Hoppa till innehåll
. Bäckaskiftsvägen 21 - Bjurfors

Äntligen en 4:a i populära Stureby

Enskede - Stureby, Stockholm

Bäckaskiftsvägen 21

Utgångspris:
4 250 000 kr
Avgift:
4 414 kr
Antal rum:
4
Boarea:
86 kvm
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
3 av 3

Äntligen en 4:a i populära Stureby

Nära till Natur-Nära till Sturebyskolan-Balkong-Högst upp.

Beskrivning

Välkommen till denna ljusa och rymliga gavelfyra med fönster i tre väderstreck, belägen högst upp i charmigt 1950-tals hus med balkong. Här erbjuder alla rum fin och grönskande vy varav köket har direkt utblick över föreningens fina gård med tillhörande lekplats. Vardagsrummet som har fönster i två väderstreck erbjuder även utgång till generös balkong i bästa solläge. Därtill finner ni dessutom tre generösa sovrum i harmoniskt lugnt läge, ett rymligt kök med plats för 4-6 personer samt gott om förvaring. Lägenheten erbjuder dessutom ett badrum som är stambytt 2005/2006 samt ett extra wc-rum. Lägenheten är i ytskiktsbehov.

I populära Stureby kan ni leva ett trivsamt liv med citylivet på bekvämt avstånd. Det finns gott om grönområden för den friluftsintresserade.
För Stureby liksom för många andra stadsdelar i söderort har Globen ca 2 km bort blivit en kommersiell knutpunkt för såväl shopping som nöjen. Tele 2-arena och Globen har ett stort utbud av konserter och olika nöjesevenemang.

Sturebys T-bana ligger ett par minuters promenad bort. Med bil tar du dig snabbt ut på väg 73, E4 och E20

Varmt välkommen!

Interiör

HALL
Stor och välkomnande hall med avhägningsmöjligheter. Längre in i hallen når du goda förvaringsutrymmen i form av inbyggda garderober för ytterligare förvaring.

KÖK
Rymligt funkiskök med sneda skjutdörrskåp, här finns gott om förvaring bakom skåpsluckor i original med nyare beslag. Härligt ljusinsläpp från generöst fönsterparti och med utsikt över lekplatsen. Trevlig matplats som rymmer ett matbord med gott om plats för 4-6 personer. Här erbjuds maskinell utrustning i form av, kyl/frys, ugn samt spis med fläkt ovan.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum med ett härligt ljusinsläpp från fönsterparti i två väderstreck och utgång till balkongen med härlig sol nästan hela dagen. Gott om plats finns för soffgrupp, mediamöbler och övriga möblemang. Perfekt rum för de sociala stunderna med vänner och familj eller det sköna soffhänget.

SOVRUM 1
Mycket trivsamt och rofyllt sovrum som ni når från vardagsrummet. Här finns plats för dubbelsäng och nattduksbord på vardera sida. Här finns även inbyggda garderober med gott om plats för förvaring.

SOVRUM 2
Stort rymlig sovrum som nås i från hallen. Perfekta rummet för båda små och stora barn med gott om utrymme för säng, garderober hyllor och leksaker.

SOVRUM 3
Även detta sovrum är rymligt med plats för säng och det man önskar för att få till det perfekta rummet för den lilla eller den stora.

BADRUM
Helkaklat och stambytt badrum med stort vädringsfönster. Här finns WC, tvättställ med spegelskåp ovan, duschhörna, handdukstork och tvättmaskin.

GÄST-WC
Praktiskt wc med toalett och handfat.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör till ett källarförråd.

Mäklare

Anmäl dig till visning

Bokad visning.

Bokad visning.

Bokad visning.

Bokad visning.

Jag vill anmäla mig

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Håll koll på detta objekt

Bilder

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Skogskarlen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
112
Antal hyresrätter
14
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Skogskarlen är en väldigt omtyckt och välskött förening som bildades 2008, fastigheten uppfördes 1952 och består av 4 st flerbostadshus. I föreningen finns en fin grannsämja och gården inbjuder till spontant umgänge. Sommartid är gården en given plats att samlas på.

Föreningens ekonomi är mycket god och föreningen har förutom de poster som framgår i årsredovisningen även dolda tillgångar i form av 14 hyresrätter. I februari 2020 slutbesiktigades ett större lokalförädlingsprojekt som föreningen drivit som har gett föreningen ett kapitaltillskott på 9,72 Mkr och 17 nya lägenheter. Detta tillskott har finansierat en del av de investeringar och underhållskostnader som föreningen haft under senare år. Detta har också bidragit till att föreningen har en mycket låg skuldsättning. I bokslutet 2020 är den 1276 kr per kvadratmeter bostadsrättsyta. Denna unikt låga skuldsättning gör att föreningen även fortsättningsvis kan hålla låga avgifter även om räntan framöver skulle höjas.

Se föreningens hemsida för mer information www.skogskarlen.se

Renoveringar - Utförda och planerade

2006 - första etappen av stambyte
2009/2010 - andra etappen av stambyte. Elen sågs över i samband med stambytena.
2011 - undercentralen samt värmeväxlare har bytts
2011/2012 - samtliga trappuppgångar har renoverats
2012 - samtliga vindar har tilläggsisolerats under
2013 - injustering av värmesystemet och nya termostater på alla radiatorer
2014/2015 - fönsterrenovering
2015 - den ena tvättstugan utrustades med nya maskiner
2015/2016 - underhåll hyresrätter
2016 - balkongrenovering är genomförd
2017 - stamspolning genomförd
2017 - OVK (obligatorisk ventilationskontroll)
2019 - Renovering fasader, partiella fasadmålningar, fasadlagningar och byte av hängrännor och stuprör.
2019- Installation av nytt skalskydd där alla portar utrustats med taggläsare och alla huvudentréer har porttelefoner. Denna investering har också skapat möjlighet för digital bokning av tvättstugan.
- Alla entréer och portar har fått nya vackra och säkra träpanelsdörrar i ek.
- Ny tvättstuga i port 15-17
2020 - Översyn El påbörjad. Nya utebelysningar, nya elstigare, nya elmätare.

Extra föreningsstämma genomfördes enligt plan den 16 juni 2020 där stämman beslöt att styrelsen ska arbeta vidare med att införa ”Gemensam El”, dvs gemensamma el-abonnemang inom föreningen men med individuell mätning och debitering.

En underhållsplan upprättades 2016 och sträcker sig fram till 2026.

Parkering

Föreningen har 25 st parkeringsplatser och hyran är 350:-/månaden. Det är för närvarande kö till dessa. I övrigt fri datumparkering på gatan.

TV/bredband

Föreningen har ett gruppavtal med Ownit som leverantör. Ett obligatoriskt tillägg om 225 kr/mån läggs på månadsavgiften. Inkluderat i den avgiften är då bredband med 700-1000/700-1000 Mbit/s överföringshastighet och TV-abonnemang som innehåller 16 HD-kanaler.

Gårdsplats/innergård

Trevlig gård med lekplats.

Gemensamma utrymmen

Föreningslokal finns under port 21 på gaveln. Lokalen är utrustad med kök, möbler och porslin för upp till 40 personer hyra 300:-/dygn.
Det finns även en övernattnings del intill med 4 sängplatser.

Övrigt

Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen. Observera att "alternativa planlösningar" endast är idéer och förslag. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen. Besök Stockholms stads hemsida http://www.stockholm.se/.

Parkering

Föreningen har 25 st parkeringsplatser och hyran är 350:-/månaden. Det är för närvarande kö till dessa. I övrigt fri datumparkering på gatan.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 414 kr

Värme, vatten, obligatoriskt tillägg för tv och bredband 225:-/månad.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,3912%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 250 000 kr
Lägenhetsnummer
346
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
4
Antal sovrum
3
Boarea
86 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
200 kr
Försäkring
200 kr
Summa
400 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1952

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2020-06-12

Karta

Bäckaskiftsvägen 21

Bäckaskiftsvägen 21

122 42 ENSKEDE

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Jag är intresserad av Bäckaskiftsvägen 21

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.