Varsamt renoverad tvåa på centrala Kungsholmen

Kungsholmen, Stockholm

Celsiusgatan 2

På förhand
Avgift
1 619 kr
Antal rum
2
Boarea
39 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
0,5 av 4

Varsamt renoverad tvåa på centrala Kungsholmen

- Exklusiva materialval - Centralt läge - Varsamt renoverad - Stor och stabil förening

 • Ansvarig mäklare

  Dilini Panabokke

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 073-877 57 72

 • Extra kontaktperson

  Mattias Nilsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-398 87 23

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Celsiusgatan 2 - Bjurfors
. Celsiusgatan 2 - Bjurfors

Ljus, öppen och välkomnande hall

. Celsiusgatan 2 - Bjurfors
. Celsiusgatan 2 - Bjurfors
. Celsiusgatan 2 - Bjurfors

Karaktäristiskt hem som kombinerar originaldetaljer med modern komfort

. Celsiusgatan 2 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Här bor man i hjärtat av Kungsholmen och i en av Stockholms största föreningar. Med närhet till både Fridhemsplan, Rådhuset och T-centralen finns kommunikationer som tar dig till större delen av Stockholm med omnejd.

Bostaden har smakfullt renoverats med exklusiva materialval som carrara marmor i badrummet och bjuder på en öppen och social planlösning mellan kök och vardagsrum. Här dukar man gärna upp för middagsbjudningar med vännerna, samtidigt som det finns plats för en härlig vardagsrumsdel med soffgrupp och ytterligare möbler, för den som önskar det. Med fönster mot både föreningens innergård och den lugna gatan, får vi en genomgående lägenhet med ett fantastiskt ljusflöde. Här är lugnet ett faktum trots att stadens puls finns precis utanför porten.

Celsiusgatan ligger optimalt till på Kungsholmen med närhet till tunnelbana från Rådhuset och Fridhemsplan, samt bekvämt avstånd till T-centralen med kommunikationer ut till hela Sverige. Det går snabbt att ta sig till såväl Kungsholms Strand som Norr Mälarstrand som båda bjuder på natursköna promenadstråk längs vattnet.

Utvald detaljbild ej bildlista

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Järnvägsmannen i Stockholm
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
416
Antal lokaler
23
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1656*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Järnvägsmannen i Stockholm är en äkta förening som äger marken och är belägen på Kungsholmen. Två av husen har gatuadress Wargentinsgatan, ett Celsiusgatan och ett Kungsholmsgatan. Sekelskifteshuset (längs Kungsholmsgatan) ritades av Folke Zettervall och byggdes under åren 1899-1901. De övriga tre husen, som är tidiga representanter för funktionalismen, ritades av en av HSB:s grundare Sven Wallander och byggdes under 1932 - 1933.
År 1929 bildades den nya bostadsrättsföreningen Järnvägsmannen i Stockholm, uppförd som ett flaggskepp för HSB bostadsbyggnation. Föreningens namn kommer från att husen ursprungligen uppfördes som arbetarbostäder åt järnvägsarbetare. År 2003 lämnade föreningen HSB.
Förenings samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt.

Föreningens ekonomi

Inga planerade förändringar av avgiften finns i dagsläget. Se mer info om föreningens ekonomi i årsredovisningen som finns annonserad på hemsidan.

Renoveringar - Utförda och planerade

Kommande renoveringar:
2018/2019 - renovering av trapphus och entréer på Kungsholmsgatan, bl.a. byte av portar.

Utförda renoveringar:
1991-1993 Byte av samtliga köks- och badrumsstammar, byte av elstammar. Ombyggnad och inredande av 7 nya tvättstugor, inrättande av två helt nya bastur, inredande av en ny föreningslokal, nymålning av samtliga trapphus med byte av armaturer samt renovering av husens ventilationsanläggningar.
1994 Målades undersidorna av balkongerna på de nya husen.
1995-1996 Utfördes fönstermålning av samtliga fönster i föreningen.
1996 Byte av samtliga lägenhetsdörrar till ljudisolerade säkerhetsdörrar.
1997 Reparerades den stora trappan vid Wargentinsgatan 5A.
1996-1999 Byte av samtliga tak på föreningens hus
2000 Byte av fjärrvärmeanläggningen.
2001 Installerades bredbandsuppkoppling - LAN.
2001 Byte av 6 st tvättmaskiner. Stamspolning av avloppsstammarna i de nya husen.
2004 Byte av 6 st torktumlare.
2005 Byggdes nytt sophus som ersätter den gamla sophanteringen.
2006-2007 Spolades samtliga avloppsstammar. Nya gallergrindar mot Wargentinsgatan sattes upp.
2008 Renoverades tvättstugorna med bl.a nya tvättmaskiner, torkskåp och torktumlare.
2009-2011 Renoverades fasaderna och byte av balkongräcken.
2013 Gården utrustades med nya grillplatser och gräsmattor. Föreningens gemensamma föreningslokalen fick nya soffor, fåtöljer och andra inventarier.
2011-2014 Renoverades gården. Gårdsbjälklaget åtgärdades och tätskiktet på gården byttes ut.
2016-2017 Renovering och återställning av trapphusen till originalutförandet och översyn hissar.
2018 Balkongbygge på Kungsholmsgatan slutfört. Fönsterrenovering pågår (Maj 2018).

Parkering

Under fastighetens gård finns ett stort garage med drygt 100 platser. Garageporten och rampen ner nås från Celsiusgatan. Föreningen tog under 2016 över förvaltningen av garaget från HSB, som fram till då hyrt garaget i sin helhet. HSB kommer i fortsättningen att hyra ett stort antal platser i garaget av föreningen. Garaget förvaltas nu av Parkando (Garagekoll).

TV/bredband

TV: Föreningen anlitar Com Hem med grundutbud. Kabelteveavgiften ingår i månadsavgiften till föreningen.

Bredband: Ja. Alla föreningens hushåll är gruppanslutna till bredband med hastighet 1000/1000Mbit/s hos Ownit, till en kostnad av 59:-/månad och lägenhet. Bredbandsavgiften debiteras som en separat kostnad vid sidan av medlemsavgiften (bredbandsavgiften kommer alltså inte att påverkas vid eventuella förändringar av medlemsavgiften) på de vanliga avgiftsavierna.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en stor, gemensam innergård med fem uteplatser varav en med en sandlåda för barnen. Det finns grillar att låna för medlemmarna.

Gemensamma utrymmen

En föreningslokal med kök och plats för max 50 gäster.
Två bastuar med anslutande duschar och omklädningsrum.
Fem bokningsbara tvättstugor samt två obokningsbara.
Cykel- och barnvagnsförvaring.

Parkering

Under fastighetens gård finns ett stort garage med drygt 100 platser. Garageporten och rampen ner nås från Celsiusgatan. Föreningen tog under 2016 över förvaltningen av garaget från HSB, som fram till då hyrt garaget i sin helhet. HSB kommer i fortsättningen att hyra ett stort antal platser i garaget av föreningen. Garaget förvaltas nu av Parkando (Garagekoll).

Månadsavgift

Avgift
1 619 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (digitalt grundutbud via Com-Hem). Obligatorisk avgift för bredband är inkluderad.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,17262%
Andel av årsavgiften är
0,17262%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
5085
Våningsplan
0,5 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
39 kvm*

* Areauppgifter enligt uppmätning

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
250 kr
Försäkring
150 kr
Summa
400 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
1932-33
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2010-03-26

Området

Att bo på Kungsholmen

Kungsholmens områden har alla sin egna karaktär. Här finns trevliga uteställen med utsikt över Riddarfjärden, lummiga promenadstråk och badklippor med kvällssol. Lilla Essingen påminner om en småstadsidyll medan området kring Fridhemsplan har ett pulserande stadsliv. Kungsholmen är ett attraktivt och modernt område med några av Stockholms vackraste platser.

Denna del av Stockholm består av blandad bebyggelse. Här finns sekelskifteslägenheter likväl som nyproduktion. Kungsholmen är en levande stadsdel som erbjuder något för alla. På Kungsholmen finns det gott om mysiga caféer och restauranger. Centralt vid Fridhemsplan finns ett av Stockholms äldsta, Café Fix, vilket grundades 1910. Ett stenkast bort börjar den restaurangtäta Hantverkargatan som fortsätter ner till de omtyckta sekelskifteskvarteren vid Kungsholmstorg. Där finns även Stockholms Rådhus, en iögonfallande byggnad som uppfördes i nationalromantisk stil 1915. En avslappnande miljö är det vackra promenadstråket utefter Norr Mälarstrand som erbjuder utsikt över Riddarfjärden. Här finns även den populära restaurangen Mälarpaviljongen. I området ligger även Rålambshovsparken och Smedsuddsbadet som sjuder av liv under soliga dagar.

Längs Kungsholms Strand erbjuds ett naturskönt promenadstråk vid Karlbergssjön. Stråket är mycket populärt bland löpare och motionärer. Längs vattnet ligger Västermalms båtklubb som grundades 1919 och har en egen båthamn och varv. På andra sidan vattnet ligger det vackra Karlbergs Slott vilket dateras tillbaka till 1600-talet.

Fridhemsplan är Kungsholmens puls. Här ligger Västermalmsgallerian med ett brett utbud av klädbutiker, inredning, hudvård, apotek m.m. Dessutom finns välsorterade mataffärer. I området kring Västermalmsgallerian finns flera gym och på några minuters gångväg ligger S:t Eriks Vård- central samt goda kommunikationer med både gröna och blåa tunnelbanelinjer. Området har ett aktivt stadsliv och erbjuder all tänkbar service. I närheten ligger även Kronobergsparken, en lugn oas mitt i stan.

Det populära Hornsberg som ligger på öns nordvästra hörn var tidigare ett industriområde, men är numera ett modernt bostadsområde. Här finns det gott om butiker, caféer och restauranger. Längs vattnet mot Ulvsundasjön finns en mycket populär strandpromenad med badmöjligheter på sommaren och skridskoåkning på vintern. Ett annat populärt besöksmål är klipporna vid Fredhäll som sluttar ner från charmiga funkishus. Klipporna fungerar som badplats med kvällssol för den som gillar sena dopp. Ca 5 minuters promenad från Hornsberg, och det dubbla från Fredhäll, ligger shoppingcentret Lindhagenhuset. Där finns flertalet butiker så som apotek, systembolag, frisör, skomakare, matvarubutik och gym.

Längst österut på Kungsholmen, vid Klara sjö, ligger Kungsklippan. Här kan man ta stranden runt Kungsholmen med härliga parker, joggingstigar, promenadstråk och cykelvägar. Eller så hyr man en kanot på sommaren och upplever Stockholm från vattnet. På andra sidan Klara sjö ligger Stockholms City. Det tar bara 5-10 minuter att promenera över till Centralen, Sergels torg, Åhléns City, Kulturhuset och Hötorget. Närmaste tunnelbanestation är Rådhuset med blåa linjen.

St Eriksområdet, som ligger nära Kungsholms Strand och Karlbergskanalen, byggdes på 90-talet. Här hittar man Grubbensringen, Grubbensparken, Grubbens trappor, damm, lekplats och ett rikt utbud av restauranger.

På Kungsholmen finns ett 70-tal förskolor, 14 grundskolor och 16 gymnasieskolor. Bland skolorna finns det mer specialiserade så som Stockholms musikgymnasium och Stockholms internationella restaurangskola.

Kommunikationerna är goda. Både gröna och blåa tunnelbanelinjen stannar på flera stationer på Kungsholmen och flera busslinjer trafikerar Kungsholmen.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Kungsholmen? Kontakta våra mäklare på Kungsholmen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kungsholmens 3 bästa

3
 • Mälarpaviljongen
 • Norr Mälarstrands vackra promenadstråk
 • Båtplats mitt i stan

Karta

Celsiusgatan 2

Celsiusgatan 2,
112 30 STOCKHOLM

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Dilini Panabokke

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 073-877 57 72

 • Extra kontaktperson

  Mattias Nilsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-398 87 23

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Kungsholmen, Stockholm

  Adress
  Fyrverkarbacken 27, 2tr
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 050 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  39 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Kungsholmen, Stockholm

  Adress
  Gambrinusgatan 5
  Utgångspris
  3 595 000 kr
  Månadsavgift
  2 359 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  41 kvm

  Visning: 2020-12-06 12.30 Boka här