Optimalt planerad trea på lugn adress

Kungsholmen/Essingen, Stockholm

Essinge Kyrkväg 9

På förhand
Avgift
2 737 kr
Antal rum
3
Boarea
57 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
0,5

Optimalt planerad trea på lugn adress

 • Ansvarig mäklare

  Mattias Nilsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-398 87 23

 • Extra kontaktperson

  Dilini Panabokke

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 073-877 57 72

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Essinge Kyrkväg 9 - Bjurfors
. Essinge Kyrkväg 9 - Bjurfors
. Essinge Kyrkväg 9 - Bjurfors
. Essinge Kyrkväg 9 - Bjurfors
. Essinge Kyrkväg 9 - Bjurfors

Ett vardagsrum att trivas i med grönskan precis utanför fönstret

. Essinge Kyrkväg 9 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna välplanerade trea med balkong och grönskan precis utanför fönstret. Bostaden ligger lugnt till på en hörna och har stora fönster i två väderstreck, vilket ger ett härligt ljusinsläpp. De 57 kvadratmeterna är otroligt väldisponerade utan att du behöver kompromissa på någonting. Du får separat kök, generöst vardagsrum, två ordentliga sovrum samt badrum med tvättmaskin. Förvaringen i bostaden är alldeles utmärkt med flertalet garderober.

Ett boende på Stora Essingen har alldeles unika fördelar - skärgårdskänsla mitt i stan, cykel-/gångavstånd till city och bra kommunikationer samtidigt som badbryggor, båthamnar och klippor finns runt hörnet. City- eller vilopuls - bara att välja!
Atmosfären är gemytlig. Här finns kvarterskrogar, delikatessbutik, mataffär, pizzerior och café. Fjärdar och båtliv är i högsta grad närvarande. Det finns småbåtshamnar och sommartid kan man ta båten till Stadshuset och Drottningholm. Geografiskt är Stora Essingen Stockholms mittpunkt. Vackra promenadstråk finns längs vattnet runt stora delar av ön. På öns östra sida blickar man mot Västerbron och Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man Hägersten och Mälarhöjden. På västra sidan har man Äppelviken och Alvik på andra sidan sundet, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri och sjöutsikten från bron är underbar. Norrut ser man Fredhäll och Tranebergsbron och skymtar av Solna. Dessutom är det fri parkering på hela ön.

Utvald detaljbild ej bildlista

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Dungen 22
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
14
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Dungen 22 är en äkta förening som bildades 2001. Föreningen består av 14 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Utöver detta finns det 60 kvm lokalyta som idag disponeras som garageplatser.
Stabil förening med god ekonomi.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar och underhåll:
2019 - Stamspolning avlopp
2019 - Renovering och ommålning av trappuppgång samt installation av brandvarnare.
2018 - Fönsterrenovering.
2017 - Godkänd OVK.
2016 - Bergvärme, nyinstallation.
2015 - Markarbete utanför garagen och renovering av entrépartiet.
2015 - Tvättstugan kompletterades med ytterligare tvättmaskin samt luddlåda.
2014 - Stamspolning, fiberinstallation, byte av mangel och ny belysning i källar- samt vindsutrymmen.
2013 - Balansering samt injustering av värmen i fastigheten.
2012 - Omgjutning av trappan utomhus.
2011 - Fönsterrenovering (södra sidan)
2010 - Byte gasbrännare (spetsvärme)
2009 - Renovering av balkonger, genomförd energideklaration och kompressorbyte bergvärme.
2008 - Taket omlagt.
2007 - Maskin delvis utbytt i tvättstugan.
2006 - ommålning av trapphus.
2005 - Installation av bergvärme.
2003 - Byte radiatorventiler.
2002 - Byte till säkerhetsdörrar, fönsterrenovering.
2002 - Byte elstigar och stambyte.
1995 - Fasad omputsad.

2020 - Takunderhåll.

Månadsavgift

Avgift
2 737 kr

Obligatorisk avgift om 270 tillkommer för bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
8,08%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
1005
Våningsplan
0,5
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
57 kvm

Området

Att bo på Kungsholmen

Kungsholmens områden har alla sin egna karaktär. Här finns trevliga uteställen med utsikt över Riddarfjärden, lummiga promenadstråk och badklippor med kvällssol. Lilla Essingen påminner om en småstadsidyll medan området kring Fridhemsplan har ett pulserande stadsliv. Kungsholmen är ett attraktivt och modernt område med några av Stockholms vackraste platser.

Essingeöarna påminner om lummig småstadsidyll. Känd för sin vackra natur och direktanslutning till Stockholms vatten, så har Lilla Essingen blivit en magisk oas mitt i storstaden. Den lilla ön har flera badbryggor och Luxparken erbjuder härliga gräsytor invid vattnet med utsikt mot Långholmen och Riddarfjärden. Trots dess storlek så kan man hitta allt man behöver här; matbutiker, vårdcentral, apotek, kemtvätt, blomsterbutik, frisör och gym.

Välrenommerade restauranger som LUX samsas med de lite enklare Pappas Deli och Edmond & Albert som bägge har härliga uteserveringar med kvällssol. Och på pendelbåten M/S Movitz kan man uppleva en underbar resa förbi den grönskande Långholmen och de pittoreska gamla fartygen utefter kajerna.

På närliggande Stora Essingen hittas en blandning av villor, radhus och lägenheter. Även här finns närheten till vatten och natur med Oxhålsbadet, Oxhålshamnen, Broparken och Värdshusbryggan där man kan ta färjan mellan Stadshuskajen och Drottningholm. I och med att Franska Skolan ligger här så känner man av den franska kulturen på ön och kan ofta höra det franska språket talas på bussen eller på tvärbanan som går härifrån.

Fridhemsplan är Kungsholmens puls. Här ligger Västermalmsgallerian med ett brett utbud av klädbutiker, inredning, hudvård, apotek m.m. Dessutom finns välsorterade mataffärer. I området kring Västermalmsgallerian finns flera gym och på några minuters gångväg ligger S:t Eriks Vårdcentral. Området har ett aktivt stadsliv och erbjuder all tänkbar service. I närheten ligger även Kronobergsparken, en lugn oas mitt i staden. Där finns även lekpark och rastgård för hundar.

Mysiga caféer och restauranger är något som Kungsholmen har gott om. Centralt vid Fridhemsplan finns ett av Stockholms äldsta, Café Fix, vilket grundades 1910. Ett stenkast bort börjar den restaurangtäta Hantverkargatan som fortsätter ner till de omtyckta sekelskifteskvarteren vid Kungsholmstorg. Där finns även Stockholms Rådhus, en iögonfallande byggnad som uppfördes i nationalromantisk stil 1915. En avslappnande miljö är det vackra promenadstråket utefter Norr Mälarstrand som erbjuder utsikt över Riddarfjärden. Här finns även den populära restaurangen Mälarpaviljongen. I området ligger även Rålambshovsparken och Smedsuddsbadet som sjuder av liv under soliga dagar.

Det populära Hornsberg som ligger på öns nordvästra hörn var tidigare ett industriområde, men är numera ett modernt bostadsområde. Här finns det gott om butiker, caféer och restauranger. Längs vattnet mot Ulvsundasjön finns en mycket populär strandpromenad med badmöjligheter på sommaren och skridskoåkning på vintern. Ett annat populärt besöksmål är klipporna vid Fredhäll som sluttar ner från charmiga funkishus. Klipporna fungerar som badplats med kvällssol för den som gillar sena dopp. Ca 5 minuters promenad från Hornsberg, och det dubbla från Fredhäll, ligger shoppingcentret Lindhagenhuset. Där finns flertalet butiker så som apotek, systembolag, frisör, skomakare, matvarubutik och gym.

På Kungsholmen finns ett 70-tal förskolor, 14 grundskolor och 16 gymnasieskolor. Bland skolorna finns det mer specialiserade så som Stockholms musikgymnasium och Stockholms internationella restaurangskola. Kommunikationerna är goda. Både grön och blå tunnelbanelinje stannar på flera stationer på Kungsholmen och flera busslinjer trafikerar Kungsholmen.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Kungsholmen/Essingen? Kontakta våra mäklare på Kungsholmen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kungsholmens 3 bästa

3
 • Café Petite France fantastiska brunch
 • Norr Mälarstrands vackra promenadstråk
 • Restaurang AG

Karta

Essinge Kyrkväg 9

Essinge Kyrkväg 9,
112 65 Stockholm

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Mattias Nilsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-398 87 23

 • Extra kontaktperson

  Dilini Panabokke

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 073-877 57 72