Underbar funkis 3:a i ett härligt läge

Hammarbyhöjden, Stockholm

Alingsåsvägen 20

Utgångspris
3 850 000 kr
Avgift
4 350 kr
Antal rum
3
Boarea
66 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Balkong
Ja

Underbar funkis 3:a i ett härligt läge

Unik 3:a - Genomgående fint skick samt med bevarad funkischarm - På högt belägna Alingsåsvägen - Möjlig 4:a - Balkong i ett högt sydvästläge

 • Ansvarig mäklare

  Emily Olsson

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0732-575 653

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Underbart kök med stilren inredning. Alingsåsvägen 20 - Bjurfors
Underbart kök med stilren inredning
Utmärkt med förvaring och arbetsytor. Alingsåsvägen 20 - Bjurfors
Utmärkt med förvaring och arbetsytor
Stort ljusinsläpp. Alingsåsvägen 20 - Bjurfors
Stort ljusinsläpp
Härligt vardagsrum med utgång till balkongen. Alingsåsvägen 20 - Bjurfors
Härligt vardagsrum med utgång till balkongen
Underbar balkong. Alingsåsvägen 20 - Bjurfors
Underbar balkong
Utrymme för en stor matplats. Alingsåsvägen 20 - Bjurfors
Utrymme för en stor matplats

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna unika och underbara 3:a i ett riktigt drömläge på högt belägna Alingsåsvägen. Här bor ni på höjden med härlig utsikt från såväl balkong som lägenhet. Njut av bostadens härliga balkong i ett soligt sydvästläge med sol från lunch till kväll. Bostaden är i genomgående fint skick och med bevarad funkischarm samt präglas av ett stort ljusinsläpp.

Bostaden bjuder på ett stort och härligt kök med smakfull inredning, ett ljust och härligt vardagsrum, två bra sovrum samt ett stilrent badrum. Bevarade originaldetaljer såsom fina trägolv, platsbyggd förvaring och en hög takhöjd ger en härlig känsla till bostaden. Detta är verkligen ett boende för dig som söker ett boende med bevarad charm och samtidigt med modern standard.

Välskött förening och fastighet där de större renoveringarna är genomförda.

Lägenheten ligger på en av Hammarbyhöjdens bästa adresser med närhet till både T-bana Hammarbyhöjden och Skärmarbrink samt det grönskande Nackareservatet. Stabil förening med fantastisk gemensam gård.

Välkommen att boka dig på visning!

Interiör

HALL: Redan vid entrén slås man av att detta boende är något utöver det vanliga. Mycket inbjudande och trevlig vy mot kök och vardagsrum. Säkerhetsdörr finns. På golvet ligger ett fint trägolv. En platsbyggd originalgarderob finns samt utrymme för avhängning.

VARDAGSRUM: Vardagsrummet ligger i ett högt och fritt läge med ett stort fönsterparti som släpper in rikligt med ljus. Här finns gott om plats för en större soffgrupp samt övrigt möblemang. Från vardagsrummet nås även utgången till den underbara balkongen med härlig utsikt i ett soligt sydvästläge. På golvet ligger den fina originalparketten.

KÖK: Stort och härligt kök med vit skåpsinredning och integrerade och inbyggda vitvaror. Två stora fönsterpartier som vetter mot den lugn innergård släpper in rikligt med ljus. Köket har utrustats med gashäll, inbyggd ugn, spisfläkt, integrerad diskmaskin samt kyl/frys. Ett härligt sällskapskök som rymmer en stor matplats för 6-8 personer. Detta är verkligen ett kök för den matlagningsglade med utmärkta förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor. På golvet ligger ett fint trägolv. Trevligt planerat med genomgång från både hall och vardagsrum. Köket går utmärkt att dela av för att skapa ytterligare ett sovrum (se alternativ/ursprunglig planlösning).

SOVRUM: Sovrummen ligger i fil och är båda rymliga samt ligger i ett högt läge med fönster mot lugn innergård. I båda rummen finns rymliga inbyggda garderober/klädkammare.

BADRUM: Stilrent badrum med helkaklade väggar i vitt kakel och grått klinkergolv med golvvärme. Ett praktiskt vädringsfönster finns. Badrummet är inrett med wc, handdukstork, handfat, badrumsskåp samt badkar.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Härlig balkong i ett högt sydvästläge med sol från lunch till kväll.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett förråd i källaren.

Parkering

Parkering/boendeparkering på gatorna i området.

Övrigt

Alingsåsvägen är en lugn och högt belägen gata i hjärtat av Hammarbyhöjden nära Finn Malmgrens Plan där det mesta finns; Konsum, apotek, blomsteraffär, optiker, gym, restauranger, BVC, 7-Eleven m.m. Från Alingsåsvägen åker man tunnelbana från antingen Skärmarbrinks eller Hammarbyhöjdens tunnelbanestation och når då Södermalm på mindre än 5 minuter och City på dryga 10 minuter.

Inom promenadavstånd finns Hammarby Sjöstad med dess bryggor, restauranger och caféer; Globens nöjes- och sportarenor; Globen Shopping med många butiker samt Sickla Köpkvarter med stort köpcentrum, restauranger, biograf och kulturhuset Dieselverkstan.

Nära naturen! Runt knuten finns Nackareservatet med härliga strövområden och badsjöar. Det finns gott om fritidsaktiviteter i området; skidbacke, utomhusbassäng, golfbana, parklek och elljusspår. Skidspår prepareras
vintertid på elljusspåret.

Månadsavgift

Avgift
4 350 kr

I månadsavgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer på 159 kr/mån utöver månadsavgiften.

Ekonomi

Andel i föreningen
9,22338%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 850 000 kr
Lägenhetsnummer
00010
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
66 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
6
Hushållsström
342 kr
Försäkring
300 kr
Övrigt
273 kr
Summa
915 kr

Övrigt avser kostnaden för gas.

Byggnadssätt

Byggår
1942

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
G
Energideklarationsdatum
2018-12-18

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Skolmästarn 8
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

BRF Skolmästaren 8 registrerades 1986 och äger en fastighet från 1942 belägen på toppen av Hammarbyhöjden och bestående av 13 bostadsrättslägenheter.
Lägenheterna är fördelade på adresserna Alingsåsvägen 18 och 20. Marken upplåts som tomträtt (äger inte marken). Nuvarande tomträttsavgäld löper ut år 2022-06-31. Föreningen godkänner delat ägande.

Föreningen har ett gemensamt elavtal och de boende faktureras 106 kr i fast avgift + 236 kr i rörlig i avgift i månaden (utöver månadsavgiften). Det görs sedan en avläsning en gång per år där avgiften sedan regleras efter individuell förbrukning.

Besök gärna föreningens hemsida: http://brfskolmastaren8.bostadsratterna.se/

Renoveringar - Utförda och planerade

Genomförda renoveringar:
2018: Fönsterrenovering.
2017: Stamspolning.
2015: Uppgradering av el.
2014: OVK.
2014: Renovering av trappen mot Alingsåsvägen.
2014: Gallring av träd.
2013: Spolning av stammar.
2012: Renovering av tak.
2012: Reparationsarbete på entrétrappor.
2011: Installation av miljöskåp.
2011: Byte av värmeväxlare och radiatorventiler.
2010-2011: Fönsterrenovering.
2009: Renovering trapphus.
2007: Renovering av balkonger.
2007: Omputsning av fasad.
2007: Nya balkonger.
2007: Nya maskiner i tvättstuga.
2004: Omläggning av tak.
2003: Installation av säkerhetsdörrar.
1994: Elstambyte.
1994: Rörstambyte

Kommande renoveringar:
-2021 Byggnation av cykelförråd på baksidan av huset
-2026: Ommålning av huset.
-2025: Omfattande underhåll på värmesystemet.

(Föreningen följer en underhållsplan från Sustend fastighetsförvaltning).

Parkering

Parkering/boendeparkering på gatorna i området.

TV/bredband

Föreningen har ett gemensamt avtal för internetuppkoppling med Bredband2. Det kostar 159 kr/mån för 100/10 mbit, vilket tillkommer som ett obligatoriskt tillägg utöver månadsavgiften. Enskilda medlemmar kan även uppgradera till högre hastighet mot ett högre pris. TV-avtal tecknas av den enskilde medlemmen.

Gemensamma utrymmen

Föreningens gemensamma utrymmen i huset består av källarutrymmen, tvättstuga, och cykelförråd. Utanför huset finns en trevlig innergård med blomsterrabatt, cykelställ och utebord.

Övrigt

Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen. Observera att "alternativa planlösningar" endast är idéer och förslag. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen. Besök Stockholms stads hemsida http://www.stockholm.se/.

Området

Om området

Hammarbyhöjden, även kallad den vita staden, är en mycket omtyckt stadsdel i södra Stockholm med en känsla av småstadsidyll. En stor del av områdets popularitet beror på närheten till skog och natur men där man samtidigt har närheten till stan. Området gränsar till vackra och oerhört omtyckta Nackareservatet med härliga strövområden, badsjöar, golfbana, elljusspår, skidspår m.m. I Nackareservatet finns underbara Hellasgården med fina motionsslingor, utegym, bastu och vinterbad. Mellan Hammarbyhöjden, Björkhagen och Kärrtorp ligger även härliga Nytorps Gärde, vilket leder ut till reservatet. Här finns utomhusbad, motionsslingor och utegym.

Närservice

Hammarbyhöjdens lokala centrum ligger vid Finn Malmgrens plan och här finns ett brett serviceutbud såsom Konsum, apotek, blomsteraffär, optiker, café, restauranger, BVC, 7-eleven, gym m.m. Det är även nära till Björkhagens centrum med vårdcentral, folktandvård och bibliotek. Inom promenadavstånd finns det mesta: 10-15 min promenad till Hammarby Sjöstad med dess bryggor, restauranger och caféer; till Globens inomhuscentrum och evenemangsplats samt till Sickla Köpkvarter med stort köpcentrum, restauranger, biograf och kulturhuset Dieselverkstan. Med bil går det även snabbt att ta sig till Farsta Centrum.

Kommunikationer

T-bana Hammarbyhöjden eller Skärmarbrinks T-bana tar dig till stan på 7 min. Närtrafikbussen trafikerar området dagtid. Vid knytpunkten Gullmarsplan nås fler linjer, tvärbana samt bussförbindelser.

Parkering

Parkering/boendeparkering på gatorna i området.

Karta

Alingsåsvägen 20

Alingsåsvägen 20,
121 48 Johanneshov

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med max två personer per visningssällskap. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Emily Olsson

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0732-575 653

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Hammarbyhöjden, Stockholm

  Budgivning pågår
  Adress
  Hasselquistvägen 28
  Utgångspris
  2 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 968 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  55 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Hammarbyhöjden, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Finn Malmgrens väg 52, 2 tr
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 995 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  45 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!