Högst upp i huset, balkong och makalös utsikt med många av Stockholms landmärken i blickfånget!

Gärdet, Stockholm

Rindögatan 15, 9 tr

Utgångspris
5 995 000 kr
Avgift
3 936 kr
Antal rum
3
Boarea
57 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
9 av 9
Hiss
Ja

Högst upp i huset, balkong och makalös utsikt med många av Stockholms landmärken i blickfånget!

Ytterst välplanerad 3:a högst upp i huset med ett helt fritt läge och storslagen utsikt över Stockholms centrala delar. Fint skick och mycket ljus.

 • Ansvarig mäklare

  Robert Nilsson

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 073-367 08 30

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Utsikt som förslår - här ser man många av Stockholms "landmärken". Rindögatan 15, 9 tr - Bjurfors
Utsikt som förslår - här ser man många av Stockholms "landmärken"
Vardagsrum med ett flödande ljus och enorm utsikt!. Rindögatan 15, 9 tr - Bjurfors
Vardagsrum med ett flödande ljus och enorm utsikt!
Balkong i söderläge med storslagen vy. Rindögatan 15, 9 tr - Bjurfors
Balkong i söderläge med storslagen vy
Balkong med härlig utsikt. Rindögatan 15, 9 tr - Bjurfors
Balkong med härlig utsikt
Vardagsrum. Rindögatan 15, 9 tr - Bjurfors
Vardagsrum
Minst sagt fri och rogivande utsikt från sovrummet. Rindögatan 15, 9 tr - Bjurfors
Minst sagt fri och rogivande utsikt från sovrummet

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Nu finns en unik chans att förvärva en av Gärdets mest ljusa och väldisponerade lägenheter med en öppen planlösning och balkong i ett utmärkt solläge. Från lägenheten och balkongen har man en magnifik utsikt över Stockholms innerstad med flertal landmärken när man blickar ut. Här ses bland annat Lidingö, Hammarbybacken, Globen, NK, Hötorgsskraporna, Högalidskyrkan samt Norra Tornen för att exemplifiera några på den panoramavy som ges. Här är lätt att bli stående på balkongen och bara insupa det fria läget med den härliga himmelkontakten. Lägenheten som är en 3:a ligger högst upp i huset på nio trappor och här ges ett flödande ljusinsläpp från stora fönsterpartier, med sol från morgon till kväll.

Bostaden är renoverad och håller ett mycket gott skick rakt igenom med fönster i två väderstreck. Här finns kök med vita luckor, integrerade vitvaror och snygga bänkskivor i betong. Delvis öppen och social planlösning mot det stora vardagsrummet med ljuvlig utsikt och verklig frihetskänsla. Två bra sovrum, det ena med utsikt i samma väderstreck som balkongen och det andra med fönster på husets gavel. Fint, helkaklat badrum med dusch och golvvärme. Gott om förvaringsmöjligheter med flertalet garderober samt smarta förvaringslösningar i hallen för avhängning och skoförvaring. Bevarade funkisdetaljer såsom stavparkett, fönsterbeslag samt fönsterbänkar i marmor.

Klassisk funkisfastighet belägen på höjden av Rindögatan med solig takterrass och gym i huset. Utmärkta kommunikationer med T-bana några minuter från porten. Här är bara att snöra på sig promenad- eller löpskorna och ge sig ut på en runda på Ladugårdsgärdet, Djurgården eller varför inte Lill-Jansskogen. På en kort promenad nås Fältöverstens galleria med massor av butiker, välsorterad matvarubutik, caféer och restauranger. Gång- och cykelavstånd till Stockholms centrala delar.

Detta är en minst sagt en unik lägenhet som du inte vill missa! Välkommen att anmäla dig till visningen.

Interiör

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter i form av hängare och krokar på väggen till höger. Här finns också väggmonterade hyllor som passar bra för skoförvaring. Rakt fram från hallen finns en mindre hall och här finns garderober. Till vänster, sett från hallen, finns badrummet. Ljusa väggar och golv.

VARDAGSRUM
Stort och öppet vardagsrum med ett ofantligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier och enorm utsikt över hela Stockholms innerstad. Från vardagsrummet finns utgång till balkong i ett härligt solläge. Rummet ger plats för såväl soffgrupp, soffbord, mediamöbel samt matsalsbord. Delvis öppen disposition mot köket. Ljust målade väggar samt fin stavparkett i original.

BALKONG
Minst sagt unikt balkongläge högst upp i huset med sol från förmiddag till kväll. Häpnadsväckande utsikt med massor av Stockholms landmärken i blickfånget. Härligare middagsplats är svår att hitta en solig sommarkväll.

KÖK
Köket, är beläget i mitten av lägenheten, har delvis öppen planlösning mot vardagsrummet och här är även den som står med matlagningen med i sorlet från gästerna i vardagsrummet. Vita skåp och luckor med infällda handtag och integrerade vitvaror. Maskinell utrustning finns i form av kyl/frys, diskmaskin, varmluftsugn, induktionshäll samt köksfläkt (kolfilter). Bra arbetsyta på robusta bänkskivor i betong samt därtill bra förvaringsmöjligheter i bänk- och väggskåp. I del av köket finns också en tvättmaskin. Vita väggar och mörkt klinkergolv.

SOVRUM 1
Lägenhetens naturliga master bedroom är beläget i fil med vardagsrummet och har därmed fönster i söderläge med storslagen utsikt. Här har man direktkontakt med himlen både när man vaknar och när man går och lägger sig. Ljust målade väggar, parkettgolv samt garderober utmed ena sidan.

SOVRUM 2
Innanför köket och med ingång från vardagsrummet finns lägenhetens andra sovrum. Detta rum har fönster på husets gavel. Ljusa väggar samt heltäckningsmatta på golvet. Bra arbetsrum alternativt barn- eller gästrum.

BADRUM
Helkaklat badrum som nås från hallen. Vitt kakel samt grått klinkergolv med golvvärme. Här finns vägghängd WC, dusch, kommod med handfat, spegel samt handdukstork.

ÖVRIGT
Lägenhetsinnehavaren nyttjar ett förråd på vinden, endast en trappa upp från lägenheten.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Haubitsen 2
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
157
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Haubitsen 2 är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 157 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 2 hyresrättslokaler.

Föreningen bildades 1939 och man upplåter boende på adresserna Furusundsgatan 2-6 samt Rindögatan 15.

Läs mer om föreningen på; https://www.brfhaubitsen2.se/

Renoveringar - Utförda och planerade

2019 Åtgärdades ventilationen
2018 Stamspolning och fönsterrenovering
2017 Hissrenovering, Furusundsgatan 4
2016 Renovering av hiss samt hissmakeri på Furusundsgatan 6
2016 Ny värmestyrning
2016 Upprustning av föreningens gym
2015 OVK
2014 Stamspolning och byte av stamventiler
2013 Gruppanslutet bredband (100Mbit/100Mbit)
2011-2012 Målning av balkonger och hisschakt
2011-2012 Takterassen på Rindögatan 15 renoverades efter en takläcka
2009 Radonmätning
2007 Byte av armaturer för belysning i entréer
2007 Renovering och byte av portar för att återskapa funkisstil med portar
2005 Ny värmeväxlare
2005 Målning av tak
1999 Renovering av fönster
1989-1990 Byte av vatten- och avloppsstammar sant renovering av el

Föreningen planerar arbetar med en ny underhållsplan som beräknas vara klar sommaren 2020. Tak och fasadrenovering planeras inom de närmsta åren.

Parkering

Föreningen har tillgång till 6 platser på parkering mellan föreningens fastighet på Furusundsgatan 6 och 8. Platserna kostar ca 1250 kr/mån. För närvarande finns det inga lediga platser.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till Ownit där bredband är inkluderat i månadsavgifterna för de boende. Från och med 1 april 2020 ingår 250 Mbit/s i stället för 100 Mbit för de boende.

Gemensamma utrymmen

I båda fastigheterna finns tvättstugor med tvättmaskiner, torktumlare och mangel, på Rindögatan finns även torkrum. Det finns utrymmen att ställa cyklar i båda fastigheterna. I huset på Furusundsgatan finns ett barnvagnsförråd. Gemensam takterrass och gym finns i huset på Rindögatan 15.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 936 kr

inklusive värme, vatten & bredband

Ekonomi

Andel i föreningen
0,85001%
Andel av årsavgiften är
0,85001%
Pantsatt
Ja
Reparationsfond
1 627 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
5 995 000 kr
Lägenhetsnummer
68
Våningsplan
9 av 9
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
57 kvm*

* areauppgift enligt föreningens lägenhetsregister

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
220 kr
Försäkring
150 kr
Summa
370 kr

Byggnadssätt

Byggår
1939

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2009-07-03

Området

Att bo på Gärdet/Östermalm

Östermalm är en flott och exklusiv stadsdel i Stockholms innerstad. Här finns Stureplan och Sturegallerian med butiker och nöjesliv. Fler shoppingstråk är Birger Jarlsgatan, Nybrogatan och Biblioteksgatan med flera exklusiva butiker. Vid Nybroplan ligger Kungliga Dramatiska Teatern, Sveriges nationalscen som grundads 1788 av Gustav III. På Strandvägen ligger några av landets mest ståtliga byggnader. Östermalmshallen är en fantastisk byggnad från 1888 med mat av högsta klass, delikatesser, restauranger och kaféer.

På Östermalm finns även all annan tänkbar service som vårdcentraler, läkarmottagningar och tandläkare. Förskolor, skolor och gymnasium med olika profiler och inriktning i både privat och kommunal regi.

Gärdet ligger på norra Djurgården, en lugn stadsdel med stora grönområden. Området började byggas på 1930-talet på fälten norr om Valhallavägen. Byggnaderna följde den svenska funktionalismens stilideal med fristående hus, stora balkonger och generöst ljusinsläpp. Under 1990-talet och framåt har området även byggts ut i nordväst med Starrängsringen.

Gärdet har flera sevärdheter som Kaknästornet, Ekoparken, Tessinparken samt Etnografiska, Sjöhistoriska och Tekniska museet.

På Gärdet finns livsmedelsaffärer och vårdcentral samt förskolor, skolor och gymnasium i både privat och kommunal regi. Här finns också Dramatiska Institutet, Försvarshögskolan och Musikhögskolan.

På Östermalm och Gärdet finns flera stationer längs tunnelbanans röda linje och flera busslinjer. Från Frihamnen går Tallink/Siljas färjor till bland annat Helsingfors, Tallin och Riga.

Köpa eller sälja bostad i Gärdet? Kontakta våra mäklare på Östermalm! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Rindögatan 15, 9 tr

Rindögatan 15, 9 tr,
115 36 Stockholm

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Robert Nilsson

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 073-367 08 30

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Gärdet, Stockholm

  Adress
  Studentbacken 34, 2 tr
  Accepterat pris
  4 690 000 kr
  Månadsavgift
  3 939 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62,5 kvm