Underbart läge - Generöst ljusinsläpp - Stambytt 2019 - Perfekt planerad - Nära natur och service

Kärrtorp, Stockholm

Holmögaddsvägen 33

Utgångspris
3 295 000 kr
Avgift
4 074 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Boarea
76 kvm

Visning

 • söndag 27/9, KL 12:00 - 12:40

  Bokad visning.

 • måndag 28/9, KL 17:30 - 18:00

  Bokad visning.

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Underbart läge - Generöst ljusinsläpp - Stambytt 2019 - Perfekt planerad - Nära natur och service

Ljus och fin lägenhet som har renoverats med fingertoppskänsla! Här finner ni två stora sovrum, med möjlighet till tre sovrum. Balkong i sydväst.

 • Ansvarig mäklare

  Fanny Hörndahl

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0732-57 56 57

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Alternativ planskiss

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till denna fantastiska lägenhet i eftertraktade Kärrtorp! Här finner ni en fantastisk lägenhet om 3 rok i bästa solläge. Lägenheten erbjuder en optimal planlösning med möjlighet att bygga om till liten fyra. Ett stort kök och vardagsrum, två bra sovrum, badrum med framdraget vatten för tvättmaskin, separat wc samt en generös och härlig balkong med sol större delen av dagen. Här bor ni med närhet till grönområden, kommunikationer samt charmiga boutiquer och restauranger i Kärrtorp såväl som Bagarmossen.

Interiör

HALL:
En välkomnande hall öppnar upp till denna underbara lägenhet i bästa läge. Här ges gott om avhängningsmöjligheter och förvaringsutrymmen tack vare plats för hatthylla samt platsbyggda originalgarderober. Vitmålade väggar, en lugn fondtapet samt ett slittåligt klinkergolv i entrén som övergår till ett fint ekparkettgolv som är genomgående i stora delar av lägenheten.

KÖK:
Här finner ni ett mycket charmigt och nyrenoverat kök från 2019 i riktig 50-tals anda. Köket har smakfullt renoverats och kompletterats med eftertanke och känsla för byggåret. Här har man valt att tänka på varenda liten detalj såsom de typiska 50-tals handtagen i rostfritt stål, arbetsbänkar i gedigen ek och stänkskydd i vitt kakel som löper hela vägen upp till tak. Köket är mycket välplanerat med gott om arbets- och förvaringsutrymmen bakom den ljusa köksinredningen. Den maskinella utrustningen består av en keramikhäll, varmluftsugn, diskmaskin, kolfilterfläkt samt kyl/frys. I köket ryms utan problem en matplats för 6 personer. Väggarna är tapetserade i en harmoniskt gul kulör och golvet är belagt med ett snyggt linoleumgolv i schackrutigt mönster.

VARDAGSRUM:
Vardagsrummet är stort och luftigt samt präglas av stora fönsterpartier. Här ryms utan problem en större soffgrupp samt övrigt möblemang. På golvet finner du en fantastisk ekparkett i holländskt mönster. Här finner du även utgång till bostadens balkong i sydväst med sol från lunchtid till kväll.

SOVRUM 1:
Ifrån hallen finner ni det första sovrummet. Detta rum ger plats åt större dubbelsäng samt övrigt sovrumsmöblemang. Rymlig platsbyggd originalgarderob som nyligen vitmålats.

SOVRUM 2:
Ifrån vardagsrummet finner ni det andra sovrummet, även det med flera platsbyggda garderober som nyligen målats. Idag nyttjas detta rum som ett generöst barnrum med en härlig lekyta. Då rummet har två ingångar kan det lätt byggas om till två mindre sovrum genom att uppföra en innervägg (se planskiss).

BADRUM:
Det ljusa och fina badrummet har nyligen blivit stambytt. Väggarna är helkaklade med vitt kakel i halvförband. Golvet är belagt med ett exklusivt oktagonmönstrat klinkers, som tillsammans med golvvärmen förhöjer lyxkänslan. I badrummet finner ni ett badkar, förvaringsskåp med avställningsyta, handfat och badrumsskåp med spegel. Vädringsfönstret ger generöst med ljusinsläpp. Vatten och avlopp är framdraget för tvättmaskin.

SEPARAT WC:
I hallen finner ni den separata toaletten. Även den är nyligen renoverad i samband med stambytet. Väggarna är vitmålade och golvet är belagt med ett schackrutigt klinkergolv. Tvättställ med kommod, och turkost kakel ovanför, vägghängd spegel samt vägglampa med tre vita glaskupor på en fin förkromad yta i metall.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Rödkallen 3
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
25
Antal hyresrätter
1
Antal lokaler
6
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Rödkallen 3 bildades 2002 och består av 25 lägenheter, varav en hyreslägenhet. Huset blev inflyttningsklart 1960. Föreningen finns på adresserna Holmögaddsvägen 31-37. Marken är upplåten med tomträtt vilken omförhandlas 2040-04-01 (avgäldsperiod: 20 år).

RENOVERINGAR OCH UNDERHÅLL:
1995: Nytt taktegel.
1999/2000: Renovering av fasad och balkonger. Alla fönster målades om på utsidan.
2002: Renovering av tvättstugan och torkrummet, två tvättmaskiner byttes ut.
2007: Montering av nytt skyddsnät vid taknocken för att förhindra fågelbon under tak. Utsidorna på balkongerna tvättades.
2008: Renovering av värmesystemet samt montering av nya termostater på alla element under januari 2009.
2009: Energikontroll genomförd. Låg energiförbrukning.
2009: Stamspolning, stammarna har blivit kontrollerade.
2010: OVK utförd och godkänd.
2012: Renovering av gamla pannrummet till en trivsel/möteslokal. Lånas ut till medlemmarna i huset.
2012: Montering av ventilation i tvättstuga.
2013: Utbyte av tvättmaskiner.
2014: Högtrycksspolning av stammarna.
2014: Dagvattenrören i marken som leder vattnet från tak och rännor har bytts ut. Brunnarna på parkeringen reparerades och nya rör lades ned.
2015: Fönstren renoverades och energiglas monterades i innerbågen.
2019: Stambyte

KOMMANDE:
Föreningen kommer under hösten att genomföra en besiktning med tillhörande underhållsplan där behov på kort och lång sikt ska kartläggas. "Tittar man på fastigheter från samma årtal så finns det behov av bla översyn och renovering av fasad och balkonger vilket ej genomförts för vår fastighet och kan komma att bli aktuellt. Dock är det svårt att säga innan underhållsplanens fastställande när i tid detta kommer att ske." Info från styrelsen 2020-07-08.

TV OCH INTERNET:
Kabel-tv: Comhem
Bredband: Comhem och IP-Only (fiber).

TVÄTTSTUGA:
I huset finns en gemensam tvättstuga samt tillhörande torkrum.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Föreningslokal med pentry finns att låna kostnadsfritt. Det finns även ett gym i källaren att tillgå för föreningens medlemmar.

PARKERING:
Föreningen har tillgång till 12 parkeringsplatser samt 11 garageplatser.

MEDLEMSKAP:
Föreningen godkänner delat ägande. Föreningen godkänner ej juridisk person som ägare.

AVGIFT:
Föreningen har beslutat att genomföra en avgiftshöjning på 7 % som träder in från och med januari 2021. Detta är för att täcka upp för stambyte, framtid underhållsbehov och den höjda tomträttsavgälden. Info från styrelsen 2020-07-08.

SOPHANTERING:
Det finns behållare för hushållssopor och kompost. Dessa kärl återfinns utanför 37:ans port. På gatan närmare centrum omkring 400 m bort finns en återvinningsstation för glas,metall, papper, plast mm.

ÖVRIGT:
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden noggrant. Köparen uppmanas kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen. Besök Stockholms stads hemsida www.stockholm.se

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten disponeras ett källarförråd om ca 5kvm.

Övrigt

Endast ca 4 minuters gångavstånd till T-bana i Kärrtorps centrum alternativt fem minuter till Bagarmossen, där det finns ett 30-tal butiker med bl.a. apotek, bank, kläder, livsmedel samt restauranger.
I närområdet finns även tillgång till gott om natursköna omgivningar med närliggande parkområdet Nytorpsgärde, ett grönt fält som sträcker sig från Blåsut och Hammarbyhöjden till det stora vackra Nackareservatet med strövstigar, elljusspår och badsjöar. Inom bekvämt cykelavstånd finns Globen Shopping med all tänkbar service.

Månadsavgift

Avgift
4 074 kr

inkl värme och VA

Ekonomi

Andel i föreningen
3,81%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 295 000 kr
Lägenhetsnummer
1001
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
76 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
4
Hushållsström
400 kr
Försäkring
200 kr
Summa
600 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
1959
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2019-06-12

Området

Om området

Kärrtorp är ett mycket omtyckt område som erbjuder både närheten till City och Nackareservatet med både elljusspår, badsjöar och Björkhagens golfbana. Globen shopping finns på cykelavstånd med all tänkbar service. För den skidintresserade finns Hammarbybacken i din närhet.

Närservice

Kärrtorps centrum erbjuder ett 30-tal butiker med bl.a. apotek, bank, kläder, livsmedel samt restauranger. Här finner ni välrenommerad grundskola med årskurs 1-9 samt gymnasieskola med flertalet linjer. Även flertalet förskolor har de senaste åren byggts då efterfrågan har blivit större i samband med ökat inflyttning.

Kommunikationer

Från T-banestationen Kärrtorp tar det ca 8 minuter till pulsen på Södermalm. Det finns även bussar som trafikerar området.

Parkering

I området råder boendeparkering till en kostnad om 500 kr/mån. Mer info på www.stockholmstad.se

Karta

Holmögaddsvägen 33

Holmögaddsvägen 33,
121 56 JOHANNESHOV

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Fanny Hörndahl

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0732-57 56 57