Optimal minitvåa precis intill Rådhuset
På förhand
Avgift
2 217 kr
Antal rum
1,5
Boarea
37 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 6
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Optimal minitvåa precis intill Rådhuset

 • Ansvarig mäklare

  Mikaela Lundgren

  Fastighetsmäklare
  Kontorschef

  :
  Mobil: 070-782 00 51

 • Extra kontaktperson

  Dilini Panabokke

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 073-877 57 72

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Utvald detaljbild. Bergsgatan 29 - Bjurfors
. Bergsgatan 29 - Bjurfors
. Bergsgatan 29 - Bjurfors

Ett vackert spröjsat fönster ger ljus till sovrummet samtidigt som det blir en fin detalj i vardagsrummet

. Bergsgatan 29 - Bjurfors
. Bergsgatan 29 - Bjurfors
. Bergsgatan 29 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I ett av de charmiga funkishusen intill Rådhuset finns den här perfekta minitvåan. Det är 37 välplanerade kvadratmeter där kök och vardagsrum ligger i öppen planlösning vilket gör det lätt att ha gäster på besök. Vid köket får man utan problem plats att sitta 4-6 personer kring bordet. Tidigare ägare har delat av rummet för att få till ett separat sovrum där ett spröjsat fönster bidrar både med charm och ljusinsläpp.
Förra året byggdes en extra djup fransk balkong till lägenheten som ligger i soligt sydostläge. Med dubbla helglasade balkongdörrar flödar ljuset in i hela bostaden. Det höga och fria läget gör det lätt att ha öppet dygnet runt under sommarhalvåret.

Området kring Rådhuset är väldigt populärt bland Stockholmarna, här finns många trevliga restauranger på bara några minuters promenad. Vad gäller matbutiker finns både Coop och ICA på behagligt avstånd. Vid Trygg Hansa-huset på Fleminggatan/Scheelegatan pågår bygget av en ny galleria där det bla ska öppna ett Sats, ICA samt flera butiker och restauranger.
För att ta sig vidare i stan finns Rådhusets tunnelbanestation precis utanför porten och buss nr 3 tillsammans med flera andra linjer går med tät trafik på Hantverkargatan. En kort promenad till Fridhemsplan ger ännu fler kommunikationsmöjligheter samt utbud av butiker och restauranger i Västermalmsgallerian. På Kungsholmen är det alltid nära till vattnet och från Bergsgatan är det bara några kvarter ner till Norr Mälarstrand med populära uteserveringar som Orangeriet och Mälarpaviljongen. Övriga grönområden i närheten är Polishusparken och Kronobergsparken.

Interiör

- Hall -
Välkomnande hall där övriga bostaden uppenbarar sig direkt till höger. Här finns gott om förvaring i två rejäla klädkammare som räcker gott och väl till såväl singeln som paret.

- Kök/vardagsrum -
Tack vare att planlösningen har justerats har man nu kök och rum i öppen planlösning istället för ett separat kök. För en bostad på 37 kvm finns väldigt bra med förvaring tack vare att man nyttjat ena väggen för skåp i en estetiskt tilltalande lösning. Där ryms såväl kyl/frys som ytterligare två högskåp med skafferi och städskåp. Köksinredningen i övrigt har uppdaterats i en stil som passar perfekt i en fastighet från 30-talet. Den öppna planlösningen gör att man till vardags ryms 4-6 personer runt matbordet. Är det fest finns plats att duka åt andra hållet och sitta ännu fler. Den djupa fönsternischen pryds av en gedigen stenskiva som återigen tar oss tillbaka till byggåret 1935.
Det stora fönstret vid köket kompletteras av två helglasade balkongdörrar som gör att dagsljuset flödar. Här har en mysig vardagsrumsdel inretts där man får plats med såväl soffa som fåtölj och en liten läshörna. Bakom balkongdörrarna gömmer sig ett mellanting av balkong och fransk balkong. En mindre trall gör det möjligt att ha växter och planteringar, och varför inte en fällbart bord som hänger på balkongräcket för att kunna ta en fika en solig dag.

- Sovrum -
Genom en uppbyggd vägg har ett separat sovrum tillkommit bostaden. Ett charmigt, spröjsat fönster mot vardagsrummet ger ett härligt ljusinsläpp. I sovrummet står idag en 120 cm säng, för den som önskar ryms en 140 cm säng också. På golvet ligger samma ekparkett som i kök och vardagsrum.

- Badrum -
Badrummet har alldeles lagom storlek och är inrett med vitt kakel och mörkgrått klinker. En vikbar duschvägg frigör snabbt golvyta när den fälls in, och mitt emot finns en toppmatad tvättmaskin. I övrigt finns två vägghängda skåp för förvaring, med handduksstänger undertill.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

En extra djup fransk balkong mot föreningens innergård vänd i öster.

Parkering

Föreningen har tillgång till fyra st MC platser (kostnad: 500 kr/mån) och tio st bilplats (kostnad: 2000 kr/mån).

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 217 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten, bredband och basutbud av kabel-tv.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,6712%
Andel av årsavgiften är
1,6708%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
1023
Våningsplan
3 av 6
Hiss
Ja
Rum
1,5
Sovrum
1
Boarea
37 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Försäkring
238 kr
Summa
238 kr

Driftkostnaderna är baserade på säljarnas faktiska kostnader och kan komma att variera för nästa ägare.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
1935
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2009-07-22

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Fikonträdet 22
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Fikonträdet 22 är en äkta förening som förvärvade fastigheten 2005. Föreningen äger marken och en fastighet med adressen Bergsgatan 29. Föreningen upplåter 42 lägenheter med bostadsrätt samt två lokaler och två lägenheter med hyresrätt. Hyresrätterna kan ses som innestående kapital.

Det finns inget beslut om någon kommande avgiftsförändring. (Maj 2019).
För mer information se föreningens årsredovisning eller hemsida på http://fikontradet22.bostadsratterna.se/.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2018 Tak, balkonger (inkl. tre nya franska balkonger), samt fasader
2016 Installation av 15 st säkerhetsdörrar samt fönsterrenovering inklusive inrättande av energiglas
2015 Installation av fastighetsnät/bredband samt mindre elarbeten
2012 Renovering taket samt två kungsbalkonger
2011 Installation av fjärrvärme
2009 Renovering av ett antal fönster mot innergård
2007 Stambyte samt renovering av trapphus
2005-06 Renovering av elstigar samt gårdsrenovering

En fullständig lista över genomfört underhåll finner ni i årsredovisningen.

Kommande underhåll:
2019 Garaget (Pågående under Maj 2019)

En ny underhållsplan bedöms tas fram i höst, för de större underhållen från 2020 och framåt.

Parkering

Föreningen har tillgång till ett garage med 4 st MC platser (kostnad: 500 kr/mån) och 10 st bilplatser (kostnad: 2000 kr/mån). Dessa platser förmedlas via kösystem. För närvarande är kötiden bedömd till tre till sex månader.

TV/bredband

Kabel-TV via Comhem.
Bredband via Stockholms Stadsnät. 1000/1000 Mbit ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten disponeras ett källarförråd.
Föreningen har en gemensam tvättstuga i källaren, hissen går hela vägen ner. Tvättstugan är utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och 1 mangel.

Övrigt

Delat ägande är tillåtet med en minsta ägarandel om 10%.

Området

Att bo på Kungsholmen

Kungsholmens områden har alla sin egna karaktär. Här finns trevliga uteställen med utsikt över Riddarfjärden, lummiga promenadstråk och badklippor med kvällssol. Lilla Essingen påminner om en småstadsidyll medan området kring Fridhemsplan har ett pulserande stadsliv. Kungsholmen är ett attraktivt och modernt område med några av Stockholms vackraste platser.

Denna del av Stockholm består av blandad bebyggelse. Här finns sekelskifteslägenheter likväl som nyproduktion. Kungsholmen är en levande stadsdel som erbjuder något för alla. På Kungsholmen finns det gott om mysiga caféer och restauranger. Centralt vid Fridhemsplan finns ett av Stockholms äldsta, Café Fix, vilket grundades 1910. Ett stenkast bort börjar den restaurangtäta Hantverkargatan som fortsätter ner till de omtyckta sekelskifteskvarteren vid Kungsholmstorg. I området hittar man restauranger som Kitchen & Table, Mamas & Tapas, Clarion Hotel Amaranten, Lokal och såklart klassikern Mäster Anders. Här finns även Stockholms Rådhus, en iögonfallande byggnad som uppfördes i nationalromantisk stil 1915, samt polishuset, Kungsholmens gymnasium och Kronobergsbadet.

En avslappnande miljö är det vackra promenadstråket Norr Mälarstrand som erbjuder både utsikt över Riddarfjärden och kanske ett besök på någon av de populära restaurangerna Orangeriet, Mälarpaviljongen och Sthlm Tapas. Tar man en promenad bort till Rålambshovsparken så finns badplats, park, skatepark, boulebana samt en samling härliga food trucks.

På motsatt sida av Kungsholmen erbjuds ett naturskönt promenadstråk längs Kungsholms Strand som kantas av Karlbergssjön. Stråket är en av de populäraste platserna för löpare och motionärer. Längs vattnet ligger Västermalms båtklubb som grundades 1919 och har en egen båthamn och varv. På andra sidan vattnet ligger det vackra Karlbergs Slott som dateras tillbaka till 1600-talet.

Det populära Hornsberg som ligger på öns nordvästra hörn var tidigare ett industriområde, men är numera ett modernt bostadsområde. Här finns det gott om butiker, caféer och restauranger. Längs vattnet mot Ulvsundasjön finns en mycket populär strandpromenad med badmöjligheter på sommaren och skridskoåkning på vintern. Ett annat populärt besöksmål är klipporna vid Fredhäll som sluttar ner från charmiga funkishus. Klipporna fungerar som badplats med kvällssol för den som gillar sena dopp. Ca 5 minuters promenad från Hornsberg, och det dubbla från Fredhäll, ligger shoppingcentret Lindhagenhuset. Där finns flertalet butiker så som apotek, systembolag, frisör, skomakare, matvarubutik och gym.

Fridhemsplan är Kungsholmens puls. Här ligger Västermalmsgallerian med ett brett utbud av klädbutiker, inredning, hudvård, apotek m.m. Dessutom finns välsorterade mataffärer. I området kring Västermalmsgallerian finns flera gym och på några minuters gångväg ligger S:t Eriks Vårdcentral. Området har ett aktivt stadsliv och erbjuder all tänkbar service. I närheten ligger även Kronobergsparken, en lugn oas som gärna används för picknick eller för att sola. Där finns även lekpark och rastgård för hundar.

Lugnare områden finns på Stora och Lilla Essingen som påminner om en lummig småstadsidyll. Lilla Essingen kombinerar charmiga funkislägenheter med mer nyproducerade bostäder, medan Stora Essingen består av villor, radhus och lägenheter.

På Kungsholmen finns ett 70-tal förskolor, 14 grundskolor och 16 gymnasieskolor. Bland skolorna finns det mer specialiserade så som Stockholms musikgymnasium och Stockholms internationella restaurangskola. Kommunikationerna är goda. Både gröna och blåa tunnelbanelinjen stannar på flera stationer på Kungsholmen och flera busslinjer trafikerar Kungsholmen.

Köpa eller sälja bostad på Kungsholmen - Rådhuset? Kontakta våra mäklare på Kungsholmen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kungsholmens 3 bästa

3
 • Mälarpaviljongen
 • Mälarstrands vackra promenadstråk
 • Rålambshovsparken

Karta

Bergsgatan 29

Bergsgatan 29,
112 28 Stockholm

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Mikaela Lundgren

  Fastighetsmäklare
  Kontorschef

  :
  Mobil: 070-782 00 51

 • Extra kontaktperson

  Dilini Panabokke

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 073-877 57 72

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Kungsholmen - Rådhuset, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Kungsklippan 14
  Månadsavgift
  2 503 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  30 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!