Totalrenoverad tvåa med mycket fina och stilrena materialval

Kista - Akalla, Stockholm

Borgågatan 2A

På förhand
Utgångspris
1 495 000 kr
Avgift
2 884 kr
Boarea
44 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2

Totalrenoverad tvåa med mycket fina och stilrena materialval

Totalrenoverad 2:a med mycket fina detaljer, stilrena materialval. Påkostat badrum/kök.En uteplats som passar perfekt för den som gillar att grilla.

 • Ansvarig mäklare

  Arshia Motamedi

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 072-995 00 12

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Borgågatan 2A - Bjurfors
_MG_8264. Borgågatan 2A - Bjurfors
_MG_8264
_MG_8272. Borgågatan 2A - Bjurfors
_MG_8272
_MG_8270. Borgågatan 2A - Bjurfors
_MG_8270
_MG_8267. Borgågatan 2A - Bjurfors
_MG_8267
_MG_8279. Borgågatan 2A - Bjurfors
_MG_8279

Beskrivning

Beskrivning

Totalrenoverad tvåa i mycket bra skick. Bostaden har ett bra sovrum, stort vardagsrum, luftigt kök och ett badrum. Uteplats i fritt och högt läge med härlig ljusinsläpp. Missa inte tillfälle att komma på visning!

KOMMUNIKATION
Tunnelbana Akalla station tar dig hela vägen till Stockholm C. Buss 178, 518, 514 stannar bland annat vid Sollentuna C, Kista galleria och olika delar av området.

FÖRENING
Föreningen bildades år 2003 och består av totalt 82 lägenheter fördelat på bostadsrättslägenheter i höghus samt bostadsrättsradhus på innergården. Välskött föreningen med mycket god och stabil ekonomi. Låg långegrad i föreningen, tack vare att man har sålt flertalet hyresrätter.

EKONOMI
- Belåningsgrad 2 699kr/kvm
- Årsavgift 771/kvm
- 75 Bostadsrätt + 7 hyresrätter

OMRÅDET
Gångavstånd till Järvafältet som är ett av de största naturreservaten i Stockholms län. Ta gärna en promenad i det gamla kulturlandskapet som bjuder vackra fornlämningar redan från bronsåldern. Här finns levande jordbruk omväxlande med skogar och sjöar. De många olika naturtyperna i området gör att artrikedomen bland djur och växter är stor.

Interiör

Entré/hall
Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter samt förvaring i garderober. Klinkergolv, målade väggar samt säkerhetsdörr.

Kök
Stilrent kök utrustat med häll, ugn, fläkt, kyl/frys samt fint kakel ovan disk- och arbetsbänk. Laminatgolv och målade väggar. Den öppna planlösningen mot vardagsrummet skänker bostaden en mycket trevlig karaktär.

Vardagsrum
Vardagsrum med öppen lösning mot kök. Laminatgolv och målade väggar.

Uteplats
Från kök/vardagsrum har i utgång till trevlig stenlagd uteplats.

Sovrum
Rymligt sovrum med laminatgolv och målade väggar.

Badrum
Fräscht helkaklat badrum utrustat med dusch, duschväggar, tvättställ med kommod, spegelskåp, handdukstork, spotlights samt wc-stol. I badrummet är det förberett för tvättmaskin/torktumlare.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Nystad 5

Ombyggnad, Renoveringar

2018 Låssystemet
2018 Byte av taktläkt 2 stycken
2018 Försättning av trädgårdsarbetet
2018 OVK besiktning
2018 Sanering efter brand på Borgågatan 6
2018 Renovering av kök och badrum hyreslägenhet Borgå g 6
2017 Modernisering av en hiss
2017 Trädgårdsförbättring
2017 Modernisering av belysning till ledlampor
2017 Byte av ventilationssystem
2017 Målning av radhusens förråd
2016 Takrenovering
2016 Målning av träbyggnader
2006 Fönster och tvättstuga

Övriga byggnader/utrymmen

Förrådsutrymme finns i källaren.

TV/bredband

Kabel-tv och bredband finns indraget, går att ansluta.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,68048%
Andel av årsavgiften är
0,68048%
Pantsatt
Ja

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
250 kr
Försäkring
100 kr
Summa
350 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1976
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glasfönster (Renovering 2006)

Bostadsrättsförening

Namn
HSB:s Brf Borgågatan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
78
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Föreningen bildades år 2003 och består av totalt 82 lägenheter fördelat på bostadsrättslägenheter i höghus samt bostadsrättsradhus på innergården.

Förrådsutrymmen finns att tillgå i källaren, samt cykelförråd. Medlemmarna har även tillgång till föreningslokal samt en gemensam tvättstuga. Föreningen har en grovsoprum som är bemannad på tisdagar mellan 18:30-19:30. Föreningslokalen på Borgågatan 12 har öppet på tisdagar mellan 19:30-20:00. Välkomna med frågor eller synpunkter.

Under slutet av 2017 byggdes en lokal om till 2 bostadsrättslägenheter som såldes och inbringade goda intäkter till föreningen.

Månadsavgift

Avgift
2 884 kr

Värme, vatten och kabel-tv

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 495 000 kr
Lägenhetsnummer
99-2516-1-829-1
Våningsplan
0
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
44 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Energideklaration

Utförd
Utförd

Området

Att bo i Kista

Kistas historia går till stor del hand i hand med Spångas. De låglänta markerna låg länge under Mälarens nivå och blev med tiden bördig jordbruksmark. Här fanns ett antal gårdar som givit namn till omgivande stadsdelar; Norgården i Sollentuna socken ingick till exempel i byn Ärvinge. Namnet Kista går tillbaka på samma gård som under 1700-talet började kallas Kista. Under medeltiden grundlades gårdarna i Spånga, Akalla, Tensta, Rinkeby m fl och under stormaktstiden lade familjerna Bonde, Torstensson, de la Gardie och Axelsson stora delar av dessa gårdar under sina slott i Hässelby, Åkeshov och Ulvsunda.

Stora delar av Järvafältet var, fram till 1965, militärt övningsområde och det hände att landminor upphittades under projekteringen av Tensta, Rinkeby, Hjulsta och Akalla i slutet av 1960-talet.

Spånga utgjorde tidigare ett fristående municipalsamhälle i Sollentuna härad i Stockholms län. Den 1 januari 1949 delades häradet in i Sundbyberg, Solna, Sollentuna och Stockholms kommuner där Spånga inkorporerades i den sistnämnda.

Kista ingår i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd och har Kista som postadress. Det är lätt att känna igen en gata i Kista – gatunamnen utgår från platser i Danmark, Färöarna, Island och Grönland!

Spånga kyrka är en av Stockholms äldsta kyrkor, ursprungligen en katolsk kyrka från 1100-talet. Kista kyrka har ett modernare snitt och invigdes 1978. Den 1 januari 2010 slogs Spånga och Kista församlingar ihop och heter nu Spånga-Kista församling. Här finns ett stort utbud av verksamheter för barn, ungdomar och äldre samt ett flertal körer för alla åldrar som berikar musiklivet för församlingsborna.

På Järvafältet finns ett stort utbud av kyrko- och samlingslokaler för anhängare av olika religioner och samfund, bland annat kommer en moské att byggas vid E18.

Kista Centrum är ett litet köpcentrum i anslutning till torget där kyrkan ligger. Men, de allra flesta drar sig in mot Kista Galleria som växer organiskt över tid. Här finns 59 000 kvadratmeter med all service och alla typer av butiker, frisörer, banker etc man behöver och med generösa öppettider. Filmstaden är populär i hela närområdet, liksom Mattorget med sina restauranger från alla världens hörn! I anslutning till Kista Galleria finns även Kista Science Tower som med sina 32 våningar blir Nordens högsta kontorsbyggnad och Sveriges näst högsta skyskrapa. Här finns även 2500 parkeringsplatser i garage.

Vill man storhandla finns fler köpcentrum i Vällingby, Bromma Flygplats, Veddesta och Jakobsberg där även IKEA m fl varuhus ligger i anslutning till Barkarby Outlet. I Vällingby och Rinkeby finns närsjukhus för barn och vuxna.

Kista Science City har växt till Sveriges största ITC-kluster och sysselsätter 2010 ca 67 000 anställda. Kistamässan i närheten av E4:an, invigdes 2008 och får snart ett eget hotell i Scandis Hotels regi.

Kistas utbud av förskolor och skolor är stort. Kommunala grundskolor finns ett flertal över Järvafältet och i Spånga, Tensta och Kista finns även gymnasieskola. På Campus Kista har KTH förlagt vissa av sina utbildningar, främst inom IT. För utförlig information se www.stockholm.se och välj information om förskolor och skolor i det området som är av intresse.

Från Kista till Stockholms C tar det ca 20 minuter med tunnelbanans blå linje 11 (Kungsträdgården - Akalla). I framtiden kommer även Tvärbanan att anknyta till Kista. Under tunnelbanestationen finns bussterminal för lokalbussar men även för buss till Arlanda Airport. För utförligare information, se www.sl.se Med bil är det lätt att ta sig till Kista eftersom området gränsar till E4:an och E18.

Spånga, med omnejd, erbjuder många slags fritidssysselsättningar. Ett urval:

Tennis/bordtennis-, badminton- och golfhallar ligger inom gångavstånd från Spånga centrum. Spånga IP - mellan Solhöjden och Tensta, är en stor fotbolls-, hockey och friidrottsanläggning

Ridskolor finns i Grimsta (Vällingby), Åkeshov och Jakobsberg samt utåt Sollentuna.

4H-gård för den som vill lära sig djurvård, finns i vid Spånga kyrka, men även Akalla Gård har djur.

Golfbanor av varierande storlek finner man i i Hässelby/Lövsta (9 hål), Drottningholm, och Viksjö

Inomhusbad finns i Vällingby, Tensta, Hjulsta samt Åkeshov. Utomhusanläggningen i Nälstabadet håller öppet maj-september. Vill man hellre bada i Mälaren är det inte långt till Kaanan-, Maltesholms-, eller Ängbybadet.

I närområdet finns ett flertal gym såsom SATS, World-Class, 24Seven m fl samt rehabgym i Vällingby och Åkeshov

Friluftsområden ligger runt knuten och om man korsar Järvafältet finns även naturreservatet vid Säby Gård i Järfälla att utforska.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Akalla, Kista? Kontakta våra mäklare i Sollentuna! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Borgågatan 2A

Borgågatan 2A,
164 75 Akalla

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Arshia Motamedi

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 072-995 00 12