte bara folkligt utan även hippt och lockar med fantasifulla småbutiker, kitsch och vintagemode.

Kommunikationer
Du tar dig enkelt fram med Stockholms lokaltrafik, SL. T-centralen är en stor knutpunkt för tunnelbana och pendeltåg. Du reser även fördelaktigt med buss.

När du passerar in och ut ur Stockholms innerstad med bil betalar du trängselskatt.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Stockholms City? Kontakta våra mäklare på Östermalm! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.