Magisk vindsvåning i etage på attraktiv adress på centrala Kungsholmen
På förhand
Avgift
6 108 kr
Antal rum
4
Boarea / Biarea
115,7 kvm / 12 kvm
Balkong
Ja
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Ja
Terrass/uteplats
Ja

Magisk vindsvåning i etage på attraktiv adress på centrala Kungsholmen

Attraktiv adress - Karaktäristisk - Ytterst välplanerad - Solig terrass i västerläge - Balkong - Toppläge i gårdshus

 • Ansvarig mäklare

  Dilini Panabokke

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 073-877 57 72

 • Extra kontaktperson

  Mattias Nilsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-398 87 23

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planlösning - Entréplan
Planlösning
Planlösning - Vindsvåning

Beskrivning

Beskrivning

Nu har vi äntligen fått nöjet att presentera en av de bäst planerade vindsvåningarna i etage här på Kungsholmen! I denna magiska vindsetage om två plan med takhöjd upp till ca fem meter i vardagsrummet, terrass med sol nästintill hela dagen, tre rymliga sovrum och en mysig balkong, bor ni med ultimat komfort på en av Kungsholmens bästa adresser. Lägenheten är socialt befrämjande genom öppen planlösning och mycket rymd, som tillsammans med flertalet takfönster bidrar ytterligare till den inbjudande känslan.

På plan fyra har vi den mer privata delen av bostaden. Här finner vi inte mindre än tre bra planerade sovrum, varav ett av dessa dessutom har en tillhörande balkong. På detta våningsplan har vi även en ytterst välplanerad hall där varje kvadratmeter nyttjas till fullo, samt ett generöst tilltaget badrum. De båda våningsplanen knyts samman av en vacker spiraltrappa i vitpigmenterat trä och vitt stål.

Via den stilrena spiraltrappan, välkomnas vi upp till den magiska vindsvåningen som dessutom har en egen entré. Här löper charmiga takbjälkar tillsammans med mer moderna detaljer som både takfönster och ett fantastiskt kök i modern tappning. I takbjälkarna har man dessutom installerat stilfullt gömda lampor, som skapar ett magiskt ljus uppåt. Terrassen på vindsvåningen är sannerligen bostadens guldkorn som bjuder på sol nästintill hela dagen och är stor nog att rymma matgrupp eller loungegrupp, såväl som blomsterlådor och grill. Med både markiser och infravärme, är den här terrassen ett utrymme som kan nyttjas både under de soligaste dagarna såväl som de mer kyliga höstkvällarna. På sommaren blir terrassen som ett extra rum i lägenheten då dörren står öppen. Här njuter man gärna av både långfrukostar såväl som sena grillkvällar. Utöver den magiska terrassen på vindsvåningen finner vi även ett ytterst väldisponerat badrum som andas lyx. Med både badkar, takfönster, golvvärme samt tvättmaskin och torktumlare har det här badrummet allt man kan önska sig!

Fridhemsgatan ligger nära Fridhemsplan vilket är en knutpunkt på Kungsholmen med två tunnelbanelinjer och inte mindre än tre av de blå stadsbussarna. För shopping och service finner du Västermalmsgallerians suveräna utbud på bara minuters avstånd. Mat handlar du enkelt på någon av de stora livsmedelsbutikerna i området. Här finns även ett rikt utbud av barer, pubar och restauranger. Träningsfaciliteter finns nära antingen på Friskis&Svettis eller SATS. För den som gillar att jogga eller promenera finns Kungsholms Strand på bara några minuters avstånd med möjligheten att jogga eller promenera Kungsholmen runt. Den vackra slingan tar dig även till Hornsbergs Strand och Fredhällsklipporna.

Hjärtligt välkomna till en bostad utöver det vanliga!

Interiör

PLAN 4

HALL
Välkomnande hall med bra avhängningsmöjlighet i form av en praktisk garderob direkt till vänster från entrédörren. Här välkomnas vi in genom både entrédörr och en gallergrind.

BADRUM
Till höger om hallen finns ett större badrum med WC, handfat med tillhörande kommod, vattenfallsdusch och såklart golvvärme för ultimat komfort. På golvet löper det grått klinker i kombination med en mer naturfärgad beige nyans på kaklet. I taket har vi dessutom infällda spotlights som förstärker den moderna känslan i badrummet.

SOVRUM 1
Rymligt sovrum med plats för både säng och annan förvaring. Detta rum disponeras idag som ett gästrum. Via detta sovrum når vi även den mysiga balkongen i öst. Även här löper det charmiga brädgolvet som följer oss genom hela bostaden.

SOVRUM 2
Detta rum disponeras idag som ett barnrum. Här finns det plats för både säng och annan förvaring, för den som önskar det.

MASTER BEDROOM
Här får man plats med både dubbelsäng och annan förvaring, om detta skulle önskas. Precis som i resterande sovrum löper även här det vitpigmenterade brädgolvet. Vi har även fönster mot den stillsamma innergården, vilket bäddar för flertalet nätter av god sömn. I detta rum, har vi även en generös walk-in-closet som ger utrymme för ytterligare förvaring av både kläder och annat.

PLAN 5

ENTRÉ
Här har vi lyxen av att ha en separat entré till vindsvåningen. Perfekt för middagsbjudningar och andra sociala tillställningar som äger rum på vindsvåningen. Även här, kommer vi in genom både entrédörr och gallergrind för ultimat säkerhet. På golvet har vi ett praktiskt grått klinkergolv, som även har golvvärme. Avgiften för golvvärmen ingår i den angivna månadsavgiften.

VARDAGSRUM & MATSAL
Vidare in i lägenheten öppnas ytan upp i det rymliga kombinerade vardagsrummet där även lägenhetens matsal och kök ryms. Här har vi en ungefärlig takhöjd om imponerande 5 meter. Synliga takbjälkar, vackert vitpigmenterat brädgolv och vita väggar. Här finns gott om plats för frukosthörna, matsalsdel samt TV-grupp med större soffgrupp. Den ena delen av rummet under takfönsterna i fil, kan disponeras som en avkopplande läshörna eller varför inte en lekhörna till barnen?

TERRASS
Magisk terrass om ca 10 kvm som med enkelhet kan möbleras med både loungeset, blomsterlådor och grill. På terrassen skiner solen nästintill hela dagen då vi befinner oss högst upp i huset med ett fantastiskt västerläge. Här finns även två rymliga förråd som sväljer det mesta, vilket lämnar ännu mer plats i lägenheten.

KÖK
Köket har gott om förvaring genom både lådor, skåp och köksö med inbyggd förvaring. Den maskinella utrustningen i köket består av ugn, spishäll (induktion), micro och en stilrent integrerad diskmaskin. I matsalsdelen finner vi det modernt kombinerade kylskåpet från Smeg med integrerat frysfack. I det grå klinkergolvet finns även golvvärme som ingår i den angivna månadsavgiften.

BADRUM
Påkostat badrum med WC, badkar, handfat med tillhörande kommod, tvättmaskin samt torktumlare, golvvärme, infällda spotlights och ett stilrent takfönster för ett behagligt naturligt ljus. På väggarna har vi både vitt kakel kombinerat med ett mindre parti av grått kakel, och på golvet löper ett slitstarkt klinkergolv i mörkgrå nyans.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild ej bildlista Utvald detaljbild ej bildlista Utvald detaljbild ej bildlista Utvald detaljbild ej bildlista Utvald detaljbild ej bildlista Utvald detaljbild ej bildlista

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Knoppen 20
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
73
Antal hyresrätter
7
Antal lokaler
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Knoppen 20 är en äkta förening som bildades 1931. Föreningen äger marken och en fastighet med två bostadshus på adresserna Fridhemsgatan 29, 29 A-D. Föreningens samtliga 73 lägenheter är upplåtna som 62 st bostadsrätter p.g.a. sammanslagningar. Därtill har föreningen tre affärslokaler för uthyrning.

Föreningens ekonomi är god och det finns inget beslut om någon kommande avgiftsförändring. (Maj 2020).

Föreningen har en informativ hemsida, www.knoppen20.se. Under dokument "Faktablad Fastighet" finner ni en fullständig lista över utfört och kommande underhåll.

Föreningens ekonomi

Inga avgiftsförändringar skedde under 2019. 1/1 2020 höjdes avgiften med 2% pga kommande renoveringsarbeten (fiberinstallation och trapphusrenovering).

Renoveringar - Utförda och planerade

Utfört underhåll:
2020 Fiberinstallation
2019 Renovering av den sista takterrassen
2018 byte av alla radiatorer och stamventiler i huset för att förbättra reglagen på föreningens element
2015 ny maskinpark i tvättstuga.
2014 installerades självdragssystem i lägenheterna och fönsterventiler monterades.
2013 OVK-besiktning utfördes. Ej godkänd men åtgärder är utförda.
2013 helrenoverades portalen från gatan till innergården.
2010 – 2013 renoverades fyra av totalt sju takterrasser.
2012 totalrenoverades samtliga fönster.
2010 totalrenoverades innergård och bakgård.
1992 installerades nya hissar.
Från ca 1990 löpande stambyte. Ca. 95 % är utbytt.
1990 byggdes vindarna om till lägenheter.
1990 byttes elstammar/stigare. Trefasledare framdraget till samtliga lägenheter.
1988 nytt plåttak, målades 2015.
1986 putsades fasader. Tre stycken gavlar tilläggsisolerade senare.
1984 installerades fjärrvärme, värmeväxlare är från 2002.

Kommande underhåll:
2020 Uppfräschning av trapphusen

TV/bredband

Kabel-tv via ComHem, basutbud ingår i avgiften.
Fiber via Ownit innebär ett obligatoriskt tillägg om 95kr/mån för samtliga medlemmar.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam tvättstuga i A-trappan med ny maskinpark från 2015 som är utrustad med 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 2 torkskåp och 1 mangel. Ett cykelförråd finns i källarplanet intill B-porten. Dessutom finns en lummig innergård med cykelparkering och sophus. Detta kompletteras med en bakgård med gräsmatta, odlingar och sittgrupper som är fritt för alla medlemmar att nyttja. Bakgården ligger precis i anslutning till lägenheten och har sol mellan ca 11-17.

Parkering

Föreningen har inga egna parkeringsplatser, boendeparkering råder i området. Säljarna har däremot en egen garageplats längre upp på Fridhemsgatan, vilket nästa ägare kommer att kunna överta. Denna garageplats kostar 2.250 kr/månad.

Övrigt

De två förråden som finns på terrassen är inte inkluderade i varken den angivna boarean eller biarean.

Månadsavgift

Avgift
6 108 kr

I månadsavgiften ingår vatten, värme, kabel-tv samt golvvärme i kök och hall på vindsvåningen.

Ekonomi

Andel i föreningen
3,03%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
64
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Ja
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
115,7 kvm*
Biarea
12 kvm
Vindsvåning
Ja

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
4
Hushållsström
550 kr
Försäkring
375 kr
Summa
925 kr

Driftkostnaden baseras delvis på säljarnas faktiska kostnader, såväl som schablon (gällande hemförsäkring).

Byggnadssätt

Byggår
1903
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2010-01-26

Området

Att bo på Kungsholmen

Kungsholmens områden har alla sin egna karaktär. Här finns trevliga uteställen med utsikt över Riddarfjärden, lummiga promenadstråk och badklippor med kvällssol. Lilla Essingen påminner om en småstadsidyll medan området kring Fridhemsplan har ett pulserande stadsliv. Kungsholmen är ett attraktivt och modernt område med några av Stockholms vackraste platser.

Denna del av Stockholm består av blandad bebyggelse. Här finns sekelskifteslägenheter likväl som nyproduktion. Kungsholmen är en levande stadsdel som erbjuder något för alla. På Kungsholmen finns det gott om mysiga caféer och restauranger. Centralt vid Fridhemsplan finns ett av Stockholms äldsta, Café Fix, vilket grundades 1910. Ett stenkast bort börjar den restaurangtäta Hantverkargatan som fortsätter ner till de omtyckta sekelskifteskvarteren vid Kungsholmstorg. Där finns även Stockholms Rådhus, en iögonfallande byggnad som uppfördes i nationalromantisk stil 1915. En avslappnande miljö är det vackra promenadstråket utefter Norr Mälarstrand som erbjuder utsikt över Riddarfjärden. Här finns även den populära restaurangen Mälarpaviljongen. I området ligger även Rålambshovsparken och Smedsuddsbadet som sjuder av liv under soliga dagar.

Längs Kungsholms Strand erbjuds ett naturskönt promenadstråk vid Karlbergssjön. Stråket är mycket populärt bland löpare och motionärer. Längs vattnet ligger Västermalms båtklubb som grundades 1919 och har en egen båthamn och varv. På andra sidan vattnet ligger det vackra Karlbergs Slott vilket dateras tillbaka till 1600-talet.

Fridhemsplan är Kungsholmens puls. Här ligger Västermalmsgallerian med ett brett utbud av klädbutiker, inredning, hudvård, apotek m.m. Dessutom finns välsorterade mataffärer. I området kring Västermalmsgallerian finns flera gym och på några minuters gångväg ligger S:t Eriks Vård- central samt goda kommunikationer med både gröna och blåa tunnelbanelinjer. Området har ett aktivt stadsliv och erbjuder all tänkbar service. I närheten ligger även Kronobergsparken, en lugn oas mitt i stan.

Det populära Hornsberg som ligger på öns nordvästra hörn var tidigare ett industriområde, men är numera ett modernt bostadsområde. Här finns det gott om butiker, caféer och restauranger. Längs vattnet mot Ulvsundasjön finns en mycket populär strandpromenad med badmöjligheter på sommaren och skridskoåkning på vintern. Ett annat populärt besöksmål är klipporna vid Fredhäll som sluttar ner från charmiga funkishus. Klipporna fungerar som badplats med kvällssol för den som gillar sena dopp. Ca 5 minuters promenad från Hornsberg, och det dubbla från Fredhäll, ligger shoppingcentret Lindhagenhuset. Där finns flertalet butiker så som apotek, systembolag, frisör, skomakare, matvarubutik och gym.

Längst österut på Kungsholmen, vid Klara sjö, ligger Kungsklippan. Här kan man ta stranden runt Kungsholmen med härliga parker, joggingstigar, promenadstråk och cykelvägar. Eller så hyr man en kanot på sommaren och upplever Stockholm från vattnet. På andra sidan Klara sjö ligger Stockholms City. Det tar bara 5-10 minuter att promenera över till Centralen, Sergels torg, Åhléns City, Kulturhuset och Hötorget. Närmaste tunnelbanestation är Rådhuset med blåa linjen.

St Eriksområdet, som ligger nära Kungsholms Strand och Karlbergskanalen, byggdes på 90-talet. Här hittar man Grubbensringen, Grubbensparken, Grubbens trappor, damm, lekplats och ett rikt utbud av restauranger.

På Kungsholmen finns ett 70-tal förskolor, 14 grundskolor och 16 gymnasieskolor. Bland skolorna finns det mer specialiserade så som Stockholms musikgymnasium och Stockholms internationella restaurangskola.

Kommunikationerna är goda. Både gröna och blåa tunnelbanelinjen stannar på flera stationer på Kungsholmen och flera busslinjer trafikerar Kungsholmen.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Kungsholmen - Fridhemsplan? Kontakta våra mäklare på Kungsholmen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kungsholmens 3 bästa

3
 • Mälarpaviljongen
 • Norr Mälarstrands vackra promenadstråk
 • Båtplats mitt i stan

Karta

Fridhemsgatan 29B

Fridhemsgatan 29B,
112 40 Stockholm

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Dilini Panabokke

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 073-877 57 72

 • Extra kontaktperson

  Mattias Nilsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-398 87 23