Charmig minitvåa med balkong mot lugn innergård.
På förhand
Prisidé
3 450 000 kr
Avgift
1 906 kr
Antal rum
2
Boarea
30 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 6
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Charmig minitvåa med balkong mot lugn innergård.

 • Ansvarig mäklare

  Mattias Nilsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-398 87 23

 • Extra kontaktperson

  Dilini Panabokke

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 073-877 57 72

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Nu saluförs denna väldisponerade minitvåa om 30 kvm på utmärkt läge. Här bor du i ett hus från 1898 där sekelskiftesdetaljerna gör sig påminda med stora fönster, vackra brädgolv och en takhöjd på ca 3.30 m. Bostaden ligger på tredje våningen och vetter mot lugn innergård som skärmar av från den pulserande stadsdelen. När man öppnar upp de dubbla balkongdörrarna möts man av en rymlig balkong som även fungerar som ett extra rum under våren och sommaren. Den rymliga storleken gör balkongen optimal för att avnjuta trevligt sällskap med soltimmar från tidig morgon till ungefär 13.30 på eftermiddagen.

Här bor du runt hörnet från det sprudlande Fridhemsplan med två tunnelbanelinjer samt stadsbussarna utanför dörren. På några minuters avstånd finner du Västermalmsgallerians stora utbud av shopping, livsmedel handlar du enkelt på någon av de stora matbutikerna på någon minuts avstånd. I området finns ett rikt utbud av barer, restauranger och mysiga fik. Träningsfaciliteter ligger nära och för den som gillar att gå eller jogga nås en vacker slinga på Kungsholms Strand vilken tar dig till sol och bad vid Hornsbergs Strand eller Fredhällsklipporna.

Interiör

Hall
Välkomnande hall med bostadens sovrum på din vänstra sida. Här finns också goda förvaringsmöjligheter i de inbyggda garderoberna. Väggarna i hallen är vitmålade vilket bidrar till känslan av rymd, och på golvet ligger ett originalbrädgolv som är vaxat och vitpigmenterat.

Kök
Bostadens kök finner du i anslutning till vardagsrummet. Köket är fräscht och bjuder på allt som hör till det moderna hemmet. Förvaringen är utmärkt och arbetsytorna är generösa. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, diskmaskin och induktionshäll samt ugn. Tillsammans med det vita kaklet och det vackra brädgolvet får vi ett behagligt och sobert kök.

Vardagsrum
Rymligt vardagsrum med både förvaring via platsbyggda garderober, samt utgång till bostadens härliga balkong. Via balkongen, förses rummet även med dess ljuvliga ljusinsläpp. Här är det dessutom tacksamt att möblera tack vare storleken så du kan få plats med både soffgrupp och tv-möbel. Väggarna är ljusa och på golvet återfinns originalbrädgolvet.

Sovrum
I sovrummet får du plats med en säng och mindre förvaring för den som önskar detta. Väggarna i sovrummet är ljusa och även här ligger ett fint parkettgolv.

Badrum
Fräscht badrum med vitkaklade väggar och grå klinker. I badrummet finns WC, dusch samt handfat.

Utvald detaljbild ej bildlista Utvald detaljbild ej bildlista

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Stenbrottet 3
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
48
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen äger och förvaltar fastigheten Stenbrottet 3 på adresserna Kronobergsgatan 8 samt Fleminggatan 71 och 73. En omfattande renovering gjordes 1938 omfattande värme, kök, badrum, hissar samt överbyggnad av gård. 1946 byggdes två ytterligare våningar på den del av fastigheten som vetter mot Fleminggatan. 2011 gjordes detsamma på den del som vetter mot Kronobergsgatan. Föreningen köpte fastigheten 2003. På fastigheten finns ett bostadshus med 48 lägenheter varav samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen innehar även 4 lokaler med hyresrätt. Bostadsrättsföreningen Stenbrottet 3 är äkta, det vill säga ett privatbostadsföretag.

Det finns inga beslutade avgiftshöjningar. (Maj 2019)

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar:

1990: Omläggning yttertak, fasadrenovering
1995: Gårdsrenovering
2005: Byte av VA-stammar och elstigare
2006: Nya entrédörrar
2008: Balkonger uppförda
2009: Ny undercentral
2010: Nya lägenhetsdörrar
2011: Nya lägenhetsfönster, renovering av hissarna och nytt tak över Kronobergsgatan 8 i samband med uppförande av nya lägenheter
2012: Installation av fastighetsnät för bredband
2013: Renovering av avloppsstammar i bottenplattan (källarplan), byte av innergårdens ytskickt samt renovering av gården
2015: Renovering av gårdsfasaderna
2016: Renovering av ventilation, trapphusrenovering
2017: Trapphusrenovering
2019: Renovering av kungsbalkonger på taket (Pågående renovering som bekostas utan några nya lån)

Kommande renoveringar:
Föreningen har diskuterat att renovera fasaden år 2020.

Parkering

Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Det finns flera garage i grannskapet och boendeparkering på gatorna.

TV/bredband

Kabel-tv via Com Hem. Medlemmen tecknar själv valfritt avtal för kanaler utöver grundutbudet.

Bredband finns via kabelnätet från Com Hem och från OwnIT via ett fastighetsnät. Medlemmen tecknar själv valfritt abonnemang.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga i källaren utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, torkskåp och torkrum.
Föreningen har också en mysig innergård med grill och möblemang för medlemmarna.

Övrigt

Andelstal av årsavgift finns ej att tillgå.
Föreningen har lägenheten registrerad som en 1 rok

Månadsavgift

Avgift
1 906 kr

I månadsavgiften ingår värme och vatten.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,30773%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Prisidé
3 450 000 kr
Lägenhetsnummer
1301
Våningsplan
3 av 6
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
30 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
150 kr
Försäkring
150 kr
Summa
300 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
1898
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2009-08-14

Området

Att bo på Kungsholmen

Kungsholmens områden har alla sin egna karaktär. Här finns trevliga uteställen med utsikt över Riddarfjärden, lummiga promenadstråk och badklippor med kvällssol. Lilla Essingen påminner om en småstadsidyll medan området kring Fridhemsplan har ett pulserande stadsliv. Kungsholmen är ett attraktivt och modernt område med några av Stockholms vackraste platser.

Denna del av Stockholm består av blandad bebyggelse. Här finns sekelskifteslägenheter likväl som nyproduktion. Kungsholmen är en levande stadsdel som erbjuder något för alla. På Kungsholmen finns det gott om mysiga caféer och restauranger. Centralt vid Fridhemsplan finns ett av Stockholms äldsta, Café Fix, vilket grundades 1910. Ett stenkast bort börjar den restaurangtäta Hantverkargatan som fortsätter ner till de omtyckta sekelskifteskvarteren vid Kungsholmstorg. Där finns även Stockholms Rådhus, en iögonfallande byggnad som uppfördes i nationalromantisk stil 1915. En avslappnande miljö är det vackra promenadstråket utefter Norr Mälarstrand som erbjuder utsikt över Riddarfjärden. Här finns även den populära restaurangen Mälarpaviljongen. I området ligger även Rålambshovsparken och Smedsuddsbadet som sjuder av liv under soliga dagar.

Längs Kungsholms Strand erbjuds ett naturskönt promenadstråk vid Karlbergssjön. Stråket är mycket populärt bland löpare och motionärer. Längs vattnet ligger Västermalms båtklubb som grundades 1919 och har en egen båthamn och varv. På andra sidan vattnet ligger det vackra Karlbergs Slott vilket dateras tillbaka till 1600-talet.

Fridhemsplan är Kungsholmens puls. Här ligger Västermalmsgallerian med ett brett utbud av klädbutiker, inredning, hudvård, apotek m.m. Dessutom finns välsorterade mataffärer. I området kring Västermalmsgallerian finns flera gym och på några minuters gångväg ligger S:t Eriks Vård- central samt goda kommunikationer med både gröna och blåa tunnelbanelinjer. Området har ett aktivt stadsliv och erbjuder all tänkbar service. I närheten ligger även Kronobergsparken, en lugn oas mitt i stan.

Det populära Hornsberg som ligger på öns nordvästra hörn var tidigare ett industriområde, men är numera ett modernt bostadsområde. Här finns det gott om butiker, caféer och restauranger. Längs vattnet mot Ulvsundasjön finns en mycket populär strandpromenad med badmöjligheter på sommaren och skridskoåkning på vintern. Ett annat populärt besöksmål är klipporna vid Fredhäll som sluttar ner från charmiga funkishus. Klipporna fungerar som badplats med kvällssol för den som gillar sena dopp. Ca 5 minuters promenad från Hornsberg, och det dubbla från Fredhäll, ligger shoppingcentret Lindhagenhuset. Där finns flertalet butiker så som apotek, systembolag, frisör, skomakare, matvarubutik och gym.

Längst österut på Kungsholmen, vid Klara sjö, ligger Kungsklippan. Här kan man ta stranden runt Kungsholmen med härliga parker, joggingstigar, promenadstråk och cykelvägar. Eller så hyr man en kanot på sommaren och upplever Stockholm från vattnet. På andra sidan Klara sjö ligger Stockholms City. Det tar bara 5-10 minuter att promenera över till Centralen, Sergels torg, Åhléns City, Kulturhuset och Hötorget. Närmaste tunnelbanestation är Rådhuset med blåa linjen.

St Eriksområdet, som ligger nära Kungsholms Strand och Karlbergskanalen, byggdes på 90-talet. Här hittar man Grubbensringen, Grubbensparken, Grubbens trappor, damm, lekplats och ett rikt utbud av restauranger.

På Kungsholmen finns ett 70-tal förskolor, 14 grundskolor och 16 gymnasieskolor. Bland skolorna finns det mer specialiserade så som Stockholms musikgymnasium och Stockholms internationella restaurangskola.

Kommunikationerna är goda. Både gröna och blåa tunnelbanelinjen stannar på flera stationer på Kungsholmen och flera busslinjer trafikerar Kungsholmen.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Kungsholmen - Fridhemsplan? Kontakta våra mäklare på Kungsholmen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kungsholmens 3 bästa

3
 • Mälarpaviljongen
 • Norr Mälarstrands vackra promenadstråk
 • Båtplats mitt i stan

Karta

Fleminggatan 73

Fleminggatan 73,
112 33 Stockholm

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Mattias Nilsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-398 87 23

 • Extra kontaktperson

  Dilini Panabokke

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 073-877 57 72

Förslag på andra bostäder