Kungsholmen, Stockholm

Creutzgatan 2

På förhand
Accepterat pris
3 725 000 kr
Avgift
2 405 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2
Boarea
43,5 kvm

Drömboende med charmigt 20-tal och praktisk planlösning i stabil förening.

 • Ansvarig mäklare

  David Garrett

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 073-257 56 54

 • Extra kontaktperson

  Niklas Jonasson

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 073-748 28 29

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Accepterat pris! Charmig tvåa med alla rätt! Här bor ni på ett lugnt läge med direkt närhet till kommunikationer, grönområden och service. Creutzgatan är en enkelriktad och trivsam gata som kantas av träd och charmiga, välvårdade 20-talsfastigheter.

Denna väldisponerade bostad erbjuder fräscha ytskikt samt en rymlig och öppen känsla. Stora spröjsade fönsterpartier bidrar till en ljus bostad. Sovrummet är i anslutning till köket och tar enkelt in en 180-säng. Detta hem blir ett perfekt boende för paret eller den kräsne singeln. Med den gröna linjens T-bana en minuts promenad bort, kan man via den ta sig in till city på några minuter. Grönområden såsom Fredhällsparken och Rålambshovsparken finner ni ett stenkast bort. Likaså badplatserna Fredhällsklipporna och Kristinebergsklipporna kan ni enkelt njuta av på sommaren.

Här bor ni i en stabil förening med låg skuldsättning och flera stora renoveringar bakom sig. Brf Kalkonen erbjuder dess medlemmar användning av gästlägenhet, barnvagns- och cykelförråd, tvättstuga, festlokal med mera.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Kalkonen i Stockholm
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
548
Antal lokaler
48
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1666*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Kalkonen i Stockholm är en äkta förening som registrerades 1926. Föreningen äger och förvaltar marken samt sju fastigheter uppdelade på de tre kvarteren Kalkonen, Påfågeln och Silverfasanen.
Byggnaderna är uppförda mellan 1926 - 1929 utom Kalkonen 4 som har byggår 1936. Föreningens fastigheter är K-märkta enligt klassificering grön, bortsett från Kalkonen 4 som har gul märkning. Grön klassificering innebär att fastigheterna har ett stort kulturhistoriskt värde.
Föreningens samtliga 546 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Det finns även 44 hyresrättslokaler samt 4 lokaler upplåtna med bostadsrätt.

Det finns inget beslut om någon kommande avgiftsförändring (Okt 2020).

För mer information se föreningens årsredovisning och hemsida www.hsb.se/stockholm/kalkonen

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
1974-1975 byttes V/A-stammar i kök.
1990-1993 byttes fastigheternas vertikala V/A-stammar i badrummen.
1990-1993 installerades nya strömbrytare och el-uttag i samtliga lägenheter.
1995-1996 gjordes en helrenovering av de sju tvättstugorna.
2007 byttes undercentral till fjärrvärmesystemet.
2008 spolades samtliga avloppsstammar.
2009 byttes de felaktigt monterade frånluftsdonen (sedan stambytet 1992) mot en variant som släpper igenom mer luft.
2009-2010 renoverades föreningens fönster och energiglas sattes in i de flesta fönster.
2010 rensades ventilationen och nya frånluftsdon installerades.
2013-2014 genomfördes en balkongrenovering för att säkerställa skicket på samtliga föreningens balkonger.
2014 genomfördes en OVK-besiktning.
2014-2015 färdigställdes sista etappen av renoveringen av föreningens balkonger samt visst underhåll utfördes på fasader och tak gällande Silverfasanen. Samma år påbörjades bytet av belysning i samtliga trapphus till LED belysning.
2015-2016 renoverades föreningens gästlägenhet (Påfågeln) och byttes tvättmaskin, torktumlare och torkskåp.
2016-2017 byttes systemet för fjärrvärme och varmvatten.
2018-2019 renovering av trapphus

Kommande renoveringar:
Styrelsen kommer under de närmaste åren undersöka fasaderna på Kalkonen 3 och 4 för att därigenom få en samlad bild över det aktuella underhållsbehovet.
Samt renovera gemensamhetslokalen Hörnet. Trapphusen håller på att renoveras i föreningens fastigheter.

Parkering

Stockholms stads boendeparkering gäller för området.

TV/bredband

Samtliga lägenheter är anslutna till ComHem kabel-tv. ComHems basutbud ingår i månadsavgiften. Obligatorisk avgift för bredband (inkluderad i angiven månadsavgift). Kollektivanslutning via Telenor.
En avgift om 130 kr är redan inkluderad i den avgift medlemmar betalar till föreningen varje månad. Avgiften bekostas av alla medlemmar kollektivt.

Gårdsplats/innergård

Alla boende är välkomna att delta i umgänget på gårdarna.

Gemensamma utrymmen

Till respektive lägenhet i föreningen hör ett vindsförråd. Utöver detta finns det möjlighet att hyra källarförråd, men dessa tillhör inte lägenheterna.
Föreningens medlemmar har tillgång till två stycken tvättstugor i huset. Dessa är utrustade med torkskåp, 2 torktumlare, 2 st tvättmaskiner, grovtvättmaskin och mangel. Därtill finns ytterligare sex stycken tvättstugor i föreningens närliggande hus.
I föreningen finns även ett hobbyrum, en bastu och en gemensam festlokal som kallas Hörnet, denna kan bokas avgiftsfritt. Föreningen har även två gästlägenheter som kan bokas av föreningens medlemmar mot en kostnad.

Övrigt

Styrelsen godkänner högst två delägare till en bostadsrätt. Ingen ägarandel får understiga 25 %.
Föreningen är en HSB-förening men medlemskap i HSB är frivilligt för föreningens medlemmar.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 3,5% av prisbasbeloppet och en pantsättningsavgift på 1,5 % av prisbasbeloppet.

Parkering

Stockholms stads boendeparkering gäller för området.

Månadsavgift

Avgift
2 405 kr

I månadsavgiften ingår värme och vatten samt kabel-tv genom ComHem. I avgiften ingår också nyttjande av föreningens tvättstugor, hobbyrum och cykelförråd. Hushållsel och gas ingår ej.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,17336%
Andel av årsavgiften är
0,17377%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Accepterat pris
3 725 000 kr
Lägenhetsnummer
320
Våningsplan
2
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
43,5 kvm

Byggnadssätt

Byggår
1926-29
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energideklarationsdatum
2020-02-28

Området

Att bo på Kungsholmen

Kungsholmens områden har alla sin egna karaktär. Här finns trevliga uteställen med utsikt över Riddarfjärden, lummiga promenadstråk och badklippor med kvällssol. Lilla Essingen påminner om en småstadsidyll medan området kring Fridhemsplan har ett pulserande stadsliv. Kungsholmen är ett attraktivt och modernt område med några av Stockholms vackraste platser.

Denna del av Stockholm består av blandad bebyggelse. Här finns sekelskifteslägenheter likväl som nyproduktion. Kungsholmen är en levande stadsdel som erbjuder något för alla. På Kungsholmen finns det gott om mysiga caféer och restauranger. Centralt vid Fridhemsplan finns ett av Stockholms äldsta, Café Fix, vilket grundades 1910. Ett stenkast bort börjar den restaurangtäta Hantverkargatan som fortsätter ner till de omtyckta sekelskifteskvarteren vid Kungsholmstorg. Där finns även Stockholms Rådhus, en iögonfallande byggnad som uppfördes i nationalromantisk stil 1915. En avslappnande miljö är det vackra promenadstråket utefter Norr Mälarstrand som erbjuder utsikt över Riddarfjärden. Här finns även den populära restaurangen Mälarpaviljongen. I området ligger även Rålambshovsparken och Smedsuddsbadet som sjuder av liv under soliga dagar.

Längs Kungsholms Strand erbjuds ett naturskönt promenadstråk vid Karlbergssjön. Stråket är mycket populärt bland löpare och motionärer. Längs vattnet ligger Västermalms båtklubb som grundades 1919 och har en egen båthamn och varv. På andra sidan vattnet ligger det vackra Karlbergs Slott vilket dateras tillbaka till 1600-talet.

Fridhemsplan är Kungsholmens puls. Här ligger Västermalmsgallerian med ett brett utbud av klädbutiker, inredning, hudvård, apotek m.m. Dessutom finns välsorterade mataffärer. I området kring Västermalmsgallerian finns flera gym och på några minuters gångväg ligger S:t Eriks Vård- central samt goda kommunikationer med både gröna och blåa tunnelbanelinjer. Området har ett aktivt stadsliv och erbjuder all tänkbar service. I närheten ligger även Kronobergsparken, en lugn oas mitt i stan.

Det populära Hornsberg som ligger på öns nordvästra hörn var tidigare ett industriområde, men är numera ett modernt bostadsområde. Här finns det gott om butiker, caféer och restauranger. Längs vattnet mot Ulvsundasjön finns en mycket populär strandpromenad med badmöjligheter på sommaren och skridskoåkning på vintern. Ett annat populärt besöksmål är klipporna vid Fredhäll som sluttar ner från charmiga funkishus. Klipporna fungerar som badplats med kvällssol för den som gillar sena dopp. Ca 5 minuters promenad från Hornsberg, och det dubbla från Fredhäll, ligger shoppingcentret Lindhagenhuset. Där finns flertalet butiker så som apotek, systembolag, frisör, skomakare, matvarubutik och gym.

Längst österut på Kungsholmen, vid Klara sjö, ligger Kungsklippan. Här kan man ta stranden runt Kungsholmen med härliga parker, joggingstigar, promenadstråk och cykelvägar. Eller så hyr man en kanot på sommaren och upplever Stockholm från vattnet. På andra sidan Klara sjö ligger Stockholms City. Det tar bara 5-10 minuter att promenera över till Centralen, Sergels torg, Åhléns City, Kulturhuset och Hötorget. Närmaste tunnelbanestation är Rådhuset med blåa linjen.

St Eriksområdet, som ligger nära Kungsholms Strand och Karlbergskanalen, byggdes på 90-talet. Här hittar man Grubbensringen, Grubbensparken, Grubbens trappor, damm, lekplats och ett rikt utbud av restauranger.

På Kungsholmen finns ett 70-tal förskolor, 14 grundskolor och 16 gymnasieskolor. Bland skolorna finns det mer specialiserade så som Stockholms musikgymnasium och Stockholms internationella restaurangskola.

Kommunikationerna är goda. Både gröna och blåa tunnelbanelinjen stannar på flera stationer på Kungsholmen och flera busslinjer trafikerar Kungsholmen.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Kungsholmen? Kontakta våra mäklare på Kungsholmen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kungsholmens 3 bästa

3
 • Mälarpaviljongen
 • Norr Mälarstrands vackra promenadstråk
 • Båtplats mitt i stan

Karta

Creutzgatan 2

Creutzgatan 2,
112 44 Stockholm

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  David Garrett

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 073-257 56 54

 • Extra kontaktperson

  Niklas Jonasson

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 073-748 28 29