Ypperligt planerad tvåa i populära Brf Kungsklippan

Kungsholmen, Stockholm

Kungsbro Strand 17

På förhand
Utgångspris
3 695 000 kr
Avgift
3 180 kr
Antal rum
2
Boarea
39,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 7
Hiss
Ja

Ypperligt planerad tvåa i populära Brf Kungsklippan

- Balkong med sjöglimt - Perfekt planlösning - Nyrenoverat kök & badrum - Goda kommunikationer - Populärt område

 • Ansvarig mäklare

  Dilini Panabokke

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 073-877 57 72

 • Extra kontaktperson

  Mattias Nilsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-398 87 23

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkomna till denna välplanerade bostad belägen på Kungsbro strand 17. Fantastisk läge med allt vad Stockholm har att erbjuda en kort promenad bort.

Kungsklippan är en av Sveriges största bostadsrättsföreningar med totalt 1031 lägenheter och ett flertal lokaler som ger goda hyresintäkter till föreningen. I denna bostad bor du exemplariskt i Stockholms City i ett lugnt läge på Kungsholmen men med knappt 5-10 minuters promenad till Centralen, Drottninggatan, Åhléns City, Kulturhuset och Hötorget. Ett stenkast från Kungsklippan finns stranden runt Kungsholmen med härliga joggingstråk, promenad- och cykelvägar och parker. Ett stenkast bort ligger också Rålambshovsparken. Runt knuten ligger flera restauranger som t.ex. Kitchen & Table, Spisa hos Helena och Mäster Anders, liksom flera caféer, bagerier, barer och butiker.

Välkomna på visning!

Utvald detaljbild ej bildlista

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Kungsklippan i Stockholm
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
1031
Antal lokaler
44
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Kungsklippan i Stockholm är en äkta förening som förvärvade tolv fastigheter 1934-1936. Föreningen äger marken och ligger på östra Kungsholmen vid Klara sjö. Fyra hus ligger nere vid stranden, fyra uppe på Kungsklippan, två på Pipersgatan och tre på Kungsholmsgatan. Kungsklippan byggdes 1934-1936 med HSB som byggherre och Sven Wallander som arkitekt. 2003 gick föreningen ur HSB. Kungsklippan är Sveriges näst största bostadsrättsförening med 1031 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 44 lokaler med hyresrätt. Föreningen värnar mycket om sin boendemiljö och har därför arvoderade husvärdar, tvättstugevärdar och medlemmar som tar hand om skötseln av trädgårdarna och föreningens grovsoprum.

Månadsavgifterna höjdes med 5 % från och med den 1 januari 2019 enligt styrelsebeslut i november. Föreningen har inte höjt avgifterna på många år, men behövde nu anpassas till kommande investeringar och kostnadshöjningar. (jan 2020).

Renoveringar - Utförda och planerade

2018 Renovering av gård bakom Pipersgatan 16-18 och värmejustering samt utbyte av undercentral
2017 OVK och upprustning av grönområden på Kungsklippan
2015 Inventering och spolning av stammar och installation av avluftare i värmesystem
2013-2014 Nya elmätare
2008-2013 Samtliga fastigheter fasadrenoverades
2008 Trapphus och entréer målades
2005 Aluminiumportarna i entréerna ersattes med ekdörrar
2003 Nytt låssystem (nyckelbrickor) installerades
2000-2002 Hissarna renoverades och hissmaskineriet byttes ut
2000-2002 Tak och terrasser reparerades
2003-2009 De fyra tvättstugorna moderniserades
1998-2001 Elsystemet moderniserades helt
1994 Fönster och balkongdörrar byttes ut
Avloppsstammar till lägenheterna byttes ut i slutet av 70-80-talet

Kommande renoveringar:
Stambyte pågår i föreningen.
Preliminär turordning:
2020 - Pipersgatan 16 & 18
2021 - Kungsholmsgatan 9
2022 - Kungsholmsgatan 11 & 13
2023 - Kungsklippan 22
2024 - Kungsklippan 24
2025 - Kungsklippan 14, 16 & 18
2026 - Kungsklippan 12
2027 - Kungsbro strand 17
2028 - Kungsbro strand 19
2029 - Kungsbro strand 21
2030 - Kungsbro strand 25
Badrummen kommer att stambytas och köksstammarna relinas/rörinfordras. Det innebär att badrummen kommer att renoveras i sin helhet, medan köksinredningen förhoppningsvis till största delen kan behållas. Man beräknar att det kommer att ta ca 13 veckor per lägenhet. Medlemmarna bor kvar under renoveringen, föreningen kommer att tillhandahålla tillfälliga duschar och WC i gemensamma utrymmen.

Brf Kungslippan kommer att bekosta stambytet, men medlem ska ha i åtanke att eventuella renoveringar som man själv bekostar innan stamrenoveringen inte kommer att ersättas av föreningen. Inga badrum kan behållas av försäkringsskäl. Standarden blir god med kakel och klinker och komfortvärme i golv, insteg kommer att sänkas där det är aktuellt. Efter Pipersgatan kommer resterande fastigheter att stamrenoveras i tur och ordning, men ordningen är inte bestämd utan kommer att utvärderas efter hand.

Beträffande finansieringen är inga beslut tagna, men föreningen kommer behöva ta upp nya lån samt genom ökade intäkter ackumulera eget kapital för finansieringen. Projektets långa utsträckning i tid och osäkerhet om framtida ränteläge och kostnadsutveckling i byggbranschen, gör att vi inte i nuläget kan säga hur stor del av projektet som kommer att finansieras med lån.

Informationen uppdateras löpande på föreningens hemsida.

Parkering

Det finns 2 garageplatser samt 12 parkeringsplatser. Parkeringsplats kostar 2500 kr/mån och Garage kostar 4000 kr/mån. Platserna är upptagna men det finns kölistor där intresserade medlemmar kan ställa upp sig.

TV/bredband

Kabel-Tv via ComHem ingår i avgiften.
Föreningen har en gruppanslutning via Ownit (100/100Mb/s). Avgiften är obligatorisk och debiteras med 79 kr/mån. Denna kostnad är inkluderad i den angivna månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen

Medlemmarna har tillgång till en övernattningslägenhet (700 kr/dygn) och tre övernattningsrum (400 k/dygn).

Det finns även fem takterrasser, varav fyra på Kungsbro Strand och en på Kungsholmsgatan 11. Takterrasserna är öppna kl 06:00 - 22:00. De är inte bokningsbara. Det är inte tillåtet att grilla på terrasserna.

På gårdarna Kungsklippan 14-20 och Kungsbro Strand 17-19 finns grillplatser.

Fyra tvättstugor, på Kungsklippan 16-18, Pipersgatan 16, Kungsholmsgatan 11 och Kungsbro Strand 21 . Alla tvättstugor har både låsbara tvättrum, som måste bokas, och s.k. spontanmaskiner som inte behöver bokas. Grovtvättmaskiner finns på Kungsklippan 16-18 och Kungsbro Strand 21. Grovtvättmaskinerna måste alltid bokas. Tvättider bokas på hemsidan eller med nyckelbrickan innanför ingången på resp. tvättstuga.
Det finns också flera cykelrum.

Bokning av övernattnings- rum och lägenheter samt tvättstugor kan göras med personlig inloggning på hemsidan. På gården mellan Kungsbro Strand 19 och 21 finns en grillplats för föreningens medlemmar. Där finns också möjlighet att spela boule och schack. Det finns sopnedkast för hushållssopor i trappuppgångarna. För mer skrymmande avfall eller återvinning finns särskilt grovsoprum.

Övrigt

Delat ägande är OK. Minsta ägarandel är 25%.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 180 kr

I avgiften ingår värme, vatten och basutbud av kabel-TV. El tillkommer. Föreningen sköter individuell mätning och debitering. Obligatorisk avgift för bredband är inkluderad.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,1%
Andel av årsavgiften är
0,09816%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 695 000 kr
Lägenhetsnummer
00880
Våningsplan
2 av 7
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
39,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
250 kr
Försäkring
145 kr
Summa
395 kr

Driftskostnad enligt schablon.

Byggnadssätt

Byggår
1934
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2010-08-16

Området

Att bo på Kungsholmen

Kungsholmens områden har alla sin egna karaktär. Här finns trevliga uteställen med utsikt över Riddarfjärden, lummiga promenadstråk och badklippor med kvällssol. Lilla Essingen påminner om en småstadsidyll medan området kring Fridhemsplan har ett pulserande stadsliv. Kungsholmen är ett attraktivt och modernt område med några av Stockholms vackraste platser.

Denna del av Stockholm består av blandad bebyggelse. Här finns sekelskifteslägenheter likväl som nyproduktion. Kungsholmen är en levande stadsdel som erbjuder något för alla. På Kungsholmen finns det gott om mysiga caféer och restauranger. Centralt vid Fridhemsplan finns ett av Stockholms äldsta, Café Fix, vilket grundades 1910. Ett stenkast bort börjar den restaurangtäta Hantverkargatan som fortsätter ner till de omtyckta sekelskifteskvarteren vid Kungsholmstorg. Där finns även Stockholms Rådhus, en iögonfallande byggnad som uppfördes i nationalromantisk stil 1915. En avslappnande miljö är det vackra promenadstråket utefter Norr Mälarstrand som erbjuder utsikt över Riddarfjärden. Här finns även den populära restaurangen Mälarpaviljongen. I området ligger även Rålambshovsparken och Smedsuddsbadet som sjuder av liv under soliga dagar.

Längs Kungsholms Strand erbjuds ett naturskönt promenadstråk vid Karlbergssjön. Stråket är mycket populärt bland löpare och motionärer. Längs vattnet ligger Västermalms båtklubb som grundades 1919 och har en egen båthamn och varv. På andra sidan vattnet ligger det vackra Karlbergs Slott vilket dateras tillbaka till 1600-talet.

Fridhemsplan är Kungsholmens puls. Här ligger Västermalmsgallerian med ett brett utbud av klädbutiker, inredning, hudvård, apotek m.m. Dessutom finns välsorterade mataffärer. I området kring Västermalmsgallerian finns flera gym och på några minuters gångväg ligger S:t Eriks Vård- central samt goda kommunikationer med både gröna och blåa tunnelbanelinjer. Området har ett aktivt stadsliv och erbjuder all tänkbar service. I närheten ligger även Kronobergsparken, en lugn oas mitt i stan.

Det populära Hornsberg som ligger på öns nordvästra hörn var tidigare ett industriområde, men är numera ett modernt bostadsområde. Här finns det gott om butiker, caféer och restauranger. Längs vattnet mot Ulvsundasjön finns en mycket populär strandpromenad med badmöjligheter på sommaren och skridskoåkning på vintern. Ett annat populärt besöksmål är klipporna vid Fredhäll som sluttar ner från charmiga funkishus. Klipporna fungerar som badplats med kvällssol för den som gillar sena dopp. Ca 5 minuters promenad från Hornsberg, och det dubbla från Fredhäll, ligger shoppingcentret Lindhagenhuset. Där finns flertalet butiker så som apotek, systembolag, frisör, skomakare, matvarubutik och gym.

Längst österut på Kungsholmen, vid Klara sjö, ligger Kungsklippan. Här kan man ta stranden runt Kungsholmen med härliga parker, joggingstigar, promenadstråk och cykelvägar. Eller så hyr man en kanot på sommaren och upplever Stockholm från vattnet. På andra sidan Klara sjö ligger Stockholms City. Det tar bara 5-10 minuter att promenera över till Centralen, Sergels torg, Åhléns City, Kulturhuset och Hötorget. Närmaste tunnelbanestation är Rådhuset med blåa linjen.

St Eriksområdet, som ligger nära Kungsholms Strand och Karlbergskanalen, byggdes på 90-talet. Här hittar man Grubbensringen, Grubbensparken, Grubbens trappor, damm, lekplats och ett rikt utbud av restauranger.

På Kungsholmen finns ett 70-tal förskolor, 14 grundskolor och 16 gymnasieskolor. Bland skolorna finns det mer specialiserade så som Stockholms musikgymnasium och Stockholms internationella restaurangskola.

Kommunikationerna är goda. Både gröna och blåa tunnelbanelinjen stannar på flera stationer på Kungsholmen och flera busslinjer trafikerar Kungsholmen.

Köpa eller sälja bostad på Kungsholmen? Kontakta våra mäklare på Kungsholmen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kungsholmens 3 bästa

3
 • Mälarpaviljongen
 • Norr Mälarstrands vackra promenadstråk
 • Båtplats mitt i stan

Karta

Kungsbro Strand 17

Kungsbro Strand 17,
112 26 Stockholm

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Dilini Panabokke

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 073-877 57 72

 • Extra kontaktperson

  Mattias Nilsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-398 87 23

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Kungsholmen, Stockholm

  Budgivning pågår
  Adress
  Kungsgatan 86
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  1 903 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  34 kvm