Stilfull lägenhet med genomgående hög standard och härlig balkong med utsikt över grönska och vatten

Hammarby Sjöstad, Stockholm

Hammarby allé 13

Budgivning pågår
Utgångspris
3 395 000 kr
Avgift
2 799 kr
Antal rum
2
Boarea
48 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
6
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Stilfull lägenhet med genomgående hög standard och härlig balkong med utsikt över grönska och vatten

 • Ansvarig mäklare

  Fanny Strand

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 44

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna stilfulla lägenhet med exklusiva materialval och balkong med utsikt över grönska och glittrande vatten. Denna tvårummare är mycket välplanerad med smakfull inredning och genomgående hög standard med ljust målade väggar och vackert golv i mattlackad ekparkett 1-stav. Bostaden erbjuder en öppen och social planlösning mellan det fullutrustade köket med vitvaror i rostfritt utförande och vardagsrummet där de generösa fönsterpartierna ger rummet ett härligt ljusflöde. En helglasad balkongdörr leder ut till den trivsamma balkongen som rymmer både möblemang och växtlighet. Här finns ett rymligt sovrum med goda förvaringsmöjligheter bakom skjutdörrar i klarglas och ett helkaklat carraramönstrat badrum utrustat med kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Föreningen har en fin gemensam och grönskande innergård och fastigheten, som är Svanenmärkt, har ett mycket bra läge i Västra Hammarby Sjöstad intill Hammarbykanalen med närhet till Skanstull. Ett perfekt läge för den som gillar att ha närhet till natur och vatten men ändå ha promenadavstånd till stadens puls på Södermalm. Servicen är mycket god och på promenadavstånd finns en stor Ica, kaféer, restauranger, småbutiker, vårdcentral, systembolag och apotek.

Kommunikationerna här är utmärkta. Det är endast en promenad på ca 5 min till Skanstulls tunnelbanestation (grön linje) och genom området går tvärbanan som sträcker sig från Sickla udde till Solna Station via Gullmarsplan och Liljeholmen. Hösten 2017 byggdes också tvärbanan ihop med Saltsjöbanan. Som alternativ finns också buss 74 som går genom området från Sickla Köpkvarter till Mariatorget och buss 71 som trafikerar mellan Sickla udde och Slussen. Nattetid trafikerar buss 96 området. På promenadavstånd ligger den lokala gratisfärjan M/S Lotten som kör mellan Barnängsbryggan på Södermalm, Lumabryggan i Hammarby Sjöstad och Henriksdalshamnen. Färjan M/S Emelie trafikerar även den mellan Barnängsbryggan, Luma och Henriksdalshamnen, men fortsätter sedan vidare till Nybroplan via Masthamnen och Djurgården. Inom ett par år kommer även tunnelbanenätet att byggas ut och Sjöstan får enligt plan även tunnelbanetrafik.

Välkommen!

Interiör

HALL: Välkomnande hall där man direkt möts av det härliga ljusflödet från vardagsrummets alla fönster. Här finns plats för avhängning av ytterkläder samt förvaring av skor. På golvet ligger vacker carraramönstrad klinker 15x15 och väggarna är målade i en vit kulör.

KÖK: Kök, matplats och vardagsrum i öppen planlösning gör lägenheten social och lättmöblerad. Här finns plats för större bord som rymmer många middagsgäster. Köket bjuder på goda förvaringsmöjligheter bakom vita släta luckor från Marbodal och ljusa bra arbetsytor. Ovan arbetsytan finns stänksskydd i carraramönstrat kakel. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin, rostfri inbyggd mikrovågsugn, kombinerad kyl/frys i rostfritt utförande, utdragbar fläkt ovan induktionshäll och rostfri varmluftsugn. Väggarna i köket är målad i en vit kulör och på golvet ligger mattlackad ekparkett 1-stav.

VARDAGRUM: Vardagsrummet är mycket inbjudande och öppnar fint upp med stora fönsterpartier och öppna ytor. Här finns gott om ytor för stor soffgrupp samt annan passande inredning. På golvet ligger mattlackad ekparkett 1-stav och väggarna är målade i en vit kulör. Från vardagsrummet nås även bostadens härliga balkong.

BALKONG: Härlig balkong på högt läge med utsikt över föreningens fina och gröna gård samt glimt över kanalen.

SOVRUM: Rofyllt och rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord samt annan passande inredning. Här finns goda förvaringsmöjligheter bakom skjutdörrar med spegelglas och silvergrå profil. Sovrummets väggar är målade i en ljusgrå kulör och som golv ligger samma fina mattlackade ekparkett 1-stav som i kök och vardagsrum.

BADRUM: Från hallen nås bostadens stilfulla och helkaklade badrum. Här finns takdusch och raka duschväggar i klarglas, kombinerad tvättmaskin/torktumlare, wc, handdukstork, handfat med bra förvaringsmöjligheter i kommod med vita släta lådfronter och ovan spegelskåp med dubbla luckor i spegelglas och skåpsbelysning från Vedum. Badrummets väggar är klädda i carraramönstrat kakel 30x60 och på golv ligger carraramönstrat klinker 15x15. HÄr finns också golvvärme samt spotlights i tak.

ÖVRIGT: Lägenheten disponerar ett rymligt källarförråd.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Fredriksdal 10

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Fredriksdalskajen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
178
Antal lokaler
10
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Fredriksdalskajen bildades 2014 och är belägen på Hammarby allé 1 - 15 och Hammarby kaj 2 på Södra Hammarbyhamnen i Stockholm. Föreningens fastighet består av ett flerbostadshus om 9-11 våningar samt takplan med 178 lägenheter som innehas med bostadsrätt och 10 lokaler som innehas med hyresrätt.

Lägenhetsförteckning:
72 st 1 rum och kök
3 st 2 rum och kök
48 st 3 rum och kök
44 st 4 rum och kök
10 st 5 rum och kök
1 st >5 rum och kök

Fastighetens byggnad uppfördes 2014-2016 av Skanska Nya Hem. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsvärdet 14 765 kvm, varav 14 022 kvm utgör lägenhetsyta och 743 kvm utgör lokalyta. Garagets yta tillkommer. Lån per kvadratmeter bostadsrättsyta är 13 664 kr enligt årsredovisningen 2018. Marken till fastigheten innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi

Föreningens första avgiftshöjning kommer att ske från och med 2020-01-01. Avgifterna kommer att höjas med 2 procent.

Parkering

Föreningen har ett garage som förvaltas av Parkman med totalt 147 platser, parkeringsplatserna går att hyra för 2030 kr/mån. Om du är intresserad av att hyra en parkeringsplats i föreningens garage, vänligen kontakta företaget Parkman, som hanterar dessa frågor. Du hittar deras kontaktuppgifter här: parkman.nu/kontakt/

TV/bredband

IP-TV och fiberanslutning från Ownit Bredband via Stokab, 100/100 Mbps ingår som ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften. Det går att uppgradera till 1 000/1 000 Mbps mot en avgift. Obligatorisk kostnad om 205kr/mån redovisas separat.

Föreningen har avtal med Canal Digital Kabel-Tv.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en fin gemensam och barnvänlig innergård med lekplats.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en trevlig innergård med lekplats, cykelrum, garage, rullstols- och barnvagnsrum och återvinningsrum/soprum. Närmsta återvinningscentral är ÅVC Östberga. Information om öppettider m.m. finner du på www.stockholmvattenochavfall.se/avc.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd
Energiklass
B

Uteplats/balkong

Härlig balkong på högt läge med utsikt över föreningens fina och gröna gård samt glimt över kanalen.

Parkering

Föreningen har ett garage som förvaltas av Parkman med totalt 147 platser, parkeringsplatserna går att hyra för 2030 kr/mån. Om du är intresserad av att hyra en parkeringsplats i föreningens garage, vänligen kontakta företaget Parkman, som hanterar dessa frågor. Du hittar deras kontaktuppgifter här: parkman.nu/kontakt/

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 799 kr

I månadsavgiften ingår värme, fastighetsel för allmänna utrymmen, sophantering och fastighetsskötsel.

Obligatorisk avgift för varmvatten, el och kabel-TV tillkommer med 555 kr/månad.

El och varmvatten mäts separat per lägenhet och debiteras efter verklig förbrukning.

Föreningens första avgiftshöjning kommer att ske från och med 2020-01-01. Avgifterna kommer att höjas med 2 procent.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,3685%
Andel av årsavgiften är
0,3685%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 395 000 kr
Lägenhetsnummer
07062
Våningsplan
6
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
48 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
250 kr
Försäkring
150 kr
Summa
400 kr

Observera att driftkostnaden är beräknad enligt schablon och avvikelser kan förekomma.

Föreningen har ett gemensamt elabonnemang, varje lägenhet är i sin tur utrustad med undermätare och betalar för faktiskt förbrukning via tillägg på månadsavgiften. Även kall- och varmvattenförbrukning debiteras bostadsrättshavaren. Varje lägenhet har inloggningsuppgifter till ett avläsningssystem som redovisar statistik för förbrukningen.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
2016
Uppvärmning
Fjärrvärme samt bergvärme

Området

Att bo i Hammarby Sjöstad

Exklusivt och sjönära boende ett stenkast från hjärtat av Södermalm. Hammarby Sjöstad erbjuder innerstadens alla fördelar med bra kommunikationer, all tänkbar service och nöjen. Här finns ett fyrtiotal restauranger, vinotek, Systembolag, konditorier, välsorterade mattaffärer, ett flertal butiker, skönhetssalonger och frisörer. Därtill finns fina parker, ett stort antal träningsanläggningar, Actic, Puls&Träning och SATS. Promenadstråk på bryggor längs vattnet och vassområden med rikt fågelliv.

Kommunikation
Området erbjuder smidiga kommuniktioner med tvärbanan som går mellan Hammarby Sjöstad till Solna Centrum via Alvik och Gullmarsplan och Liljeholmen samt busslinjerna 71 (Slussen), 74 (Södra station) och 96 (nattbuss). Den avgiftsfria färjan Lotten går till Barnängen på Södermalm där buss 2, 55, 66 och 76 stannar. Det finns även båtförbindelse mellan Hammarby Kaj och Nybrokajen.

Natur
I området ligger Ekbacken med ett av de finaste ekskogsbestånden i Stockholm. Här finns även en stor lekplats. I närområdet finns ett stort utbud av strövområden längs Hammarby Sjö, Järla Sjö samt Nackareservatet som inbjuder till utflykter, bad, joggingturer och cykling.
På vintern erbjuder Hammarbybacken utförsåkning med after-ski på kvarterskrogen Göteborg.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Hammarby Sjöstad? Kontakta våra mäklare på Södermalm! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Hammarby allé 13

Hammarby allé 13,
120 32 Stockholm

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Fanny Strand

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 44