30-talsvilla med prunkande fruktträdgård och Vårflodsparken som granne

Enskede - Enskedefältet, Stockholm

Stralsundsgatan 21

Besiktigad
Utgångspris
6 500 000 kr
Antal rum
4
Tomtarea
550 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
90 kvm / 32 kvm

Visning

 • söndag 21/10, KL 11:30 - 12:30

  Öppen visning - välkommen!

 • tisdag 23/10, KL 17:15 - 18:00

  Öppen visning - välkommen!

30-talsvilla med prunkande fruktträdgård och Vårflodsparken som granne

30-talsvilla granne med Vårflodsparken - Tre sovrum - Duschrum på entréplan - Prunkande fruktträdgård med flera uteplatser och utekök

 • Ansvarig mäklare

  Susanne Engvall

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-7820002

Bilder

Planskiss

Planlösning
Planritning Entréplan
Planlösning
Planritning Övre plan
Planlösning
Planritning Källarplan

Beskrivning

Beskrivning

På en hörntomt intill vackra Vårflodsparken hittar ni denna klassiska 30-talsvilla. Huset är 90 kvm boarea och 32 kvm biarea fördelat på 1½ plan med källare.
När ni kliver över tröskeln välkomnas ni av en hall med bra avhängningsmöjligheter och platsbyggd garderobsförvaring. Till vänster ligger det stora ljusa köket som är hjärtat i huset. Här finns gott om arbetsytor och svängrum för flera kockar, bara fantasin kan sätta gränser. En matplats som rymmer både familj och vänner gör köket till en naturlig samlingsplats. På samma våningsplan finns även tre ljusa luftiga rum som kan användas som sovrum/barnrum eller bara till att umgås i. På övre plan finns en rymlig hall med klädkammare och även där ett stort trivsamt rum. Det finns kattvindar både i hallen och i rummet, perfekt som förvaring. För den som önska ytterligare sovrum går det att disponera om ytan och skapa nya ljusinsläpp via takkupor. I källaren hittar ni ett nyrenoverat badrum med tvättmöjligheter, en separat wc, en matkällare med hyllor samt ett stort rum med egen ingång som kan inredas enligt önskemål. På uppfarten finns plats för flera bilar och en praktisk carport underlättar vintertid.

Enskedefältet är känt för sin härliga atmosfär och grannsämja. Barnfamiljerna är många - här råder en sann bullerbykänsla! Här bor ni med närhet till både Hemskogen och Vårflodsparken med lekpark, plaskdamm, basketmål och pingisbord. Det är även gångavstånd till Enskede ridskola, Enskede IP och Enskede Rackethall. Det finns även flera mysiga kvarterskrogar, bl.a. Enskede Värdshus, Gamla Enskede Matbod och Matateljén. Prisbelönta Enskedeparkens Bageri ligger inom några minuters promenad.

Det finns flera populära skolor i området, bl.a. Enskedefältets skola (åk F-6) ca 500 meter från bostaden (just nu renoveras skolan och ersätts av Lindeskolan/Enskedefältets skola, ca 1,3 km från bostaden), Kunskapsskolan (åk 6-9) ca 700 meter från bostaden samt Enskede Byskola (åk F-6), Engelska skolan (åk 4-9) och Enskede Skola (F-9) som alla ligger ca 1,3 km från bostaden. Det finns även flera bra förskolor i området, bl.a. Enskede Gårds förskola ca 400 m från bostaden och Bägersta Gårds förskola ca 500 m från bostaden.

Kommunikationerna med denna stadsdel är mycket goda. Närmaste stationerna är Sockenplans tunnelbanestation, ca 900 m från bostaden, samt Enskede Gårds tunnelbanestation, ca 1,1 km från bostaden. Med tunnelbanan når ni pulsen på Södermalm på ca 6 min och T-centralen på ca 14 min. Ni cyklar till Söder på ca 15 minuter.

Interiör

Entréplan
Välkomnande hall med ljusgrå klinker, golvvärme (elburen), väggar målade i grått, vit panel, hatthylla samt platsbyggd garderob med skjutdörrar.
Stort trevligt kök med grangolv i original, ljusa randiga tapeter och fönster i två väderstreck. Vita skåpsluckor, massiv bänkskiva och vacker sjösten som pryder väggen ovan bänkskiva. Induktionshäll från Electrolux med platsbyggd fläktkåpa ovan. Varmluftsugn och diskmaskin från Miele. Kyl och frys från Husqvarna. Dimmer till samtliga lampor.
Vardagsrum/sovrum med trägolv, vita målade väggar, platsbyggda garderober, fönster i sydväst samt trappa ner till källarplan.
Sovrum med ekparkett, vita målade väggar, mönstrad fondtapet och fönster i nordväst. Praktisk skjutdörr mot hall.
Tv-rum/sovrum med mörkgrå heltäckningsmatta, tapeter i vita och grå nyanser, garderobsvägg med jalusier och fönster mot den fina trädgården.
Duschrum med ljusgrå klinker, golvvärme (elburen), ljusa helkaklade väggar, wc, handfat med kommod, spegel samt dusch med vikbara duschdörrar. Vädringsfönster.

Övre plan
Möblerbar hall med vitmålat trägolv, ljusgrå väggar och fönster i nordväst. Stor garderob med klädstång på ena sidan och rymlig kattvind på den andra. Möjlighet att disponera om ytan och skapa ytterligare ett sovrum med hjälp av en takkupa.
Stort mysigt sovrum/allrum med beige heltäckningsmatta, vita målade väggar och fönster mot trädgården. Kattvindar på båda sidor, varav den större nås via en lucka i väggen.

Källarplan
Hall med beige klinker, golvvärme och vita målade väggar. Förrådsutrymme med centraldammsugare under trapp.
Separat wc med ljusgrå klinker och ljusa målade väggar.
Badrum/tvättstuga med mörkt klinkergolv, golvvärme (vattenburen) och ljust kakel i snyggt format. Infällda spotlights i tak. Vackert badkar med tassar, handfat med kommod, spegel och handduksvärmare. Tvättmaskin från Bosch och torktumlare från Siemens. Två mindre vädringsfönster.
Matkällare med hyllor.
Stort hobbyrum/pannrum/förråd med målat betonggolv och målade väggar. Rummet kan inredas och disponeras som allrum, sovrum eller arbetsrum för den egna företagaren. Separat ingång finns.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Dillen 8

Ombyggnad, Renoveringar

1967

TV/bredband

Det finns fiber indraget via Telia. Det är ett öppet nät, så fastighetsägaren väljer själv leverantör.

Parkering

Carport och plats för flera bilar på uppfarten.

Ekonomi

Taxeringsvärde
7 192 000 kr
Byggnadsvärde
1 992 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Tomträttsavgäld
26 000 kr/år, t o m 1991-07-01

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Tomträtt
Utgångspris
6 500 000 kr
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
90 kvm*
Tomtarea
550 kvm
Biarea
32 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
3
Hushållsström
25 194 kr
Försäkring
2 740 kr
Samfällighetsavgift
150 kr
Renhållning
1 921 kr
Vatten/Avlopp
3 056 kr
Summa
33 061 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggår
1931
Fasad
Stående träpanel
Grund
Grundsulor
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Bergvärme
Takbeklädnad
Betongpannor

Det finns ett larm inkopplat med röksensorer, kameror och skalskydd. Leverantör är Sector Alarm.

Uteplats/balkong

Flera fina uteplatser i olika sollägen. Praktiskt utekök med arbetsbänk, kylskåp och rinnande vatten.

Tomt

Solig trädgårdstomt med flera äppelträd och stor gräsmatta perfekt för lek.

Planbestämmelser

Ändring Av Dp (2000-06-08) Ändring Av Dp (1994-12-15) Tomtindelning (1931-04-04) Stadsplan (1931-03-13)

Övrigt

KOMMUNAL AVGIFT
Fastighetsskatten har ersatts med en kommunal avgift om 0,75 % av taxeringsvärdet eller max 7 812 kr/år för småhus deklarationen 2019 (inkomståret 2018). Om 0,75 % av 2018 års taxeringsvärde på bostadsbyggnaden och tillhörande tomtmark ger en lägre avgift, ska den betalas istället. Avgiften betalas av den som är registrerad ägare till fastigheten för hela året vid årets ingång. Detta kommer därför att regleras i likvidavräkningen på tillträdesdagen och köparen kommer då att erlägga ersättning till säljaren för de dagar som köparen äger fastigheten av kalenderåret.

LAGFART
Lagfartsavgift för sk stämpelskatt betalas när ny ägare ansöker om lagfart på fastigheten. Denna avgift är 1,5 % på köpeskillingen samt en avgift om ca 825 kr.

PANTBREV
Det finns 2.809.000 kr i pantbrev. Vid uttagande av nya pantbrev erläggs en avgift på 2 % av pantbrevsbeloppet samt en administrationsavgift. Betalas av köparen.

TOMTRÄTT OCH TOMTRÄTTSAVGÄLD
Med tomträtten ger Stockholms stad privatpersoner och företag rätten att använda stadens mark. Den som har rätt att använda marken kallas tomträttshavare. För rätten att använda marken betalar tomträttshavaren en årlig avgift som kallas tomträttsavgäld till staden. Tomträttsavgälden är oförändrad under en viss tid, en s.k. avgäldsperiod. En avgäldsperiod är normalt tio år. Avgälden är avdragsgill för privatpersoner som ränta.
Kommunfullmäktige beslutade 2017-03-20 om nya tomträttsavgälder för småhus. Avgälderna som inte har uppdaterats sedan 2004 har anpassats till nivåer som bättre speglar dagens markvärden. Avgälden vid reglering beräknas som 3,25 % av 40 % av markens taxeringsvärde vid en 10-årig avgäldsperiod och 3,5 % vid en 20-årig avgäldsperiod. Höjningen kan som högst bli 18 000 kr per år vid en 10-årig avgäldsperiod och 19 400 kr per år vid en 20-årig avgäldsperiod. Höjningen kan dock aldrig vara mer än 100 % av utgående avgäld enligt 2004 års beslut. En stegvis höjning gäller för den nya avgälden där 40 % av höjningen slår igenom år 1, 55 % år 2, 70 % år 3, 85 % år 4 och 100 % år 5-10.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Susanne Engvall

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-7820002