Hornsbergs Strand, Stockholm

Hornsbergs Strand 95

På förhand
Prisidé
5 600 000 kr
Avgift
2 896 kr
Antal rum
3
Boarea
67,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
6 av 8
Hiss
Ja

- Sjöglimt - Två balkonger - Hiss - Yteffektiv planlösning - Massvis av mysiga restauranger i området - Välskött förening

 • Ansvarig mäklare

  Mattias Nilsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-398 87 23

 • Extra kontaktperson

  Dilini Panabokke

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 073-877 57 72

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Hornsbergs Strand 95 - Bjurfors
. Hornsbergs Strand 95 - Bjurfors
Pampas Marina. Hornsbergs Strand 95 - Bjurfors
Pampas Marina
. Hornsbergs Strand 95 - Bjurfors
Magiska sol- och badbryggor vid Hornsbergs Strand. Hornsbergs Strand 95 - Bjurfors
Magiska sol- och badbryggor vid Hornsbergs Strand
Restaurang Piren. Hornsbergs Strand 95 - Bjurfors
Restaurang Piren
Småbåtshamn. Hornsbergs Strand 95 - Bjurfors
Småbåtshamn
Härlig strandpromenad utmed vattnet vid Hornsbergs strand. Hornsbergs Strand 95 - Bjurfors
Härlig strandpromenad utmed vattnet vid Hornsbergs strand

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkomna till denna oerhört välplanerade bostad belägen i välskött förening. Optimal planlösning som inrymmer stort badrum med tvättavdelning, två bra sovrum samt vardagsrum/kök i härlig symbios. Dessutom två rejäla balkonger som garanterar möjlighet till avkoppling i solen oavsett tid på dagen. Barnvänligt område som präglas av strandpromenaden, mysiga kvarterskrogar och mycket grönytor. I området återfinns Lindhagens galleria som erbjuder såväl ICA maxi som Apotek. Bra kommunikationer via flertalet bussar samt promenadavstånd till såväl grön som blå linje.

Vänligen kontakta mäklaren för privatvisning!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Välbehaget
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
225
Antal lokaler
5
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Välbehaget är belägen på Kungsholmen i Stockholm och består av 225 lägenheter som alla upplåts med bostadsrätt, och fem lokaler som upplåts med hyresrätt. Huset är miljöcertifierat och klimatsmart varför föreningens driftskostnader också blir lägre än normalt.

Bostadsrättsföreningen äger hela kvarteret Välbehaget med tio trapphus och två innergårdar, samt garage med 106 parkeringsplatser och fem MC-platser. Föreningen äger även 15 garageplatser genom tredimensionell fastighetsbildning i garaget tillhörande Brf Västermalmsterrassen i kvarteret Leendet 1. Kvarteret Välbehaget är omgiven av gatorna Hornsbergs strand, Elersvägen, Sara Lidmans gata och Lars Forsells gata.

Föreningens ekonomi

Föreningen har mycket god ekonomi. Föreningen sänkte avgifterna med 5 procent i januari 2016. Föreningen sänkte avgifterna med ytterligare 10 procent från den 1 april 2017. Föreningen tillämpar rak avskrivning på 100 år. Föreningen äger marken för fastigheten.

Föreningen har inte beslutat om någon avgiftsförändring (2019-08-09)

Föreningen har inga större planerade reparationer eller ombyggnationer av fastigheten (2018-12-13)

Renoveringar - Utförda och planerade

- 2017 Ommålning av samtliga soprumsgolv, golv i hisshallar samt i entréer mot garage
- 2017 Ommålning av samtliga entréportar
- 2015 Förvärv av 15 garageplatser i BRF Västermalmsterrassens garage
- 2014 Installation av kameraövervakning
- 2014 Montering frostfolier på fönster i garage och montering av galler i undercentral
- 2014 Installation av brytskydd på samtliga ytterdörrar
- 2014 Nya grindar på båda gårdarna

Parkering

I föreningens två garage finns 106 garageplatser och fem MC-platser. Föreningen äger även 15 garageplatser genom tredimensionell fastighetsbildning i garaget tillhörande Brf Västermalmsterrassen. Månadskostnaden är för närvarande 1915 kronor för bilplats och 958 kr för MC-plats (kontrollerat 2019-08-08) och betalning sker månadsvis i förskott. Ovanstående priser är inklusive moms. Under 2018 har föreningen installerat 50 laddstolpar. I dagsläget står ca 90 personer i kö.

Vid utträde ur föreningen (avflytt) slutar hyreskontraktet för parkeringsplatsen automatiskt att gälla. Den nya lägenhetsinnehavaren kan inte ta över ett befintligt kontrakt utan måste ställa sig sist i kön.

TV/bredband

Föreningen är ansluten med fiber till Ownit och varje lägenhet är ansluten med 100/100 Mbps fiber. Bredband tillkommer som ett obligatoriskt tillägg och specificeras separat på månadsavin.

Ownit levererar IP-TV till föreningen. Ett grundutbud av kanaler tillkommer som ett obligatoriskt tillägg och specificeras separat på månadsavin.

Varje rum, undantaget våtrum, har nätverksuttag med möjlighet att ansluta telefon via IP-telefoni.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har två gemensamma innergårdar med bland annat lekplats, planteringar och parkbänkar.

Gemensamma utrymmen

Barnvagnsförråd i varje trappuppgång, rullstolsförråd samt cykelförråd. Det finns ingen gemensam tvättstuga i föreningen. Alla lägenheter är utrustade med tvättmaskin och torktumlare.

Övrigt

Föreningen har två soprum för källsortering, ett på Hornsbergs strand och ett på Sara Lidmans gata. Kärl finns för bland annat glas, plast, wellpapp, elektronik, batterier och ljuskällor.

Parkering

I föreningens två garage finns 106 garageplatser och fem MC-platser. Föreningen äger även 15 garageplatser genom tredimensionell fastighetsbildning i garaget tillhörande Brf Västermalmsterrassen. Månadskostnaden är för närvarande 1878 kronor för bilplats (kontrollerat 2018-12-13) och betalning sker månadsvis i förskott. Ovanstående priser är inklusive moms.

Vid utträde ur föreningen (avflytt) slutar hyreskontraktet för parkeringsplatsen automatiskt att gälla. Den nya lägenhetsinnehavaren kan inte ta över ett befintligt kontrakt utan måste ställa sig sist i kön.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 896 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
0,003655%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Prisidé
5 600 000 kr
Lägenhetsnummer
619
Våningsplan
6 av 8
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
67,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
2012*
Ventilation
Mekanisk frånluft
Fönster
3-glasfönster

* Husen är ritade av Herkommer & Toivo Arkitekter och är byggda av Skanska Sverige.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
70
Energideklarationsdatum
2014-10-02

Området

Att bo på Kungsholmen

Kungsholmens områden har alla sin egna karaktär. Här finns trevliga uteställen med utsikt över Riddarfjärden, lummiga promenadstråk och badklippor med kvällssol. Lilla Essingen påminner om en småstadsidyll medan området kring Fridhemsplan har ett pulserande stadsliv. Kungsholmen är ett attraktivt och modernt område med några av Stockholms vackraste platser.

Denna del av Stockholm består av blandad bebyggelse. Här finns sekelskifteslägenheter likväl som nyproduktion. Kungsholmen är en levande stadsdel som erbjuder något för alla. På Kungsholmen finns det gott om mysiga caféer och restauranger. Centralt vid Fridhemsplan finns ett av Stockholms äldsta, Café Fix, vilket grundades 1910. Ett stenkast bort börjar den restaurangtäta Hantverkargatan som fortsätter ner till de omtyckta sekelskifteskvarteren vid Kungsholmstorg. Där finns även Stockholms Rådhus, en iögonfallande byggnad som uppfördes i nationalromantisk stil 1915. En avslappnande miljö är det vackra promenadstråket Norr Mälarstrand som erbjuder både utsikt över Riddarfjärden och kanske ett besök på den populära restaurangen Mälarpaviljongen. I området ligger även Rålambshovsparken och Smedsuddsbadet som sjuder av liv under soliga dagar.

Längs Kungsholms Strand erbjuds ett naturskönt promenadstråk som kantas av Karlbergssjön. Stråket är en av de vanligare platserna för löpare och motionärer. Längs vattnet ligger Västermalms båtklubb som grundades 1919 och har en egen båthamn och varv. På andra sidan vattnet ligger det vackra Karlbergs Slott som dateras tillbaka till 1600-talet.

Thorildsplan är ett charmigt område med pastellfärjade 20-talshus och blomstrande rabatter med närhet till Hornsbergs strand och dess vackra promenadstråk. Härifrån går eller cyklar man också snabbt till Fridhemsplan samt Norr Mälarstrand med alla trevliga restauranger och uteserveringar. I naturnära Fredhäll hittar man Fredhällsparken, badklippor samt restauranger och fik som Restaurang Solstugan och Bageriet 1935, medan grannen Kristineberg erbjuder fotbolls- och fritidsanläggning, badplats, strandpark och skatepark.

Strax inpå knuten ligger Hornsbergs strand där naturen är ständigt närvarande. Som namnet avslöjar så sträcker sig området längs vattnet och här finns det gott om nybyggda lägenheter, badbryggor, lekplatser, båtplatser och restauranger som Piren, Texas Longhorn och Lily’s Burger. Från Hornsbergs strand har du också krypavstånd till Lindhagens Galleria som har mer eller mindre allt; ICA Maxi, apotek, Systembolaget, blomsterbutik, Espresso House, frisörsalong och gym.

Fridhemsplan är Kungsholmens puls. Här ligger Västermalmsgallerian med ett brett utbud av klädbutiker, inredning, hudvård, apotek m.m. Dessutom finns välsorterade mataffärer. I området kring Västermalmsgallerian finns flera gym och på några minuters gångväg ligger S:t Eriks Vårdcentral. Området har ett aktivt stadsliv och erbjuder all tänkbar service. I närheten ligger även Kronobergsparken, en lugn oas som gärna används för picknick eller för att sola. Där finns även lekpark och rastgård för hundar.

Lugnare områden finns på Stora och Lilla Essingen som påminner om en lummig småstadsidyll. Lilla Essingen kombinerar charmiga funkislägenheter med mer nyproducerade bostäder, medan Stora Essingen består av villor, radhus och lägenheter.

På Kungsholmen finns ett 70-tal förskolor, 14 grundskolor och 16 gymnasieskolor. Bland skolorna finns det mer specialiserade så som Stockholms musikgymnasium och Stockholms internationella restaurangskola.

Kommunikationerna är goda. Både gröna och blåa tunnelbanelinjen stannar på flera stationer på Kungsholmen och flera busslinjer trafikerar Kungsholmen.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Kungsholmen - Hornsbergs Strand? Kontakta våra mäklare på Kungsholmen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kungsholmens 3 bästa

3
 • Mälarpaviljongen
 • Norr Mälarstrands vackra promenadstråk
 • Rålambshovsparken

Karta

Hornsbergs Strand 95

Hornsbergs Strand 95,
112 15 Stockholm

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Mattias Nilsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-398 87 23

 • Extra kontaktperson

  Dilini Panabokke

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 073-877 57 72