Charmig och exklusivt renoverad lägenhet i eftertraktade Enskede gård med balkong i söderläge!

Enskede - Enskede Gård, Stockholm

Odelbergsvägen 34

På förhand
Avgift
4 320 kr
Antal rum
2
Boarea
56 kvm
Balkong
Ja
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Ja

Charmig och exklusivt renoverad lägenhet i eftertraktade Enskede gård med balkong i söderläge!

 • Ansvarig mäklare

  Jeanette Giörtz

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0732-57 56 73

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till en stilfull och exklusivt renoverad lägenhet i eftertraktade Enskede gård med balkong i söderläge!

Bostaden har renoverats med fingertoppskänsla och med lyxiga material som Carrara-marmor. Sammantaget är det en trivsam lägenhet perfekt för både singeln och paret. Lägenheten är ljus med känsla av nytt och fräscht.
Bostaden har underbara Enskedeparken som närmsta granne med den gamla herrgårdsbyggnaden belägen mitt i. Nedanför huvudbyggnaden ligger den gamla gråstensladan, numera Enskede ridanläggning. Parken nyttjas av de som bor i området och sommartid används den även för ridlektioner så det är inte alls ovanligt att skymta hästar från balkongen. Efter en kort promenad genom parken når du det prisbelönta, och omåttligt populära, Enskedeparkens bageri som är beläget i trädgårdsmästarens tidigare bostad.
Bostaden har tunnelbanan runt husknuten, en kort promenad till Globen och dess shopping- och nöjesområde. Du når även med enkelhet både Årsta och Årstaviken med trivsamma promenadstigar, löparslingor och härliga utsiktsplatser, härliga Södermalm samt närliggande naturområden runt om som Nackareservatet.

Välkommen på visning!

Interiör

-HALL- Innanför säkerhetsdörren möts du av en välkomnande och stilfull hall med natursten på golvet och goda förvarings- och avhängningsmöjligheter.

-KLÄDKAMMARE- Innanför hallen finns en mycket rymlig och välplanerad klädkammare på ca 3 kvm med gott om plats för kläder, skor och annan förvaring.

-BADRUM- Helkaklat och stilrent badrum med spotlights i taket och modern utformning. Utrustat med wc, dusch med glasvägg, handdukstork, tvättställ med kommod, spegelskåp samt golvvärme. Här finns även förvaring på väggen samt en stor bänk där tvättmaskin och torktumlare ryms under.

-KÖK- Med öppen planlösning mot vardagsrummet ligger det underbara köket med ljusa stilrena köksluckor, bänkskiva och stänkskydd i natursten. Kökets maskinella utrustning består av inbyggnadsugn, mikrovågsugn, glaskeramikhäll, fläkt, diskmaskin och kombinerad kyl & frys. Möjlighet med matplats för ca 6-8 personer.
-VARDAGSRUM- Rymligt vardagsrum med gott om plats för soffgrupp och tv-möbel. Härligt ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet och balkongdörren.

-BALKONG- Balkongen ligger i söderläge med sol hela dagen. Balkongen är rymlig med plats för matbord eller lounge-möbler. Perfekt för vår och- sommarkvällar.

-SOVRUM- Stort och rogivande sovrum med inbyggda garderober. Plats för dubbelsäng samt ytterligare förvaring.

-FÖRRÅD-
Till lägenheten hör ett stort förråd på entréplan

Sammantaget är det en trivsam lägenhet perfekt för både singeln och paret. Ljus lägenhet med känsla av nytt och fräscht. Belägen mitt bland Enskede Gårds villaidyll och grönskande parker och naturområden runt om som Nackareservatet. Tunnelbanan runt husknuten, en kort promenad Globens kommunikationer, shopping- och nöjesområde. Härifrån når du med enkelhet både Årsta och Årstaviken och härliga Södermalm.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Enskede Park 1
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
21
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1162*

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

I en lugn och uppvuxen del av Enskede Gård finns Brf Enskede Prk 1 som består av 21 ljusa och välplanerade bostäder i två hus. Här har du den grönskande och klassiska Enskedeparken utanför dörren, tunnelbanan i närheten som tar dig till Stockholms city inom 12 minuter och all tänkbar service en T-banestation bort, vid Globen. Samtliga 21 lägenheter har en rymlig balkong eller en uteplats. Husen har putsade fasader och har byggts i en stil som harmonierar med de intilliggande husen. Föreningens hus stod inflyttningsklara i januari 2008.

Lite historia: Enskede Gård finns omnämnd redan på 1500-talet, då den var en av Stockholsmtraktens rikare lantgårdar. Den gård som fortfarande finns kvar här byggdes i början av 1800-talet och ligger just i Enskedeparken – en s.k. engelsk park som är gjord för picknick, lek och rekreation. Stadsdelen Enskede Gård är en lugn och fridfull stadsdel, till övervägande del bebyggd med småhus och låga flerfamiljshus. Småhusbebyggelsen påbörjades redan på 1910-talet medan de första flerfamiljshusen byggdes runt 1950-talet.

Renoveringar - Utförda och planerade

Spolat avlopsstammarn 2016.
Brandsyn genomfördes 2016.
Underhåll av soprum 2017.

Under 2019 planeras invändig målning av vissa utrymmen samt en ventilationskontroll (OVK).

Parkering

15 parkeringsplatser som hyrs av medlemmarna. Nio av tio är försedda med elstolpe.

TV/bredband

BRF Enskede park har ett kollektivavtal med Telia för leverans av Bredband / TV /Telefoni till samtliga lägenheter.

Gemensamma utrymmen

I fastigheten finns ett styrelse-/övernattningsrum som medlemmarna har möjlighet att hyra

Övrigt

Föreningen upplåter marken med tomträtt. Avgäldsperioden löper från 2017-01-01-2027-01-01.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
137
Energideklarationsdatum
2010-11-29

Övrigt

Odelbergsparken ligger precis utanför huset och leder dig till prisbelönta, och omåttligt populära, Enskedeparkens bageri på andra sidan parken. För dig som vill njuta av vacker natur ligger Årstavikens glittrande vatten i närområdet med trivsamma promenadstigar, löparslingor och härliga utsiktsplatser. Från Enskede Gård-tunnelbanestation når du Södermalm på mindre än 6 minuter och T-centralen på ungefär 12 minuter. På 4 minuter tar du dig till Gullmarsplan som är en knutpunkt för kommunikationerna i området. Härifrån går en mängd olika busslinjer till stadens alla hörn samt tvärbanan som trafikerar sträckan Sickla, Liljeholmen, Stora Essingen, Alvik, Sundbyberg och Solna. Det går också att cykla eller promenera över bron till Södermalm. Enskede rackethall ligger några minuter från bostaden med möjlighet för sporter som pingis, badminton, squash, tennis och racketlon.

Området Enskede Gård har fått sitt namn från den välkända gården med samma namn som drevs av en familj vid namn Odelberg. Herr Odelberg köpte gården på 1700-talet men fick bara driva den ett par år innan han dog 1784. I början av 1900 talet köpte Stockholms stad gården. Odelbergsvägen och parken är uppkallad efter familjen Odelberg.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 320 kr

inkl värme, VA, TV/Intrenet (250
Mbit, via Telia)

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
56 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
200 kr
Försäkring
200 kr
Summa
400 kr

Byggnadssätt

Byggår
2008

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jeanette Giörtz

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0732-57 56 73

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Enskede - Enskede Gård, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Palmfeltsvägen 49
  Månadsavgift
  2 517 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  45 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!