Oemotståndlig vindstrea i etage med fantastiskt läge mitt på Kungsholmen
Utgångspris
7 995 000 kr
Avgift
4 647 kr
Antal rum
3
Boarea
86,3 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Ja

Visning

 • söndag 31/5, KL 14:30 - 15:30

  Bokad visning.

 • måndag 1/6, KL 18:30 - 19:00

  Bokad visning.

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Oemotståndlig vindstrea i etage med fantastiskt läge mitt på Kungsholmen

- Solig terrass i västläge - Balkong - Dubbla entréer - Toppläge i sekelskifteshus - Oslagbart läge - Varsamt renoverad - Kamin - Stabil förening

 • Ansvarig mäklare

  Dilini Panabokke

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 073-877 57 72

 • Extra kontaktperson

  Mattias Nilsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-398 87 23

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Oemotståndlig vind med synliga takbjälkar. Fridhemsgatan 29B - Bjurfors
Oemotståndlig vind med synliga takbjälkar
Magisk terrass i soligt västerläge. Fridhemsgatan 29B - Bjurfors
Magisk terrass i soligt västerläge
. Fridhemsgatan 29B - Bjurfors
I dessa hål i väggen, förvaras vin och annan dryck svalt - Även under sommaren. Fridhemsgatan 29B - Bjurfors
I dessa hål i väggen, förvaras vin och annan dryck svalt - Även under sommaren
Socialt kök med full maskinell utrustning. Fridhemsgatan 29B - Bjurfors
Socialt kök med full maskinell utrustning
. Fridhemsgatan 29B - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Äntligen finns möjligheten att förvärva ett hem utöver det vanliga mitt på centrala Kungsholmen! Välkomna högst upp i detta vackra sekelskifteshus, till en alldeles magisk vindstrea i etage. Genom ytterst varsamma renoveringar genom åren, är detta ett hem där ingenting har lämnats åt slumpen.

Ta hissen hela vägen upp till våning 4 och låt er omfamnas av den slående känslan av hemtrevlighet, redan vid de första stegen in i ert nya hem. Detta våningsplan har man gjort om till en lite mer privat del av lägenheten, med både master bedroom, balkong, badrum och hemmets andra sovrum på samma våningsplan. På nedervåningen löper ett underbart brädgolv i original som tillsammans med de vackra sekelskiftesfönsterna vittnar om byggåret 1903. Från hemmets master bedrrom når vi ett av de många guldkornen med denna bostad - nämligen balkongen i öst! Här har vi sol från morgon till eftermiddag, perfekt för mysiga bruncher i solen. Nedervåningen knyts sedan samman med övervåningen, genom en vacker spiraltrappa i vitt stål. Under spiraltrappan gömmer sig även en kombinerad tvättmaskin och torktumlare i ett stilrent skåp.

Via den stilrena spiraltrappan, välkomnas vi upp till den magiska vindsvåningen. Här löper mörka takbjälkar längs taket, som ger vinden en än mer lyxig känsla. Även på detta våningsplan finner vi en separat entré via en säkerhetsdörr. Vinden är utan tvekan det största guldkornet med denna magiska lägenhet. Tillsammans med både takfönster, fungerande kamin samt en oslagbar terrass, är denna vinden den perfekta kombinationen av sekelskifte som möter modern komfort. Vi bjuds på ett genomtänkt kök i modern tappning med både gasspis, sockellådor och diskmaskin för ultimat komfort. Utöver ett ytterst socialt kök, har vi även lyxen av att ha en gäst-WC på detta våningsplan. Detta blir därmed det naturliga våningsplanet för flertalet tillfällen av sociala sammankomster. Via vinden nås även det som får denna lägenhet att sticka ut än mer - den underbara terrassen i soligt västerläge! Terrassen bjuder på sol nästintill hela dagen och är stor nog att rymma matgrupp eller loungegrupp, såväl som blomsterlådor och grill. Med både elektriska markiser och infravärme, är den här terrassen ett utrymme som kan nyttjas både under de soligaste dagarna såväl som de mer kyliga höstkvällarna. På sommaren blir terrassen som ett extra rum i lägenheten då dörren står öppen. Här njuter man gärna av både långfrukostar såväl som sena grillkvällar.

Fridhemsgatan ligger nära Fridhemsplan vilket är en knutpunkt på Kungsholmen med två tunnelbanelinjer och inte mindre än tre av de blå stadsbussarna. För shopping och service finner du Västermalmsgallerians suveräna utbud på bara minuters avstånd. Mat handlar du enkelt på någon av de stora livsmedelsbutikerna i området. Här finns även ett rikt utbud av barer, pubar och restauranger. Träningsfaciliteter finns nära antingen på Friskis&Svettis eller SATS. För den som gillar att jogga eller promenera finns Kungsholms Strand på bara några minuters avstånd med möjligheten att jogga eller promenera Kungsholmen runt. Den vackra slingan tar dig även till Hornsbergs Strand och Fredhällsklipporna.

Hjärtligt välkomna till en bostad som helt enkelt måste upplevas!

Interiör

PLAN 4

HALL
Välkomnande hall med bra avhängningsmöjlighet i form av en stilfull garderob med skjutdörrar.

MASTER BEDROOM
Här får man plats med både dubbelsäng och annan förvaring, om detta skulle önskas. Precis som i resterande del av våningsplanet, löper även här det charmiga brädgolvet i original. Via detta sovrum når vi den mysiga balkongen i öst (ca 3 kvm) med utsikt mot den stillsamma innergården, vilket bäddar för flertalet nätter av god sömn. I detta rum, har vi även en generös platsbyggs garderob som ger utrymme för ytterligare förvaring av både kläder och annat. Via detta sovrum nås även badrummet.

BADRUM
Badrum med WC, handfat med inbyggd kommod i trä, badkar, elektrisk handdukstork, inbyggt badrumsskåp och såklart golvvärme för ultimat komfort. På golvet löper det grått klinker i kombination med charmigt tegelkakel. I taket har vi dessutom infällda spotlights som förstärker den moderna känslan i badrummet.

SOVRUM 2
Rymligt sovrum med plats för både säng och annan förvaring. Detta rum disponeras idag som ett gästrum men kan utan problem även nyttjas som ett kontor. Även här löper det charmiga brädgolvet som följer oss genom hela nedervåningen. I detta rum har man även installerat en modern vinkyl med uppgraderad motor för ultimat diskretion. Denna ingår i köpet.

PLAN 5

ENTRÉ
Här har vi lyxen av att ha en separat entré till vindsvåningen genom säkerhetsdörr. Perfekt för middagsbjudningar och andra sociala tillställningar som äger rum på vindsvåningen. På golvet har vi ett praktiskt brunt klinkergolv, medan vi till vår högra sida har en platsbyggd garderob med spegeldörrar.

VARDAGSRUM
Vidare in i lägenheten öppnas ytan upp i det rymliga vardagsrummet. Synliga takbjälkar, vackert vitpigmenterat brädgolv och vita väggar. Här finns gott om plats för soffgrupp, tv-hörna och annan möblering. Här finns även en fungerande kamin, som man gärna samlar både vänner och familj runt.

TERRASS
Magisk terrass som med enkelhet kan möbleras med både loungeset, blomsterlådor och grill. På terrassen skiner solen nästintill hela dagen då vi befinner oss högst upp i huset med ett fantastiskt västerläge. Terrassen är även utrustad med elektriska markiser samt infravärme för ultimat komfort. Terrassen har en yta på ca 6,5 kvm.

KÖK
Köket från Unoform har snickerier i vitlaserad ek, bänkskiva i valnöt med infälld diskbänk från Blanco samt en stilren glasskiva ovan diskbänk. Vi har gott om förvaring genom både lådor, skåp och sokellådor. Den maskinella utrustningen i köket består av två ugnar, en bred gasspis från Ilve, kyl och frys i rostfritt utförande från Miele och en integrerad diskmaskin från Bosch.

MATPLATS
Matplats med plats för matgrupp för minst 6 pers.

GÄST-WC
Gäst-wc utrustat med handfat och wc.

FÖRRÅD
Säljarna disponerar idag ett källarförråd i gatuhuset om ca 8 kvm.

Utvald detaljbild ej bildlista Utvald detaljbild ej bildlista Utvald detaljbild ej bildlista Utvald detaljbild ej bildlista Utvald detaljbild ej bildlista Utvald detaljbild ej bildlista Utvald detaljbild ej bildlista

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Knoppen 20
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
73
Antal hyresrätter
7
Antal lokaler
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Knoppen 20 är en äkta förening som bildades 1931. Föreningen äger marken och en fastighet med två bostadshus på adresserna Fridhemsgatan 29, 29 A-D. Föreningens samtliga 73 lägenheter är upplåtna som 62 st bostadsrätter p.g.a. sammanslagningar. Därtill har föreningen tre affärslokaler för uthyrning.

Föreningens ekonomi är god och det finns inget beslut om någon kommande avgiftsförändring. (Maj 2020).

Föreningen har en informativ hemsida, www.knoppen20.se. Under dokument "Faktablad Fastighet" finner ni en fullständig lista över utfört och kommande underhåll.

Föreningens ekonomi

Inga avgiftsförändringar skedde under 2019. 1/1 2020 höjdes avgiften med 2% pga kommande renoveringsarbeten (fiberinstallation och trapphusrenovering).

Renoveringar - Utförda och planerade

Utfört underhåll:
2020 Fiberinstallation
2019 Renovering av den sista takterrassen
2018 byte av alla radiatorer och stamventiler i huset för att förbättra reglagen på föreningens element
2015 ny maskinpark i tvättstuga.
2014 installerades självdragssystem i lägenheterna och fönsterventiler monterades.
2013 OVK-besiktning utfördes. Ej godkänd men åtgärder är utförda.
2013 helrenoverades portalen från gatan till innergården.
2010 – 2013 renoverades fyra av totalt sju takterrasser.
2012 totalrenoverades samtliga fönster.
2010 totalrenoverades innergård och bakgård.
1992 installerades nya hissar.
Från ca 1990 löpande stambyte. Ca. 95 % är utbytt.
1990 byggdes vindarna om till lägenheter.
1990 byttes elstammar/stigare. Trefasledare framdraget till samtliga lägenheter.
1988 nytt plåttak, målades 2015.
1986 putsades fasader. Tre stycken gavlar tilläggsisolerade senare.
1984 installerades fjärrvärme, värmeväxlare är från 2002.

Kommande underhåll:
2020 Uppfräschning av trapphusen

TV/bredband

Kabel-tv via ComHem, basutbud ingår i avgiften.
Fiber via Ownit innebär ett obligatoriskt tillägg om 95kr/mån för samtliga medlemmar.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam tvättstuga i A-trappan med ny maskinpark från 2015 som är utrustad med 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 2 torkskåp och 1 mangel. Ett cykelförråd finns i källarplanet intill B-porten. Dessutom finns en lummig innergård med cykelparkering och sophus. Detta kompletteras med en bakgård med gräsmatta, odlingar och sittgrupper som är fritt för alla medlemmar att nyttja. Bakgården ligger precis i anslutning till lägenheten och har sol mellan ca 11-17.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 647 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-tv. En obligatorisk avgift om 95 kr/mån tillkommer för fiber, utöver den angivna månadsavgiften. Månadsavgiften debiteras kvartalsvis.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,19%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
7 995 000 kr
Lägenhetsnummer
00063
Våningsplan
5 av 5*
Hiss
Ja
Rum
3
Max antal sovrum
2
Boarea
86,3 kvm**

* Våning 4 & 5 med hiss upp till våning 4.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
300 kr
Försäkring
145 kr
Summa
445 kr

Driftskostnad enligt schablon.

Byggnadssätt

Byggår
1903
Uppvärmning
Fjärrvärme

Området

Att bo på Kungsholmen

Kungsholmens områden har alla sin egna karaktär. Här finns trevliga uteställen med utsikt över Riddarfjärden, lummiga promenadstråk och badklippor med kvällssol. Lilla Essingen påminner om en småstadsidyll medan området kring Fridhemsplan har ett pulserande stadsliv. Kungsholmen är ett attraktivt och modernt område med några av Stockholms vackraste platser.

Denna del av Stockholm består av blandad bebyggelse. Här finns sekelskifteslägenheter likväl som nyproduktion. Kungsholmen är en levande stadsdel som erbjuder något för alla. På Kungsholmen finns det gott om mysiga caféer och restauranger. Centralt vid Fridhemsplan finns ett av Stockholms äldsta, Café Fix, vilket grundades 1910. Ett stenkast bort börjar den restaurangtäta Hantverkargatan som fortsätter ner till de omtyckta sekelskifteskvarteren vid Kungsholmstorg. Där finns även Stockholms Rådhus, en iögonfallande byggnad som uppfördes i nationalromantisk stil 1915. En avslappnande miljö är det vackra promenadstråket utefter Norr Mälarstrand som erbjuder utsikt över Riddarfjärden. Här finns även den populära restaurangen Mälarpaviljongen. I området ligger även Rålambshovsparken och Smedsuddsbadet som sjuder av liv under soliga dagar.

Längs Kungsholms Strand erbjuds ett naturskönt promenadstråk vid Karlbergssjön. Stråket är mycket populärt bland löpare och motionärer. Längs vattnet ligger Västermalms båtklubb som grundades 1919 och har en egen båthamn och varv. På andra sidan vattnet ligger det vackra Karlbergs Slott vilket dateras tillbaka till 1600-talet.

Fridhemsplan är Kungsholmens puls. Här ligger Västermalmsgallerian med ett brett utbud av klädbutiker, inredning, hudvård, apotek m.m. Dessutom finns välsorterade mataffärer. I området kring Västermalmsgallerian finns flera gym och på några minuters gångväg ligger S:t Eriks Vård- central samt goda kommunikationer med både gröna och blåa tunnelbanelinjer. Området har ett aktivt stadsliv och erbjuder all tänkbar service. I närheten ligger även Kronobergsparken, en lugn oas mitt i stan.

Det populära Hornsberg som ligger på öns nordvästra hörn var tidigare ett industriområde, men är numera ett modernt bostadsområde. Här finns det gott om butiker, caféer och restauranger. Längs vattnet mot Ulvsundasjön finns en mycket populär strandpromenad med badmöjligheter på sommaren och skridskoåkning på vintern. Ett annat populärt besöksmål är klipporna vid Fredhäll som sluttar ner från charmiga funkishus. Klipporna fungerar som badplats med kvällssol för den som gillar sena dopp. Ca 5 minuters promenad från Hornsberg, och det dubbla från Fredhäll, ligger shoppingcentret Lindhagenhuset. Där finns flertalet butiker så som apotek, systembolag, frisör, skomakare, matvarubutik och gym.

Längst österut på Kungsholmen, vid Klara sjö, ligger Kungsklippan. Här kan man ta stranden runt Kungsholmen med härliga parker, joggingstigar, promenadstråk och cykelvägar. Eller så hyr man en kanot på sommaren och upplever Stockholm från vattnet. På andra sidan Klara sjö ligger Stockholms City. Det tar bara 5-10 minuter att promenera över till Centralen, Sergels torg, Åhléns City, Kulturhuset och Hötorget. Närmaste tunnelbanestation är Rådhuset med blåa linjen.

St Eriksområdet, som ligger nära Kungsholms Strand och Karlbergskanalen, byggdes på 90-talet. Här hittar man Grubbensringen, Grubbensparken, Grubbens trappor, damm, lekplats och ett rikt utbud av restauranger.

På Kungsholmen finns ett 70-tal förskolor, 14 grundskolor och 16 gymnasieskolor. Bland skolorna finns det mer specialiserade så som Stockholms musikgymnasium och Stockholms internationella restaurangskola.

Kommunikationerna är goda. Både gröna och blåa tunnelbanelinjen stannar på flera stationer på Kungsholmen och flera busslinjer trafikerar Kungsholmen.

Köpa eller sälja bostad på Kungsholmen - Fridhemsplan? Kontakta våra mäklare på Kungsholmen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kungsholmens 3 bästa

3
 • Mälarpaviljongen
 • Norr Mälarstrands vackra promenadstråk
 • Båtplats mitt i stan

Karta

Fridhemsgatan 29B

Fridhemsgatan 29B,
112 40 Stockholm

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Dilini Panabokke

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 073-877 57 72

 • Extra kontaktperson

  Mattias Nilsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-398 87 23