Sekelskifte högt upp med balkong i skuldfri Brf!
På förhand
Avgift
1 433 kr
Antal rum
2
Boarea
46 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3
Hiss
Ja

Sekelskifte högt upp med balkong i skuldfri Brf!

-Balkong mot innergård på högt läge -Låg avgift -Obelånad förening -Högt i tak -Övernattningslägenhet i föreningen

 • Ansvarig mäklare

  David Garrett

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 073-257 56 54

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till denna optimalt planerade bostad precis invid Norr Mälarstrand som ni når via hiss eller trappor! Lägenheten är öppen och ljus med flera egenskaper kvar från byggåret 1912 som fiskbensparkett, spröjsade fönsterpartier och högt i tak.

• Balkong mot innergård på högt läge
• Låg avgift
• Obelånad förening
• Högt i tak
• Övernattningslägenhet i föreningen

Här bor ni med ett drömläge bara några sekunders promenad ner till Norr Mälarstrands vatten och åt andra hållet Fridhemsplans kommunikationer, service och puls.

Ni bor i en stabil och skuldfri förening som äger marken och klassificeras som äkta. Föreningen har flertalet större renoveringar bakom sig (bland annat stambyte och elstigare 2005) och har inga avgiftsförändringar inplanerade. Föreningen erbjuder dessutom en övernattningslägenhet som renoverades 2015.

Varmt välkomna på visning!

Interiör

Hall: Denna yteffektiva hall erbjuder en snygg och praktisk garderob.

Kök: Öppet kök med gott om förvaring och tilltagna arbetsytor. Maskinellt utrustad med spishäll, ugn, mikro, diskmaskin samt integrerad kyl/frys. I anslutning till köket finns matplats för 4-6 personer.

Vardagsrum: Ljust och socialt rum med stort fönsterparti samt utgång till den stora balkongen som vetter mot innergården. Ljusa väggar och charmig fiskbensparkett.

Sovrum: Behagligt sovrum med platsbyggda garderober. Rummet rymmer enkelt en 160-säng med extra utrymme för nattduksbord. Även här löper den fina fiskbensparketten.

Badrum: Stilrent och fräscht badrum med WC, handfat med spegelskåp samt dusch.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Göken 28
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
32
Antal lokaler
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Göken 28. Föreningen äger marken. Föreningen är en sk "äkta" bostadsrättsförening.

Mycket stabil bostadsrättsförening med mycket god ekonomi. 2011 såldes föreningen av den sista hyresrätten vilket inbringade 2 050 000 kr, med detta kapital amorterade styrelsen av föreningens lån. Föreningen är såldes helt skuldfri. Avgifterna har sänkts ett flertal gånger de senaste åren och den senaste sänkningen var på 10 % och gjordes jan 2013.

Det finns för närvarande inga planer på att förändra månadsavgiften (Oktober 2020).
Föreningens ekomiska förvaltning sköts av Teoge Förvaltning.
Besök föreningens hemsida för mer information; http://brfgoken28.wordpress.com/

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
V/A stammar byttes 2005.
El-stigare byttes 2004.
Iordningställande av gård 2005.
Trapphuset renoverades 2006/2007.
Fasad renoverades 2009.
Tak målades 2010.
Fönster renoverades 2012.
Renovering gästlägenhet 2015
Stamspolning 2017
OVK 2018
Byte av sopsystem 2019
Byte av vindsdörr 2020

Parkering

Boendeparkering gäller i området.

TV/bredband

Alla lägenheter är anslutna till Comhem och Ownit. Dock måste varje medlem själv teckna avtal med leverantörerna för att tillhandahålla tjänsterna. Detta är ej inkluderat i avgiften.

Gemensamma utrymmen

Gästlägenhet (kan hyras av föreningens medlemmar för 150 kr/dygn), tvättstuga, soprum, cykelställ (finns på innergården), barnvagns- och rullstolsförråd.

Parkering

Boendeparkering gäller i området.

Månadsavgift

Avgift
1 433 kr

I avgiften ingår värme och vatten.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,32%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
182
Våningsplan
3
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
46 kvm*

* Areauppgifter enligt mätbevis.

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
250 kr
Försäkring
150 kr
Summa
400 kr

Kostnader enligt uppskattning.

Byggnadssätt

Byggår
1912
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energideklarationsdatum
2019-06-18

Området

Att bo på Kungsholmen

Kungsholmens områden har alla sin egna karaktär. Här finns trevliga uteställen med utsikt över Riddarfjärden, lummiga promenadstråk och badklippor med kvällssol. Lilla Essingen påminner om en småstadsidyll medan området kring Fridhemsplan har ett pulserande stadsliv. Kungsholmen är ett attraktivt och modernt område med några av Stockholms vackraste platser.

Denna del av Stockholm består av blandad bebyggelse. Här finns sekelskifteslägenheter likväl som nyproduktion. Kungsholmen är en levande stadsdel som erbjuder något för alla. På Kungsholmen finns det gott om mysiga caféer och restauranger. Centralt vid Fridhemsplan finns ett av Stockholms äldsta, Café Fix, vilket grundades 1910. Ett stenkast bort börjar den restaurangtäta Hantverkargatan som fortsätter ner till de omtyckta sekelskifteskvarteren vid Kungsholmstorg. I området hittar man restauranger som Kitchen & Table, Mamas & Tapas, Clarion Hotel Amaranten, Lokal och såklart klassikern Mäster Anders. Här finns även Stockholms Rådhus, en iögonfallande byggnad som uppfördes i nationalromantisk stil 1915, samt polishuset, Kungsholmens gymnasium och Kronobergsbadet.

En avslappnande miljö är det vackra promenadstråket Norr Mälarstrand som erbjuder både utsikt över Riddarfjärden och kanske ett besök på någon av de populära restaurangerna Orangeriet, Mälarpaviljongen och Sthlm Tapas. Tar man en promenad bort till Rålambshovsparken så finns badplats, park, skatepark, boulebana samt en samling härliga food trucks.

På motsatt sida av Kungsholmen erbjuds ett naturskönt promenadstråk längs Kungsholms Strand som kantas av Karlbergssjön. Stråket är en av de populäraste platserna för löpare och motionärer. Längs vattnet ligger Västermalms båtklubb som grundades 1919 och har en egen båthamn och varv. På andra sidan vattnet ligger det vackra Karlbergs Slott som dateras tillbaka till 1600-talet.

Det populära Hornsberg som ligger på öns nordvästra hörn var tidigare ett industriområde, men är numera ett modernt bostadsområde. Här finns det gott om butiker, caféer och restauranger. Längs vattnet mot Ulvsundasjön finns en mycket populär strandpromenad med badmöjligheter på sommaren och skridskoåkning på vintern. Ett annat populärt besöksmål är klipporna vid Fredhäll som sluttar ner från charmiga funkishus. Klipporna fungerar som badplats med kvällssol för den som gillar sena dopp. Ca 5 minuters promenad från Hornsberg, och det dubbla från Fredhäll, ligger shoppingcentret Lindhagenhuset. Där finns flertalet butiker så som apotek, systembolag, frisör, skomakare, matvarubutik och gym.

Fridhemsplan är Kungsholmens puls. Här ligger Västermalmsgallerian med ett brett utbud av klädbutiker, inredning, hudvård, apotek m.m. Dessutom finns välsorterade mataffärer. I området kring Västermalmsgallerian finns flera gym och på några minuters gångväg ligger S:t Eriks Vårdcentral. Området har ett aktivt stadsliv och erbjuder all tänkbar service. I närheten ligger även Kronobergsparken, en lugn oas som gärna används för picknick eller för att sola. Där finns även lekpark och rastgård för hundar.

Lugnare områden finns på Stora och Lilla Essingen som påminner om en lummig småstadsidyll. Lilla Essingen kombinerar charmiga funkislägenheter med mer nyproducerade bostäder, medan Stora Essingen består av villor, radhus och lägenheter.

På Kungsholmen finns ett 70-tal förskolor, 14 grundskolor och 16 gymnasieskolor. Bland skolorna finns det mer specialiserade så som Stockholms musikgymnasium och Stockholms internationella restaurangskola. Kommunikationerna är goda. Både gröna och blåa tunnelbanelinjen stannar på flera stationer på Kungsholmen och flera busslinjer trafikerar Kungsholmen.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Kungsholmen - Norr Mälarstrand? Kontakta våra mäklare på Kungsholmen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kungsholmens 3 bästa

3
 • Mälarpaviljongen
 • Mälarstrands vackra promenadstråk
 • Rålambshovsparken

Karta

Sankt Eriksgatan 10

Sankt Eriksgatan 10,
112 39 Stockholm

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  David Garrett

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 073-257 56 54

Förslag på andra bostäder