Ytterst central citylägenhet med balkong vid entrén samt fransk balkong mot gatan!

Östermalm, Stockholm

Riddargatan 3A, 2 tr

Utgångspris
8 995 000 kr
Avgift
4 601 kr
Antal rum
3
Boarea
86 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Ja

Visning

 • söndag 24/1, KL 13:30 - 14:30

  Bokad visning.

 • måndag 25/1, KL 18:45 - 19:15

  Bokad visning.

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Ytterst central citylägenhet med balkong vid entrén samt fransk balkong mot gatan!

Central citylägenhet med direkt närhet till Stureplan, Östermalmstorg och Nybrokajen. Öppen och social planlösning. Helt skuldfri förening.

 • Ansvarig mäklare

  Robert Nilsson

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 073-367 08 30

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Vy från fransk balkong ner mot Birger Jarlsgatan. Riddargatan 3A, 2 tr - Bjurfors
Vy från fransk balkong ner mot Birger Jarlsgatan
Vardagsrum med fransk balkong. Riddargatan 3A, 2 tr - Bjurfors
Vardagsrum med fransk balkong
Fransk balkong mot Riddargatan från vardagsrummet. Riddargatan 3A, 2 tr - Bjurfors
Fransk balkong mot Riddargatan från vardagsrummet
Utsikt från franska balkongen, granne med Story Hotel. Riddargatan 3A, 2 tr - Bjurfors
Utsikt från franska balkongen, granne med Story Hotel
Kontakta mig!. Riddargatan 3A, 2 tr - Bjurfors
Kontakta mig!
Stort vardagsrum i en öppen disposition mot köket. Riddargatan 3A, 2 tr - Bjurfors
Stort vardagsrum i en öppen disposition mot köket

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Planlösning
Alternativ planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Med ett ytterst centralt läge ligger denna välplanerade trerummare som med enkla medel kan omdisponeras till en effektiv fyra. Lägenheten är belägen precis vid Riddargatans början, invid Birger Jarlsgatan, ett mer centralt läge går knappast att hitta. Endast ett par minuters promenad från såväl Stureplan, Nybrokajen, Östermalmstorg och Norrmalmstorg. Söker ni ett bekvämt cityboende med gångavstånd till allt som Stockholm har att erbjuda är detta den perfekta läget och bostaden för er.

Lägenheten är belägen på två trappor med en öppen och social disposition mellan kök och vardagsrum samt fransk balkong från vardagsrummet med vy ner mot Riddargatan och vidare i förlängningen över Birger Jarlsgatan och upp mot Jakobsbergsgatan. Sällskapsvänligt rum med plats för stor soffgrupp samt matsalsbord för många gäster. Öppet mot köket som är byggt i vinkel och med en köksö som vetter mot vardagsrummet. Rummet är väl tilltaget och här är enkelt att omdisponera genom att sätta upp en vägg för att få till ytterligare ett sovrum och få dispositionen av en fullvärdig 4:a. Detta har andra redan gjort i föreningen. Med fönster mot gården finns två bra sovrum med garderober. Rymligt badrum i lägenhetens mitt, utrustat med badkar och kombimenad tvättmaskin och torktumlare.

Här bor man i stabil och helt skuldfri förening med två kvarvarande hyresrätter (dold tillgång) samt möjlighet till garageplats i huset. T-bana finns runt hörnet och i kvarteren vimlar det av välrenommerade restauranger och krogar. På ett par minuter nås Nybrokajen där Strandvägen tar vid med härliga promenader bort mot Djurgården och Ladugårdsgärdet. Här är lätt att trivas, på ett av Stockholms mest centrala lägen.

Föreningen har precis avslutat renovering av fasad, balkonger och fönster och är helt skuldfri.

Välkommen att boka in er på visning till 24:e samt 25:e januari och kontakta ansvarig fastighetsmäklare Robert Nilsson vid eventuella frågor.

Interiör

Lägenhetens disponeras enligt följande:

HALL
Lägenheten nås via ingång från loftgång och via balkong som vetter mot gården. Hallen är ljus med goda avhängnings- och förvaringsmöjligheter i stor klädkammare. Från hallen nås två sovrum, vardagsrum och kök rakt fram och badrummet i lägenhetens mitt.

VARDAGSRUM/KÖK
Rymligt vardagsrum i en öppen och sällskapsvänlig disposition mot köket som finns i anslutning. Fönster mot Riddargatan med en fransk balkong i burspråk med en fin vy i gatans förlängning. Här är lätt att umgås med gästerna samtidigt som man ordnar med middagen. Rummet ger plats för såväl soffgrupp, soffbord, mediamöbel, matsalsbord och övrigt möblemang. Ljusa väggar och stavparkett genomgående i hela lägenheten. Möjlighet finns att dela av en del av rummet för att därav få till ytterligare ett sovrum där nuvarande matplats är placerad. Planlösningen har varit likt en 4:a tidigare. Snyggt kök med vita skåp och luckor med integrerade vitvaror. Mörk stenskiva och goda arbetsytor, framförallt på köksön där man på ett socialt sätt umgås med sina middagsgäster. Infällda spotlights i taket samt vitt kakel ovan bänkskivan. Maskinell utrustning finns i form av spishäll, köksfläkt, kyl, frys, varmluftsugn, inbyggnadsmikro, diskmaskin samt vinkyl.

SOVRUM 1
Detta sovrum finns till vänster, sett från hallen. Plats för dubbelsäng, ljusa väggar och stavparkett. Fönster mot gården. Garderober utmed ena sidan.

SOVRUM 2
Detta sovrum finns till höger, sett från hallen. Plats för dubbelsäng, ljusa väggar och stavparkett. Fönster mot gården. Garderober utmed ena sidan.

BADRUM
Helkaklat badrum med ljusgrått klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Badkar, kommod med handfat, spegel, WC, handdukstork samt tvättmaskin.

ÖVRIGT
Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Riddaren 25
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
25
Antal hyresrätter
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Riddaren 25 är en helt skuldfri förening som bildades år 2011 och upplåter 25 lägenheter på adresserna Riddargatan 3 A och B. Två av lägenheterna är fortfarande hyresrätter och utgör därmed en stor dold tillgång för framtiden. Tomträttsavtal finns till fastigheten Stockholm Riddaren 25 då föreningen inte äger marken utan hyr den av Stockholm Stad. Tomträttsavgälden är enligt senaste årsredovisningen 322 500 kr och gäller till och med 2021-04-01. I bottenplanet finns lokaler och i källaren garage. Dessa ägs av ett fastighetsbolag och hela fastigheten är en så kallad tredimensionell fastighet.

Föreningens ekonomi

Skuldfri förening med god ekonomi. Inga planer eller beslut på att förändra avgiften finns i dagsläget.

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen är precis i slutfasen med att renovera fasad, loftgångar samt fönster och man planerar senare att renovera gården. Föreningen har finansierat detta helt och hållet med egna medel.
De senaste åren har följande renoveringsarbeten utförts:
2018 - OVK
2015 - Byte av rör i lokal på markplan
2014 - Renovering av tak
2014 - Målning av tak
2014 - Stamspolning
2013 - Värmesystem, utbyte ventiler, radiatortermostater, omdragning av rör mm.
2012 - Utbyte värmekablar i stuprör, rännor samt styrsystem
2012 - Hissrenovering
2011 - Jordfelsbrytare/elförbättring installerat i samtliga lägenheter

Parkering

Boendeparkering på gatan 1100 kr/mån.
I huset finns ett garage som ägs av Novi Real Estate där medlemmar i Brf Riddaren 25 kan ställa sig i kö för en parkeringsplats.
Telefon: 010-33 11 300
www.novire.se

TV/bredband

Leverantör: ComHem. Tecknas enskilt av medlem.

Gemensamma utrymmen

Cykelrum och barnvagnsrum finns.

Tillträde

Enligt ÖK

Månadsavgift

Avgift
4 601 kr

inklusive värme, vatten och bostadsrättstillägg

Ekonomi

Andel i föreningen
4,5722%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
8 995 000 kr
Lägenhetsnummer
1004
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
86 kvm*

* areauppgift enligt föreningens lägenhetsregister

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
250 kr
Försäkring
150 kr
Summa
400 kr

Byggnadssätt

Byggår
1980
Uppvärmning
Fjärrvärme

Området

Att bo på Östermalm

Östermalm är en flott och exklusiv stadsdel i Stockholms innerstad. Här finns Stureplan och Sturegallerian med butiker och nöjesliv. Fler shoppingstråk är Birger Jarlsgatan, Nybrogatan och Biblioteksgatan med flera exklusiva butiker. Vid Nybroplan ligger Kungliga Dramatiska Teatern, Sveriges nationalscen som grundades 1788 av Gustav III. På Strandvägen ligger några av landets mest ståtliga byggnader. Östermalmshallen är en fantastisk byggnad från 1888 med mat av högsta klass, delikatesser, restauranger och kaféer.

På Östermalm finns även all annan tänkbar service som vårdcentraler, läkarmottagningar och tandläkare. Förskolor, skolor och gymnasium med olika profiler och inriktning i både privat och kommunal regi.

Gärdet ligger på norra Djurgården, en lugn stadsdel med stora grönområden. Området började byggas på 1930-talet på fälten norr om Valhallavägen. Byggnaderna följde den svenska funktionalismens stilideal med fristående hus, stora balkonger och generöst ljusinsläpp. Under 1990-talet och framåt har området även byggts ut i nordväst med Starrängsringen.

Gärdet har flera sevärdheter som Kaknästornet, Ekoparken, Tessinparken samt Etnografiska, Sjöhistoriska och Tekniska museet.

På Gärdet finns livsmedelsaffärer och vårdcentral samt förskolor, skolor och gymnasium i både privat och kommunal regi. Här finns också Dramatiska Institutet, Försvarshögskolan och Musikhögskolan.

På Östermalm och Gärdet finns flera stationer längs tunnelbanans röda linje och flera busslinjer. Från Frihamnen går Tallink/Siljas färjor till bland annat Helsingfors, Tallin och Riga.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Östermalm? Kontakta våra mäklare på Östermalm! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Riddargatan 3A, 2 tr

Riddargatan 3A, 2 tr,
114 35 Stockholm

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med med max två personer per visningssällskap. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Robert Nilsson

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 073-367 08 30

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Östermalm, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 42
  Utgångspris
  5 975 000 kr
  Månadsavgift
  2 590 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  56 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Östermalm, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 27
  Prisidé
  10 000 000 kr
  Månadsavgift
  570 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  78 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!