Exklusiv enrumslägenhet i absolut toppskick!

Norrmalm, Stockholm

Kammakargatan 44A

På förhand
Avgift
1 150 kr
Antal rum
1
Typ
Bostadsrätt
Boarea
38 kvm

Exklusiv enrumslägenhet i absolut toppskick!

 • Ansvarig mäklare

  Gustav Sandén

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 79

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Kammakargatan 44A - Bjurfors
Kontakta mig!. Kammakargatan 44A - Bjurfors
Kontakta mig!
. Kammakargatan 44A - Bjurfors
. Kammakargatan 44A - Bjurfors
. Kammakargatan 44A - Bjurfors
. Kammakargatan 44A - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I representativ byggnad anno 1907 hittar man denna exklusiva enrumslägenhet i absolut toppskick. Synnerligen väldisponerad med högkvalitativa materialval, stilrena ytor i öppen och social planlösning samt stort fönster som ger härlig rymd och ljus. Välkomnande hall med plats för förvaring och avhängning. Sällskapsrummet är lättmöblerat rymmer både säng och sittgrupp. Stilrent, lättarbetat kök med gråa luckor, gott om förvaring samt plats för matbord.

Sobert inrett badrum med vitt kakel, grått klinkergolv, WC, dusch, golvvärme, infällda spotlights, handdukstork samt förberett för tvättmaskin. genomtänkta detaljer såsom vattenburen- och elektrisk golvvärme, infällda spotlights, samt belysning som kan styras via app i din smartphone eller surfplatta.

Föreningen har en snyggt ljussatt innergård där det finns pergola samt utemöbler, möjlighet att spela pingis samt solstolar för härliga sommardagar. Lägenheten är centralt belägen med gångavstånd till Tegnérlunden, Vasaparken och Centralbadet. I området finns stort utbud av restauranger, caféer och butiker. Utmärkta kommunikationer med Centralstationen och närhet till T-bana och bussar - allt inom kort promenadavstånd.

En spännande och exklusiv etta som måste ses!

Interiör

HALL: Genom säkerhetsdörr möts man av lägenhetens välkomnande hall. Här finns gott om plats för avhängning samt förvaring med vägghängt förvaringssytem. Väggar i ljus kulör och på golvet ligger fint klinkergolv med golvvärme??. Spotlights i tak som kan styras med app.

KÖK: stilrent, lättarbetat kök med gråa luckor, gott om förvaring, bänkyta samt plats för matbord. Maskinellt utrustat med induktionshäll, ugn, kombinerad kyl/frys, diskmaskin samt köksfläkt. Effektfull bänkbelysning, väggar i ljus kulör, spotlights i tak som kan styras med app samt parkettgolv med golvvärme.

RUM: Luftigt rum med fint ljusinsläpp från större fönsterparti med djup nisch och infällda spotlights. Lättmöblerad yta där man får plats med både sovdel samt sittgrupp. Väggar i ljus kulör, spotlights i tak som kan styras med app samt parkettgolv med golvvärme.

BADRUM: Rymligt och sobert inrett badrum med vitt kakel, grått klinkergolv, WC, dusch, golvvärme, infällda spotlights, handdukstork. Förberett för tvättmaskin.

FÖRRÅD: Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Vingråen 32

Tillträde

Enligt överenskommelse

Månadsavgift

Avgift
1 150 kr

I avgiften ingår värme, vatten, Kabel-TV vi Comhem (Medium 8) samt bredband via Bredband2 (1000/1000). Till avgiften tillkommer kostnaden för el enligt avläsning (föreningen har centralt abonnemang) som kommer på ordinarie avgiftsavi. Kostnad som också tillkommer är kostnaden för el-avläsningen vilken är 20 kr/mån.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,4593%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
04419
Våningsplan
0
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
38 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
300 kr
Försäkring
200 kr
Summa
500 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1907
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
155
Energideklarationsdatum
2012-11-19

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Vingråen 32
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
40
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1162*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Vingråen 32. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns totalt 40 lägenheter varav 39 upplåts med bostadsrätt och 1 lägenhet upplåts med hyresrätt. I föreningen finns även och 2 lokaler som hyrs ut. Föreningen äger marken.

Föreningen avser gatuadresserna Drottninggatan 81B, Kammakargatan 44 samt Kammakargatan 44A.

Renoveringar - Utförda och planerade

UTFÖRDA RENOVERINGAR/UNDERHÅLL:
1999-2001
Underhåll genom nya badrum i båda fastigheterna. Nya VVS stammar i båda fastigheterna. Ny el i båda fastigheterna samt ny gårdsbeläggning på båda gårdarna.

2002
Underhåll med nytt tak på båda fastigheterna. Underhåll av fasad mot gård i båda fastigheterna. Underhåll Trapphus i båda fastigheterna. Underhåll av Hisskorg Drottninggatan. Underhåll fönster mot gård i båda fastigheterna. Underhåll fönster mot gata i båda fastigheterna nya maskiner. Underhåll tvättstuga som servar båda fastigheter. Underhåll av balkong mot Kammakargatan ytskikt/ räcke.

2003
Ny balkong mot gård på Kammakargatan.

2004
Ny hissmotor Kammakargatan.

2005
Ny undecentral fjärrvärme - samt ihopslagning av abonnemang till ett.

2007
Nya entrédörrar samt spolning av stammar i båda fastigheterna.

2009
Underhåll av fasad och fönster mot Drottninggatan.

2011
Renovering och underhåll av lokalen på Drottninggatan. Renovering och underhåll av varuintag på Kammakargatan. Förlängning av skorsten för kakelugn/spis. Uppdatering/byte av lysvreden i gemensamma ytor. Underhåll av ventilationssystem för lokaler samt spolning av stammar lokaler.

2012
Energideklaration i samarbete med ÅF-INFRASTRUCTURE AB. Nya dörrar/överfönster på balkonger gårdshuset Kammakargatan med isolerglas/dörrar som håller tätt. Målning av lilla plåthuset Kammakargatans gård. Underhåll av ventilationssystem för lokaler. Årlig besiktning av tak och div åtgärder. Underhåll av värmesystemet/element. Målning av golv i källaren Drottninggatan. Underhåll diverse källarförråd Drottningatan samt underhåll i källare Drottninggatan efter vattenläcka.

2013
Genomgång och åtgärder i stora lokalen Drottninggatan enligt brandinspektion utförd av Brandgruppen. Underhåll av tak. Byte av expansionskärl (värme). Snösmätningsanläggning installeras mot gatan samt fläkthus. Rengöring och underhåll av entréemattorna. Energibesparing trapphus-balkongernas ytskikt på Drottninggatan. Uppsnyggning av lanterninen på gården och byte av plåt. Spolning av fastigheternas nedre delar. Nya balkonger mot gården samt igen sättning av gamla avloppsrör och dylikt i källaren Drottninggatan som skapar dåligt lukt i källare och lokal. Nya dörrar (6 st) enligt brandmyndighetens krav till lokal och källare Drottninggatan. 2 nya golvbrunnar i källaren Drottninggatan och i lokalen Kammakargatan. Nya element i lokalen Kammakargatan. Målning/underhåll fönster gatuplan Kammakargatan. Identifiering av vattenläcka från 2012. Hittat problemet och åtgärdat. Underhåll/renovering av fönster och fönsterbläck mot Kammakargatan, montering av spaltventiler. Tillverkning av nya fönster med energiglas i trapphuser Kammakargatans. Total sanering och renovering av en hyreslägenhet pga svår social misär. Installation av "filter" för att minska partiklar i vårt värmesystem för Drottninggatan.

2014
Uppdatering av underhållsplan. OVK- Rengörning och inventering av Im-från-tillufts kanalen i alla lägenheter. Byter uttjänta avloppsrör/brunn i tvättstuga och WC´s golv, nytt ytskick, ny ventilation med till och från luft. Byter gammal avläsningsutrustning för el från modem till kabel. Vi sätter 5 st skorstensskydd (prärievagnar) Kammakargatan pga läckage. Diverseunderhåll i hyreslägenhet. Installation av "filter" för att minska partiklar i vårt värmesystem för Kammakargatan. Byte av gamla ventiler värme tvättstugan. Spolning av avloppsstammar i båda fastigheterna. Byte av uttjänta takfönster Drottninggatans gårdshus. Uppgradering av strömförsöjning till tvättstugan. Byte av gamla balkongdörrar Drottninggatan med isolerglas/dörrar som håller tätt. Bättre belysning utanför portar och fasader. Vi ansluter oss till stadsnätet- internet Byte av befintliga balkonger på Kammakargatan mot gården (4 st) pga uttjänt ytskikt. Byte/uppgradering av styrenhet till undercentralen. Värme,vatten och fläktar. Renovering och försäljning av hyreslägenhet Drottninggatan. Underhåll av Fasad och balkonger - uttjänt ytskikt mot Kammakargatan. Genomgång av Brandgruppen i restaurang Kammakargatan gällande brandsäkerhet. Byte av uttjänt avloppsrör ut till gatan- Drottninggatan. Fortum uppgraderar fjärrvärme in i fastigheten. Underhåll av gårdars tätskick. Underhåll yttre fönsterbågar, montering spaltventiler (OVK) samt nya buller/energi glas Drottninggatan mot gården.

2015
Uppdatering av underhållsplan. uppsättning av pulversläckare i soputrymmen. Värmeslingor tak mot gårdarna. Rengörning av entréemattorna. Nytt cyckelrum på gården. Service av fläktar för lokaler, 2 ggr/år. Underhåll läckage i trappan ned till källaren på Kammakargatan. Plantering, krukor, blommor, ljus på gårdarna. Arbete med lanterninen för att begränsa ljudutsläpp. Arbete med värmesystem, rensa och modernisera i fläkthuset. Besiktning av tak och diverse åtgärder. Äkta BRF 2017 - Areamätning av fastigheterna. OVK- Arbete för godkänd OVK 2015. Montering av fasadplåt Drottninggatan Monterar brandsläckare i källare, trapphus, vindar med avtal för årlig kontroll även för brandlucka på Drottninggatan. Vi sätter borst mot golv på entrédörr för att minska drag samt ny sparkplåt för att dölja borsten. Service av samtliga maskiner i tvättstugan. Ställer i ordning ett arkivutrymme för BRF. OVK - kontroll av avluftning/utkastare Drottninggatan. Råttsäkrar VVS in Drottninggatan.

2016
Äkta Brf 2017 - löpande. Byte av utomhusgivare & cirkulationspump för värme. Syn av tak inför vintern. Tillverkar nät till gårdsbrunnar. Ny vattenpump Drottninggatan. Diverse underhåll källaren Drottninggatan. Ansluter undercentral till fjärrstyrning.
Diverse rensning av gammal el. Justering av samtliga hissdörrar Kammakargatan. Byte av ventiler värme av äldre standard, pga asbest måste vi även byta rör. Installation av "filter" för att minska partiklar i vårt värmesystem för Kammakargatan. Värmepaket/service till fläktsystem för lokal. Stammspolning (årlig av nedre stammar/gårdsbrunnar). Målning av golv i soprum. Garantiarbete fönster mot Kammakargatan. Rengörning av entréemattorna. Diverse underhåll gården. Byte till LED lampor i trapphus och installerar rörelsevakt. Brytbläck på dörrar Drottninggatan. Belysning gården Kammakargatan. Målning av golv i källare Kammakargatan gårdshus. Pingisbord till gården. Pga frysskada görs en del moderniseringsarbete i fläktrummet.

2017
Lokalsanering Kammakargatan till 4 lägenheter. Underhåll ventilationskanal fasaden Kammakargatans gård. Ändrar vattenabonnemang från två till ett.. Montering skydsplåt mot fasad på alla balkonger. Nya låskolvar/vred till hissar på alla plan i båda fastigheterna. Byte av alla VVS och värmestammar Kammakargatans källare. Underhåll av ventilationsaggregat till stora lokalen. Nya källarförråd Drottninggatan för att göra plats för ny lägenhet. Nya källarförråd Kammakargatan gårdshus. Nya hisslarm. Nya element i stora lokalen. Renovering av skorstenskanaler/ventilation Drottninggatan.

2018
Avveckling av vindsförråd samt sanering Kammakargatan. Justering av källarförråd Drottninggatan. Syn av tak inför vintern. Byte av liggande VVS stam Drottninggatan. Målning trappa nödutgång Drottninggatan. Stammspolning årlig av nedre liggande stammar. Alla stammar vart femte år. Målning av golv i källaren Drottninggatan. Genomgång av fastigheterna med Miljöförvaltningen Plan och Miljö, Energi och klimat. Postboxar i entré Kammakargatan pga nya lägenheter och krav. Injustering av alla element/värme. Nya blomlådor till pergolan. Digital bokningstavla till tvättstugan. Äkta Brf - Försäljning av 4 nya lägenheter. Nya källar/cykel förråd Kammakargatan gatuhus. Nya maskiner tvättstugan.

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL:
Elektroniska lås/porttelefon Kammakargatan
Bättre hantering av sopor

TV/bredband

TV: föreningen har ett avtal med Comhem. Medium 8 favoritert ingår i avgiften och är klart att använda. Önskas större utbud ( ej inkluderat i avgiften) måste beställning ske via kundservice 0771-55 00 00.

Bredband:
Föreningen är ansluten till stadsnätet och leverantör är bredband2. Anslutningen till bredband är 1000/1000 MGB inkluderat i avgiften för medlemmar. Önskas större utbud ( ej inkluderat i avgiften) måste beställning ske via Bredband2:s helpdesk på 0770-811000.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har två fina gårdar, här finns bl.a. möbler, pingisbord, värmelampor i pergola samt grill för föreningens medlemmar att nytta. Cyklar på gården får endast ställas upp i placerade cykelställ.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har ett cykelrum med ingång via gallergrind på Kammakargatan här finns även kärl för källsortering, (tidningar, kartong, flaskor och lampor/batteri). Föreningen har även en gemensam tvättstuga utrustad med 3 tvättmaskiner, 1 torktummlare, 1 torkskåp och en mangel av märket Wascator

Övrigt

Föreningen har ett centralt el-abonnemang och varje lägenhet har en egen undermätare. Kostnaden för el enligt avläsning som kommer på ordinarie avgiftsavi. Kostnaden för avläsningen är per månadsavi 20 kr. Föreningen justerar priset per kwh kontinuerligt.

För mer information se föreningens hemsida www.vingraen32.se.

Området

Att bo på Norrmalm

I vidsträckta Vasastan ryms Birkastan, områdena Röda bergen, Atlas, Sabbatsberg och Sibirien, ett öknamn från 1800-talet när området låg i stadens ytterkant. Nu växer området ytterligare i och med byggnationen av Norra stationsområdet som beräknas vara färdigt år 2025.

Stadsdelen började växa fram under senare delen av 1800-talet, innan dess präglades området av landsbygd. Kvarteren låg i Vasagatans förlängning och fick därför namnet Vasastan 1926. Stockholms Stadsbibliotek invigdes i mars 1928. Vasaparken är stadsdelens finaste och mest populära grönområde. August Strindberg tillbringade sina första år i livet i Vasastan och Astrid Lindgren bodde i Vasastan under 70 år, främst i lägenheten på Dalagatan med utsikt över Vasaparken.

En populär del av Vasastan är Birkastan med sina gemytliga kvarter mellan S:t Eriksgatan, Karlbergsvägen, Norrbackagatan, Norra station och Rörstrandsgatan.

I Vasastan finns förutom de stora butikskedjorna också många trevliga småbutiker med olika karaktär och specialiteter. Här finns också gott om kaféer, kvarterskrogar och restauranger. I övrigt finns här all tänkbar service med vårdcentraler, Odenplans läkarhus, bvc, närakut och specialistvård. Här finns också många förskolor, skolor och gymnasium med olika inriktning i både kommunal och privat regi.

Inom stadsdelen finns tre tunnelbanestationer, flera busslinjer och nya pendeltågsstationen Odenplan vid korsningen Dalagatan/Vanadisvägen. Flygbussarna stannar vid S:t Eriksplan.
Arlanda Express går från Stockholm Centralstation vid Vasagatan.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Norrmalm? Kontakta våra mäklare i Stockholm! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Kammakargatan 44A

Kammakargatan 44A,
111 60 Stockholm

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Gustav Sandén

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 79

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Norrmalm, Stockholm

  Adress
  Dalagatan 6 A, 1 tr
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  1 843 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  52 kvm

  Visning: 2020-10-25 14.15 Boka här