Enskede - Enskededalen, Stockholm

Dalgårdsvägen 29

Såld, 2021-01-29
Slutpris
8 800 000 kr
Avgift
4 625 kr
Antal rum
5
Typ
Radhus
Våningsplan
2
Boarea
131 kvm

Vill du veta vad din bostad är värd?

Oavsett om du vill sälja nu, eller bara veta vad din bostad är värd, hjälper vi dig gärna med en kostnadsfri värdering.

 • Ansvarig mäklare

  Fanny Hörndahl

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0732-57 56 57

 • Extra kontaktperson

  Jeanette Giörtz

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0732-57 56 73

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Området

Om området

Enskededalen ligger strax utanför Södermalms tullar. Området består huvudsakligen av charmiga småhus som byggdes som en trädgårdsstad på 1920- och 1930-talet. Området ingick till en början i stadsdelen Gamla Enskede och området kallades Enskede trädgårdsstad. I närheten finns ett flertal skolor, daghem och fritidshem. Här finns bland annat populära Skarpnäcks nya skola, Skarpnäcks förskola, Pysslingens förskola.

Närservice

I Kärrtorps centrum finner ni ett 30-tal butiker och restauranger såsom populära MA Baker (bageri och café), secondhandbutik, blomsteraffär, delikatess, Sushirestaurang, Thairestaurang, ICA och COOP. Här finner ni även närheten till Gamla Enskedes trevliga caféer och restauranger såsom Gamla Enskede Bageri, Matboden och Matateljén. Ni har även kort promenadavstånd till Bagarmossen Centrum, där den välrenommerade restaurangen CENTAN.

Kommunikationer

Att slå sig ner i Enskededalen innebär inga större umbäranden när det gäller avstånd. 5-7 minuter till Kärrtorps t-bana och 8-10 minuter till Skogskyrkogården alternativt Sandsborg. Det går även ett flertal bussar i området. Om man undviker rusningstider tar det endast ca 5 minuter med bil in till Stockholm City.

Parkering

I området råder boendeparkering till en kostnad om 500 kr/mån. För mer info, gå in på Stockholms stads hemsida.

Övrigt

Det är inte långt till Nytorps gärde och Nackareservatet som erbjuder fina cykel- och promenadvägar. Här finns också flera sjöar som används till bad, skridskoåkning och sportfiske. Är du sugen på shopping finns Globens köpcentrum och Tele 2 arena i närheten. Här har ni även närhet till den omtalade Skogskyrkogården som finns upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Nackareservatet är ett stort friluftsområde som bland annat erbjuder vandring (Sörmlandsleden), skidåkning, skridskoåkning, kanot, svamp- och bärplockning. Här finns trevliga promenadstråk längs stränderna och elljusspår för den som vill jogga. I reservatet ligger även Hellasgårdens friluftsanläggning samt badplatserna vid Källtorpssjön och Söderbysjön. Sommartid kan man även ta ett dopp i poolen vid Nytorpsbadet. På vintern går det att åka skidor direkt från ytterdörren ut i Nackareservatet.