Sekelskiftespärla i gårdshus med balkong
På förhand
Avgift
2 910 kr
Antal rum
2
Boarea
47,8 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1
Balkong
Ja

Sekelskiftespärla i gårdshus med balkong

 • Ansvarig mäklare

  Mattias Nilsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-398 87 23

 • Extra kontaktperson

  Dilini Panabokke

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 073-877 57 72

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I ett av Kungsholmens mest trivsamma kvarter finns nu denna fantastiska pärla med härlig balkong mot föreningens innergård. Bostaden är belägen i gårdshuset i en pampig och populär sekelskiftesfastighet vilket bidrar till ett härligt lugn. Väl uppe i bostaden, som disponeras som två rum och kök, möts du av sekelskiftesdetaljer som bland annat stora fönster, vackra brädgolv samt en generös takhöjd som tillsammans skapar en härlig känsla av både ljus och rymd.

Fridhemsgatan ligger nära Fridhemsplan vilket är en knutpunkt på Kungsholmen med två tunnelbanelinjer och inte mindre än tre av de blå stadsbussarna. Här finns även ett rikt utbud av barer, pubar och restauranger. För shopping och service finner du Västermalmsgallerians suveräna utbud på bara minuters avstånd. Mat handlar du enkelt på någon av de stora livsmedelsbutikerna i området. Träningsfaciliteter finns nära antingen på Friskis&Svettis eller SATS. För den som gillar att jogga eller promenera finns Kungsholms Strand utanför porten med möjligheten att jogga eller promenera Kungsholmen runt. Den vackra slingan tar dig även till Hornsbergs Strand och Fredhällsklipporna.

Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Bf Kättingen u.p.a
Organisationsform/typ
Bostadsförening
Antal lägenheter
42
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

BF Kättingen u.p.a. är en äkta förening som övertog fastigheten 1920 av den då nybildade bostadsföreningen. Föreningen äger marken och en fastighet med två bostadshus på adressen Fridhemsgatan 64. Föreningens samtliga 42 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt (varav 2 har sammanslagits, alltså 40 lägenhetsinnehavare) och därtill har föreningen en lokal.
Det finns inget beslut om någon avgiftsförändring (sept 2019).

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar och underhåll:
2018 Fönsterrenovering (nytt energiglas samt tätning och målning av fönsterbågar).
2015 Ny armatur inköptes till porten, även utan för entrén monterades ytterligare belysning och porten fick en ny utformning av gatunumret.
2014 Under året har föreningen fräschat upp innergården.
2013 Fasaden mot gården till Fridhemsgatan 62 reparerades.
2012 OVK genomfördes. Elektriska värmekablar installerades i stuprännor och stuprör för att förhindra isbildning. Satte de upp nya snöstoppare. En spolning av avloppsstammarna i båda huskropparna genomfördes
2011 Entrén mellan gatan och gården rustades upp och målades.
2010 Hissen i gårdshuset byggdes om på liknande sätt som skett med gathusets hiss några år tidigare. Tvättstugan renoverades och en ny tvättmaskin installerades.
2007 En ny värmecentral för fjärrvärmen, med ny värmeväxlare och nytt styrsystem installerades av T.A.C. Dörren från gården ner till gårdshusets källarplan byttes och kodlås installerades. Kabel-TV uttagen i lägenheterna uppgraderades av ComHem.
2006 Ombyggnad av lokalen i gårdshusets suterrängvåning till två lägenheter. Under året genomfördes också en total ombyggnad av hissen i gathuset. Balkongbyggen för fem lägenheter
2004 byggdes balkonger. Sammanlagt sattes 11 balkonger upp
2001 Alla stammar och vattenledningar byttes och varmvatten cirkulation infördes. Dessutom renoverades alla badrum utom i vindsvåningarna. I tvättstugan och torkrummet lades nytt golv, väggar och tak målades.
1990 Såldes råvindarna i gatu- och gårdshus

Kommande renoveringar och underhåll:
Styrelsen har upphandlat en 20-årig underhållsplan, se dokument

TV/bredband

Kabel-tv levereras av ComHem och bredband levereras av Ownit. Basutbud av kabel-tv och bredband ingår i månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen

Det finns soprum, bastu och tvättstuga

Övrigt

Föreningen godkänner delat ägande. Minsta ägarandel är 10 %.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 910 kr

I avgiften ingår värme, vatten, basutbud kabel-tv och bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,13101%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
24
Våningsplan
1
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
47,8 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2

Byggnadssätt

Byggår
1903
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2018-04-08

Området

Att bo på Kungsholmen

Kungsholmens områden har alla sin egna karaktär. Här finns trevliga uteställen med utsikt över Riddarfjärden, lummiga promenadstråk och badklippor med kvällssol. Lilla Essingen påminner om en småstadsidyll medan området kring Fridhemsplan har ett pulserande stadsliv. Kungsholmen är ett attraktivt och modernt område med några av Stockholms vackraste platser.

Denna del av Stockholm består av blandad bebyggelse. Här finns sekelskifteslägenheter likväl som nyproduktion. Kungsholmen är en levande stadsdel som erbjuder något för alla. På Kungsholmen finns det gott om mysiga caféer och restauranger. Centralt vid Fridhemsplan finns ett av Stockholms äldsta, Café Fix, vilket grundades 1910. Ett stenkast bort börjar den restaurangtäta Hantverkargatan som fortsätter ner till de omtyckta sekelskifteskvarteren vid Kungsholmstorg. Där finns även Stockholms Rådhus, en iögonfallande byggnad som uppfördes i nationalromantisk stil 1915. En avslappnande miljö är det vackra promenadstråket utefter Norr Mälarstrand som erbjuder utsikt över Riddarfjärden. Här finns även den populära restaurangen Mälarpaviljongen. I området ligger även Rålambshovsparken och Smedsuddsbadet som sjuder av liv under soliga dagar.

Längs Kungsholms Strand erbjuds ett naturskönt promenadstråk vid Karlbergssjön. Stråket är mycket populärt bland löpare och motionärer. Längs vattnet ligger Västermalms båtklubb som grundades 1919 och har en egen båthamn och varv. På andra sidan vattnet ligger det vackra Karlbergs Slott vilket dateras tillbaka till 1600-talet.

Fridhemsplan är Kungsholmens puls. Här ligger Västermalmsgallerian med ett brett utbud av klädbutiker, inredning, hudvård, apotek m.m. Dessutom finns välsorterade mataffärer. I området kring Västermalmsgallerian finns flera gym och på några minuters gångväg ligger S:t Eriks Vård- central samt goda kommunikationer med både gröna och blåa tunnelbanelinjer. Området har ett aktivt stadsliv och erbjuder all tänkbar service. I närheten ligger även Kronobergsparken, en lugn oas mitt i stan.

Det populära Hornsberg som ligger på öns nordvästra hörn var tidigare ett industriområde, men är numera ett modernt bostadsområde. Här finns det gott om butiker, caféer och restauranger. Längs vattnet mot Ulvsundasjön finns en mycket populär strandpromenad med badmöjligheter på sommaren och skridskoåkning på vintern. Ett annat populärt besöksmål är klipporna vid Fredhäll som sluttar ner från charmiga funkishus. Klipporna fungerar som badplats med kvällssol för den som gillar sena dopp. Ca 5 minuters promenad från Hornsberg, och det dubbla från Fredhäll, ligger shoppingcentret Lindhagenhuset. Där finns flertalet butiker så som apotek, systembolag, frisör, skomakare, matvarubutik och gym.

Längst österut på Kungsholmen, vid Klara sjö, ligger Kungsklippan. Här kan man ta stranden runt Kungsholmen med härliga parker, joggingstigar, promenadstråk och cykelvägar. Eller så hyr man en kanot på sommaren och upplever Stockholm från vattnet. På andra sidan Klara sjö ligger Stockholms City. Det tar bara 5-10 minuter att promenera över till Centralen, Sergels torg, Åhléns City, Kulturhuset och Hötorget. Närmaste tunnelbanestation är Rådhuset med blåa linjen.

St Eriksområdet, som ligger nära Kungsholms Strand och Karlbergskanalen, byggdes på 90-talet. Här hittar man Grubbensringen, Grubbensparken, Grubbens trappor, damm, lekplats och ett rikt utbud av restauranger.

På Kungsholmen finns ett 70-tal förskolor, 14 grundskolor och 16 gymnasieskolor. Bland skolorna finns det mer specialiserade så som Stockholms musikgymnasium och Stockholms internationella restaurangskola.

Kommunikationerna är goda. Både gröna och blåa tunnelbanelinjen stannar på flera stationer på Kungsholmen och flera busslinjer trafikerar Kungsholmen.

Köpa eller sälja bostad på Kungsholmen - Fridhemsplan? Kontakta våra mäklare på Kungsholmen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kungsholmens 3 bästa

3
 • Mälarpaviljongen
 • Norr Mälarstrands vackra promenadstråk
 • Båtplats mitt i stan

Karta

Fridhemsgatan 64A

Fridhemsgatan 64A,
112 46 Stockholm

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Mattias Nilsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-398 87 23

 • Extra kontaktperson

  Dilini Panabokke

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 073-877 57 72

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Kungsholmen - Fridhemsplan, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Kronobergsgatan 28, 0,5 tr
  Månadsavgift
  1 460 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  42 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Kungsholmen - Fridhemsplan, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Alströmergatan 32R
  Månadsavgift
  2 091 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  46 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Kungsholmen - Fridhemsplan, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Fleminggatan 73
  Prisidé
  3 450 000 kr
  Månadsavgift
  1 906 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  30 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Kungsholmen - Fridhemsplan, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Gjutargatan 12
  Utgångspris
  2 800 000 kr
  Månadsavgift
  1 687 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  31 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Kungsholmen - Fridhemsplan, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Industrigatan 16
  Månadsavgift
  3 071 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  74 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!