Stilfullt sekelskifte anno 1904 med vackra originaldetaljer, balkong och fungerande kakelugn

Södermalm Högalid, Stockholm

Hornsgatan 55, 1tr

Accepterat pris
8 990 000 kr
Avgift
3 851 kr
Antal rum
3
Boarea
97 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 5
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Stilfullt sekelskifte anno 1904 med vackra originaldetaljer, balkong och fungerande kakelugn

Bevarade originaldetaljer i kombination med smakfulla och påkostade renoveringar utgör denna perfekta sekelskiftestrea med anor från 1904.

 • Ansvarig mäklare

  Frida Edsmar

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 33

 • Extra kontaktperson

  Fanny Strand

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 44

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

ACCEPTERAT PRIS - Varmt välkommen till denna vackra sekelskiftesvåning i stilfull fastighet i tidig svensk jugendstil anno 1904. En väldisponerad lägenhet med en genomgående planlösning och härliga umgängesytor för familj och vänner.

Denna stilfulla lägenhet bjuder på bevarad klassisk charm med härligt ljusinsläpp från höga fönster med djupa och speglade fönsternischer, en generös takhöjd om ca 3,3 meter, serveringsskåp i original, profilerade lister, vitlutade furutiljor och vackra speglade dörrar och pardörrar. Balkong i soligt läge och vacker fungerande kakelugn. Ett boende med alla rätt och ett suveränt läge bara ett stenkast från Mariatorget och Skinnarviksberget!

Lägenheten disponerar två rymliga sovrum varav ett vetter mot den rofyllda innergården och det andra med utsikt mot populära Bysistorget. Rymligt vardagsrum med vacker fungerande kakelugn och höga fönster med ovan lunettfönster som skänker ett härligt ljus. Exklusivt kök med bl.a. vinkyl och sous vide ugn med utgång till den härliga balkongen i soligt läge. Välkomnande entré och ett nyrenoverat badrum med badkar. Alla rum (förutom serveringsgången) har vitlutade och vitsåpade furutiljor med fin patina i kombination med en sober färgsättning på väggarna.

Här bor man i en välskött, äkta förening som äger marken. Bostadsrättsföreningen Söderhus har en god ekonomi med låg belåningsgrad och ligger belägen mittemot gemytliga Bysistorget med blomstrande körsbärsträd. Det är också nära till Mariatorget som sommartid förvandlas till en oas mitt i staden. All tänkbar service finns inom gångavstånd såsom restauranger, caféer, matbutiker och shoppingmöjligheter. I närområdet finns också natursköna omgivningar omkring Söder Mälarstrand, Skinnarviksparken, Ivar Los park och endast en kort promenad bort finns Tantolunden och Hornstull med fina badplatser.

Kommunikationerna är utmärkta med närhet till tunnelbanans röda linje vid Mariatorget eller Zinkensdamm. Det är även nära till Södra Station med pendeltågslinjer samt flera busslinjer som trafikerar närområdet.

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare Frida Edsmar 070-782 00 33 eller frida.edsmar@bjurfors.se för visning.

Interiör

HALL: Välkommen in genom entrédörren och in i den rymliga hallen. Detta rum öppnar fint upp till ett av sovrummen, vardagsrummet och vidare mot serveringsgången som leder in till de exklusiva köket, det andra sovrummet samt badrummet. Här finns goda avhängningsmöjligheter via platsbyggd hatthylla och bra plats för avställning av skor. Väggarna är målade i en sober rosa nyans och på golvet ligger vitlutade furutiljor.

SERVERINGSGÅNG: I anslutning till hallen och det stilfulla köket ligger serveringsgången med vackert bevarat serveringsskåp i original och ett smart förvaringsutrymme i takhöjd. Väggarna är ljust målade och golvet består av svart-vitrutiga Hovi kvartsvinylplattor.

KÖK: Stilrent och modernt kök med all utrustning som kan önskas och plats för matbord intill fönster som vetter mot föreningens gård. I köket finns goda möjligheter till förvaring i lådor och skåp med vita speglade fronter. Köket är fullt utrustat med en bra arbetsbänk i Carraramarmor med ovan stänkskydd i vitt kakel från Byggfabriken. Kylskåp med vattendispenser med eller utan bubblor och ett frysskåp med inbyggd ismaskin. Diskmaskin med belysning, kombinerad ugn och mikro, induktionshäll 70 cm, ångugn med Sous Vide-funktion och fläktkåpa från Fjäråskupan. Alla bänkskivor och fönsterbrädet i köket är av äkta Carraramarmor. För vinälskaren finns två vinkylar med belysning och plats för 7 flaskor i varje. Väggarna är målade i en skön grön nyans och på golvet ligger vackra vitlutade furutiljor.

BALKONG: Balkongen ligger i soligt läge mot innergården och har sol under stor del av dagen sommartid. Här finns plats för bord och stolar samt växter.

SOVRUM 1: Rogivande sovrum med plats för stor säng med tillhörande sängbord samt annan passande inredning. Ett stort fönster med djupa speglade nischer vetter mot gården och här finns goda möjligheter till förvaring via flera platsbyggda garderober och hyllösningar. I sovrummet finns även tvättpelare med tvättmaskin samt torktumlare dolt i en av garderoberna. Sovrummets väggar är målade i en skön grön nyans och på golvet ligger vackra furutiljor.

BADRUM: Nyrenoverat badrum med vitt 15x15 kakel i halvförband på vägg och hexagon klinker på golv. Badrummet är utrustat med badkar, handfat med ovan spegel och inbyggd belysning, vägghängd wc och ovan förvaringsmöjligheter via spegelskåp. Golvet är självklart försett med behaglig golvvärme.

VARDAGSRUM: Ett vardagsrum med ordentlig rymd för både små och stora sällskap. Här har man fantastiskt ljusinsläpp från höga lunettfönster med speglade och djupa nischer. Från vardagsrummet har man utsikt över Bysistorget med blomstrande körsbärsträd och fina omgivningar. Ett rum som andas stil och elegans från tiden för uppförandet med ståtlig fungerande kakelugn och speglade pardörrar mot det ena sovrummet och öppning mot serveringsgång och entré. Generöst med plats för soffgrupp och matbord som rymmer många middagsgäster och annan passande inredning. Här är väggarna målade i en ljus kulör och på golvet ligger vackra ljusa furutiljor.

SOVRUM 2: Generöst sovrum med bra plats för säng och annan passande inredning. Detta rum fungerar fint som matsal, arbetsrum eller gästrum/sovrum, valet är fritt. Rummet har ingång via vackra pardörrar från både hallen och vardagsrummet. Här finns också ett lunettfönster med utsikt över Bysistorget som skänker ett härligt ljus. Väggarna är målade i en ljus grön kulör och på golvet ligger ljusa furutiljor.

ÖVRIGT: Lägenheten disponerar ett rymligt källarförråd.

Utvald detaljbild ej bildlista

Fakta

Fastighetsbeteckning

Råttan 7

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Söderhuset
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
15
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1182*
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Brf Söderhuset är en äkta bostadsrättsförening och äger fastigheten Råttan 7 med adress Hornsgatan 55 och Hornsgatan 55A i Stockholm. Byggnaden som uppfördes 1904 innehåller 15 bostadsrättslägenheter med en total lägenhetsyta om 1501 kvm. I fastigheten finns dessutom två lokaler med en yta om ca 133 kvm samt förråd om ca 99 kvm.

Föreningen har mycket god ekonomi med låg belåningsgrad. Hör följer några nyckeltal från årsredovisningen 2018:
Årsavgift per kvm bostadsrättsyta = 452 kr.
Lån per kvm bostadsrättsyta = 3775 kr.

Taxeringsvärdet uppgick år 2017 till 42 090 000 kr, fördelat på byggnad och mark med 18 862 000 kr respektive 23 228 000 kr. Av taxeringsvärdet faller 38 800 000 kr på bostäder och 3 290 000 kr på lokaler.

Föreningens ekonomi

Ekonomisk förvaltare är Calculare AB

Renoveringar - Utförda och planerade

1986 - Genomfördes omfattande renoveringar i fastigheten och elstigare samt avloppsstammar byttes.
2007 - Balkongbygge och utbyte av vissa fönster mot gården.
2009 - Målning av trapphus.
2010 - Spolning av stammar. Renovering av befintliga kakelugnar.
2012 - Upprustning av tak.
2015 - Fönster mot gatan renoverades. Radonmätning som ej gav utslag.
2016 - Renovering av de stora mönstrade trapphusfönstren i gatuhuset.
2017 - Injustering av värmesystemet och renovering av samtliga lägenhetsfönster mot gården.
2018 - Säkerheten på fastighetens tak åtgärdades och förbättrades. Innergården rustades upp med nytt grus, ny planteringslåda samt nya utemöbler.

Parkering

Boendeparkering på gatan. Boendeparkeringstillstånd ordnas genom Gatu- och Fastighetskontoret, 08-508 263 00.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till ip-TV, bredband och ip-telefoni via Bredbandsbolaget (fiber).

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en trivsam grusbelagd innergård med utemöbler och gasol- och kolgrill.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga i gårdshusets källare med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Det finns även ett låst cykelrum i källarplan med ingång från gården samt ett låst barnvagnsrum i entrén.

Uteplats/balkong

Balkongen som har soligt läge med utsikt över gården och under sommaren så är här sol stora delar av dagen. På balkongen finns plats för bord med tillhörande stolar samt växter för den med gröna fingrar.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 851 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten och obligatorisk avgift 200 kr för bredband 100 Mbit, TV grundutbud samt ip-telefoni.

Ekonomi

Andel i föreningen
6,46%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Accepterat pris
8 990 000 kr
Lägenhetsnummer
5511
Våningsplan
1 av 5
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
97 kvm*
Kakelugn/Öppen spis
Ja

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
550 kr
Försäkring
250 kr
Summa
800 kr

Observera att driftskostnaden är beräknad enligt schablon och avvikelser kan förekomma.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggår
1904
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
0
Energideklarationsdatum
2014-10-27

Området

Att bo på Södermalm Högalid

Södermalm är ett av Stockholms mest populära områden med flera olika centrum, här finns något för alla. Söder erbjuder Stockholms första moské, Mosebacke, Münchenbryggeriet, Nytorget och den hänförande utsikten från Fjällgatan och Monteliusvägen.

Hornstull är området som många fortfarande benämner som ”gamla Söder” med flertalet loppmarknader, food trucks, trendiga restauranger, secondhand-butiker och vacker natur. Området inhängnas av Årstaviken och Riddarfjärden med flera badstränder och grönområden. Här finns allt från gamla sekelskiftesfastigheter till moderna hus blandat i en fin harmoni.

På Söder finns all tänkbar service, vårdcentral och läkarmottagning samt nära till Rosenlunds sjukhus, Ersta sjukhus och Södersjukhuset. Flera förskolor, skolor och gymnasium med olika inriktningar, både friskolor och kommunala.

Kommunikationerna är goda med tunnelbana, flera busslinjer och flygbuss från Hornstull centrum.

Köpa eller sälja bostad på Södermalm Högalid? Kontakta våra mäklare på Södermalm! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Hornsgatan 55, 1tr

Hornsgatan 55, 1tr,
118 49 Stockholm

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Frida Edsmar

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 33

 • Extra kontaktperson

  Fanny Strand

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 44

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Södermalm Högalid, Stockholm

  Budgivning pågår
  Adress
  Bergsundsgatan 4, 5tr
  Utgångspris
  6 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 867 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  85 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Södermalm Högalid, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Brännkyrkagatan 117
  Utgångspris
  8 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 853 kr
  Antal rum
  5
  Boarea
  123 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!