Välplanerad 4:a med två stora balkonger och barnvänligt läge ovanför Liljeholmskajen!

Liljeholmskajen - Årstaberg, Stockholm

Sjöviksbacken 51, vån 7

På förhand
Avgift
5 872 kr
Antal rum
4
Boarea
110 kvm
Balkong
Ja
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
7 av 7
Hiss
Ja

Välplanerad 4:a med två stora balkonger och barnvänligt läge ovanför Liljeholmskajen!

Mycket väldisponerade kvadratmeter & två stora balkonger i motsatta väderstreck, varav en inglasad. Lugnt och bra läge med utmärkta kommunikationer.

 • Ansvarig mäklare

  Joakim Ohlsson

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 070-782 03 32

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Stor balkong med eftermiddag-och kvällssol. Sjöviksbacken 51, vån 7 - Bjurfors
Stor balkong med eftermiddag-och kvällssol
. Sjöviksbacken 51, vån 7 - Bjurfors
Utvald detaljbild. Sjöviksbacken 51, vån 7 - Bjurfors
Kontakta mig!. Sjöviksbacken 51, vån 7 - Bjurfors
Kontakta mig!
. Sjöviksbacken 51, vån 7 - Bjurfors
Inglasad balkong. Sjöviksbacken 51, vån 7 - Bjurfors
Inglasad balkong

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkomna till denna mycket välplanerade fyrarummare som enkelt kan göras om till en femrummare! Idag disponeras bostaden med ett större vardagsrum men det är avsett att kunna bygga ytterligare ett sovrum/arbetsrum om så önskas. Vidare har denna unika lägenhet ett fullt utrustad badrum och ett WC-rum byggt med ingång genom det stora sovrummet. Här bor ni med två stora balkonger i motsatta väderstreck varav en är inglasad. Den något större balkongen om cirka 15 kvm, rymmer idag loungemöbler, en större matgrupp, planteringar och grill med parasoll på trätrall. Här njuter du av solen under eftermiddag och hela kvällen. Balkongen i motsatt riktning om cirka 13 kvm är inglasad och har en soffgrupp med tillhörande bord i den ena änden och ytterligare en social yta i form av ett högt barbord i andra änden. Ytskikten är smakfulla med behaglig färgsättning. I bostaden finns ett fjärr- och appstyrt ljus och ljud-system i hela lägenheten.

Bostaden erbjuder idag två större sovrum med mycket bra förvaringsmöjligheter i form av garderober med skjutdörrar och glasspegel samt ett mindre sovrum som lämpar sig väl som barnrum, kontor eller gästrum. Från huvudsovrummet, genom walk-in closet klädkammaren kommer man till ett extra wc-rum med kommod, badrumsskåp och gott om förvaringshyllor. Det moderna badrummet är utrustat med bland annat ett stort badkar delvis täckt av glasskydd, wc, tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk och förvaringshyllor ovan. Till bostaden disponeras ett källarförråd om ca 10 kvm.

Stabil förening med bra ekonomi som erbjuder sina medlemmar ett bekvämt boende med hiss, garage i huset, gästlägenhet, cykel- och barnvagnsrum , grillplats samt trevliga och barnvänliga utemiljöer för umgänge. Förening har även en stor gemensam takterrass för medlemmarna, förutom en fantastisk utsikt över hela Stockholm finns odlingslådor samt flertalet bord och sittplatser. Nedanför bostaden finns en kringbyggd barnvänlig gård med lekplats.

Här bor ni i lugn och barnvänlig miljö på höjden med den harmoniska känslan av närhet till naturen ovanför Liljeholmskajens marina miljö med badbryggor och stora utbud av restauranger med sjönära uteserveringar. Utmärkta kommunikationsmöjligheter med ca 5 minuters promenadavstånd till pendeltåg och tvärbana samt bussar just utanför porten. Ni tar er snabbt ner till knutpunkten vid Liljeholmen med t-bana, flertalet busslinjer och flygbussar. Ni kan även utan problem promenera på 15-20 min eller ta en snabb cykeltur över till Södermalm. I området finns gott om grönområden och parker samt fina löparslingor och utegym i Årstaskogens naturreservat längs Årstaviken där ni kan avsluta löpturen med ett dopp från badbrygga i skogen eller vid kajen. Här bor ni även granne med nybyggda Årstabergsparken och Årstabergs äventyrspark med massor av skoj för barn i alla åldrar. I området finns flertalet förskolor och skolor bara någon minuts promenad från bostaden.

Detta är en lägenhet som måste upplevas på plats, varmt välkomna på visning!

Interiör

Interiör:
ENTRÉ
Stor och välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter. Här har också golvet fått nya klinkers.

KLÄDKAMMARE
Praktisk klädkammare inredd med hyllsystem som ger gott om plats för både kläd- samt annan förvaring. Belägen mittemot hallen och bredvid badrummet.

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum med smakfull och behaglig färgsättning med ett integrerat ljussystem som kontrollerar belysningen genom fjärrkontroll och egen app. Här finns också monterade högtalare och stora sociala ytor. Här har ni plats för flera soffgrupper, tv-möbel, bokhyllor och en mysig läshörna. Önskar man ytterligare ett rum i lägenheten så byggs det enkelt fram i änden av rummet.

BALKONG 1
Från vardagsrummet kommer du ut till denna balkong högst upp i huset med enastående sociala ytor. Denna något större balkong är cirka 15 kvm och rymmer idag loungemöbler, en större matgrupp, planteringar och grill med parasoll på trätrall. Här njuter du av solen från tidig eftermiddag till solnedgång.

SOVRUM 1
Ett master bedroom i mycket bra storlek med högt och insynsfritt läge. Här finns gott om plats för dubbelsäng, sängbord och annan möblering. Mycket bra förvaringsmöjligheter via inbyggd skjutdörrsgarderob med spegeldörrar längs hela väggen.

WC
Från huvudsovrummet genom den walk-in closet liknande klädkammaren når ni extra wc med kommod, badrumsspegel och gott om förvaringshyllor.

BADRUM
Stort och fräscht badrum med alla bekvämligheter man kan önska sig. Badrummet är utrustat med tvättställ med kommod i vitt, spegelskåp, WC, badkar, tvättmaskin och torktumlare, avlastningsbänk med dubbla överskåp. Vitt kakel på väggar och svart klinker på golv.

*Notera att det är inte dagens dubbla tvätt- och torktumlare som ingår utan två separata maskiner, en tvättmaskin och en torktumlare, som står oanvända och kommer att installeras innan tillträde.

SOVRUM 2
Med ingång från köket och matplatsen finner du detta rymliga sovrum med plats för våningssäng och en stor skjutdörrsgarderob med speglar och belysning vilket ger mycket goda förvaringsmöjligheter.

SOVRUM 3
Används idag som ett arbetsrum med skrivbord och bokhylla som täcker hela långväggen.

KÖK
Stilrent kök med goda förvarings- och arbetsmöjligheter. Vita skåpluckor, bänkskiva i gråsvart laminat samt gråvitt kakel ovan bänkskiva. Maskinell utrustning i rostfritt från Electrolux så som fullstor kyl och frys, inbyggnadsugn- och mikro, induktionshäll, spisfläkt och diskmaskin. Det finns också en avfallskvarn installerad i diskhon som är ett mycket praktiskt sätt att bli av med alla matrester. Den naturliga matplatsen rymmer ca 6-8 personer och finns intill fönstret. Från köket når du lägenhetens andra balkong som vetter mot väst med eftermiddags och kvällssol.

BALKONG 2
Från köket kommer man ut till den inglasade balkongen om cirka 13 kvm som bjuder på morgon och förmiddagssol. Tack vare att man glasat in även den nedre delen ges bra vindskydd och värmen hålls inne så att man kan nyttja balkongen större delen av året. Här finns idag en matplats som är utomordentligt lämpad för exempelvis en frukost i morgonsolen eller en barliknande avkoppling mot kvällen. I balkongens andra ände finns idag en soffgrupp med tillhörande bord.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild ej bildlista Utvald detaljbild ej bildlista

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Liljeholmshöjden
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
71
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

På föreningens fastighet finns ett flerbostadshus i 5 till 7 våningar med olika storlekar från 1-6 rok. Huset färdigställdes 2015 och består av 71 st lägenheter, de allra flesta har generösa balkonger och dessutom en gemensam takterrass med milsvid utsikt över Stockholm.

Föreningens ekonomi

Föreningen har god ekonomi och har till följd av låga räntekostnader de senaste åren gått med stora överskott som man valt att framförallt använda för att amortera på sina lån samt investera i vissa förbättringar till föreningens byggnad. Det finns i dagsläget ingen planerad ändring av avgiften.

Renoveringar - Utförda och planerade

Det finns i dagsläget inga planerade renoveringar av fastigheten.

Parkering

Föreningen förfogar över 54 st parkeringsplatser (f.n 1400 kr/mån) i underliggande garage vilket förvaltas i GA med brf Vinbäret 1. Uthyrning av föreningens parkeringsplatser och MC-platser administreras av Aimo Park. För boendeparkering på gata se information på www.stockholm.se

TV/bredband

Internetburet Triple play från Telia, flexibelt stjärnnät i lägenheter.

Gårdsplats/innergård

Gård med lekplats (förvaltas i GA med brf Vinbäret1

Gemensamma utrymmen

Takterrass, cykel- samt barnvagnsrum, externa lägenhetsförråd i källarplan, gästlägenhet - förvaltas i GA med brf Vinbäret 1 samt Sturehillshöjden.

Övrigt

Marken upplåts med tomträtt och nuvarande avtal löper till 2023.

Månadsavgift

Avgift
5 872 kr

Inklusive värme, kallvatten (+obligatorisk avgift om 220 kr per månad för tv & bredband).

Ekonomi

Andel i föreningen
1,7644%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
31601
Våningsplan
7 av 7
Hiss
Ja
Rum
4
Boarea
110 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
4
Hushållsström
150 kr
Försäkring
300 kr
Vatten/Avlopp
200 kr
Summa
650 kr

VA avser kostnad för varmvatten.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
2015
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glasfönster

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
70
Energideklarationsdatum
2019-03-04

Området

Om området

Högt och trevligt belägen med sjönära läge. Här har ni nära till storstadspulsen, lugnet och naturen. En kort promenad ner mot vattnet har ni flertalet bra restauranger med mat från alla världens kök t.ex. Brödernas, Bankomat, Primo Ciao Ciao, Kajen Grill m.m. Ni finner även all tänkbar service med matbutiker, blomsteraffär, frisör, caféer, kemtvätt och skrädderi m.m. Nära till Liljeholmstorgets Galleria med 90-tal butiker och flertalet restauranger. Här har ni nära till flera fina parker samt Årstaskogen med fantastiska promenadstigar och krävande löparslingor med utegym längs Årstavikens vatten. I området hittar ni även flera gym bl.a. Sats, Puls & träning samt Gymmet. Flera bra lekparker såsom Blomsterdalen i området och välbesökta fotbollsplaner. Årstaberg är ett expansivt område med spännande nybyggnadsprojekt där det gamla industriområdet vid Årstabergs station växer till ett nytt bostadsområde med ca 1000 bostäder, 3 förskolor och en grundskola. I området färdigställs även stadsdelsparken Årstabergsparken där naturmarkens kvaliteter tas tillvara och skogen, berget och utsikten i parken blir en kontrast till de urbana kvarteren på kajen och erbjuder de boende mycket trevliga utemiljöer i området. I området finns flera garage med platser att hyra via Stockholms stad, bl.a. Sjöviksbacken garage och Sturehillsgaraget.

Kommunikationer

Området erbjuder utmärkta kommunikationer med en kort promenad till Årstaberg och sedan endast 6 minuter att ta sig till Stockholm City med pendeln eller två stationer med tvärbanan till Liljeholmen C där t-banans röda linje samt flertalet busslinjer samt flygbussar ansluter. Liljeholmens centrum når ni även på gångavstånd, ca 15 minuter. På Sjöviksbacken stannar bussar som snabbt tar er till både Årstaberg och Liljeholmen C. Via Årstabron tar ni er snabbt till Södermalm från lägenheten på bara ca 5 minuter med cykel och 20 minuters promenad.

Karta

Sjöviksbacken 51, vån 7

Sjöviksbacken 51, vån 7,
117 56 Stockholm

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Joakim Ohlsson

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 070-782 03 32

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Liljeholmskajen - Årstaberg, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Sturehillsvägen 7, vån 3
  Månadsavgift
  4 090 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  80 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!