Modernt och stilfullt boende
På förhand
Utgångspris
2 995 000 kr
Avgift
2 192 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2
Boarea
37 kvm

Modernt och stilfullt boende

 • Ansvarig mäklare

  Mattias Nilsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-398 87 23

 • Extra kontaktperson

  Dilini Panabokke

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 073-877 57 72

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Lindhagensgatan 67 - Bjurfors
. Lindhagensgatan 67 - Bjurfors
. Lindhagensgatan 67 - Bjurfors
. Lindhagensgatan 67 - Bjurfors

Vackra fönsterbrädor i sten

. Lindhagensgatan 67 - Bjurfors
. Lindhagensgatan 67 - Bjurfors

Stilren enstavsparkett i ek

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkomna till denna stilfulla och optimalt planerade tvåa. Med stora fönsterpartier som vetter mot söder, och föreningens lugna innergård, får lägenheten ett rikligt ljusinsläpp hela dagen. Detta hem erbjuder sociala ytor och samtidigt effektivt boende. Här är ett boende för den kräsne som vill bo bekvämt med god maskinell utrustning, gott om förvaring och separat sovrum. Detta är en lägenhet som passar singeln såväl som paret.

Runt Thorildsplan bor man i skyddade kvarter med närhet till såväl natursköna områden vid Rålambshovsparken och Hornsbergs Strand. I närheten har du ett bra serviceutbud i Lindhagens galleria med bland annat ICA Maxi, Systembolaget, apotek och restauranger. För den träningsintresserade finns det gym i närheten så som Friskis och Nordic Wellness. Är du mer för att promenera eller jogga så är det inte heller långt till promenadstråken som tar dig runt Kungsholmen. Direkt närhet till tunnelbanans gröna linje på Thorildsplan alternativt blåa linje vid Stadshagen som båda tar dig via knytpunkten Fridhemsplan och vidare in till centralstationen och Arlanda express. Från Fridhemsplan tar du dig även enkelt till Bromma flygplats med flygbussarna och här kan du också få ytterligare service samt att du hittar många trevliga restauranger och uteserveringar.med stort utbud av kommunikationer, butiker och restauranger.

Interiör

Hall: Rymlig hall med bra möjligheter för avhängning. Här finns också en stor garderob med spegelskjutdörrar som löser dina förvaringsönskemål. På golvet ligger en grå klinker och här är även golvvärme installerat.

Kök: Modernt och elegant kök som bjuder på bra förvaring och goda arbetsytor. Luckorna går i vitt och bänkskivan i trä bryter av snyggt tillsammans med klinkern. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll, ugn, mikrovågsugn. På golvet ligger grå klinker och även här finns golvvärme.

Vardagsrum: Stort och luftigt vardagsrum med stort fönsterparti mot söder vilket ger ett fantastiskt ljus. Här finns också tillgång till en rymlig klädkammare som har en praktisk skjutdörr. Vardagsrummets storlek och utformning gör det enkelt att få plats med soffa, soffbord, tv-möbel och matplats för 4-6 personer. Här ligger den en enstavsparkett på golvet och väggarna är målade i sober ton.

Sovrum: Sovrum med fint ljusinsläpp och plats för dubbelsäng och nattduksbord. Väggarna är ljusa och på golvet ligger en heltäckningsmatta.

Badrum: Fräscht och modernt badrum med vitt kakel och grå klinker. Badrummet är utrustat med dusch, wc, tvättmaskin, spegelskåp, handfat med kommod.

Utvald detaljbild ej bildlista Utvald detaljbild ej bildlista

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Kalkonen i Stockholm
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
550
Antal lokaler
41
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1656*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Kalkonen i Stockholm är en äkta förening som registrerades 1926. Föreningen äger och förvaltar marken samt sju fastigheter uppdelade på de tre kvarteren Kalkonen, Påfågeln och Silverfasanen.
Byggnaderna är uppförda mellan 1926 - 1929 utom Kalkonen 4 som har byggår 1936. Föreningens fastigheter är K-märkta enligt klassificering grön, bortsett från Kalkonen 4 som har gul märkning. Grön klassificering innebär att fastigheterna har ett stort kulturhistoriskt värde.
Föreningens samtliga 550 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Det finns även 41 hyresrättslokaler.

Det finns inget beslut om någon kommande avgiftsförändring (okt 2019).

För mer information se föreningens årsredovisning och hemsida www.hsb.se/stockholm/kalkonen

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
1974-1975 byttes V/A-stammar i kök.
1990-1993 byttes fastigheternas vertikala V/A-stammar i badrummen.
1990-1993 installerades nya strömbrytare och el-uttag i samtliga lägenheter.
1995-1996 gjordes en helrenovering av de sju tvättstugorna.
2007 byttes undercentral till fjärrvärmesystemet.
2008 spolades samtliga avloppsstammar.
2009 byttes de felaktigt monterade frånluftsdonen (sedan stambytet 1992) mot en variant som släpper igenom mer luft.
2009-2010 renoverades föreningens fönster och energiglas sattes in i de flesta fönster.
2010 rensades ventilationen och nya frånluftsdon installerades.
2013-2014 genomfördes en balkongrenovering för att säkerställa skicket på samtliga föreningens balkonger.
2014 genomfördes en OVK-besiktning.
2014-2015 färdigställdes sista etappen av renoveringen av föreningens balkonger samt visst underhåll utfördes på fasader och tak gällande Silverfasanen. Samma år påbörjades bytet av belysning i samtliga trapphus till LED belysning.
2015-2016 renoverades föreningens gästlägenhet (Påfågeln) och byttes tvättmaskin, torktumlare och torkskåp.
2016-2017 byttes systemet för fjärrvärme och varmvatten.

Kommande renoveringar:
Styrelsen kommer under de närmaste åren undersöka fasaderna på Kalkonen 3 och 4 för att därigenom få en samlad bild över det aktuella underhållsbehovet.
Samt renovera gemensamhetslokalen Hörnet. Trapphusen håller på att renoveras i föreningens fastigheter.

Parkering

Stockholms stads boendeparkering gäller för området.

TV/bredband

Samtliga lägenheter är anslutna till ComHem kabel-tv. ComHems basutbud ingår i månadsavgiften. Från och med 1 april 2019 är föreningen kollektivansluten till Telenor för bredbandsanslutning och tecknas enskilt av medlem.

Gårdsplats/innergård

Våra vackra trädgårdar är föreningens oaser. Alla boende är välkomna att delta i umgänget på gårdarna.

Gemensamma utrymmen

Till respektive lägenhet i föreningen hör ett vindsförråd och ett källarförråd.
Föreningens medlemmar har tillgång till två stycken tvättstugor i huset. Dessa är utrustade med torkskåp, 2 torktumlare, 2 st tvättmaskiner, grovtvättmaskin och mangel. Därtill finns ytterligare sex stycken tvättstugor i föreningens närliggande hus.
I föreningen finns även ett hobbyrum, en bastu och en gemensam festlokal som kallas Hörnet, denna kan bokas avgiftsfritt. Föreningen har även två gästlägenheter som kan bokas av föreningens medlemmar mot en kostnad.

Övrigt

Styrelsen godkänner högst två delägare till en bostadsrätt. Ingen ägarandel får understiga 25 %.
Föreningen är en HSB-förening men medlemskap i HSB är frivilligt för föreningens medlemmar.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 3,5% av prisbasbeloppet och en pantsättningsavgift på 1,5 % av prisbasbeloppet.

Parkering

Stockholms stads boendeparkering gäller för området.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 192 kr

I avgiften ingår vatten, värme, kabel-tv samt bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,19189%
Andel av årsavgiften är
0,16737%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 995 000 kr
Lägenhetsnummer
552
Våningsplan
2
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
37 kvm

Byggnadssätt

Byggår
1926-29
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energideklarationsdatum
2020-02-28

Området

Att bo på Kungsholmen

Kungsholmens områden har alla sin egna karaktär. Här finns trevliga uteställen med utsikt över Riddarfjärden, lummiga promenadstråk och badklippor med kvällssol. Lilla Essingen påminner om en småstadsidyll medan området kring Fridhemsplan har ett pulserande stadsliv. Kungsholmen är ett attraktivt och modernt område med några av Stockholms vackraste platser.

Denna del av Stockholm består av blandad bebyggelse. Här finns sekelskifteslägenheter likväl som nyproduktion. Kungsholmen är en levande stadsdel som erbjuder något för alla. På Kungsholmen finns det gott om mysiga caféer och restauranger. Centralt vid Fridhemsplan finns ett av Stockholms äldsta, Café Fix, vilket grundades 1910. Ett stenkast bort börjar den restaurangtäta Hantverkargatan som fortsätter ner till de omtyckta sekelskifteskvarteren vid Kungsholmstorg. Där finns även Stockholms Rådhus, en iögonfallande byggnad som uppfördes i nationalromantisk stil 1915. En avslappnande miljö är det vackra promenadstråket Norr Mälarstrand som erbjuder både utsikt över Riddarfjärden och kanske ett besök på den populära restaurangen Mälarpaviljongen. I området ligger även Rålambshovsparken och Smedsuddsbadet som sjuder av liv under soliga dagar.

Längs Kungsholms Strand erbjuds ett naturskönt promenadstråk som kantas av Karlbergssjön. Stråket är en av de vanligare platserna för löpare och motionärer. Längs vattnet ligger Västermalms båtklubb som grundades 1919 och har en egen båthamn och varv. På andra sidan vattnet ligger det vackra Karlbergs Slott som dateras tillbaka till 1600-talet.

Thorildsplan är ett charmigt område med pastellfärjade 20-talshus och blomstrande rabatter med närhet till Hornsbergs strand och dess vackra promenadstråk. Härifrån går eller cyklar man också snabbt till Fridhemsplan samt Norr Mälarstrand med alla trevliga restauranger och uteserveringar. I naturnära Fredhäll hittar man Fredhällsparken, badklippor samt restauranger och fik som Restaurang Solstugan och Bageriet 1935, medan grannen Kristineberg erbjuder fotbolls- och fritidsanläggning, badplats, strandpark och skatepark.

Strax inpå knuten ligger Hornsbergs strand där naturen är ständigt närvarande. Som namnet avslöjar så sträcker sig området längs vattnet och här finns det gott om nybyggda lägenheter, badbryggor, lekplatser, båtplatser och restauranger som Piren, Texas Longhorn och Lily’s Burger. Från Hornsbergs strand har du också krypavstånd till Lindhagens Galleria som har mer eller mindre allt; ICA Maxi, apotek, Systembolaget, blomsterbutik, Espresso House, frisörsalong och gym.

Fridhemsplan är Kungsholmens puls. Här ligger Västermalmsgallerian med ett brett utbud av klädbutiker, inredning, hudvård, apotek m.m. Dessutom finns välsorterade mataffärer. I området kring Västermalmsgallerian finns flera gym och på några minuters gångväg ligger S:t Eriks Vårdcentral. Området har ett aktivt stadsliv och erbjuder all tänkbar service. I närheten ligger även Kronobergsparken, en lugn oas som gärna används för picknick eller för att sola. Där finns även lekpark och rastgård för hundar.

Lugnare områden finns på Stora och Lilla Essingen som påminner om en lummig småstadsidyll. Lilla Essingen kombinerar charmiga funkislägenheter med mer nyproducerade bostäder, medan Stora Essingen består av villor, radhus och lägenheter.

På Kungsholmen finns ett 70-tal förskolor, 14 grundskolor och 16 gymnasieskolor. Bland skolorna finns det mer specialiserade så som Stockholms musikgymnasium och Stockholms internationella restaurangskola.

Kommunikationerna är goda. Både gröna och blåa tunnelbanelinjen stannar på flera stationer på Kungsholmen och flera busslinjer trafikerar Kungsholmen.

Köpa eller sälja bostad på Kungsholmen - Thorildsplan? Kontakta våra mäklare på Kungsholmen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kungsholmens 3 bästa

3
 • Mälarpaviljongen
 • Norr Mälarstrands vackra promenadstråk
 • Rålambshovsparken

Karta

Lindhagensgatan 67

Lindhagensgatan 67,
112 43 Stockholm

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Mattias Nilsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-398 87 23

 • Extra kontaktperson

  Dilini Panabokke

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 073-877 57 72