Hoppa till innehåll

På en av Gamla Stans bästa adresser finner vi den här 1700-talslägenheten!

Gamla Stan, Stockholm

Lilla Nygatan 21

Utgångspris:
14 950 000 kr
Avgift:
4 761 kr*
Antal rum:
3
Boarea:
127 kvm
Våningsplan:
1

*Inklusive; värme, kallvatten och internet. Obligatoriskt tillägg varmvatten 283kr.

På en av Gamla Stans bästa adresser finner vi den här 1700-talslägenheten!

Bjurfors Beyond presenterar den här varsamt renoverade och exklusiva 1700-talslägenheten som verkligen är något utöver det vanliga!

Beskrivning

Minst sagt unik våning på ett av Gamla Stans bästa adresser!
Det pampiga 1700-talshuset med ett stort historiks arv reser sig högt i hörnet av Lilla Nygatan och Tyska Brinken. Precis utanför porten når man allt Gamla Stan har att erbjuda såsom promenader i de kulturmärkta kullerstensgatorna med folkliv och restauranger. Fastigheten är från tidigt 1700-tal men bryter av från gatans i övrigt tidstypiska arkitektur med sitt mer klassiska formspråk och släta fasad. Med ett härligt gavelläge döljer sig denna stora och spektakulärt ljusa våning med totalyta om 127 kvadratmeter och tre rum med inslag av öppen planlösning mellan kök, matsal och vardagsrum. Den här ytan erbjuder sex fönster i ett gavelläge, optimal för sociala sammankomster.

Bostaden har genomgått en omsorgsfull renovering där alla tidstypiska detaljer är väl bevarade.

Mycket välskött förening med fin gemenskap och hög trivselfaktor. Förening hyr ut 9 lokaler som genererar drygt 4Mkr/år, de äger marken, har god ekonomi med bland annat en kassa på drygt 12Mkr.

Här bor ni på en mycket populär del av Gamla Stan med närhet till det rika utbudet av såväl shopping, mysiga caféer, restauranger och barer. Så snart du kliver ut från porten gör de historiska vingslagen sig påminda. På Lilla Nygatan bor du med slottet och tyska kyrkan som närmsta granne. De vackra gränderna, de stenbelagda gatorna och den charmfullt bevarade arkitekturen bidrar till känslan av att du befinner dig i en annan tid. Men du har också tillgång till förskolor, och skolor ända upp till gymnasiet. Ett litet badhus i medeltida valv, och hemgården Mäster Olofsgården med sitt rika utbud av aktiviteter som fritidsklubb och fritidsgård, textilverkstad, öppen musikstudio, och seniorgympa. ”MO” arrangerar också massor med evangemang som den fantastiska levande julkalendern och Gamla Stan loppet, bara för att nämna några saker. Utmärkta kommunikationer i form av både tunnelbanans gröna och röda linje, bussar och färjan som går mellan Skeppsbron och Djurgården året runt.
En lägenhet som måste upplevas på plats!

Interiör

Från ytterdörren bjuds vi direkt in till den här vackra och ytterst välplanerade lägenhet med ett fantastiskt gavelläge i fastigheten. Direkt när vi kommer in i lägenheten möts man av den fantastiska rymden tack vare den öppna planlösningen mellan vardagsrum och kök samt en oerhört generös takhöjd om ca. 3 meter. I anslutning till hallen når vi gästtoaletten. Till höger när vi kliver i i lägenheten ligger master bedroom med en stor klädkammare och egen ingång till det lyxiga badrummet med bland annat ångbastu.

Något som genomsyrar lägenheten är en härlig rymd och ljus tack vare sina totalt 9 fönster. Bra skick tack vare sin totalrenovering 2019 med flertalet exklusiva materialval.

Rumsbeskrivning

Hall - Genom entrédörren (säkerhetsdörr) kliver vi in i bostaden till den praktiska hallen. Här finns gott om ytor för att hänga av kläder, väskor och skor.

Gästtoalett - I direkt anslutning till hallen. Här finns vägghängd toalett och handfat.

Kök - Väl tilltaget kök med bland annat vitvaror från Gaggenau samt gott om förvaringsmöjligheter och stora arbetsytor på bland annat köksön. Här finns spishäll med integrerad köksfläkt, ugn, mikrovågsugn, kyl/frys, diskmaskin samt gott om förvaring.

Vardagsrum - Husets hjärta och knutpunkt. Otroligt ljus och trivsam yta tack vare den generösa storleken samt flertalet fönster och gavelläge. Här finns plats för en större soffgrupp, soffbord och matbord.

Sovrum 1 - Master bedroom med egen klädkammare. Här ryms både dubbelsäng sängbord och ytterligare förvaring för den som önskar. Rikligt ljusinsläpp från de otroligt vackra fönstren.

Badrum – I anslutning till sovrummet och hallen når vi badrummet med dusch, tvättmaskin, torktumlare, toalett, ångbastu och handfat. Badrummet är rymligt och har marmor på både golv och väggar.

Sovrum 2 - I vardagsrummets förlängning når vi det sista rummet som idag disponeras som ett kontor. Här ryms säng, sängbord och skrivbord. Gott om förvaring tack vare den platsbyggda garderoben.

Ansvarig mäklare

Bilder

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Bostadsförening

Namn
Brf Pyramus 1 & 2
Organisationsform/typ
Bostadsförening
Antal lägenheter
20
Antal hyresrätter
1
Antal lokaler
9
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Oäkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Pyramus 1 & 2 förvärvade fastigheten Pyramus 2 år 2009. Föreningen äger en hörnfastighet bestående av två gathus belägna på Stora Nygatan 38, Lilla Nygatan 21 och Tyska Brinken 34, och omfattar 19 lägenheter med bostadsrätt, 1 lägenhet med hyresrätt och 9 lokaler med hyresrätt. Dessa genererar en intäkt om ca. 4Mkr/år.

Föreningen är oäkta.

Marken innehas med äganderätt.

Renoveringar:
2022 Renovering av trapphus i Lilla Nygatan 21.
2021 Löpande underhåll; Radonmätning, OVK Besiktning, sam flertal mindre arbeten.
2019-2020 Löpande underhåll av fastigheterna. Arbete med stabilisering av grund.
2018 Omfattande fasadarbeten på Stora Nygatans innergård, innefattande: Omputsning av fasad, renovering av fönster, samt plåtarbeten på tak.
2017 Utbyte av restaurang- och köksfläkt samt ventilationsarbeten i lokaler. Putsning av källare, utbyte av stuprännor och mindre takarbeten. Installation av fiber/bredband i fastigheterna.
2016 Stambyte på Stora Nygatan, renovering av hiss på Tyska Brinken, renovering av avlopp,
2015 Utbyte av huvudcentral för el, sanering av eldragningar i källaren, löpande arbeten med mindre underhåll.
2014 Renovering av tak på Tyska Brinken, renovering av källare och ljusgård,
2013 renovering av hyresrätt, mindre arbeten med fasad och tak,
2012 Anslutning till Fjärrvärmesystem, Stambyte på Lilla Nygatan. Ny fläkt installerad i restauranglokal på Lilla Nygatan.
2009 och 2011 Renovering av värmesystem i lokaler, stambyte på Stora Nygatan och Tyska Brinken.

Kommande underhåll:

Inom 2 år ska föreningen renovera fasad och fönster.

Gemensamma utrymmen

Cykelrum finns i källaren på Tyska Brinken.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 761 kr

Inklusive; värme, kallvatten och internet. Obligatoriskt tillägg varmvatten 283kr.

Ekonomi

Andel i föreningen
8,72784%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
14 950 000 kr
Lägenhetsnummer
00008
Våningsplan
1
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
127 kvm*

*Enligt uppmätning 1
1 Enligt föreningen disponeras lägenheten som 120Kvm.

Om Gamla Stan

Att bo i Gamla Stan

Gamla stan är Stockholms historiska centrum och uppbyggt på Stadsholmen. På 1600-talet revs de sista murresterna då Stora och Lilla Nygatan drogs linjerakt genom det tidigare myllret av smågator. Här bor du i bevarade hus klassade som riksintresse för kulturmiljövård av Riksantikvarieämbetet. Gamla Stan karaktäriseras av pittoreska små torg, kullerstensgator och vackra fasader. I Gamla Stan finns två matbutiker, den ena är välsorterade Munkbrohallen invid tunnelbanestationen samt Coop Nära vid Järntorget. Gamla Stan bjuder på ett mycket stort utbud av restauranger och mysiga caféer och det finns dessutom apotek och flera banker i området.

Som boende i Gamla Stan har ni mycket goda kommunikationer. Vid Munkbroleden ligger tunnelbanestationen, som trafikeras av både röd och grön linje, samt busslinje 3. Med 3:an är du på Slussen inom några minuter och kan där byta till flertalet busslinjer och Saltsjöbanan.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Gamla Stan? Kontakta våra mäklare på Södermalm! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Lilla Nygatan 21

Lilla Nygatan 21

111 28 STOCKHOLM

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Lilla Nygatan 21

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND