ARKITEKTRITAT PARHUS - BYGGÅR 2017 - VÄLKOMPONERADE MATERIALVAL - EGEN TRÄDGÅRD - INREDNINGSBAR VIND

Enskede - Stureby, Stockholm

Östrandsvägen 55C

Accepterat pris
6 950 000 kr
Avgift
4 072 kr
Boarea / Biarea
104,5 kvm / 25,2 kvm
Typ
Bostadsrättsparhus
Antal rum
5

ARKITEKTRITAT PARHUS - BYGGÅR 2017 - VÄLKOMPONERADE MATERIALVAL - EGEN TRÄDGÅRD - INREDNINGSBAR VIND

Unikt tillfälle att förvärva ett av Sturebys vackra parhus. Här får ni det bästa av två världar - BR-föreningens trygghet och riktig villakänsla!

 • Ansvarig mäklare

  Fanny Hörndahl

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0732-57 56 57

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Precis utanför city i Sturebys villaidyll, bland funkishus och päronträd, finns detta BR-parhus som erbjuder en perfekt mix mellan villaliv och bostadsrätt. 3 plan med en totalyta om 129,5 kvm, generös takhöjd och egen trädgård – i en trygg bostadsrättsförening.

Detta arkitektritade nyfunkishus, som stod färdigt i december 2017, har assymetriskt placerade fönster i olika storlekar, räta linjer och anpassade materialval. Fasad i vitmålad fjällpanel och vitt handfalsat plåttak, spaljéer, fönsterfoder och dörrar i massiv ek.

Huset har en utmärkt planlösning med härligt kök och vardagsrum, tre bra sovrum och två smakfulla badrum. Alla rum värms upp av vattenburen golvvärme – så inga synliga element i hela huset.

På entréplanet välkomnas vi direkt och slås av den rymliga takhöjden på 2,70 som är genomgående på husets båda plan. Här öppnar ett härligt sällskapsplan upp sig med kök och vardagsrum och ni erbjuds en modern och generös sällskapsvåning med unik karaktär.

Utelivet erbjuder sol från förmiddag till kväll genom kombinationen av gräsmatta samt två stenlagda uteplatser i olika väderstreck. Uteplatserna om ca 15m2 återfinns på husets kortsidor med access från vardagsrum och kök. På framsidan har uteplatsen förberetts med vatten och el för utekök. Uppfarten har plats för två bilar.

Det här är ett hus att trivas i som inbjuder till stora sällskap och festliga bjudningar. Varmt välkomna att låta er förföras av Östrandsvägen 55 C – här är det bara att flytta in och börja bo direkt.

Interiör

Entréplan

Hall
En inbjudande hall med vitmålade väggar och Carrara marmor på golvet öppnar upp detta spännande hus. Här finns avhängningsyta som är platsbyggd och som ramas in med en rosa kulör samt garderob för förvaring.

Kök
Köket är ett kvalitetskök i vitt och petroleum-blått från Ballingslöv. Ekparketten på golvet och de vitmålade väggarna harmonierar väl med kökets övriga kulörer. Här har fokus varit raka linjer, snygga kontraster och genomtänkta materialval, så som handtag i stål och läder samt en gedigen bänkskiva och stänkskydd i Carrara marmor. Dimbar bänk- och takbelysning. Gott om arbetsyta och goda förvaringsmöjligheter i under- och överskåp. Vitvaror från Bosch Siemens så som induktionshäll, köksfläkt, varmluftsugn i rostfritt, integrerad diskmaskin, inbyggd mikro samt fullstor integrerad kyl och frys. Från köket når man framsidans stenbelagda uteplats med eftermiddags- och kvällssol.

Vardagsrum
Stort och inbjudande vardagsrum med ljust gråmålade väggar, ekparkett och ljusinsläpp från härliga fönsterpartier i två väderstreck med utsikt mot trädgården. Vardagsrummet ger plats för väl tilltagen soffgrupp samt annat möblemang. Här finner ni också utgången till husets baksida och en av de stenbelagda uteplatserna med sol från tidig morgon till eftermiddag.

Badrum 1
På nedre plan finner ni ett av husets två stilrena badrum. Badrummet är rymligt och utrustat med dusch med glasvägg, wc, tvättställ med kommod från Ballingslöv, badrumsspegel, tvättpelare i nisch samt handdukstork. I taket finns dimbara spotlights, väggarna är helkaklade i vitt med halvförband, mörkgrå fog och det vattenburna värmegolvet är belagt med Carrara marmor.

Inre hall
I den inre hallen med vitmålade väggar hittar ni en stilren trappa i vitt med trappsteg i ek som tar er upp till andra våningen.

Andra våningen

Andra våningen är ett väldisponerat privat plan där husets tre sovrum finns. Här är det genomgående vitmålade väggar och ekparkett. En takhöjd om 2,70 samt golvvärme även här.

Allrum
Nu befinner vi oss i ett allrum som lämpar sig för olika typer möblemang utifrån behov. Ett tv-rum, arbetsplats eller varför inte en lekfull plats för bus och skoj.

Första sovrummet
Det stora sovrummet är beläget mot baksidan av huset och ger ett harmoniskt ljusinsläpp med morgonsol. Här ges goda möjligheter till ett härligt sovrum med anslutande walk in closet som enkelt anpassas efter behov. I rummet finns 3 fullstora garderober och plats för en stor dubbelsäng och mer därtill.

Andra sovrummet
På andra sidan, mitt emot det stora sovrummet finner ni de mindre sovrummen som ligger i fil med varandra. Här finns plats för en fullstor säng, skrivbord och annat sovrumsmöblemang. Rummet används idag som barnrum och ger även plats för en lekhörna.

Tredje sovrummet
Detta sovrum med hörnläge är lika stort som sovrum 2 och även här ges möjligheten att möblera med fullstor säng samt annat sovrumsmöblemang. Idag nyttjas detta rum som ett kombinerat arbetsrum och gästrum.

Badrum 2
Här finns även husets andra badrum. Badrummet är utrustat med ett smakfullt ovalt badkar, tvättställ med kommod från Ballingslöv, badrumsskåp med spegeldörrar, handdukstork och wc. Dimbara spotlights i tak. Väggarna är helkaklade med vita plattor i halvförband och Carrara marmor på golvet.

Tredje Våningen
På det tredje våningsplanet finns en generös inredningsbar vind om 25 kvm med två franska balkonger och ett vackert valmtak med högt till nock.

Tomt
Tomten som är upplåten med nyttjanderätt matchar huset väl med sin kombination av gräs, sten, berg och en betongmur som inom kort kommer att kläs med klättrande gröna växter. Den barnvänliga gräsmattan är perfekt för spring och lek. Baksidan erbjuder sol från tidig förmiddag till eftermiddag. Framsidans västerläge lämpar sig utmärkt när man vill njuta av eftermiddags- och kvällssolen och en god middag med vänner.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Lyftsaxen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
14
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Lyftsaxen är en äkta förening som bildades 2016 och husen stod klara för inflyttning i december 2017. Den omfattas av 6 parhus samt 2 attefallshus, om totalt 14 lägenheter. Föreningen äger marken, ej tomträtt.

MARK:
Marken/tomten runt vardera bostad är upplåten med nyttjanderätt.

MEDLEMSKAP:
Föreningen godkänner delat ägande.

SOPHANTERING:
Soporna slängs i husets soptunna som återfinns på husets framsida. Sortering för matavfall med ett kärl som även det återfinns på framsidan. Föreningen har även en gemensam sortering av glas, plast, matavfall och papper.

PARKERING:
Till vardera bostad ingår två parkeringsplatser som ni finner på uppfarten till huset.

TV OCH INTERNET:
I varje hus finns Telia öppen fiber indraget. Vardera bostadsägare tecknar eget abonnemang.

FÖRVALTNING:
Medlemmarna tar själva hand om trädgårdsskötseln.

AVGIFT:
I avgiften ingår VA och sophämtning. Det finns ingen beslutad avgiftsändring. Info från styrelsen 2019-04-08.

ÖVRIGT
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen. Observera att "alternativa planlösningar" endast är idéer och förslag. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen. Besök Stockholms stads hemsida http://www.stockholm.se/.

Övriga byggnader/utrymmen

Till parhuset ingår ett förråd som ni finner på entrésidan.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 072 kr

Information

Typ
Bostadsrättsparhus
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Accepterat pris
6 950 000 kr
Våningsplan
0 av 3
Hiss
Nej
Rum
5
Sovrum
3
Boarea
104,5 kvm*
Biarea
25,2 kvm
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
3
Hushållsström
500 kr
Värme
500 kr
Försäkring
200 kr
Summa
1 200 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Parhus
Byggår
2017
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft

Området

Om området

I populära Stureby kan ni leva ett trivsamt liv med citylivet på bekvämt avstånd. Det finns gott om grönområden för den friluftsintresserade – utanför husknuten ligger ett mysigt litet skogsparti och bara några minuter bort ligger stora trevliga Majroskogen och det är heller inte långt till Svedmyraskogen eller Hemskogen som skiljer Stureby från Enskedefältet.

Närservice

Det finns ett stort serviceutbud i området, alla Enskedebor vet att Ica BEA har allt och när det är dags att fika väljer man gärna mellan Café Gateau vid Sockenplan, Robin Delselius Bageri i Gamla Enskede och prisbelönta Enskedeparkens Bageri vid ridskolan. Det finns flera mysiga kvarterskrogar som omtalade Matateljén, Gamla Enskede Matbod med sin härliga uteservering och trevliga Enskede Värdshus. För Stureby liksom för många andra stadsdelar i söderort har Globen och Tele 2 Arena ca två km bort blivit en kommersiell knutpunkt för såväl shopping som nöjen. Nya Söderstaden börjar ta form och där ingår Slakthusområdet som planeras bli en gastronomisk knutpunkt och kommer att jämföras med ett svenskt Meatpacking district.

Kommunikationer

Det tar 10 minuter att gå till Sturebys T-bana där gröna linjen tar dig till Södermalm på 10 minuter och till City på en kvart. Det finns flera busslinjer i området som trafikerar sträckan Kärrtorp, Blåsut, Svedmyra, Älvsjö station, Bredäng och Sätra Industriområde. Med bil är det nära till Nynäsvägen, Örby-leden och Huddingevägen som snabbt tar dig vidare i alla riktningar.

Övrigt

Den sportiga har bl a Enskede IP med många fotbollsplaner och friidrottsbanor, Enskede Ridskola och Enskede Rackethall på bekvämt avstånd. Härliga Nackareservatet med sina stora grönområden, pay-and-play golfbana och flera badsjöar ligger en cykeltur bort.

Karta

Östrandsvägen 55C

Östrandsvägen 55C,
122 43 Enskede

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Fanny Hörndahl

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0732-57 56 57

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Enskede - Stureby, Stockholm

  Adress
  Skoghallsvägen 5 C
  Pris
  4 975 000 kr
  Månadsavgift
  3 222 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  107 kvm