10-talspärla med stil

Kungsholmen, Stockholm

Sankt Eriksgatan 16

Pris
4 295 000 kr
Avgift
2 350 kr
Antal rum
2
Boarea
47 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1
Hiss
Ja

Visning

 • söndag 20/9, KL 13:00 - 14:00

  Bokad visning.

 • måndag 21/9, KL 17:30 - 18:00

  Bokad visning.

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

10-talspärla med stil

Precis intill Norr Mälarstrand och med gångavstånd till Rålambshovsparken saluförs nu denna varsamt renoverade tvåa med öppen planlösning.

 • Ansvarig mäklare

  David Garrett

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 073-257 56 54

 • Extra kontaktperson

  Mattias Nilsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-398 87 23

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Sankt Eriksgatan 16 - Bjurfors
. Sankt Eriksgatan 16 - Bjurfors
. Sankt Eriksgatan 16 - Bjurfors
. Sankt Eriksgatan 16 - Bjurfors
. Sankt Eriksgatan 16 - Bjurfors

Stora fönsterpartier i sekelskiftesstil

. Sankt Eriksgatan 16 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planskiss

Beskrivning

Beskrivning

Attraktivt belägen finner ni denna charmiga lägenhet från 10-talet i mycket gott skick. Denna bostad passar perfekt för det sociala paret såväl som den kräsne singeln. Takhöjden på mer än tre meter bidrar till bostadens rymliga känsla. Lägenheten gjordes om till två rum och kök under april 2019. Under samma år genomfördes en omfattande renovering. Stora, vackra fönsterpartier med sekelskifteskaraktär medför ett rikligt ljusinsläpp. Fönstren har dessutom ljudisolerats vilket bidrar till en än mer rofylld känsla. Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I källaren finns även tvättstuga som inkluderar torktumlare, torkskåp, mangel, två tvättmaskiner. En trappa ner finns en sluten och grönskande innergård som föreningens medlemmar har tillgång till. Rakt nedför gatan finns Norr Mälarstrand och Rålambshovsparken, och någon minuts promenad tar er till Fridhemsplans puls, restauranger och dagligvaruhandel. Här finns dessutom utmärkta kommunikationsmöjligheter med flera busslinjer samt tunnelbanas gröna och blå linje.

Skötsam och äkta bostadsrättsförening som äger marken. Föreningen har 9 st lägenheter som upplåts med hyresrätt och som på så sätt kan ses som dolda tillgångar. 2019 exploaterades vinden vilket resulterade i 3 nya bostadsrätter. Föreningen har över 5,5 Mkr i kassan och genomförde stambyte för badrum 2007.

Belägen på en oslagbar adress med eleganta materialval i kombination med detaljer från tidstypiskt manér, gör detta till en lägenhet som måste upplevas på plats.
Passa på att boka in er till visning i tid!

Varmt välkomna!

Interiör

Hall: Den luftiga och välkomnande hallen erbjuder goda avhängnings- och förvaringsmöjligheter och leder er rakt in i den öppna, sociala bostaden.

Kök: Stilrent, grått kök med gott om förvaring. Bänkskivan i carraramarmor passar perfekt till det moderna kökets subtila färger. Nyrenoverat med maskinell utrustning bestående av kyl/frys, diskmaskin, ugn, induktionshäll och mikrovågsugn.

Vardagsrum: Vardagsrummet ger möjligheten till att ha ett stort matbord för 6-8 personer. De stora fönsterpartierna som vetter mot väst skapar ett härligt ljusinsläpp hela dagen. Inbyggd garderob går från golv till tak och bidrar med gott om förvaring.

Sovrum: Rofyllt sovrum som rymmer en dubbelsäng och har ett stort fönsterparti. Det finns även gott om utrymme för förvaring.

Badrum: Det fräscha, praktiska badrummet är helkaklat och förses med dusch och tvättmaskin.

Övrigt: Lägenhetens alla fönster har isolerats. Till lägenheten disponeras ett källarförråd.

Utvald detaljbild ej bildlista Utvald detaljbild ej bildlista Utvald detaljbild ej bildlista

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Göken 31
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
37
Antal hyresrätter
9
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Göken 31 är en äkta förening som äger marken. Föreningen bildades och förvärvade fastigheten år 2018 och består för närvarande av 37 lägenheter varav 28 bostadsrätter, 9 hyresrätter samt två lokaler. De 9 st lägenheterna som upplåts med hyresrätt kan ses som dolda tillgångar. Ombildning av vinden skedde 2019 vilket resulterade i 3 nya bostadsrätter. Föreningen har över 5,5 Mkr i kassan och genomförde stambyte för badrum 2007. Byggnaden uppfördes år 1913 och byggdes därefter om år 1962. Det finns inga planerade avgiftsförändringar. (Maj 2020)

Renoveringar - Utförda och planerade

2019 Tilluftsventiler i samtliga bostäder.
2019 Exploatering av vind samt takrenovering. Förlängning av hiss till vån 6.
2017 Hissrenovering
2007 Byte av badrumsstammar

Kommande renoveringar
2020 Balkongbygge, finansieras av enskilda och berörda medlemmar.
2021 Byte av avloppsstammar i föreningens lokaler.
2022 Byte av elstigare. Renovering av mark.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till år 2048.

Parkering

Boendeparkering gäller i området.

TV/bredband

Kabel-tv via Comhem tecknas enskilt och debiteras separat.
Bredband tecknas enskilt och debiteras separat av respektive medlem.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Det finns även ett cykelförråd till medlemmarnas förfogande. Förråd finns i källaren.
Föreningens medlemmar har även tillgång till en lugn innergård med grill.

Övrigt

Delat ägande är tillåtet för medlemmar som avser att bo i lägenheten.

Parkering

Föreningen äger inget garage eller några egna parkeringsplatser. Boendeparkering gäller i området.

Månadsavgift

Avgift
2 350 kr

I avgiften ingår värme och vatten samt kabel-tv basutbud.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,859%
Andel av årsavgiften är
2,3741%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
4 295 000 kr
Lägenhetsnummer
7
Våningsplan
1
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
47 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
200 kr
Försäkring
145 kr
Summa
345 kr

Driftkostnader enligt schablon.

Byggnadssätt

Byggår
1913
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2010-01-25

Området

Att bo på Kungsholmen

Kungsholmens områden har alla sin egna karaktär. Här finns trevliga uteställen med utsikt över Riddarfjärden, lummiga promenadstråk och badklippor med kvällssol. Lilla Essingen påminner om en småstadsidyll medan området kring Fridhemsplan har ett pulserande stadsliv. Kungsholmen är ett attraktivt och modernt område med några av Stockholms vackraste platser.

Denna del av Stockholm består av blandad bebyggelse. Här finns sekelskifteslägenheter likväl som nyproduktion. Kungsholmen är en levande stadsdel som erbjuder något för alla. På Kungsholmen finns det gott om mysiga caféer och restauranger. Centralt vid Fridhemsplan finns ett av Stockholms äldsta, Café Fix, vilket grundades 1910. Ett stenkast bort börjar den restaurangtäta Hantverkargatan som fortsätter ner till de omtyckta sekelskifteskvarteren vid Kungsholmstorg. Där finns även Stockholms Rådhus, en iögonfallande byggnad som uppfördes i nationalromantisk stil 1915. En avslappnande miljö är det vackra promenadstråket utefter Norr Mälarstrand som erbjuder utsikt över Riddarfjärden. Här finns även den populära restaurangen Mälarpaviljongen. I området ligger även Rålambshovsparken och Smedsuddsbadet som sjuder av liv under soliga dagar.

Längs Kungsholms Strand erbjuds ett naturskönt promenadstråk vid Karlbergssjön. Stråket är mycket populärt bland löpare och motionärer. Längs vattnet ligger Västermalms båtklubb som grundades 1919 och har en egen båthamn och varv. På andra sidan vattnet ligger det vackra Karlbergs Slott vilket dateras tillbaka till 1600-talet.

Fridhemsplan är Kungsholmens puls. Här ligger Västermalmsgallerian med ett brett utbud av klädbutiker, inredning, hudvård, apotek m.m. Dessutom finns välsorterade mataffärer. I området kring Västermalmsgallerian finns flera gym och på några minuters gångväg ligger S:t Eriks Vård- central samt goda kommunikationer med både gröna och blåa tunnelbanelinjer. Området har ett aktivt stadsliv och erbjuder all tänkbar service. I närheten ligger även Kronobergsparken, en lugn oas mitt i stan.

Det populära Hornsberg som ligger på öns nordvästra hörn var tidigare ett industriområde, men är numera ett modernt bostadsområde. Här finns det gott om butiker, caféer och restauranger. Längs vattnet mot Ulvsundasjön finns en mycket populär strandpromenad med badmöjligheter på sommaren och skridskoåkning på vintern. Ett annat populärt besöksmål är klipporna vid Fredhäll som sluttar ner från charmiga funkishus. Klipporna fungerar som badplats med kvällssol för den som gillar sena dopp. Ca 5 minuters promenad från Hornsberg, och det dubbla från Fredhäll, ligger shoppingcentret Lindhagenhuset. Där finns flertalet butiker så som apotek, systembolag, frisör, skomakare, matvarubutik och gym.

Längst österut på Kungsholmen, vid Klara sjö, ligger Kungsklippan. Här kan man ta stranden runt Kungsholmen med härliga parker, joggingstigar, promenadstråk och cykelvägar. Eller så hyr man en kanot på sommaren och upplever Stockholm från vattnet. På andra sidan Klara sjö ligger Stockholms City. Det tar bara 5-10 minuter att promenera över till Centralen, Sergels torg, Åhléns City, Kulturhuset och Hötorget. Närmaste tunnelbanestation är Rådhuset med blåa linjen.

St Eriksområdet, som ligger nära Kungsholms Strand och Karlbergskanalen, byggdes på 90-talet. Här hittar man Grubbensringen, Grubbensparken, Grubbens trappor, damm, lekplats och ett rikt utbud av restauranger.

På Kungsholmen finns ett 70-tal förskolor, 14 grundskolor och 16 gymnasieskolor. Bland skolorna finns det mer specialiserade så som Stockholms musikgymnasium och Stockholms internationella restaurangskola.

Kommunikationerna är goda. Både gröna och blåa tunnelbanelinjen stannar på flera stationer på Kungsholmen och flera busslinjer trafikerar Kungsholmen.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Kungsholmen? Kontakta våra mäklare på Kungsholmen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kungsholmens 3 bästa

3
 • Mälarpaviljongen
 • Norr Mälarstrands vackra promenadstråk
 • Båtplats mitt i stan

Karta

Sankt Eriksgatan 16

Sankt Eriksgatan 16,
112 39 Stockholm

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  David Garrett

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 073-257 56 54

 • Extra kontaktperson

  Mattias Nilsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-398 87 23