Essingen, Stockholm

Strålgatan 33

Såld, 2020-02-05
På förhand
Slutpris
2 850 000 kr
Avgift
1 820 kr
Boarea
30 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
1

Vill du veta vad din bostad är värd?

Oavsett om du vill sälja nu, eller bara veta vad din bostad är värd, hjälper vi dig gärna med en kostnadsfri värdering.

 • Ansvarig mäklare

  Dilini Panabokke

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 073-877 57 72

 • Extra kontaktperson

  Mattias Nilsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-398 87 23

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Strålgatan 33 - Bjurfors
. Strålgatan 33 - Bjurfors

Ljus och väldisponerad bostad med insynsfritt läge

. Strålgatan 33 - Bjurfors
. Strålgatan 33 - Bjurfors
. Strålgatan 33 - Bjurfors
. Strålgatan 33 - Bjurfors

Området

Att bo på Kungsholmen

Kungsholmens områden har alla sin egna karaktär. Här finns trevliga uteställen med utsikt över Riddarfjärden, lummiga promenadstråk och badklippor med kvällssol. Lilla Essingen påminner om en småstadsidyll medan området kring Fridhemsplan har ett pulserande stadsliv. Kungsholmen är ett attraktivt och modernt område med några av Stockholms vackraste platser.

Essingeöarna påminner om lummig småstadsidyll. Känd för sin vackra natur och direktanslutning till Stockholms vatten, så har Lilla Essingen blivit en magisk oas mitt i storstaden. Den lilla ön har flera badbryggor och Luxparken erbjuder härliga gräsytor invid vattnet med utsikt mot Långholmen och Riddarfjärden. Trots dess storlek så kan man hitta allt man behöver här; matbutiker, vårdcentral, apotek, kemtvätt, blomsterbutik, frisör och gym.

Välrenommerade restauranger som LUX samsas med de lite enklare Pappas Deli och Edmond & Albert som bägge har härliga uteserveringar med kvällssol. Och på pendelbåten M/S Movitz kan man uppleva en underbar resa förbi den grönskande Långholmen och de pittoreska gamla fartygen utefter kajerna.

På närliggande Stora Essingen hittas en blandning av villor, radhus och lägenheter. Även här finns närheten till vatten och natur med Oxhålsbadet, Oxhålshamnen, Broparken och Värdshusbryggan där man kan ta färjan mellan Stadshuskajen och Drottningholm. I och med att Franska Skolan ligger här så känner man av den franska kulturen på ön och kan ofta höra det franska språket talas på bussen eller på tvärbanan som går härifrån.

Fridhemsplan är Kungsholmens puls. Här ligger Västermalmsgallerian med ett brett utbud av klädbutiker, inredning, hudvård, apotek m.m. Dessutom finns välsorterade mataffärer. I området kring Västermalmsgallerian finns flera gym och på några minuters gångväg ligger S:t Eriks Vårdcentral. Området har ett aktivt stadsliv och erbjuder all tänkbar service. I närheten ligger även Kronobergsparken, en lugn oas mitt i staden. Där finns även lekpark och rastgård för hundar.

Mysiga caféer och restauranger är något som Kungsholmen har gott om. Centralt vid Fridhemsplan finns ett av Stockholms äldsta, Café Fix, vilket grundades 1910. Ett stenkast bort börjar den restaurangtäta Hantverkargatan som fortsätter ner till de omtyckta sekelskifteskvarteren vid Kungsholmstorg. Där finns även Stockholms Rådhus, en iögonfallande byggnad som uppfördes i nationalromantisk stil 1915. En avslappnande miljö är det vackra promenadstråket utefter Norr Mälarstrand som erbjuder utsikt över Riddarfjärden. Här finns även den populära restaurangen Mälarpaviljongen. I området ligger även Rålambshovsparken och Smedsuddsbadet som sjuder av liv under soliga dagar.

Det populära Hornsberg som ligger på öns nordvästra hörn var tidigare ett industriområde, men är numera ett modernt bostadsområde. Här finns det gott om butiker, caféer och restauranger. Längs vattnet mot Ulvsundasjön finns en mycket populär strandpromenad med badmöjligheter på sommaren och skridskoåkning på vintern. Ett annat populärt besöksmål är klipporna vid Fredhäll som sluttar ner från charmiga funkishus. Klipporna fungerar som badplats med kvällssol för den som gillar sena dopp. Ca 5 minuters promenad från Hornsberg, och det dubbla från Fredhäll, ligger shoppingcentret Lindhagenhuset. Där finns flertalet butiker så som apotek, systembolag, frisör, skomakare, matvarubutik och gym.

På Kungsholmen finns ett 70-tal förskolor, 14 grundskolor och 16 gymnasieskolor. Bland skolorna finns det mer specialiserade så som Stockholms musikgymnasium och Stockholms internationella restaurangskola. Kommunikationerna är goda. Både grön och blå tunnelbanelinje stannar på flera stationer på Kungsholmen och flera busslinjer trafikerar Kungsholmen.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Essingen? Kontakta våra mäklare på Kungsholmen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kungsholmens 3 bästa

3
 • Café Petite France fantastiska brunch
 • Norr Mälarstrands vackra promenadstråk
 • Restaurang AG

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Essingen, Stockholm

  Adress
  Strålgatan 29
  Pris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 004 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  36 kvm

  Visning: 2021-01-25 19.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Essingen, Stockholm

  Budgivning pågår
  Adress
  Essinge Brogata 27
  Utgångspris
  3 490 000 kr
  Månadsavgift
  2 482 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  41 kvm