Välplanerad pärla på bästa adress på Kungsholmen!
På förhand
Avgift
3 597 kr
Antal rum
4
Boarea
92 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Välplanerad pärla på bästa adress på Kungsholmen!

 • Ansvarig mäklare

  Fredrika Agardh

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 73

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Bergsgatan 5A, ett genomgående välplanerat och socialt hem. Bergsgatan 5A - Bjurfors
Välkommen till Bergsgatan 5A, ett genomgående välplanerat och socialt hem
Välutrustat kök med generösa arbetsytor och gott om förvaring. Bergsgatan 5A - Bjurfors
Välutrustat kök med generösa arbetsytor och gott om förvaring
Här finns stora ytor som rymmer vänner och familj. Bergsgatan 5A - Bjurfors
Här finns stora ytor som rymmer vänner och familj
Kungsbalkong mot den stilsamma innergården. Bergsgatan 5A - Bjurfors
Kungsbalkong mot den stilsamma innergården
. Bergsgatan 5A - Bjurfors

Grönskande och väl omhändertagen innergård

I öppen planlösning mot köket ligger separat vardagsrum mot lugna Bergsgatan. Bergsgatan 5A - Bjurfors
I öppen planlösning mot köket ligger separat vardagsrum mot lugna Bergsgatan

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkommen till denna underbara tidstypiska våning från 1900-talets första hälft med sociala ytor och fyra väldisponerade rum på bästa adress på Kungsholmen. Lägenheten präglas av sina vackra detaljer med stuckaturer, speglade dörrar och fönster, höga golvlister, sin väl tilltagna takhöjd och sobra färgval. Centralt i lägenheten ligger det stora och härliga köket med öppning mot vardagsrummet och kungsbalkong som vetter mot den lugna innergården. Därtill finns ett stort master bedroom och två mindre sovrum som med fördel kan användas som barnrum. I lägenheten finns därtill såväl stort badrum som en elegant gästtoalett. Med sin centrala placering på bästa adress på Kungsholmen och ypperliga kommunikationer runt knuten kan du inte bo bättre i centrala Stockholm. Föreningen är därtill välskött med mycket god ekonomi. Föreningen tillhandahåller också en övernattningslägenhet som kan hyras för 100 kr per natt.

Bergsgatan är absolut en av Kungsholmens bästa gator. Läget är lugnt och här finns närhet till flera förskolor, skolor, grönområden, vattendrag samt ett rikt utbud av restauranger, caféer och shopping. Mittemot porten ligger Wijnjas populära grosshandel med sitt stora utbud av ostar, chark och delikatesser. I närheten ligger t.ex. restaurangerna Styrelsen Bar & Bistro, Mäster Anders och W by Wijnjas vinbar. På denna adress bor du ett stenkast från Kungsholms torg och nära grönskande Kronobergsparken, Rålambshovsparken och natursköna Norr Mälarstrand med sina fina promenadstråk som är perfekta för härliga söndagspromenader och löprundor. På Norr Mälarstrand ligger också restaurangerna Orangeriet och Trattorian liksom populära Mälarpaviljongen med sin underbara servering på pontonen ute på vattnet under årets sommarmånader. För excellent morgonkaffe rekommenderas Il Caffe lite längre ned på gatan, nybakat bröd från Frabrique runt hörnan på Scheelegatan eller underbar långfrukost på Petite France längre ner på John Ericssonsgatan.

Förutom närheten till bra promenad- och löpstråk så ligger också Kronobergsbadet med bra träningsmöjligheter längre ner på gatan. Läget är otroligt centralt med utmärkta kommunikationer till olika delar av stan. T-banestationen Rådhuset ligger ett stenkast från porten och på Hantverkargatan stannar blåbuss 3 som tar dig till Södermalm. På Fleminggatan stannar blåbuss 1 som tar dig direkt till Hötorget, Kungsgatan, Stureplan och vidare mot Östermalm. I området finns utöver detta ett stort utbud av butiker och mataffärer, Apotek och Systembolag. Även Västermalmsgallerian med sitt stora utbud av butiker ligger ca 10 minuter bort från denna adress.

Med detta boende får du en alldeles ypperlig pärla på bästa adress i centrala Stockholm!

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Bananen 8
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Bananen 8 är en äkta bostadsrättsförening som består av 28 lägenheter och en lokal. Föreningen bildades 1990 och man äger marken. I dagsläget finns det inga beslut om avgiftsförändringar. (augusti, 2019)

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar och underhåll:
2019 - Fönsterrenoveringar i gathuset.
2017 - Underhåll av ventiler till kall- och tappvarmvatten samt varmvattencirkulation.
2016 - Renovering av fönster och hissarna moderniserades.
2015 - Maskinparken i tvättstugan förnyades.
2014 - Ny undercentral/värmeväxlare installerades.
2008 - V/A-stammarna i gårdshuset byttes och även elstigarna byttes. I övriga byggnader byttes detta 1984.

Kommande underhåll:
Föreningen kommer att måla samtliga trappuppgångar. Beslut om när detta ska påbörjas, kommer att tas under hösten. (augusti, 2019).

Parkering

Föreningen har ett garage vilket rymmer 13 bilplatser, 3 för MC och 3 för moped/vespa. Kostnaden för bilplats är 1950 kr/månad, MC är 400 kr/månad och 150 kr/ månad för moped/vespa. I dagsläget är det tre personer i kö (augusti, 2019)

TV/bredband

Kabel-tv levereras av ComHem.
Bredband levereras av Bredbandsbolaget.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en övernattningslägenhet som kan hyras av medlemmar för 100 kr/natt. Det finns även barnvagns- och cykelförråd, bastu och gemensam tvättstuga. Till föreningen hör också en mysig innergård med flera fina sittplatser och grillmöjligheter.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 597 kr

I avgiften ingår värme, vatten, bredband och bostadsrättstillägg.

Ekonomi

Andel i föreningen
3,61%
Andel av årsavgiften är
3,60647%

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
131
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
92 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
5
Hushållsström
650 kr
Försäkring
350 kr
Summa
1 000 kr

Driftskostnaden är beroende på antal personer i hushållet samt vanor och avtal. Driftskostnaden är en uppskattning av ungefärliga kostnader för den/de som bor i bostaden. Kontakta gärna kommun och leverantörer för att beräkna driftskostnaden utifrån egna förutsättningar.

Byggnadssätt

Byggår
1929
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
105
Energideklarationsdatum
2009-08-24

Området

Att bo på Kungsholmen

Kungsholmens områden har alla sin egna karaktär. Här finns trevliga uteställen med utsikt över Riddarfjärden, lummiga promenadstråk och badklippor med kvällssol. Lilla Essingen påminner om en småstadsidyll medan området kring Fridhemsplan har ett pulserande stadsliv. Kungsholmen är ett attraktivt och modernt område med några av Stockholms vackraste platser.

Denna del av Stockholm består av blandad bebyggelse. Här finns sekelskifteslägenheter likväl som nyproduktion. Kungsholmen är en levande stadsdel som erbjuder något för alla. På Kungsholmen finns det gott om mysiga caféer och restauranger. Centralt vid Fridhemsplan finns ett av Stockholms äldsta, Café Fix, vilket grundades 1910. Ett stenkast bort börjar den restaurangtäta Hantverkargatan som fortsätter ner till de omtyckta sekelskifteskvarteren vid Kungsholmstorg. I området hittar man restauranger som Kitchen & Table, Mamas & Tapas, Clarion Hotel Amaranten, Lokal och såklart klassikern Mäster Anders. Här finns även Stockholms Rådhus, en iögonfallande byggnad som uppfördes i nationalromantisk stil 1915, samt polishuset, Kungsholmens gymnasium och Kronobergsbadet.

En avslappnande miljö är det vackra promenadstråket Norr Mälarstrand som erbjuder både utsikt över Riddarfjärden och kanske ett besök på någon av de populära restaurangerna Orangeriet, Mälarpaviljongen och Sthlm Tapas. Tar man en promenad bort till Rålambshovsparken så finns badplats, park, skatepark, boulebana samt en samling härliga food trucks.

På motsatt sida av Kungsholmen erbjuds ett naturskönt promenadstråk längs Kungsholms Strand som kantas av Karlbergssjön. Stråket är en av de populäraste platserna för löpare och motionärer. Längs vattnet ligger Västermalms båtklubb som grundades 1919 och har en egen båthamn och varv. På andra sidan vattnet ligger det vackra Karlbergs Slott som dateras tillbaka till 1600-talet.

Det populära Hornsberg som ligger på öns nordvästra hörn var tidigare ett industriområde, men är numera ett modernt bostadsområde. Här finns det gott om butiker, caféer och restauranger. Längs vattnet mot Ulvsundasjön finns en mycket populär strandpromenad med badmöjligheter på sommaren och skridskoåkning på vintern. Ett annat populärt besöksmål är klipporna vid Fredhäll som sluttar ner från charmiga funkishus. Klipporna fungerar som badplats med kvällssol för den som gillar sena dopp. Ca 5 minuters promenad från Hornsberg, och det dubbla från Fredhäll, ligger shoppingcentret Lindhagenhuset. Där finns flertalet butiker så som apotek, systembolag, frisör, skomakare, matvarubutik och gym.

Fridhemsplan är Kungsholmens puls. Här ligger Västermalmsgallerian med ett brett utbud av klädbutiker, inredning, hudvård, apotek m.m. Dessutom finns välsorterade mataffärer. I området kring Västermalmsgallerian finns flera gym och på några minuters gångväg ligger S:t Eriks Vårdcentral. Området har ett aktivt stadsliv och erbjuder all tänkbar service. I närheten ligger även Kronobergsparken, en lugn oas som gärna används för picknick eller för att sola. Där finns även lekpark och rastgård för hundar.

Lugnare områden finns på Stora och Lilla Essingen som påminner om en lummig småstadsidyll. Lilla Essingen kombinerar charmiga funkislägenheter med mer nyproducerade bostäder, medan Stora Essingen består av villor, radhus och lägenheter.

På Kungsholmen finns ett 70-tal förskolor, 14 grundskolor och 16 gymnasieskolor. Bland skolorna finns det mer specialiserade så som Stockholms musikgymnasium och Stockholms internationella restaurangskola. Kommunikationerna är goda. Både gröna och blåa tunnelbanelinjen stannar på flera stationer på Kungsholmen och flera busslinjer trafikerar Kungsholmen.

Köpa eller sälja bostad på Kungsholmen - Kungsholms Torg? Kontakta våra mäklare på Kungsholmen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kungsholmens 3 bästa

3
 • Mälarpaviljongen
 • Mälarstrands vackra promenadstråk
 • Rålambshovsparken

Karta

Bergsgatan 5A

Bergsgatan 5A,
112 23 Stockholm

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Fredrika Agardh

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 73