Fantastisk trea med balkong i bästa solläge! Harmoniska kulörer, renoverat kök och två fina sovrum.

Enskede - Gamla Enskede, Stockholm

Enskedevägen 98B

På förhand
Avgift
2 293 kr
Antal rum
3
Boarea
58 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3

Fantastisk trea med balkong i bästa solläge! Harmoniska kulörer, renoverat kök och två fina sovrum.

 • Ansvarig mäklare

  Fanny Hörndahl

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0732-57 56 57

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkommen till en trivsam trea med fritt läge, fina detaljer och genomgående planlösning. Högst upp i huset fritt från insyn njuter ni här av en solig balkong i bästa söderläge och utsikt över gröna, blommande träd från alla rum. Spännande detaljer såsom välvda väggar och bevarade originalskåp kombinerat med nya glasade smidesdörrar och fönster ger extra karaktär och en bra mix mellan gammalt och nytt. Här finns två bra sovrum som båda rymmer större säng, ett fullutrustat kök, stambytt badrum med tvättmaskin/torktumlare samt bra förvaringsmöjligheter. Alla väggar och snickerier är målade i en harmonisk färgskala, dimmer finns i alla rum samt golvvärme i kök, badrum och det mindre sovrummet.

Föreningen är mycket trevlig och välskött med god stämning och en fin trädgård, föreningslokal, hobbyrum och litet bibliotek. På baksidan finns lediga p-platser att hyra för medlemmarna. Goda intäkter från lokalerna. Läget kunde knappast vara mer bekvämt, med endast 2 minuter till både T-bana och Konsumbutik. Till Södermalm tar du dig på 8 min med tunnelbana och även på kort tid på cykel eller till fots. Utanför porten ligger Gateau som erbjuder nybakt bröd och runt Sockenplan finns även flertalet restauranger och Foodtrucks med bland annat Fish & Chips. På Ica Maxi Bea hittar du allt mellan himmel och jord och hit promenerar du också på ca 10 minuter.

Omgivningarna är gröna med fina promenad- och joggingstråk genom både Hemskogen och Svedmyraskogen. Fantastiska pulkabackar och mysigt Valborgsfirande med fyrverkerier i Hoppabacken bakom Enskede Gårds fina skolbyggnad. Flera vackra parker och lekplats med stor plaskdamm i bland annat Vårflodsparken. Vid Enskedehöjden finner du Enskedeparkens bageri som vunnit Gulddraken och erbjuder vedugnsbakade pizzor, lunch och goda bakverk i fantastisk miljö intill koloniträdgårdarna. Enskede stall och ridhus precis intill ger även det en fin stämning till området, och inte sällan stöter man på hästar på tur när man är ute och går. I Gamla Enskede hålls årliga gatufester och här finns både mikrobryggerier, prylbodar och populära restauranger såsom Matateljén och Gamla Enskede Matbod. I Enskede finns även många bra förskolor och skolor att välja på. Ett bekvämt, optimerat och genuint trivsamt hem för såväl paret som den lilla familjen.

Interiör

I lägenhetsregistret är lägenheten registrerad som 2 rok.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Nämndemannen 1
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
13
Antal lokaler
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Brf Nämndemannen 1 ligger trivsamt belägen precis intill Sockenplans gröna park. Föreningen bildades 1984 och fastigheten tillträddes 1989. Välskött fastighet byggd 1939 i typisk funkisstil bestående av 13 st bostadslägenheter och 3 st uthyrda lokaler. Välskött, miljöcertifierad förening med grönskande, solig gård och lediga p-platser på baksidan. Avgifterna har varit oförändrade de senaste 8 åren. Föreningen äger fastigheten med tomträtt och avgälden omförhandlades senast 2018. Denna höjning finansierades med en höjning av parkeringsavgifterna. Nästa höjning sker 2028. Föreningen är äkta med goda hyresintäkter från lokalerna som består av Planens pizzeria, U&Me frisörsalong samt Enskede Cykel.

RENOVERINGAR OCH UNDERHÅLL:
2019 Miljöstation samt nya odlingsmöjligheter på gården. Miljöpolicy antagen. Byte av fjärrvärmeanläggning.
2018 Lokalen färdigställd samt alla kontroller godkända. Lokalen såld och upplåten som bostadsrätt, vilket finansierade bl a gårdsrenoveringen samt gav ett extra tillskott till kassan.
2017 Godkänd OVK
2016-2017 ombyggnad av en av lokalerna till bostadsyta
2016 Totalrenovering av gård med utökad gräsyta nya planteringar, gungor och pergola. Renovering av fönster till lokalerna
2013 Renovering av källare inkl. nya källarförråd med galler.
2010 Renovering av balkonger
2010 Byte av avloppstam i källaren
2008 Nytt tak
2007 Renovering av fönster till lokaler
2006 Byte av elstigare, jordade kontakter i lägenheterna
2005 Renovering av fasad
2003 Stambyte
2000 Renovering av fönster (3-glas insatta)

KOMMANDE
Föreningen kommer att göra en renovering av troligtvis samtliga balkonger (beroende på kommande besiktning). Renoveringen kommer påbörjas i mitten/slutet av augusti och pågå i cirka 10 veckor. Detta kommer finansieras delvis via befintlig kassa och delvis via lån. Info från styrelsen 2020-06-08.

PARKERING:
Föreningen har p-platser smidigt belägna på baksidan av huset. Platserna hyrs ut i första hand till de boende och i andra hand till lokalhyresgästerna. Kostnad för de boende är 400 kr/ mån. I övrigt råder boendeparkering på gatorna i området.

AVGIFT:
Från och med 1/7-2020 kommer avgiften höjas med 20 kronor per kvadratmeter och år, motsvarande cirka 97 kr/mån för en lägenhet på 58 kvm. Info från styrelsen 2020-06-08.

TV OCH INTERNET:
Fiber är indraget till alla lägenheter och bredband ingår mot ett obligatoriskt tillägg på avgiften om 170 kr/mån. Föreningen har ett kollektivt avtal med Banhof med en hastighet om 1000 Mbit/s.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Gemensam tvättstuga i källaren med två tvättmaskiner och torktumlare. Stort torkrum i direkt anslutning och lätt att få tider. I källaren finns även ett hobbyrum, en föreningslokal, ett litet lånebibliotek och vinterförvaring för cyklar. Källare och förråd totalrenoverades 2013. På gården finns kärl för sortering av matavfall, metall och plast. Sopnedkast för hushållssopor.

GÅRD:
Trevlig innergård med gräsmatta omgiven av en tät Avenbokshäck som skyddar mot insyn. Här finns anlagda gungor och sandlåda för barnen samt en mysig pergola omgiven av klängväxter såsom Vildvin och Klematis som blommar i vackra färger under sommar och höst. Odlingslådor rymmer tomater och kryddväxter. Föreningen tillhandahåller även grill och utemöbler. På gården skiner solen under större delen av dagen sommartid. Här finns även cykelparkering och återvinningskärl.

ÖVRIGT:
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden noggrant. Köparen uppmanas kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen. Besök Stockholms stads hemsida www.stockholm.se

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten disponeras ett källarförråd om ca 4,5 kvm.

Parkering

I området råder boendeparkering till en kostnad om 500 kr/mån. För mer info gå in på www.stockholmstad.se

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 293 kr

inkl värme och VA + obl. avgift om 170 kr för fiber

Ekonomi

Andel i föreningen
7,223%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
274-1-290007
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
58 kvm*

* Info från utdrag från lägenhetsregister

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
3
Hushållsström
500 kr
Försäkring
200 kr
Övrigt
250 kr
Summa
950 kr

Under övrigt redovisas kostnad för gas.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus

Energideklaration

Utförd
Utförd

Området

Om området

I Gamla Enskedes anrika villakvarter finns välrenommerade skolor, utmärkta kommunikationer och ett trevligt serviceutbud av bageri & café samt restauranger och butiker. Här bor ni med ett utmärkt läge nära Enskede Skola, Triangelkyrkan samt nära mysiga Delselius Bageri, Gamla Enskede Matbod och Matateljen. Det finns även secondhandaffärer, antikaffärer och inredningsbutiker i området.

Närservice

Det populära Globen-området med shopping, konserter och sportevenemang ligger inom några minuters gångavstånd. Storstadens alla begivenheter finns inom bekvämt avstånd. Varför inte ta en härlig promenad genom området och över Skanstullsbron till Södermalm eller en mysig cykeltur? Ni hittar en Icabutik vid Sandsborg och en Coop vid Sockenplan, för den som vill storhandla finns en stor Ica Bea kvantum på Enskedevägen eller Ica Supermarket i Globen.

Kommunikationer

Nära till tunnelbana som tar dig till pulsen på Södermalm är ca sex minuter och till T-centralen ca 15 minuter.

Parkering

I området råder boendeparkering till en kostnad om 500 kr/mån. För mer info gå in på www.stockholmstad.se

Karta

Enskedevägen 98B

Enskedevägen 98B,
122 63 ENSKEDE

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Fanny Hörndahl

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0732-57 56 57

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Enskede - Gamla Enskede, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Stockholmsvägen 19
  Månadsavgift
  2 840 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  72,4 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Enskede - Gamla Enskede, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Nynäsvägen 313
  Månadsavgift
  2 843 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  45,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Enskede - Gamla Enskede, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Nynäsvägen 307
  Månadsavgift
  3 810 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  61 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Enskede - Gamla Enskede, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Sockenvägen 381
  Månadsavgift
  3 363 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  51 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!