Väldisponerad drömtvåa högst upp i huset!

Kungsholmen - Fridhemsplan, Stockholm

Alströmergatan 32B

På förhand
Avgift
1 906 kr
Antal rum
2
Boarea
38 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4

Väldisponerad drömtvåa högst upp i huset!

- 4 av 4 våningar - Flertalet renoveringar utförda - Äkta förening som äger marken och som innehar 490 st lägenheter

 • Ansvarig mäklare

  David Garrett

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 073-257 56 54

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Alströmergatan 32B - Bjurfors
. Alströmergatan 32B - Bjurfors
. Alströmergatan 32B - Bjurfors

Ljus, pittoresk och sällskaplig!

. Alströmergatan 32B - Bjurfors
. Alströmergatan 32B - Bjurfors
Kontakta mig!. Alströmergatan 32B - Bjurfors
Kontakta mig!

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Nu saluförs denna otroligt charmiga funkistvåa belägen på en attraktiv adress. Trevliga materialval, god planlösning och varsamma renoveringar gör detta till ett toppenboende. Bostadens höga läge kombinerat med stora fönsterpartier skapar ett fint ljusinsläpp. Här bor ni på en trygg och eftertraktad adress med någon minuts promenad till Fridhemsplan och dess utbud av kommunikationer, dagligvaruhandel, restauranger och service. Ni har även direkt närhet till Kungsholms Strand och dess promenadstråk runt Kungsholmen.

Brf Färjan är en stor och välskött förening som förvaltas av HSB. Med 490 lägenheter och 42 lokaler är detta en av Stockholms största föreningar. Man har en låg belåning om 2 168 kr per kvadratmeter boarea och har även utfört flertalet stora renoveringar.

Interiör

Vardagsrum: Socialt rum med många möbleringsmöjligheter. Breda fönsterpartier med originaldetaljer. Yta för matbord för 4-6 personer.

Kök: Stilrent kök med goda förvaringsmöjligheter. Maskinellt utrustat med kyl och frysfack, diskmaskin (ny), spis och ugn. Nya skåpsluckor.

Sovrum: Nymålat och rymligt sovrum som enkelt tar in en 180-säng. Charmigt serveringsskåp i original. Plats för skrivbord.

Badrum: Halvkaklat badrum med tvättmaskin, dusch, WC, kommod, spegelskåp och handdukstork.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Färjan i Stockholm
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
490
Antal lokaler
42
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Färjan i Stockholm är en äkta förening som bildades 1929. Föreningens samtliga 487 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Därtill har föreningen 42 st affärslokaler som inbringar bra med pengar till föreningen som har en stabil ekonomi. Det finns för närvarande inga beslut om avgiftsförändring (kontollerat Okt 2020).

För mer information se föreningens årsredovisning samt informativa hemsida: hsb.se/stockholm/brf/farjan.

Föreningens ekonomi

För närvarande finns inga beslut om att ändra avgiften (April 2020).

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
1973 Köksstammar.
1993 El-stigar, 3-fas el finns framdraget till varje lägenhet.
1994 Badrumsstammar.
1995 Fasad (utvändig mot gata).
2007 Tvättstuga.
2009 Tak.
2010 Färjans fasad (innergård).
2011 Dykarens fasad. Element/Värme
2012 Portkoder/lås. Byte av blandare i badrum.
2013 Fönster. Ventilationskontroll 2013
2014/15 Målning av samtliga trapphus.
2016 Byte av undercentral.
2017 Fortsatt arbete med det partiella stambyte. (Ett partiellt stambyte görs endast vid behov. Det finns inga planer på ytterligare arbete med detta).
2017 Byte av ett stort antal tvättmaskiner och hissarna i A byttes.
2018 Taket på Dykaren lades om samt stamspolning köksstammar Färjan (Dykaren har gjorts nyligen).
2019 OVK, radonmätning, energideklaration samt hissarna i G och I (i) renoverades. Takmålning av insidan av kvarteret Färjan. Byte av ett stort antal tvättmaskiner samt torktumlare i tvättstugan.
2020 Ommålning av tvättstugan, soprumsdörr (hushållssopor).

Pågående och kommande underhåll (påverkar i nuläget inte avgiften):
Tagläsarsystemet/porttelefonin vår 2020
Balkonger renoveras 2020-2021

Parkering

Det finns 17 st garageplatser på adressen Alströmergatan 51 (ca 1300 kr/mån)
och 14 st garageboxar på Svarvargatan 6-8 (ca 2200 kr/mån)
Garageboxarna och garageplatserna har olika köer. Just nu erbjuds plats i garaget till de som stått sedan 2016. Men detta kan snabbt ändras om många avflyttar. Är du intresserad av att hyra en plats tar du kontakt med HSB: service.stockholm@hsb.se

TV/bredband

Basutbud av kabel-TV ingår i den angivna månadsavgiften.

Föreningen har ett förmånligt avtal med Telenor vilket sänker priset för användarna ju fler som ansluter sig. I dagsläget ligger priset för 250/100 Mbit/s lina på ca 130 kr/mån, om alla går med blir priset 120 kr/mån. Normalpris för denna tjänst är 379 kr/mån. Som bonus ingår även fri IP-telefoni. Bredband faktureras kvartalsvis på månadsavin, vid uppsägning av bredband ska detta göras innan 1a mars, 1a juni, 1a september eller 1a december för att undvika kostnadsansvar i ytterligare ett kvartal.

Gemensamma utrymmen

-Hobbyrum
-Cykelförråd (med barnvagnsparkering mellan uppgång C och D)
-Lägenhetsförråd
-Återvinningsrum
-Föreningslokal (30 personer)
-Övernattningslägenhet - Uppgång O
-Tvättstuga (19 st maskiner varav fem ej bokningsbara, sju separata rum)

Övrigt

Föreningen godkänner delat ägande mellan tex förälder/barn, med minsta ägarandel på 10 %.
Enhetsmätning av el, fast-och rörlig avgift debiteras enskild lägenhet.

Det krävs inte medlemskap i HSB för att bli medlem i föreningen.

Parkering

Det finns 17 st garageplatser på adressen Alströmergatan 51 (ca 1300 kr/mån)
och 14 st garageboxar på Svarvargatan 6-8 (ca 2200 kr/mån)
Garageboxarna och garageplatserna har olika köer. Just nu erbjuds plats i garaget till de som stått sedan 2016. Men detta kan snabbt ändras om många avflyttar. Är du intresserad av att hyra en plats tar du kontakt med HSB: service.stockholm@hsb.se

Månadsavgift

Avgift
1 906 kr

I avgiften ingår vatten, värme, kabel-TV och bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,20054%
Andel av årsavgiften är
0,20054%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
105
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Nej*
Rum
2
Boarea
38 kvm**

* Hiss finns i huvudingången (A-porten), som går att nå via B-uppgången.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
240 kr
Försäkring
230 kr
Summa
470 kr

Byggnadssätt

Byggår
1928-1930
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energideklarationsdatum
2018-12-28

Området

Att bo på Kungsholmen

Kungsholmens områden har alla sin egna karaktär. Här finns trevliga uteställen med utsikt över Riddarfjärden, lummiga promenadstråk och badklippor med kvällssol. Lilla Essingen påminner om en småstadsidyll medan området kring Fridhemsplan har ett pulserande stadsliv. Kungsholmen är ett attraktivt och modernt område med några av Stockholms vackraste platser.

Denna del av Stockholm består av blandad bebyggelse. Här finns sekelskifteslägenheter likväl som nyproduktion. Kungsholmen är en levande stadsdel som erbjuder något för alla. På Kungsholmen finns det gott om mysiga caféer och restauranger. Centralt vid Fridhemsplan finns ett av Stockholms äldsta, Café Fix, vilket grundades 1910. Ett stenkast bort börjar den restaurangtäta Hantverkargatan som fortsätter ner till de omtyckta sekelskifteskvarteren vid Kungsholmstorg. Där finns även Stockholms Rådhus, en iögonfallande byggnad som uppfördes i nationalromantisk stil 1915. En avslappnande miljö är det vackra promenadstråket utefter Norr Mälarstrand som erbjuder utsikt över Riddarfjärden. Här finns även den populära restaurangen Mälarpaviljongen. I området ligger även Rålambshovsparken och Smedsuddsbadet som sjuder av liv under soliga dagar.

Längs Kungsholms Strand erbjuds ett naturskönt promenadstråk vid Karlbergssjön. Stråket är mycket populärt bland löpare och motionärer. Längs vattnet ligger Västermalms båtklubb som grundades 1919 och har en egen båthamn och varv. På andra sidan vattnet ligger det vackra Karlbergs Slott vilket dateras tillbaka till 1600-talet.

Fridhemsplan är Kungsholmens puls. Här ligger Västermalmsgallerian med ett brett utbud av klädbutiker, inredning, hudvård, apotek m.m. Dessutom finns välsorterade mataffärer. I området kring Västermalmsgallerian finns flera gym och på några minuters gångväg ligger S:t Eriks Vård- central samt goda kommunikationer med både gröna och blåa tunnelbanelinjer. Området har ett aktivt stadsliv och erbjuder all tänkbar service. I närheten ligger även Kronobergsparken, en lugn oas mitt i stan.

Det populära Hornsberg som ligger på öns nordvästra hörn var tidigare ett industriområde, men är numera ett modernt bostadsområde. Här finns det gott om butiker, caféer och restauranger. Längs vattnet mot Ulvsundasjön finns en mycket populär strandpromenad med badmöjligheter på sommaren och skridskoåkning på vintern. Ett annat populärt besöksmål är klipporna vid Fredhäll som sluttar ner från charmiga funkishus. Klipporna fungerar som badplats med kvällssol för den som gillar sena dopp. Ca 5 minuters promenad från Hornsberg, och det dubbla från Fredhäll, ligger shoppingcentret Lindhagenhuset. Där finns flertalet butiker så som apotek, systembolag, frisör, skomakare, matvarubutik och gym.

Längst österut på Kungsholmen, vid Klara sjö, ligger Kungsklippan. Här kan man ta stranden runt Kungsholmen med härliga parker, joggingstigar, promenadstråk och cykelvägar. Eller så hyr man en kanot på sommaren och upplever Stockholm från vattnet. På andra sidan Klara sjö ligger Stockholms City. Det tar bara 5-10 minuter att promenera över till Centralen, Sergels torg, Åhléns City, Kulturhuset och Hötorget. Närmaste tunnelbanestation är Rådhuset med blåa linjen.

St Eriksområdet, som ligger nära Kungsholms Strand och Karlbergskanalen, byggdes på 90-talet. Här hittar man Grubbensringen, Grubbensparken, Grubbens trappor, damm, lekplats och ett rikt utbud av restauranger.

På Kungsholmen finns ett 70-tal förskolor, 14 grundskolor och 16 gymnasieskolor. Bland skolorna finns det mer specialiserade så som Stockholms musikgymnasium och Stockholms internationella restaurangskola.

Kommunikationerna är goda. Både gröna och blåa tunnelbanelinjen stannar på flera stationer på Kungsholmen och flera busslinjer trafikerar Kungsholmen.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Kungsholmen - Fridhemsplan? Kontakta våra mäklare på Kungsholmen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kungsholmens 3 bästa

3
 • Mälarpaviljongen
 • Norr Mälarstrands vackra promenadstråk
 • Båtplats mitt i stan

Karta

Alströmergatan 32B

Alströmergatan 32B,
112 47 Stockholm

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  David Garrett

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 073-257 56 54

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Kungsholmen - Fridhemsplan, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Industrigatan 9
  Månadsavgift
  1 208 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  23 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Kungsholmen - Fridhemsplan, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Gjutargatan 12
  Utgångspris
  2 800 000 kr
  Månadsavgift
  1 687 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  31 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!