Fönster i tre väderstreck och inglasad balkong

Södermalm Högalid, Stockholm

Brännkyrkagatan 117

På förhand
Utgångspris
8 995 000 kr
Avgift
4 853 kr
Antal rum
5
Boarea
123 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 6
Hiss
Ja

Fönster i tre väderstreck och inglasad balkong

Synnerligt väldisponerade 123 kvm med möjlighet till fem sovrum

 • Ansvarig mäklare

  Linus Johansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-105 22 29

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Brännkyrkagatan 117 - Bjurfors
Utvald detaljbild. Brännkyrkagatan 117 - Bjurfors
BjurforsCoronaHemnet. Brännkyrkagatan 117 - Bjurfors
BjurforsCoronaHemnet
. Brännkyrkagatan 117 - Bjurfors
. Brännkyrkagatan 117 - Bjurfors
. Brännkyrkagatan 117 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkommen till denna charmiga 5:a belägen på lugn återvändsgata med närhet till förskolor, skolor, lekparker och grönområden. Underbart 50-tal som stoltserar med stort kök, matplats, umgängesytor, fönster i tre väderstreck samt en generös inglasad balkong i söderläge. Tack vare gavelplaceringen får du ett rikt ljusinsläpp på dem flesta av dygnets vakna timmar. Bostaden erbjuder fyra rymliga sovrum varav ett är separat placerat i andra ändan av bostaden samt även möjlighet att skapa ett femte sovrum istället för dagens matplats. Både kök och badrummen har renoverats under början av 2000-tal.

Föreningen äger marken och förvaltar 17 bostadsrätter och 1 stor lokal som är uthyrd. Här finns 13 stycken parkeringsplatser (400 kr/månad) som föreningen hyr ut. Idag finns det lediga parkeringsplatser och föreningen kan idag garantera dig en parkeringsplats om så önskas! Föreningen har en stor gemensam takterrass med fin utsikt över takåsarna på söder. Sommartid är terrassen möblerad med grill.

Här bor man på en av Södermalms centralaste adresser. I området finns natursköna omgivningar omkring Södra Mälarstrand, Skinnarviksparken, Ivar Los park och en kort promenad bort finner man Hornstull och Tantolunden med sina fina badplatser. En kort promenad bort åt andra hållet finner du populära Mariatorget med sitt breda utbud av restauranger, caféer och matbutiker. Här finns också bra shoppingmöjligheter längst med Götgatsbacken och Hornsgatan. Kommunikationen är god med närhet till både Hornstull och Zinkensdamms t-bana (röda linjen) samt goda bussförbindelser vid Hornsgatan.

Interiör

Hall: Hiss hela vägen upp och säkerhetsdörr. I hallen har du tillgång till bostadens samtliga rum och badrum. Här finns förvaring i stående garderober samt gott om möjlighet för avhängning. I anslutning till hallen finns en större klädkammare som rymmer det mesta av din förvaring. Praktiskt golv som lades in 2005.

Kök: Vackra pardörrar i glas välkomnar dig in i köket. Här finns gott om plats för matbord för mellan 6-8 personer och du får ett fint ljusinsläpp från två fönster i västerläge. Köksinredningen löper längs två sidor i köket och ger ordentlig arbetsyta samt förvaring både under och ovan bänkskivan. För dig som handlar mycket har du turen att tillgå en stor kyl som rymmer det mesta. Köket renoverades under 2005 och inredningen består av kyl, frys, diskmaskin, ugn, spis, köksfläkt samt diskho.

Vardagsrum: Generöst planerat vardagsrum med direkt tillgång till den inglasade balkongen. Här får du en ordentlig sällskapsyta med plats för soffgrupp och mediamöbler samt en flygel om så önskas. I andra änden av rummet skapas en naturlig matplats med plats för stora sällskap, den här ytan går även att disponera som ett femte sovrum om behovet finns. Vardagsrummet får ett fint ljusinsläpp tack vare gavelläget och fönster i två väderstreck. Tidsenlig parkett flyter enhetligt längs golvet.

Balkong: Inglasad balkong i söderläge med många soltimmar och yta för möblemang.

Sovrum 1: I anslutning till vardagsrummet finns ett stort sovrum med plats för större dubbelsäng, garderober samt övrig önskad förvaring. Klassisk parkett och fint fönster i västerläge. Sovrummet är separat beläget från övriga sovrum.

Sovrum 2 : Ett av tre sovrum som hittas i andra änden i bostaden mot Brännkyrkagatan. Här finns plats för större dubbelsäng samt övrigt önskat möblemang. Rummet går likt övriga sovrum att disponera som både gästrum, arbetsrum alt hobbyrum.

Sovrum 3: Ett av tre sovrum som hittas i andra änden i bostaden mot Brännkyrkagatan. Här finns plats för större dubbelsäng samt övrigt önskat möblemang. Rummet går likt övriga sovrum att disponera som både gästrum, arbetsrum alt hobbyrum.

Sovrum 4: Ett av tre sovrum som hittas i andra änden i bostaden mot Brännkyrkagatan. Här finns plats för större säng samt övrigt önskat möblemang. Rummet går likt övriga sovrum att disponera som både gästrum, arbetsrum, barnrum alt hobbyrum.

Badrum/WC: Helkaklat och fräscht badrum som renoverades under 2002 med golvvärme. Inredningen i badrummet består av badkar med dusch samt vikbar glasdörr, wc-stol, kommod med förvaring i samt en spegel med belysning ovanför.

WC: Gäst-wc i anslutning till hallen där inredningen består av wc-stol samt handfat med spegel. Helkaklad miljö med golvvärme som även det renoverades under 2002.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Hornskroken
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
17
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

BRF Hornskroken registrerades 1992 och år 2000 förvärvades fastigheten Mullvadsberget 23 med egen tomt från Stockholmshem. Föreningen har 17 lägenheter som upplåts som bostadsrätt. Föreningen har en lokal om 107 kvm som hyrs ut till Real Group. Föreningen äger marken och har god ekonomi.

Föreningens medlemmar sköter hus och tomt gemensamt. Det mesta klaras av under en söndagseftermiddag vår och höst som avslutas med gemensam grill eller annan förtäring. Föreningens ekonomiska förvaltare är SBC.

Föreningens ekonomi

Se föreningen senaste årsredovisning på hemsidan tillsammans med övriga bilagor.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utfört underhåll:
2019 - Nya cykelställ utomhus
2018 - Tvättmaskin och torktumlare, nya buskar mot Brännkyrkagatan och nya cykelställ i källaren
2017- Ventilation, hiss, relining av inre stuprör
2016- Trädbeskäring, Spolning Stickledningar och avlopp
2015- Renovering av takterrass, renovering av fönster, renovering av tvättstuga inklusive utbyte av maskiner, förnyelse av ytskikt i källar- och tvättstuga. Inre stuprör kontrollerade och åtgärdade. Källartrappan renoverad
2013- Ommålning av tak
2012- Telias fastighetsnät med anslutning till alla lägenheter. Rörstambyte- Del av södra köksstammen utbytt BV- 3 tr. Godkänd OVK-besiktning samt injustering av ventiler
2011- Stamspolning
2010- Omdragning av dagvattenledning
2009- Byte avloppsrör i källaren
2008-2009 Rörstrambyte- Del av norra köksstammen utbytt, källaren- 3 tr
2005 Nybyggnad av tvättstuga
2004 Totalrenovering av hiss
2002 Taket målades om. Fjärrvärme drogs in samt att en ny undercentral installerades.
2001-2006 Regelbunden stamspolning. Stickspolning sker vart femte år och hel stamspolning var tionde år.
1996 Källaren byggdes om till skyddsrum

För att läsa mer om utfört underhåll, se årsredovisningen från år 2018.

Kommande underhåll:
Föreningen analyserar i nuläget om föreningen ska byta eller relina deras stammar. Föreningen väntar i nuläget in en besiktningsrapport till nästa styrelsemöte och har som ambition att presentera ett förslag till föreningens medlemmar i samband med vårens årsstämma. Föreningens ambition är att kunna göra det arbete som krävs sommaren 2021 men detta är en mycket preliminär tidplan.

Parkering

Föreningen har 13 stycken parkeringsplatser att hyra ut vid entrén. Dessa kostar 400 kr/månad och idag finns det lediga platser att hyra.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en gemensam takterrass med en fantastisk utsikt över Södermalm, se bilder. Terrassen är sommartid möblerad med både sittmöbler och grill. Föreningen har även en trädgårdsyta med blomster.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 853 kr

ink värme, va

Ekonomi

Andel i föreningen
6,9949%
Andel av årsavgiften är
7,12708%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
8 995 000 kr
Lägenhetsnummer
00369
Våningsplan
2 av 6*
Hiss
Ja
Rum
5
Boarea
123 kvm**

* Två trappor upp.

** Enligt uppgifter från bostadsrättsförening

Driftskostnad (per månad)

Utöver månadsavgiften tillkommer kostnad för hushållsström och hemförsäkring. Kostnaderna är individuella och varierar beroende på avtal och förbrukning.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1957

Energideklaration

Utförd
Utförd

Området

Att bo på Södermalm Högalid

Södermalm är ett av Stockholms mest populära områden med flera olika centrum, här finns något för alla. Söder erbjuder Stockholms första moské, Mosebacke, Münchenbryggeriet, Nytorget och den hänförande utsikten från Fjällgatan och Monteliusvägen.

Hornstull är området som många fortfarande benämner som ”gamla Söder” med flertalet loppmarknader, food trucks, trendiga restauranger, secondhand-butiker och vacker natur. Området inhängnas av Årstaviken och Riddarfjärden med flera badstränder och grönområden. Här finns allt från gamla sekelskiftesfastigheter till moderna hus blandat i en fin harmoni.

På Söder finns all tänkbar service, vårdcentral och läkarmottagning samt nära till Rosenlunds sjukhus, Ersta sjukhus och Södersjukhuset. Flera förskolor, skolor och gymnasium med olika inriktningar, både friskolor och kommunala.

Kommunikationerna är goda med tunnelbana, flera busslinjer och flygbuss från Hornstull centrum.

Köpa eller sälja bostad på Södermalm Högalid? Kontakta våra mäklare på Södermalm! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Brännkyrkagatan 117

Brännkyrkagatan 117,
117 28 Stockholm

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Linus Johansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-105 22 29

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Södermalm Högalid, Stockholm

  Adress
  Hornsgatan 55, 1tr
  Accepterat pris
  8 990 000 kr
  Månadsavgift
  3 851 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  97 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Södermalm Högalid, Stockholm

  Adress
  Bergsundsgatan 4, 5tr
  Accepterat pris
  7 800 000 kr
  Månadsavgift
  2 867 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  85 kvm