Attraktiv och välplanerad 1,5:a, högst upp!

Enskede - Stureby, Stockholm

Götaforsvägen 8

Accepterat pris
2 800 000 kr
Avgift
2 489 kr
Antal rum
1,5
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4
Boarea
41 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Attraktiv och välplanerad 1,5:a, högst upp!

Perfekt planlösning med ett väl tilltaget vardagsrum med plats för både stor sällskapsdel och matplats samt sovrum.

 • Ansvarig mäklare

  Jeanette Giörtz

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0732-57 56 73

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

ACCEPTERAT PRIS!! Attraktiv och välplanerad 1,5:a, högst upp med möjlighet att skapa sitt eget drömboende efter tycke och smak. Lägenheten erbjuder en perfekt planlösning med ett väl tilltaget vardagsrum med plats för både stor sällskapsdel och matplats. Vackert fönsterparti som ger lägenheten ett magiskt ljusflöde, högt belägen och insynsskyddad med ett fritt läge och utsikt över lekparken. Bostaden är mycket lugnt belägen och erbjuder närhet till naturen, kommunikationer och service. Varmt välkomna på visning!

Interiör

-HALL-
Välkomnande hall öppnar upp till denna trevliga lägenhet, här finns plats för hallmöbel.

-VARDAGSRUM-
Lägenheten erbjuder ett stort och inbjudande vardagsrum - perfekt för umgänge och bjudningar. Vardagsrummets storlek ger er möjligheten att möblera upp med både stor sällskapsdel samt generös matplats. Vackert fönsterpartier som ger ett harmoniskt ljusinsläpp i hela rummet. Väggar är målade i vitt och golvet är belagt med vackert parkettgolv.

-KÖK-
Här finner ni ett ljust och fint kök med bänkskåp på två sidor av köket, snyggt takfönster som ger gott om ljus vid matlagning. Vitvarorna består av spishäll, ugn, kolfilterfläkt och kyl/frys.

-SOVRUM-
Mysigt sovrum där man får plats med en säng och en liten möbel.

-BADRUM-
Ljus och fräscht badrum från stambytet. Kaklade väggar i vitt med terrakottaröd bård och grått klinkergolv. Badrummet är utrustad med dusch, toalett, handfat och spegelskåp.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSBs Bostadsrättsförening Stureby i Stockholm
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
399
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Stureby I Stockholm är en äkta förening och omfattas av 399 lägenheter och ca 30 lokaler (hyresrätter). Föreningen bildades 1952 och fastigheten är upplåten med tomträtt.

RENOVERINGAR OCH UNDERHÅLL:
1995-1997 Omfattande renoveringar av fastigheterna såsom byte av VA- och elstammar. Balkongerna byttes ut till aluminium.
1997-1999 Ommålning av alla fönster på utsidorna.
2000 Tvättstugorna gjordes om och maskinerna byttes ut.
2001 Målning av källargolven.
2004 Utrustningen i spontantvättstugan byttes ut, el drogs fram till parkeringsplatserna, ombyggnad av styrelserum
2005 Putsreparationer, renovering av föreningslokal, renovering av cykel- och barnvagnsförråd.
2006 Sanering och ombyggnad av lokal bakom Skönviksvägen 281 som blev gym och bastu.
2008/2009 Fasadrenovering utfördes.
2009 Målning av garageportar, balkongrenovering i viss mån då rost fanns på vissa balkonger, renovering av uthyrningsrum, målning av trapphus.
2010 Ytterligare en tvättmaskin och torktumlare installerades i samtliga tvättstugor (ej skönviksvägen 274)
2010-2011 Spolning av avlopp
2011 Installation av belysning i källargångar som är automatiskt styrd.
2012 Installation av värmeväxlare, utbyte av vissa tvättmaskiner.
2013 Nya cykelställ monterade, äldre modeller av motorvärmare blev utbytta
2014 Målning och renovering av sophus, renovering gym/bastu
2014-2016 Fönsterrenovering

KOMMANDE:
Undersidan av garagetaken är i mindre bra skick och byts ut just nu. Föreningen renoverar löpande och har en 10-årig underhållsplan. Föreningen uppdaterar med projekt på hemsidan. Inga större renoveringar planerade.

TV OCH BREDBAND:
Föreningen är ansluten till TV via ComHem och alla lägenheter har gratis bredband in till uttaget som sitter ovanför lägenhetsdörren. Hastigheten är 1000/1000 Mbit. Om man vill köpa till en högre hastighet kan du kontakta Stockholms Stadsnät.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Föreningens bastu, relax och träningslokal är belägen på Skönviksvägen 281 som får utnyttjas av medlemmar. Det finns även en fullt utrustad föreningslokal på Skönviksvägen 309 som kan hyras för olika evenemang. Utöver detta finns också en övernattningslägenhet med sängar och badrum som kan hyras av medlemmar. Det finns även ett pingisrum, flertal förråd för cyklar och barnvagnar samt ett hobbyrum/verkstad.

TVÄTTSTUGOR:
Föreningens medlemmar har tillgång till 6st tvättstugor. Ni finner tvättstugorna på följande adresser:

Tvättstuga nummer 1 - Götaforsvägen 11
Tvättstuga nummer 2 - Götaforsvägen 20
Tvättstuga nummer 3 - Götaforsvägen 12
Tvättstuga nummer 4 - Skönviksvägen 287
Tvättstuga nummer 5 - Skönviksvägen 311
Tvättstuga nummer 6 - Skönviksvägen 323

INNERGÅRD:
Det finns tre grillplatser i föreningen; bakom Götaforsvägen 18, Götaforsvägen 3 och bakom Skönviksvägen 309. Det finns två lekplatser i området. Den ena bakom Götaforsvägen 18, är renoverad under 2008. Verkstad. Det finns ett rum för uthyrning till medlemmar, 250:- per natt.

PARKERING:
Föreningen har 90 p-platser och 27 garage för personbil och 7 MC-platser inomhus för uthyrning. Alla p-platser är försedda med elstolpe (undantag finns) och alla garage har egen garageport. MC-platserna är inne i två omgjorda garage intill varandra. I dagsläget råder kö till garageplats och parkeringsplats och ingen står i kö till MC-plats. En p-plats kostar 300 kr/månad, ett garage kostar 800 kr/månad och en MC-plats kostar 230 kr/månad. Det är gratis att parkera på gatorna förutom 1/11-15/5 då det råder parkeringsförbud en dag i veckan.

MEDLEMSKAP:
Föreningen godkänner delat ägande. Föreningen godkänner ej juridisk person som ägare.

HEMSIDA:
För mer information se gärna föreningens hemsida: http://www.brfstureby.se/

ÖVERLÅTELSE:
En överlåtelseavgift tas ut om ca 1163 kr som betalas av säljaren. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 465 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2019.

ÖVRIGT:
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen. Observera att nedtagning av väggar och/ eller väsentliga förändringar och ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen. Besök Stockholms stads hemsida http://www.stockholm.se/.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 489 kr

Ekonomi

Andel av årsavgiften är
0,18221%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Accepterat pris
2 800 000 kr
Lägenhetsnummer
99-2078-3-143-5
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Nej
Rum
1,5
Boarea
41 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
150 kr
Försäkring
150 kr
Summa
300 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1952
Ventilation
Självdrag

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
156

Området

Om området

I populära Stureby kan ni leva ett trivsamt liv med citylivet på bekvämt avstånd. Det finns gott om grönområden för den friluftsintresserade – utanför husknuten ligger ett mysigt litet skogsparti och bara några minuter bort ligger stora trevliga Majroskogen och det är heller inte långt till Svedmyraskogen eller Hemskogen som skiljer Stureby från Enskedefältet.

Närservice

Det finns ett stort serviceutbud i området, alla Enskedebor vet att Ica BEA har allt och när det är dags att fika väljer man gärna mellan Café Gateau vid Sockenplan, Robin Delselius Bageri i Gamla Enskede och prisbelönta Enskedeparkens Bageri vid ridskolan. Det finns flera mysiga kvarterskrogar som omtalade Matateljén, Gamla Enskede Matbod med sin härliga uteservering och trevliga Enskede Värdshus. För Stureby liksom för många andra stadsdelar i söderort har Globen och Tele 2 Arena ca två km bort blivit en kommersiell knutpunkt för såväl shopping som nöjen. Nya Söderstaden börjar ta form och där ingår Slakthusområdet som planeras bli en gastronomisk knutpunkt och kommer att jämföras med ett svenskt Meatpacking district.

Kommunikationer

Det tar 10 minuter att gå till Sturebys T-bana där gröna linjen tar dig till Södermalm på 10 minuter och till City på en kvart. Det finns flera busslinjer i området som trafikerar sträckan Kärrtorp, Blåsut, Svedmyra, Älvsjö station, Bredäng och Sätra Industriområde. Med bil är det nära till Nynäsvägen, Örby-leden och Huddingevägen som snabbt tar dig vidare i alla riktningar.

Övrigt

Den sportiga har bl a Enskede IP med många fotbollsplaner och friidrottsbanor, Enskede Ridskola och Enskede Rackethall på bekvämt avstånd. Härliga Nackareservatet med sina stora grönområden, pay-and-play golfbana och flera badsjöar ligger en cykeltur bort.

Karta

Götaforsvägen 8

Götaforsvägen 8,
122 66 Enskede

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jeanette Giörtz

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0732-57 56 73

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Enskede - Stureby, Stockholm

  Adress
  Skoghallsvägen 5
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  1 668 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  58 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Enskede - Stureby, Stockholm

  Adress
  Östrandsvägen 70
  Utgångspris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  3 324 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Visning: 2019-12-08 12.00 Boka här